עבור לתוכן

מערכת HTPC ומשחקים בקירור מים - 4000 ש"ח בלבד!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, עם בוא הקיץ ברצוני להתחדש במחשב עם קירור מים ופוטנציאל אוברקלוק ושדרוגים בעתיד.

חשבתי על מערכת עם מעבד חזק מאוד (אני לא מתכנן לשדרג את המעבד בעתיד), וכרטיס מסך שיכול להריץ את מרבית המשחקים שבשוק היום בהגדרות הגבוהות ביותר, או קרובות להן. כרטיס המסך יוחלף לאחר שיתעורר צורך ממשי לעשות כן.

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 ש"ח

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?

עבודה, משחקים, תכני HD

א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). הכל

ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:

* אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?

המחשב יחובר למסך CRT לצורך העבודה (ישודרג בעתיד) ולטלויזיית fhd לצורך חלק מהמשחקים.

* לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?

ספורט, מירוצים, אקשן מבט ראשון ושלישי.

* לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

בינוניות-גבוהות - כשצוואר הבקבוק הוא מכרטיס המסך.

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?

לא

4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)?

אין צורך בכונן דיסקטים וצורב. יש צורך ביציאות USB קדמיות שנותנות מתח יציב כמו שצריך.

5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט.

מפרט מלא ללא צורך וכונן דיסקטים

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?

6 - מערכת בקירור מים היא שקטה מטבעה, אבל יותר חשובים לי הביצועים וקירור אפקטיבי איתה. מערכת קירור אוויר יעילה יותר ולא מחרישת אוזניים, תתקבל בברכה.

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק?

בהחלט מתוכנן אוברקלוק בעתיד. מחפש מערכת שניתן יהיה להאיץ ב-30% ולמעלה מכך כשיתעורר הצורך

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא חובה, הרכבה בחנות רק אם זה במסגרת התקציב (כולל חריגה) +50.9.

האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים.

מרכז הארץ, אבל הפקטור היחיד מבחינתי הוא המחיר.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)?

מארז HTPC יפה ולא מצועצע. עדיפות לצבע כסוף.

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)?

כן.

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון?

המעבד לא יוחלף והוא הרכיב החשוב ביותר מבחינתי. מכיוון שלדעתי אין צורך ביותר מ-2GB זיכרון כרגע. ישודרג בעתיד.

פורסם

קשה להכניס קירור שממתאים ל-OC ב-30% למארז HTPC

פורסם
  • מחבר

קשה להכניס קירור שממתאים ל-OC ב-30% למארז HTPC

יש בכלל בארץ קירור מים טוב שכן מתאים ל-HTPC?

פורסם

CORSAIR CWCH50 Water Cooler 1156 Support

קירור כזה יכול להתאים ל-HTPC בתור קירור למעבד

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

אני הייתי יותר בכיוון של לקנות קירור מים עם כמה בלוקים (לn/s bridges ובלוק לכרטיס מסך).

במידה ואתה יכול להמליץ לי על לוח שלא מתחמם יותר מידי באוברקלוק זה יהיה מצויין וזה יחסוך שני בלוקים. אבל הייתי רוצה לשמור על אפשרות של הוספת קירור מים לכרטיס המסך (ממה שאני רואה יש בארץ רק בלוקים של thermaltake?)

המארזים שמצאו חן בעיני הם הmozart וה-dh103 של thermaltake או המארז הזה שאני לא יודע מי מייצר אותו

http://www.ivory.co.il/uploadimages/212445.JPG. אין לי בעיה גם עם מארז רגיל כל עוד הוא לא גדול יותר מידי ונראה אלגנטי כמו אלו.

אתה יכול לסייע לי בבניית מערכת שלמה?

פורסם

יצא שניצלתי מעבר לתקציב אבל זה מארז עם צד דיגיטאלי.בלי זה מוריד 300-400 ש"ח לפחות.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5 750 2.66Ghz 8MB Cache Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪919

קירור למעבד:

Scythe JAPAN SHURIKEN REV B LOW PROFILE 1366+1156 support

כמות: 1 - מחיר: ₪140

לוח אם:

Gigabyte P55A-UD3

כמות: 1 - מחיר: ₪711

מארז:

Thermaltake DH103 Digital Home Series + Media Lab

כמות: 1 - מחיר: ₪1188

ספק כוח:

SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk

כמות: 1 - מחיר: ₪314

זיכרון:

A-Data 2GB (Single Stick) DDR3-1333 CL9 i5/AM3 Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪269

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3

כמות: 1 - מחיר: ₪229

כרטיס מסך:

Sapphire HD5770 1GB GDDR5 PCIE

כמות: 1 - מחיר: ₪795

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה

כמות: 1 - מחיר: ₪75

סה"כ: ₪4640

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: ₪4548

http://tms.co.il/preview/spec/k2s6m1lg

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

הסטייה הקטנה אינה משמעותית, אבל שמתי לב שהמפרט כולל קירור אוויר.

האם לא ניתן לבנות במסגרת התקציב הזה מערכת הכוללת קירור מים? מתוכנן OC כבד וכמה בלוקים.

במידת הצורך אפשר לקצץ במארז או אפילו בכרטיס המסך.

פורסם

קירור מים יהיה על חשבון חלקים אחרים אם לשמור על גודל התקציב

פורסם
  • מחבר

קירור מים יהיה על חשבון חלקים אחרים אם לשמור על גודל התקציב

בשמחה.

פורסם
  • מחבר

bump

פורסם

קירור מים במארז קלסטרופובי לא יניב תואצות, אין אפס (אלא אם יש לך איזה רדיאטור מפלצתי שנמצא בסביבה קרה מחוץ למארז, מה שמוציא את הפואנטה). אוברקלוקינג כמה כבד שלא יהיה לא יוסיף לך בגיימינג מעבר, מעבדים כמו I5 750 בסטוק נותנים את המקסימום שאתה צריך במשחק.

פורסם
  • מחבר

קירור מים במארז קלסטרופובי לא יניב תואצות, אין אפס (אלא אם יש לך איזה רדיאטור מפלצתי שנמצא בסביבה קרה מחוץ למארז, מה שמוציא את הפואנטה). אוברקלוקינג כמה כבד שלא יהיה לא יוסיף לך בגיימינג מעבר, מעבדים כמו I5 750 בסטוק נותנים את המקסימום שאתה צריך במשחק.

תודה. בכל מקרה רציתי להשיג שני דברים עם המפרט הזה:

1. לתכנן מערכת שתאפשר לי לעשות אוברקלוק כעבור כמה שנים, אחרי שהמעבד כבר יגיע לגבול היכולת שלו. החלפה של כרטיס מסך היא הרבה יותר פשוטה והרבה יותר משתלמת מהחלפת מערכת שלמה.

2. מערכת שקטה שתהיה רגישה פחות לאבק ולסביבה חמה ולא ממש מאווררת.

אני מבין שאין אפשרות לקירור מים באמת יעיל במארז HTPC, כי רדיאטור חיצוני באמת לא בא בחשבון.

אפשר לקבל בבקשה המלצה על מארז אלגנטי בסגנון מארז HTPC שיכול להתאים לקירור מים עם כמה בלוקים במסגרת התקציב? (המערכת שבנה לי PcFun באדיבותו הרבה יכולה לשמש כבסיס).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים