עבור לתוכן

מחפשת כונן חיצוני תוך התלבטות

Featured Replies

פורסם

אהלן!

בעיקרון מעוניינים לקנות 2 כוננים חיצוניים. 2 הקניות עקב חוסר מקום על הכוננים הקשיחים שבמחשב. אחד מהם למחשב נייד והשני למחשב נייח.

לנייד: המהירות פחות חשובה. חשובה האמינות (שלא יעשה פאשלות כי אני שמה עליו דברים שחשובים לי). הוא לא הולך לצאת מהבית, אבל גם לא מובטחת פינה קבועה. עניין הרעש פחות קריטי כי לא יהיה מופעל כל הזמן. לגבי הנפח אני תוהה אם כדאי להסתפק בנתיים בטרה ולקנות בעתיד אחת נוספת. או ללכת כבר על ה1500GB (כפונקציה של מחיר). על 2000GB אני בטוח לא אלך מאחר ומעדיפה לחלק את השברון לב במידה ומשהו יקרה לכונן. יתכן והוא ישמש לגיבוי (מטרת הכונן אמורה בכלל להשפיע על הבחירה?).

הכונן השני ישמש למחשב נייח ולא אמור לזוז ממנו יותר מדי. חשוב שיהיה שקט. עוד לא החלטתי אם לשמש אותו לגיבוי ואז המהירות פחות חשובה או כממשיך הכונן הפנימי של המחשב (יש לי עוד כונן בית שאוכל להפוך למגבה) ואז אולי בכל זאת עדיף שיהיה מהיר (סרטים וכדומה).גם פה ההתלבטות לגבי הנפח היא אותה התלבטות.

תודה רבה ויום טוב!

דנית

פורסם

בעצם הדרישות שלך הן למוצר שתרכשי פעמיים, אני לא רואה הבדל גדול בין היישומים של שני המחשבים. בשביל לצפות בסרטים לא צריך ממשק מהיר יותר מ-USB 2.0.

ההמלצה ועוד מידע כאן-

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=466496.0

רק להדגיש:

רק לוודא, כונן חיצוני לגיבוי משמע שאת המידע שאתה שומר עליו יהיה לך במקום נוסף? זה ברור שכן אבל אני רק מוודא כי חלק מהאנשים מתייחסים לכונן חיצוני כאל כונן סופר-עמיד שהם יכולים להעביר (לא להעתיק) אליו את המידע והוא ה"גיבוי" שלהם אם המחשב מת. חלק מהאנשים לא מבינים שזהו כונן קשיח רגיל לחלוטין שיכול למות בפני עצמו (והמערכת תמשיך לתפקד בלעדיו כמובן).

אין שום היגיון בלקחת נפח 1.5TB אבל לא 2TB בגלל שלא לאבד יותר מידע, הרי מדובר בכונן גיבוי, כלומר שיש עוד עותק למידע. לכן אם הכונן נפגע אז מממשים אחריות ומעתיקים את המידע בחזרה (מהמקור), ואם המקור נפגע אז מממשים עליו אחריות ומעבירים את המידע מהגיבוי החיצוני.

בלי קשר לזה 2TB יקר יותר וקצת פחות משתלם (גיגה per שקל).

פורסם
  • מחבר

הכוונה בהתלבטות בין 1T ל1.5 מבלי להכליל את ה2T זה מבחינת מחיר. בין 1T ל1.5T הפרש המחירים עומד על 100 ש"ח+-,נראה לי שזה דיל די שווה, אך 2T כבר לא מצדיק את המחיר (כמעט פי 2 מטרה) ועדיף לקנות פעמיים 1T.

האמת שהדגש הוא על כך שנכון לעכשיו הם לא ישמשו לגיבוי ואנו קונים אותם מפאת חוסר מקום על הכוננים הקשיחים (כדי שהמחשב לא יקרוס חלילה). זה משנה למשהו?

פורסם

זה לא משנה משום שבכל מקרה לא נמליץ על כוננים שידועים כפחות אמינים.

הכוונה בהתלבטות בין 1T ל1.5 מבלי להכליל את ה2T זה מבחינת מחיר. בין 1T ל1.5T הפרש המחירים עומד על 100 ש"ח+-,נראה לי שזה דיל די שווה, אך 2T כבר לא מצדיק את המחיר (כמעט פי 2 מטרה) ועדיף לקנות פעמיים 1T.

נכון, זה מה שאמרתי:

בלי קשר לזה 2TB יקר יותר וקצת פחות משתלם (גיגה per שקל).

בכל מקרה אני מבין שלא יהיה גיבוי למידע. הסמסונג עדיין כדאי, רק לשים לב למחיר במכרז שהרי אם הוא מעל 550 אז זה כבר לא משתלם כל-כך.

אנו קונים אותם מפאת חוסר מקום על הכוננים הקשיחים (כדי שהמחשב לא יקרוס חלילה).

כונן חיצוני לא עמיד יותר מכונן פנימי. כמו שהמחשב יכול "לקרוס" אז גם הכונן החיצוני יכול "לקרוס" (והמערכת תמשיך לפעול). הייתי אומר שאם רק חסר נפח ואין שום אינטרס בכונן חיצוני (כמו ניידות) אז אולי עדיף לקנות כונן פנימי.. אבל מצב שני הבדל המחיר זניח. היתרון היחידי הוא ביצועים שכן כונן שמחובר ישירות לחיבור SATA בלוח לא יוגבל ברוחב הפס שלו כמו בחיבור USB 2.0.

פורסם
  • מחבר

זה בכלל אפשרי להוסיף כונן קשיח למחשב נייד?

ותהיתי אם יש הבדל בין הדגם שהמלצת עליו לבין HX-DU015ECAB2?

כי אני קונה מסך מחשב מחנות מסוימת (פנדה) ומעדיפה לקנות כבר את 2 הכוננים באותה הקנייה..

פורסם

:)

אם את קונה מחנות אחרת אז מה הטעם? ההמלצה היא בגלל המחיר שהופך את הדיל למשתלם ביותר.

אם כבר ה-HX-DU015EC אז בפנדה ה-HX-DU015EB (סדרת STORY Station) זול יותר ולכן עדיף.

אבל זה מחיר גבוה מאוד ולא משתלם (590 שקלים) לכן זה עדיף:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_2324&products_id=29135

לגבי מחשב נייד- ברובם אין מפרץ לכונן קשיח נוסף, זה לא שכיח בניידים, כך שזה לא רלוונטי.

פורסם
  • מחבר

כי סביר להניח שאוכל לקבל 10% הנחה אם אשלם במזומן. זה יוריד לי איזה 200 ש"ח אם זה יכלול את המסך - ואז חזרנו לאותם המחירים כמו במכרז (אם לוקחים בחשבון פחות משלוח אחד). בהתחשב ב10% הנחה הזה, עדיין להישאר עם הVerbatim? בחיים לא שמעתי על החברה הזו.. מה גם ה200 ש"ח מבחינתי זה הנחה נטו לכוננים, אז זה אומר 100 ש"ח פחות לכל כונן שקונה, כך שההפרשים כבר לא משמעותיים כל כך..

יש איזשהו מקום שאוכל ללמוד מה כל אות באלגוריתם של הכוננים אומרת? כך אוכל לבדוק לבד את ההבדלים בין הכוננים השונים.. ובכלל, מה ההבדל בין הG3 station לFreeagent ולSTORY STATION?

אגב, לא עדיף כבר לקנות לנייח כונן קשיח ומארז? כך כשאקנה בעתיד כונן נוסף, אוכל פשוט להחליף מארזים ולא אצטרך לקנות אחד נוסף.. אם נראה לף שעדיף, אשמח גם להמלצות בתחום הזה...

המון המון תודה על העזרה והפירוט..

פורסם

לגבי ההנחה- אני לא חושב שזה צריך להשפיע על הבחירה, הרי גם במוצר הזול יותר תהיה הנחה. זה לא שההנחה היא רק על מוצרי Samsung או רק על המוצר שהמלצתי עליו קודם.

Verbatim לא מייצרים כוננים קשיחים (כנ"ל Lacie/IOmega), סביר שהכונן שבתוך המארז הוא של Western Digital.

מה ההבדלים בין השניים של סמסונג? ההבדלים בין כוננים קשיחים הם בעיקר בביצועים, רמת רעש וצריכת חשמל, בין כוננים קשיחים בממשק USB 2.0 אין הבדל ביצועים ולרוב קשה להתייחס לרמת הרעש. מה שכן על פי סמסונג סדרת ה-G3 אמורה להיות הידידותית לסביבה.

אבל אם את מעדיפה מארז וכונן בנפרד אז אולי זה יחסוך את ההתלבטות בין ה-Verbatim ל-Samsung.

האם זה עדיף? מבלי להתייחס לעלות- זה תמיד עדיף. ההבדלים בפועל רשומים בסטיקי בקטע שמדבר על כוננים חיצוניים מומלצים.

המחירים בפנדה לאו דווקא אטרקטיביים, 540 שקלים ל-HD154UI.. אבל נראה איך זה יוצא בסוף עם ההנחה, יחד עם זה:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_436_3047&products_id=28708&PHPSESSID=c5535510

פורסם
  • מחבר

כעת אני מתלבטת לגבי חיבור הSATA האופציונלי (שהוא יקר יותר), כי במחשב הנייח הולכים לעבוד המון דרך הכונן על עריכת סרטים בתוכנות כמו אפטר אפקטס ואביד ואני חוששת שאולי נזדקק לחיבור הSATA כדי להרוויח יותר מהירות עם תוכנות אלו או שהחיבור אינו משפיע על עבודה בתוכנות כאלה, אלא רק על מהירות העברת קבצים מכונן לכונן?

במידה ואכן תמליץ על הSATA נראה לך שעדיף באמת ללכת על המארז שהמלצת (הוא מקרר? שקט?), יש איזה כונן קשיח שעדיף לשימושים אלו?

במידה ולא, אלך על המכרז וסעלמתק.

:)

פורסם

SATA? את מניח שאת מתכוונת ל-eSATA. לגבי "מקרר/שקט" והאם יש כונן עדיף- כבר המלצתי לך על מארז וכונן, שניהם מומלצים.

החיבור אינו משפיע על עבודה בתוכנות כאלה, אלא רק על מהירות העברת קבצים מכונן לכונן?

החיבור משפיע על הביצועים של הכונן. אם את משתמשת בתוכנות שאיתן התקן האחסון יכול להיות צוואר בקבוק אז ה-eSATA עדיף.

פורסם
  • מחבר

ואיך אני יכולה לדעת אם התוכנות ש"איתן התקן האחסון יכול להיות צוואר בקבוק"? התוכנות המדוברות הן: AVID, AFTER EFFECTS, CUBASE

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים