עבור לתוכן

למתקדמים/מבינים בלבד: מחשב קופא/נתקע בעת משחקים על 8800GT

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

א' אתחיל בכך שזה בעיה מאוד מעניינת למתקדמים וגם ומאתגרת (לפחות אותי) אבל היא קצת ארוכה כי רציתי להיות הכי מפורט שאני יכול.

זוהי בעיה שעדיין אין לי עליה תשובה, וגם לא נראה לי שתהיה אבל אני מאמין שהמומחים פה באתר יוכלו לעזור לי.

הנושא: בעת הפעלת משחקים על כרטיס המסך 8800GT במחשב שלי (ותכף אסביר למה אני מדגיש שלי) המחשב קופא.

המפרט שלי:

מעבד 4 ליבות Q6600 של intel

ספק Thermaltek 500W

לוח אם גיגהבייט P35-Ds3L

זיכרונות 4 ג'יגה (4X1) של corsiar 800MHZ דגם CM2X1024-6400C4DHX

8800GT leadtek

3 מאווררים + 1 של המעבד (SCYTE KAMA KROSS). הרגילים: 2 של 8 ואחד של 12.

מחוברים אליו

HD פנימי של WD 320 GB

HD חיצוני של WD 360 GB (notebook ללא חשמל)

HD חיצוני 1TERA של SEGATE עם ספק כח

הדברים שעשיתי בשביל לפתור את הבעיה:

- clear Cmos

- עדכון bios של הלוח אם לגרסא הכי מתקדמת מהאתר של gygabyte בעזרת Qflash

- עדכון bios לכרטיס מסך בעזרת NVflash

- פירמוט המחשב לחלוטין ל-XP home Edition SP2 כולל כל העידכונים. הדרייברים של כל חלקי החומרה שלי (כרטיס מסך(257.21), צ'יפסט, קול וכו' הם הכי עדכניים שיש!)

(קראתי ברשת שייתכן ש-rivatuner ו/או SP3 גורמים לבעיה אז.. לא התקנתי לא את זה ולא את זה והרצתי 3DMark06)

בחצי הדרך קפא המחשב. בדקתי טמפ'. היא הייתה על 65-67 מעלות. אולי אפילו עבר את ה70 במעט. לא יותר.

לאחר הפעלה מחדש התקנתי rivatuner, שמתי את המאוורר על 100 אחוז, והרצתי 3DMark06 על רזולוציות הכי גבוהות ללא פילטרים בכלל. עבר בהצלחה!

לפני הפירמוט המחשב היה נתקע לי על כל משחק מתי שבא לו בצורה אקראית. זה לא היה קבוע מראש על משחק או על אזור ספציפי במשחק. גם אז המאוור היה על 100 אחוז. הטפר' לא עברה את ה-75 מעלות.

באינטרנט אין תשובה, התקשרתי לאיזה חברת מחשבים והציעה לי לבדוק את המעבד. מה אכפת לי.. אז הרצתי super-pi וגם על הדרך memtest על הזכרונות.

הכל כשורה. זה מסתדר עם העובדה שמעולם (!) לא קרס לי המחשב מחוץ למשחק, כלומר במצב windows רגיל.

לסיכום:

שללתי כל בעית תוכנה שיכולה להיות קיימת בעולם. הבעיה היא חומרתית. 2 אפשרויות. או שהבעיה בכרטיס, או שהבעיה במחשב שלי (כל מה שהוא לא כרטיס)

אז הוצאתי את הכרטיס והלכתי לבדוק אותו במחשב של אבא של חברה שלי (לא אפרט את מפרטו אבל אספר רק שהמחשב שלו מאוד דומה לשלי ואפילו יותר חדש. הכנסתי אותו. עידכנתי דרייבר לכרטיס והתחלתי להריץ 3DMark06 הכל על הכי גבוה כולל פילטרים. ומה קרה?? הכל עבד מצויין!!

ניסיתי עוד 4 פעמים, העמסתי עליו בלי לגעת במאוורר. הכרטיס הגיע ל-81 מעלות אבל עדיין לא נתקע!

פה כבר התחלתי להתבלבל... איפה הבעיה אז???

לקחתי את הכרטיס שלו (9500GT) ושמתי אותו אצלי. הרצתי 3DMark06. אומנם הוא קצת יותר חלש אבל גם הוא לא נתקע! הכל עבד חלק!

(יש לציין של 8800GT יש חיבור לספק כח ואילו ל-9500GT אין)

לי יש 2 חשדות עיקריות:

1) בעיה בספק הכח (אולי עומס חלקים)

2) בעיה בהגדרות של ה-bios בלוח אם בכל הנוגע למתחים ולעומס. (לא זוכר מה מוגדר שם הכל על default).

אשמח לכל עזרה מועילה אבל מתוך הבנה בלי לזרוק סתם את כל האופציות (למרות שנראה לי שכל האופציות כוסו :) )

תודה רבה על עזרתכם ועל סבלנותכם.

פורסם

שאלה- ה8800GT הזה עדיין במסגרת האחריות שלו?

תמיד אסור לשלול את האפשרות שמדוברת בתקלה חומרתית. מעבדת מחשבים שממנה קנית את הכרטיס תוכל לקבוע את זה.

הם יעבירו את הכרטיס בדיקות מאמץ ויראו אם הוא אכן פגום, אם כן הרווחת ותקבל כרטיס חדש.

אגב מאיזה דגם במדוייק ספק הכח שלך (סדרה?)

פורסם
  • מחבר

הכרטיס עדיין במסגרת האחריות שלו.

אבל.. איך זה מסתדר עם העובדה שבמחשב של חברה שלי הוא עבד מצוין ללא תקיעה אחת? הרצתי בדיקות עומס 4 פעמים עם רזולוציית full hd ועם כל הפילטרים..

הספק הוא TR2-RX-500PP

התקשרתי לחבר שהוא טכנאי עם המון שנות ניסיון... הוא חושד בספק ובלוח אם. בספק אני גם חושד אבל.. בלוח אם? זה כבר מפחיד אותי.

אם זה נכון, זו הוצאה כבדה מידי. יש סיכוי שהלוח אם מעורב בתקלה? יש לציין שהרצתי על המערכת שלי את הכרטיס 9500GT וזה עבד ללא בעיה (אבל אין לו כניסת מתח משלו)

בנוסף, אבא שלי הוא הנדסאי אלקטרוניקה ואמרתי לו להעיף מבט בלוח אם לראות אם יש איזה קבל פגום או משהו. מהתרשמות כללית שלו נראה שהכל בסדר.

פורסם

לספק הTR2 RX 500W יש בגסות 29-30A במסילת ה12V ולא צריכה להיות בעיה עם זה.

לי אישית היה מזמן את דגם ה450W והוא התמודד בכיף עם כפול ליבה באוברקלוק יחד עם HD4850.

בכל אופן אל תשבור את הראש, קח את הכרטיס לממש אחריות וגמור עניין.

פורסם

תבדוק במחשב של אבא שלך את ה- 8800GT עם OCCT.

פורסם

נסה לעבוד עם ה 8800GT במחשב שלך, אבל לא בעזרת ה 6 פין שיוצא מהספק, אלה עם מפצל מולקס ל 6 פין ותעדכן.

פורסם

כפי שאמרו,

קח את הכרטיס מסך ותעמיס עליו לפחות חצי שעה של OCCT או Furmark, הם מאמצים את הכרטיס הרבה יותר מ3D Mark.

לאחר מכן אם הכל עובד כשורה תריץ Prime95 על המחשב שלך לפחות לשעתיים, שוב Super-Pi מאמץ רק חלק קטן מהליבות שלך וגם לא מספיק.

דווח לנו ממצאים לאחר שביצעת את שני אלו, נכון לעכשיו לא ביצעת מספיק עומס על הרכיבים הללו כדי שנוכל לשלול אותם.

פורסם

תחליף אותו במסגרת האחריות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים