עבור לתוכן

קרינה סלולרית

Featured Replies

פורסם

עד כמה זה משפיע ולמה לעזזאל כשאני רוצה לשדרג את ה-Nokia 6267 העתיק שלי לאחד המכשירים המתקדמים היום (בלאקברי או E72) אני צריך לעבור מקרינה נמוכה מאוד - SAR 0.3 ל- SAR 1.3 ? ???

לא הגיוני יותר שהקרינה במכשירים חדשים תיהיה נמוכה יותר?

רק אל תגידו לי "מה זה משנה, גם במיקרו יש הרבה קרינה"

פורסם

קרינה בלתי מייננת. ולא מידע ממשי, אבל הגיוני שבמכשיר עם דור 3.5, BT, WIFI ן GPS יהיה יותר קרינה. גם המטען של הסלולרי פולט קרינה (אלקטרומגנטית), גם הספק כוח במחשב. הראוטר שלך? כל השדות החשמליים בבית שלך?

פורסם

רק אל תגידו לי "מה זה משנה, גם במיקרו יש הרבה קרינה"

למה? הרי זה כל הקטע עם הקרינה במכשירים סלולריים. אין לך לאן לברוח מזה.

כמה שהקליטה במכשיר שלך יותר טובה, כך גם רמת הקרינה תהיה יותר גבוהה.

פורסם

התשובה

בשיטות שידור שונות הספק השידור שונה ..

אבל זה לא הפקטור היחיד ולמעשה לא העיקר.

טלפון סוללרי משתמש בשיטה של אפנון שמאפשר יותר מידע בזמן קצר יותר בGSM זה GMSK\8PSK לWB שזה 16קואם

בGMSK יש לך לכל פולס שידור של ביט אחד 0 ו אחד

ואילו ב WB יש לך 16 מצבים (ואף יותר) לכל פולס

ככל שיש יותר מידע ביטים בפולס הסתברות והרעש מתחלקים אחרת ויש סיכוי שיש שגיעה בשידור (בעקבות הרעש..)

לכן כדי להתגבר על הרעש יש צורך לשדר חזק יותר

ניסיתי להסביר הכי פשוט שאפשר

מקווה שהצלחתי.

:xyxthumbs:

פורסם

עדיין אין שום הוכחה חד משמעית (או אפילו הסבר מדעי מספיק טוב) שמוכיח (או מסביר) למה קרינה

סלולרית זה כל כך נוראי או אם קרינה סלולרית בכלל גורמת לבעיות בריאותיות כאלה ואחרות

ומיקרו זה נושא אחר לחלוטין. קודם כל כי התדר שהוא פולט מאוד טוב בלחמם מולקולות מים.

שנית, כי יש בו כמויות קרינה עצומות ומכיוון שכל מיקרו הוא גם כלוב פארדיי קטן (תקנו אותי אם אני טועה)

אז הקרינה לא יוצאת החוצה והורגת אותך.

אני מבטיח לך שדקה שהייה במיקרו פועל תמיס לך את המוח (או תגרום לו להתפוצץ אחרי מספיק זמן) ותהרוג אותך בוודאות.

פורסם

אני מבטיח לך שדקה שהייה במיקרו פועל תמיס לך את המוח (או תגרום לו להתפוצץ אחרי מספיק זמן) ותהרוג אותך בוודאות.

היה את זה בסרט שראיתי לא מזמן.. Kick-Ass אולי?

פורסם

עדיין אין שום הוכחה חד משמעית (או אפילו הסבר מדעי מספיק טוב) שמוכיח (או מסביר) למה קרינה

סלולרית זה כל כך נוראי או אם קרינה סלולרית בכלל גורמת לבעיות בריאותיות כאלה ואחרות

ומיקרו זה נושא אחר לחלוטין. קודם כל כי התדר שהוא פולט מאוד טוב בלחמם מולקולות מים.

שנית, כי יש בו כמויות קרינה עצומות ומכיוון שכל מיקרו הוא גם כלוב פארדיי קטן (תקנו אותי אם אני טועה)

אז הקרינה לא יוצאת החוצה והורגת אותך.

מחזק.

אבל יש צורך להבדיל בין 500W\800W להספק של טלפונים שלא מגיע למאית מזה.

פורסם

כמובן שיש הבדל, יש הבדל עצום.

זה בדיוק מה שכתבתי, אחרת פלאפונים היו ממש מטגנים לנו את המוח,

ולא היה צריך לעשות מחקר אחרי ששימוש של חמש דקות היה הורג כל אחד...

פורסם

כמובן שיש הבדל, יש הבדל עצום.

זה בדיוק מה שכתבתי, אחרת פלאפונים היו ממש מטגנים לנו את המוח,

ולא היה צריך לעשות מחקר אחרי ששימוש של חמש דקות היה הורג כל אחד...

בכל אופן מומלץ לדבר בדיבורית\BT אני אישית מרגיש כאב ראש קל כאשר אני מדבר הרבה זמן :(

פורסם

יש אנשים שכן סובלים מכאבי ראש בגלל סלולרי , זה תלוי ברגישות אולי של אותו אדם

בד"כ שימוש בבלוטוס עוזר בהרבה, וגם בבלוטוס יש קרינה אבל היא הרבה פחות משל מכשיר טלפון

קראתי פעם שעדיף להסתובב כל היום עם בלוטוס באוזן מאשר לדבר מפעם לפעם בנייד.. אבל גם קראתי

הרבה דברים שאמרו דברים אחרים אז לכו תדעו למה להאמין.. בנתיים לא שמעתי על אף בנאדם שאמר

שהוא סובל מבלוטוס .. מסלולרי כן

פורסם

עוצמת הקרינה דועכת ביחס למרחק בריבוע

power

--------

4*pi*r^2

בקיצור לא כדאי להצמיד טלפון לאוזן ואם כבר עושים את זה לא במעלית (הטלפון משדר במקסימום בגלל multipath fading ) . רצוי שתהיה גם אנטנה סליולרית (תחנת בסיס) קרובה. עד כמה שידוע לי הטלפונים משדרים בערך חצי וואט עד 2 והאנטנות 50 וואט מקסימום והטווח של הטלפון הוא בערך 4 ק"מ. דיבורית בלוטות' עובדת בטווח של כ 10 מטר ולפעמים אפילו פחות . היא לא צריכה לשדר כלכך הרבה קרינה.

פעם עשיתי חישוב ולהצמיד טלפון לאוזן שקול בערך ללהיות מטר מאנטנה סליולרית. ואנשים רוצים פחות אנטנות :screwy:.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים