עבור לתוכן

רכישת נייד עם מע' הפעלה ללא דיסק התקנה - האם מקובל?!

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מתכוונת לרכוש נייד חדש. החנות מציעה תוספת של מע' הפעלה, אך מדגישה כי המע' מגיעה ללא דיסק התקנה - האם מקובל? מה קורה אם יש צורך לפרמט את המחשב מסיבה זו או אחרת, או שאני בוחרת לשדרג (בגרסת שדרוג הנזקקת למס' הרשיון של מע' ההפעלה הקודמת)?

שאלה נוספת - מע' ההפעלה מגיעה בגרסה האנגלית - מה זה אומר? (מדובר בווינדוס 7 הום)

;Dאשמח לעזרה.

פורסם

יש ניידים שבאים עם מערכת הפעלה ויש ניידים שבאים בלי מערכת הפעלה.

בדרך כלל הניידים שמגיעים עם מערכת הפעלה יש להם מחיצת שיחזור שממנה אפשר להתקין את מערכת ההפעלה, כדי להגיע אליה לוחץ על איזה כפתור (תלוי מי היצרן של המחשב, כל יצרן יש לו את הכפתור שלו) ואז ניכנסים להתקנה של מערכת ההפעלה שנירכשה, רשיון מסוג כזה ניקרא OEM הוא מיועד למחשבים חדשים ואך ורק למחשב שבו הותקן מערכת ההפעלה ולא ניתן להעברה למחשב אחר.

בקשר לשאלה האם צריך לפרמט. אז כמחשב חדש את מקבלת אותו מוכן, אבל אם תצטרכי לפרמט זה רק תלוי בך (אני מתכוון בצורה שתישמרי על מערכת ההפעלה שלך).

מערכת הפעלה שמגיעה באנלית זה אומר ששפת הממשק שלה היא באנגלית, זה לא אומר שלא ניתן להקליד בעברית רוסית או כל שפה אחרת.

מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה אבל לא בדיוק הבנתי -

מדובר במחשב שמע' ההפעלה היא תוספת בתשלום, לא במפרט הבסיסי.

אני מניחה שזה EOM ואין עם זה בעיה.

לא הבנתי את הנושא שהפירמוט תלוי בי - האם יש דרך "לשמור" את מע' ההפעלה המותקנת כך שבמקרה של תקלה הדורשת פירמוט תהיה לי דרך להתקין מחדש?

פורסם

יש מחיצת שיחזור שמכילה או אימג' של התקנת מפעל או סקריפט התקנה של מערכת כזאת.

אני חושב שהניידים האחרונים שראיתי עם דיסקים אפטיים היו אולי לפני עשר שנים...

פורסם

ניידים של כל הפירמות הגדולות לא מגיעים היום עם תקליטורים של מערכת ההתקנה. בארה"ב כשמזמינים ישירות מהיצרן אפשר לקבל את זה בתשלום נוסף.

כשאתה מפעיל את המחשב בפעם הראשונה יקפוץ לך מסך תמיד מטעם היצרן שיזכיר לך שצריך לעשות גיבוי למחיצת השחזור שנמצאת על הדיסק הקשיח. מומלץ מאוד לעשות את זה, כי אם למשל הולך לך הדיסק הקשיח אין לך שום דרך להתקין את מערכת ההפעלה מחדש. אתה כמובן יכול לקחת דיסק של מערכת ההפעלה רגיל, אבל אז אתה מפספס את כל התוכנות שהיצרן התקין.

בקיצור איך שאתה פותח את המחשב צרוב את הדיסקים כמו שמבקשים ממך. בדרך כלל זה שניים שלושה תקליטורי DVD ולא צריך לעשות כלום חוץ מלהכניס את התקליטורים האלה למחשב.

פורסם

"אתה כמובן יכול לקחת דיסק של מערכת ההפעלה רגיל, אבל אז אתה מפספס את כל התוכנות שהיצרן התקין."

90% מהתוכנות האלו הן זבל מיותר.

חבילת אופיס - זמני למספר חודשים.

אנטי וירוס - זמני לחודש או שניים.

כל השאר באותו הסגנון, אחרי התקנה ממחיצת שחזור יש שעתיים של הסרת זבל והתקנה של כל מה שחסר.

עדיף להתקין מחדש את כל מה שצריך פעם אחת ולבצע גיבוי למחיצה הראשית בכונן חיצוני.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים