עבור לתוכן

הגבלת הורדה פתאומית בבזק בנלאומי. מותר להם לעשות את זה?

Featured Replies

פורסם

Nimrodim, ייתכן שהבעיה באמת נעוצה בספקיות הניוז שלך ולא בבזב"ל.

תעדוף ב SSL לא ממש קיים/מתאפשר למיטב הבנתי. גם ככה ב SSL כל מה שהספקית רואה, אם היא בכלל מנסה לנטר את החיבור שלך, זה ג'יבריש.

• תגובות 70
  • צפיות 8.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

Nimrodim, ייתכן שהבעיה באמת נעוצה בספקיות הניוז שלך ולא בבזב"ל.

בהחלט יתכן אבל שים לב למה ש Adir88 תאר פה- אותו ניוזגרופ שלא עבד ללא חבילת גיימר פתאום עובד.

כלומר לשני אנשים הניוזגרופ לא עבד - ללא חבילת גיימר (ואין לי כזאת).

אצל Adir88 למיטב הבנתי עכשיו זה עובד, ואצלי לא עובד.

אתה גם בזב"ל עם ספקית ניוגרופ אחרת על פורט אחר ועובד...

משהו פה מוזר.

פורסם

אצלי בזק+הוט 16MB\1MB דרך astraweb, אין שום בעיה בכל שעות היממה.

פורסם

בדקתי עכשיו את אותו דבר עם חבילת גיימר והבעיה לא קיימת

ביקשתי שיחברו אותי לפחות מ 10 דקות לחבילת גיימר (בעלות 1 ש"ח) - והבעיה נפתרה

מסקנה - התעדוף של בזק בין לאומי גורם למעשה לחסימה של המשתמשים הרגילים בסוף שבוע אשר מנסים להתחבר לניוזגרופס.

זה מרתיח אותי >:( >:(>:(

פורסם
  • מחבר

בב"ל בוודאות חוסמת משתמשי יוסנט.

שימו לב ללמה שרשמתי בתחילת האשכול. באותו זמן שמשתמש בב"ל רגיל נחסמתי להורדה. עם 012 הורדתי על מקסימום.

זאת הסיבה שבהתחלה פניתי אליהם.

פורסם

מילא הייתי מבין אם זה היה גורם להאטה.

אבל למעשה זה גורם לכך שאני יכול להתחבר אבל לא יכול לגשת למידע - מהירות של 0 KB\S .

זה חסימה מוחלטת שלי כמשתמש משימוש ב ניוזגרופס בסוף שבוע.

אני רק התחייבתי אליהם השבוע - וזה מה שאני מקבל.

- ידעתי שזה היה טעות להתחייב אפילו במחיר שנתנו לי 30 ש"ח ל3 MB ואח"כ 50 ש"ח ל 12 MB.

אני בהחלט הולך להודיע להם שמבחנתי החוזה ביננו לא נמשך כך.

מאחר ויש 14 ימים לביטול התחייבויות מסוג זה ניראה מה בדיוק בזב"ל יעשו.

בזיון של בזק בין לאומי.

לÃLÞћÃCƴGɳĨ , NEMESIS ו x-dude בהנחה שאין לכם חשבון גיימר - אני מעוניין לנסות משהו:

אם אתם יכולים לבדוק את התעבורה אצלכם על פורט 563 ו 119

האם אתם עדיין מקבלים מהירות תקינה עם\בלי SSL.

בוא ניראה אם אכן התעדוף פוגע בתעבורה ספציפית בפורטים האלו.

אשמח לשיתוף פעולה.

-----------------------------------------------------

עידכון -דיברתי היום (יום ראשון) עם בזב"ל - אין עדיין תשובה ובודקים את הנושא.

במידה ואין פתרון הם כבר הסכמו לסיים את החוזה.

(לציין שהכל נעשה באדיבות ובנימוס ללא צעקות משום צד.)

פורסם

אגב כמה רוחב פס לחול יש ל014 ? ;) דיברנו על זה לא מזמן

בזמן שאתם מורידים את ה"חדשות" שלכם יש עוד כמה אנשים שרוצים להוריד את "החדשות" שלהם ולעשות כל מני דברים לא חשובים כמו לשחק משחקי רשת. בנתיים די מסריח שדוחפים כל מני מורידים כבדים לחבילת גיימר עדיין יכול להיות שהtraffic shaping בגיימר יותר טוב מחבילות רגילות. יש סיכוי שכל מה שאתם רואים בחבילה הרגילה זה עומס.

גם ככה אין לנו מושג איך ספקיות האינטרנט מקצות רוחב פס. בכל מקרה אין להם סיבה לבזבז יותר מדי משאבים על לקוחות שרוצים לשלם כמה שפחות. אני לא חושב שללקוחות של חבילות פרמיום יש ממש על מה להתמקח.

פורסם

מ

לÃLÞћÃCƴGɳĨ , NEMESIS ו x-dude בהנחה שאין לכם חשבון גיימר - אני מעוניין לנסות משהו:

אם אתם יכולים לבדוק את התעבורה אצלכם על פורט 563 ו 119

האם אתם עדיין מקבלים מהירות תקינה עם\בלי SSL.

בוא ניראה אם אכן התעדוף פוגע בתעבורה ספציפית בפורטים האלו.

אשמח לשיתוף פעולה.

אין לי חשבון גיימר, אני משתמש בפורט 563 תמיד עם SSL ואין לי שום בעיה.

פורסם

אני חייב לומר שאני מופתע מהרצינות בא בזק בין לאומי בודקים את הבעיה.

למיטב הבנתי הם מנסים כרגע לעשות סימולציה של הבעיה שאותה תאר ADIR88 ושאני חוותי - על מנת לאתר את הבעיה.

אני מופתע ממה שאתה כותב X-DUDE - האם זה נכון לגבי אתמול ויום שישי?

ול ADIR88 - יש התפתחויות?

הם יתכן שיש קשר למיקום גאוגראפי בארץ? (אני מאזור גבעתיים).

פורסם

אני בגיימר, רוחב פס מירבי גם ב 119 ו 563.

פורסם

אני מהמר על בעיה בתיעדוף. זו לא חסימה של פורטים, פשוט נותנים עדיפות לתעבורה בפרוטוקולים ש"חפצים ביקרם" (HTTP בו בד"כ הרוב משתמשים, יישומי VoIP ואחרים שדורשים latency נמוך) והשאר עובדים על best effort - אם אין רוחב פס פנוי, הם זוחלים.

חשבונות gamer ועסקיים בד"כ מקבלים תיעדוף גבוה על הכל, לכן הם לא רואים את הבעיה הזו.

אם יש לקוחות רגילים (לא gamer ולא עסקיים) שבכל זאת מורודים מהר השרתי usenet באותו הזמן, יתכן שזה סיפור אחר: יתכן שמדובר על קווים ספציפיים שעמוסים והם במקרה, בגלל שקיבלו כתובת IP מטווח אחר, עובדים על קו פנוי יותר. זה אומר שיש בעיה של חלוקת עומסים על הקווים הבינלאומיים.

אגב, תתפלאו כמה שמערכות QoS חכמות היום. גם אם אתם משתמשים ב- SSL, מה שגורם לכך שהמערכת לא יכולה לדעת מה עובר בתוך הפאקטים שלכם, עדיין אפשר לקבל מושג לא רע על מה שקורה בקישור שלכם. הרבה פאקטים גדולים שכולם יוצאים מאותו IP ופורט והולכים לאותו IP ופורט מצביעים על הורדה, פאקטים בגדלים משתנים מאותו IP ופורט ואותו IP אבל פורטים שונים שנפתחים ונסגרים לעיתים קרובות מצביעים על גלישה. אם הספק מחליט שהוא נותן עדיפות לגלישה על פני הורדה, הוא יכול לעשות את זה גם אם אתם עושים הכל ב- SSL.

פורסם
  • מחבר

טוב אז היום נציג של 014 חזר אלי ועשה איתי עוד כמה בדיקות.

בגדול בדק פינגים tcping ו trace על כמה שרתי יוסנט שאני משתמש בהם.

בדקנו את הסיפור גם עם 012 וגם עם משתמש רגיל ב014.

בדיקת פינג וtrace לא כ"כ רלוונטיט כי לא עשינו אותה לפורט 119.

מה שמעניין זה שעשינו פקודת tcping לשרתים עם פורט 119 בחשבון בזק קיבלנו timeout וב012 קיבלנו פינג תקין (באזור ב100ms).

לקח את כל הנתונים בפרינט סקריין (כמובן שבנוסף שגם צירפתי לשם את הצילום של התוכנה שבא רואים ב012 הורדה על מקסימום וב014 יורד על 1K).

הוא אמר שהוא מעביר את זה לצוות שבודק תעבורה ברשת.

ישב איתי בערך 40 דקות, בחור דווקה נחמד נשמע שהוא רוצה לעזור. בסוף גם החזיר אותי לחשבון גיימר בחזרה עד שיחזרו אלי עם תשובות סופיות.

פורסם

כמשתמש פוטנציאלי אתה ממליץ לי לעבור לבז(כרגע בנטוויז'ן)? קח בחשבון שאני לא מתכנן לקנות חבילת גיימר וכן אני מוריד מלאאאא ומשחק מידי פעם במשחקי רשת.

פורסם

בדיקת פינג וtrace לא כ"כ רלוונטיט כי לא עשינו אותה לפורט 119.

מה שמעניין זה שעשינו פקודת tcping לשרתים עם פורט 119 בחשבון בזק קיבלנו timeout וב012 קיבלנו פינג תקין (באזור ב100ms).

ביצעתי בדיקת PING וTELNET ביום שבת ל XENNEWS והיה תקין - למרות שלא יכולתי להוריד כלום - חבל שלא בצעתי גם את TCPING.

בכל מיקרה נכון להיום - יום שני, אין בעיות עם החיבור - ונכון להיום TCPING תקין ל XENNEWS.

גם ממתין לתשובות מבזק בין לאומי.

האם יש אפשרות איכשהו להשתמש בPUBLIC PROXY כאן כך:

CLIENT --> העברת התעבורה ל PROXY על פורט 119 או 563 ואז מהPROXY לשרת NEWS וחזרה ל PROXY אך להחזיר את התעבורה מ PROXY אלינו על פורט 80 או פורט אחר לבחירתנו?

(בהנחה שהPROXY בחו"ל)

פורסם

אני מופתע ממה שאתה כותב X-DUDE - האם זה נכון לגבי אתמול ויום שישי?

שוב אני חוזר, לא היו לי שום בעיות :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים