עבור לתוכן

Things to see places to be..

Featured Replies

פורסם

כמה זמן היית בגלאפגוס? ולה לא לחזור?

תמיד גם יש את ניו-זילנד שיש בה מכלול מטורף של נופים.

אני יודע אישית שבטיולים שלי גם מאוד חשוב לי לספוג תרבות, והתרבות שהכי מדברת אלי היא התרבות המערבית, ככה שאני מאוד ממליץ על אירופה [במיוחד איטליה/גרמניה/אנגליה].

נופים מדהימים יש קצת יותר בשפע ואפשר למצוא את זה בהרבה מקומות וזה עניין של טעם [כמו גם התרבות והרצון בהרפתקה ואתגר או סתם טיול נעים].

פורסם

מז"א לא מספיק? אתה אולי מתכוון יותר מדי? :)

בכל אופן, הבחור פה למשל: http://www.harpatka.com/ חצה את כל יבשת אמריקה על אופנוע. לא חסרים עוד אנשים שעושים דברים דומים על אופניים למשל. ככה שתיק של 50-80 ליטר לחודש עבור אירופה זה בהחלט אפשרי. :)

אם המטרה שלך היא רק לסוע כל יום ולעשות משהו כמה שעות אז אפשרי לעבור את כל אירופה

אבל התכוונתי שבתור טיול שבאמת מרגישים בו קצת את המדינות כאשר אתה לא נייד 3 שעובות זה כלום זמן

פורסם

שאלה שהייתי שואל את עצמי לפני הטיול:

1.מה מושך/מסקרן/מעניין אותי יותר;

אנשים ותרבות, הסטוריה, נופים (נופים עירוניים או טבע פראי), מוזיאונים, טכנולוגיה, משחקים (כדורגל, מרוצים, הימורים, בנג'י...)?

חוויות אקסטרים, טרקים רגליים ותנאי שטח או נוחות, שכירת רכב ממוזג, התפנקות ומנוחה?

טיול סוליקו או בחברותה?

בעלי חיים ושמורות טבע, יערות, שייט....

אישית טיילתי בכמה יבשות, בכל מקום אהבתי לעבוד לצד המקומיים, להכיר את חייהם ולחוות את כאביהם ושמחתם.

עלי, החוויות המשותפות העמוקות וגם החוויות שעברתי לבד נחרתו בזכרון הכי חזק.

התחלתי בארה"ב,

שלושה חודשים בתור סבל - ב MOVING, מילאו לי את הכיס להתחלת הטיול.

הכרתי את האמריקאי הפשוט בתור פועל שנוסע בתחתית כל בוקר לעבודה... ארוחת בוקר ב4 בבוקר בייקון אג עם הפועלים המלוכלכים...

תמונות: חתול קפוא בקרח לצד הכביש, בבוקר אחד הימים הקרים בינואר בניו יורק, השלג שנמס על חוף הים ומשאיר רצועת חוף חולית...

משם עברתי בסינגפור, לכמה ימים.

תאילנד 8 חודשים, בנקוק, איים בדרום, ואתרים במרכז.

חברתי לישראלים, וטיילים אחרים מנוסים ולמדתי מהם המון.

רובעים עניים עם יצאניות וסוחרים קטנים, צפיפות בבנקוק ותחבורה צפופה.

תענוג המסיבות בפול מון, והמנוחה האינסופית על החופים הבתוליים.

אוסטרליה,

עבדתי בתחנות דלק 5 חודשים, הכרתי את החלבן היפיוף, שמספר שהוא מזיין את נשות כל העיר..

פגשתי ישראלים מורעלים על אופנועים וקניתי חיית שטח.

לכמה חודשים עלינו בסוף עונת הגשמים על אופנועים ממלבורן לקייפ יורק.

שזה מהכי דרום להכי צפון כ 5000 קמ.

3 בנים ובת נפלאה, טיול מדהים.

סה'כ 11 חודשים באוסטרליה.

דרך תאילנד ליפן,

חברתי לסוחרים ישראלים שמייבאים מתאילנד,

קניתי רכב ועליתי צפונה למכור תמונות ותכשיטים,

החלפתי מנוע, פגשתי יפנים שהזמינו אותי לביתם וחייתי חודשיים בעיר מושלגת,

מוכר תכשיטים בשלג, בלילות.

תמונה - המרחצאות הציבוריות שכל יום להתפנק במיים הרותחים.

תמונות - דיסניורלד בטוקיו - עם עוד 2 ישראלים מטורפים.

תמונות - נוסע במסלול נגד כיוון התנועה בבוקר אפלולי, הרכב מחליק על הקרח עד שנעצר....

הייתי בפיליפינים חודשיים,

חברתי לישראלי שחזר מסין (מדובר על לפני 15 שנים),

הוא טייל על חמור שם,

עלינו עם המקומיים על קליפה ושטנו עם 2 בנות במשך שלושה ימים סוערים לאי - פאלוואן,

טיול בחברתו, לא ישכח.

תאילנד והאיים, כבר היה לי שם בית באי...

סינגפור - 8 חודשים בחברת ספנות,

חברים טובים סיניים ומלאיזיאנים.

שייט בוקר לספינות המגיעות ממרחקים....

אופנוע כביש רצחני.

אפריקה,

חבר הזמין אותי לעבודת ניהול בחיפוש יהלומים במכרה,

ג'ונגלים פראיים, שחורים מדהימים,

מלריה ואיידס בכל מקום....

נופים מיוערים ואוויר בתולי.

כמובן באירופה, גרמניה, צרפת, אנגליה ועוד...

בקיצר, לא כל כך משנה לאן תלך, העיקר שתלך עד הסוף.....

;-)

תהנה

פורסם
  • מחבר

מצטער שלא יוצא לי להגיב יותר .. אני לא נמצא יותר מדי זמן מול המחשב..

תודה רבה לכולם על התגובות.. העניין הוא לקבל רעיונות למקומות שלא ממש חשבתי עליהם בתור אופציה..

תנסו להתמקד בשאלה המקורית שהיא איפה אתם הייתם מבקרים/מטיילים..

למרות שלא כולכם אבל רובכם מנסים לשדך לי מקומות ::)..

אגב, אם אתה מחפש אקסטרים, אז אנטרטיקה זו באמת אופציה נהדרת. אתה נוסע לדרום צ'ילה לארץ האש ומשם לוקח ספינה ששטה לאנטרטיקה למשך 4 שבועות, נראה לי שזה עולה בערך 2,500 דולר.

אומרים שאנטרטיקה נהדרת, זה נראה כמו עולם אחר.

אנטרטיקה מעבר לזה שברובה היא טונדרה קפואה ורוב רובה דומה.. זה לא פרקטי בעליל. דבר ראשון מבחינת עלות תכפיל לפחות ב-4 וגם זה לאיזה 8-9 ימים של שייט..

דבר שני אי אפשר לקרוא לזה אנטרטיקה כי אתה בקושי בא במגע איתה את רק מקרצף את חצי האי הארקטי (שטחי גרהם ופאלמר)

אם רוצים לבוא במגע מעבר צריך סיוע של משלחות מחקר בכל הנוגע לציוד, אספקה, שוברת קרח וכדומה..

כמה זמן היית בגלאפגוס? ולה לא לחזור?

תמיד גם יש את ניו-זילנד שיש בה מכלול מטורף של נופים.

אני יודע אישית שבטיולים שלי גם מאוד חשוב לי לספוג תרבות, והתרבות שהכי מדברת אלי היא התרבות המערבית, ככה שאני מאוד ממליץ על אירופה [במיוחד איטליה/גרמניה/אנגליה].

הייתי 6 לילות.. ולמה לא לחזור?!? כי יש מקומות אחרים לראות וגם בגלל שהייתי סה"כ לא ממזמן ..

עד כה באמת נוספו לי כמה מתמודדות מעבר לאלו שכבר הזכרתי בפתיחת הת'רד..

יפן כמו שכבר אמרתי בהחלט מסקרנת אותי

גם סין למרות שממש לא כולה אלא חלקים מסויימים ממנה..

אז אופציה לשלב ביניהן די מעלות אותן בדירוג...

האמת שהרהרתי זמן מסויים ברעיון לעשות טיול כדורגל באירופה (כמובן במדינות של הכדורגל המוכר כגון אנגליה ספרד צרפת גרמניה וכו') אבל ירד מן הפרק בטענה שאפשר לשמור אותו לעתיד בשונה מטיולים אחרים.. ככה שהספקתי לחשוב על זה..

כניראה הקיץ הישראלי השפיע אליו ;)

פותח הדיון עם אתה רוצה להתקרר מהקיץ פה -אין כמו שוויץ לזה בעונה הזאת של השנה

בשוויץ בקיץ זה בדרך כלל כמו חורף בישראל -בקיצור מאוד נוח בחוץ והארץ עצמה מאוד יפה -הבעיה שאין הרבה דברים מענינים שם

ת'אמת שהקיץ לא מפריע לי יותר מדי ..למרות שאני מעדיף קור..

כבר שהיתי במשך חודש בג'ונגל, שתנאי מזג האוויר פה זה שוויץ באמת לעומת מה שהיה שם..

פורסם

החלום שלי הוא לקנות חופשי חודשי לרכבות באירופה למשך 21 יום עד חודש ולעבור על כמה מדינות עם תיק גב

http://www.eurail.com/eurail-global-pass?currency=eur

גם שלי רק שאני כנראה אקנה 3 חודשים, ואטייל ככה בין ארץ לארץ כמה שבועות..

פורסם

לפי דעתי לפני שאתה שואל אנשים אתה צריך לעצור ולשאול את עצמך משהו. מה אתה רוצה,מה מתאים לך,כמה זמן אתה מתכנן להשקיע וכמה כסף יש לך לטובת העניין.

אפשר לשדך לך הצעות לטיול עד מחר,לדעתי זה לא רציני ולא פרקטי. תעשה חושבין,תענה על השאלות,תחזיר אותן באינפוט אולי פה אבל ככה תקבל תגובה רצינית.

חוץ מזה אני מציע שתשאל גם בפורומים המתמחים בכך (למטייל,פורומי טיולים) כדי לקבל עצות מטיילים מקצועיים וותיקים מאיתנו.

פורסם
  • מחבר

"אפשר לשדך לך הצעות לטיול עד מחר,לדעתי זה לא רציני ולא פרקטי. "...

זה אחד לאחד מה שכתבתי בהודעות קודמות אז או שלא קראת את ההודעות ששלי או שלא הבנת את הפואנטה.. :nixweiss:

אני לא שואל על מקומות שאתם ממליצים.. אני מציג לכם שאלה:

"אם כסף וזמן היו בנמצא והייתם מתכננים טיול.. איפה הייתם?"

אני יכול לענות לכם ולעצמי על כל היבט והיבט.. ותאמין לי שזה לא פעם ראשונה ושניה שאני מטייל ..אז ככה שמבחינה זו אני מסתדר בכוחות עצמי..

הקטע הוא לקבל רעיונות ומקומות שלא חשבתי עליהם (כמו יפן שכבר רשמתי) ואולי יוסיפו לי אופציות נוספות בשיקולי הבחירה...

פורסם

גם שלי רק שאני כנראה אקנה 3 חודשים, ואטייל ככה בין ארץ לארץ כמה שבועות..

דבר איתי ג'וני אולי יצא לנו משהו משותף לפחות לחלק מהדרך.

פורסם

אני יכול לענות לכם ולעצמי על כל היבט והיבט.. ותאמין לי שזה לא פעם ראשונה ושניה שאני מטייל ..אז ככה שמבחינה זו אני מסתדר בכוחות עצמי..

הקטע הוא לקבל רעיונות ומקומות שלא חשבתי עליהם (כמו יפן שכבר רשמתי) ואולי יוסיפו לי אופציות נוספות בשיקולי הבחירה...

אוקיי הבנתי שחידדת את זה. אבל שוב אני יכול לזרוק לך אנטרקטיקה פטגוניה וגרילנלד ואתה בכלל לא אוהב קור אז ההמלצה היא לשווא. יכול להיות שאתה מחפש חופים וכל טיול עם טרקים הוא בעיה או לחילופין שאין לך כסף לזרוק ולכן להמליץ לך על טיול צלילה לאיי סיישל די מיותר. יש הבדל בין הרצונות והיכולות של כל אחד,ואם תכוון את זה כולנו נוכל לעזור לך טוב יותר. מקווה שהבנת שאני כן מנסה להציע,וממליץ לך בגלל פרטים אלה לחדד את הדרישה.

יום טוב

פורסם
  • מחבר

איי איי...איך אתה אוהב להקשות בכוונה.. :s07:

תזרוק מה שאתה היית בוחר ולאן אתה היית נוסע..לא מה שמתאים לי..

אין לי מה לחדד את הדרישה בגלל שאני לא דורש ממך מקום ספציפי שיתאים לי... אני לא שואל מה היית עושה במקומי..

מה שעובד לך, ואיפה אתה היית רוצה לבקר.. לא צריך לשבור ת'ראש.. הכי פשוט בעולם!!

פטגוניה? מצויין... גרינלנד נפלא (זה אחת האופציות המקוריות אגב).. טרקים במונגוליה נהדר.. צלילה בבליז עוד יותר טוב...

הקטע הוא שתבחר אחד לא מאתיים.... זאת ההגבלה היחידה בעצם..חוץ מ'זה על הפאנג'י כמו שאומרים...

ושוב אין לך מה להמליץ לי.. א). כי זה לא המקום... ב). זה לא הקטע בכלל של הדיון...

פורסם

יש יותר מדי מקומות שהייתי רוצה לבקר בהם אם הייתה לי אפשרות... ספארי באפריקה, גלפאגוס, צ'ילה, אוסטרליה, יפן, סין...

פורסם

טיול מלא על כל ארה"ב(בדגש על החוף המערבי, במזרחי הייתי בחלקו העליון), פראג, מוסקבה, סנט. פטרסבורג, לונדון,

כמו כן יפן וסין בהחלט שם ברשימה אצלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים