עבור לתוכן

עדשות לD700

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני לא צריך יותר מאשר 12.3 MP... בכל זאת למה אני ישתמש ב24MP? חוץ מזה שלפי השמועות דווקא לD700 תמונות נקיות יותר מבחינת רעש...

ודווקא לא, נכנס לי ג'וק לראש ואני לא יצא ממנו בלי D700... :kopfpatsch:

טכל'ס על העדשה הזו, מה דעתכם? "טד" מפרגן לה, ובMDK היא נמצאת בקיט... http://www.mdk.co.il/item/Nikon_D700_24-120VR

• תגובות 62
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תשאר עם העדשות שלך ותצלם על 6 מגה פיקסל...

אני לא מאמין שתגדיל תמונות למטר על 2 מטר

ובכלל - זה הזמן הכי טוב לחכות להכרזות החדשות...

אני ממליץ לא לקנות .. ולהמתין -- כמוני :hat:

פורסם

אתה ממתין לשווא, לניקון אין שום הכרזות חדשות מעניינות באופק.

http://www.reuters.com/article/idUSTOE63I07820100419

ראיון עם הנשיא החדש מאקוטו קימורה , מייסד העידן הדיגיטלי בניקון (בתפקיד הקודם) ,שהטמיע והצמיח את התחום המצלמות הדיגיטליות בניקון .

פיסקה מהראיון :

“Nikon’s imaging business has been expanding quite steadily over the past 10 years. But can it enjoy the same stable growth for the next 10 years? The answer is no. Growth for existing digital camera products will inevitably slow and they are set to move into a phase of saturation. I intend to keep dialogue open for everyone to decide what we should do to achieve further growth despite this trend.”

האמירה שלו בהחלט משקפת את ההתנהלות של ניקון בשנים האחרונות.

ניקון לא קשובה לטרנדים, וכפועל יוצא - לא קשובה לצרכנים,

הוא טוען שהשוק הולך לרוויה ולכן הצמיחה עלולה להיעצר, לדעתי זהו פחד מניהול מחושב של סיכונים.

ניקון מדשדשת בתפיסת העולם העסקית שלה, וזה מאוד ניכר בדברים של הנשיא החדש, שכנראה לא ממש יודע לאן הוא יוביל את החברה.

בטח ישבו על הגדר עוד שנה שנתיים, ימשיכו להוציא דגמי ביניים משעממים בלי שום בשורה אמיתית.

ולמי שמחכה ל d700x אז הנה התשובה שהוא קיבל:

"I intend to keep dialogue open for everyone to decide what we should do to achieve further growth despite this trend."

במילים אחרות - "נכנסנו לדרך ללא מוצא, כי גם אם היינו יכולים להוציא גוף עם חיישן עטיר פקסלים, אנחנו נצטרך להשמיד כמה גופים יקרים בדרך, ככה שאם יש למישהו רעיון לאיך יוצאים מהמצב הזה - אני כמנכ"ל החברה החדש (אובד עיצות) אשמח לשמוע על זה! ;) "

בינתיים, עד להודעה חדשה, אנחנו נתחבא מאחורי האימרה " השוק הגיע לרוייה"...

@

פורסם

כה אמר הפאן-בוי של קאנון.

דרך ללא מוצא? נכון לעכשיו לניקון יש מבחר עדשות מעולה (אם יותר או פחות מוצלח משל קאנון נתון לוויכוח) ואת החיישנים הטובים ביותר בשוק ה-DSLR.

כוונתו של הנשיא החדש היא שהוא חושב ששוק המצלמות הדיגיטליות יהיה לבסוף רווי (אי שם במהלך העשור הקרוב) ושהוא פתוח להצעות (כנראה משאר חברי ההנהלה, לא מהציבור הרחב) לגבי אפיקי התפתחות נוספים לחברה (על מנת להבטיח צמיחה עתידית).

הוא לא אמר שניקון יפסיקו לפתח את נושא המצלמות הדיגיטליות. למעשה הוא לא אמר שום דבר מיוחד - כל חברה גדולה תמיד מגששת אפיקי התפתחות בנוסף למוצרי הדגל שלה.

מלבד זאת - ניקון הם מלכי הדיסאינפורמציה, הם המציאו את זה לפני אפל. הם מושכים דגמים יותר מכולם, ממצים את המכירות עד הפריט האחרון ואז מוציאים דגם חדש באופן כמעט פתאומי.

ניקון יכולים להוציא מחר D700 עם חיישן של D3X (ככל הנראה חישן ה-36X24 הטוב ביותר בשוק), הם לא יעשו את זה משתי סיבות --

ראשית - ה-D700 עדיין נמכרת היטב וניקון ידועים כמושכים דגמים שנמכרים באופן קיצוני גם אחרי שהתיישנו מאוד.

שנית - מחליפת ה-D700 תצא לא רק עם חיישן חדש, אלא עם טכנולוגיות רבות אחרות (ע"ע בערך כל ההכרזות הקודמות של ניקון).

אין בכלל מה להשוות את ה-5DMK2 ל-D700 מבחינת IQ (איכות תמונה), מדובר על הבדל של שמיים וארץ. ל-5DMK2 יש רזולוציה פי-2 יותר גבוהה לכל הרוחות!!! ה-D700 טובה יותר בכל הנוגע לביצועי פוקוס אוטומטי, אבל זהו בערך.

המתחרה של ה-5DMK2 אצל ניקון זו בכלל ה-D3X. במחיר הרבה (הרבה!) יותר גבוה כמובן, אבל זאת התשובה היחידה שיש לניקון עבור ה-5DMK2, וגם זה רק בתחום הסטילס ולא הוידאו.

נו באמת, ה-D700 גם מצלמת במהירות כפולה מה-5D-II. תוסיף לזה את הפוקוס כאמור וארגונומיקה עדיפה ותגלה מצלמה שמתאימה יותר מה-5D-II לכל מטרה של צילומי אקשן ואולי גם אירועים. היתרון של ה-5D-II משמעותי בצילומי סטודיו ונוף.

ה-D3X ממש לא מתחרה ב-5D-II, ממתי אתה משווה מצלמות רק בשל כמות הפיקסלים שלהן?! אולי גם תזרוק את ה-A850 לקלחת? ה-D3X, חוץ מ-IQ היא מצלמת גוף מלא, מהירה כשד עם איכות בניה כה טובה שאפשר לדפוק איתה מסמרים (והמסמרים יתעקמו).

פורסם

1. אם אתה לחוץ ראיתי כמה D700 ביד שניה בלוח של דיספוט.

2. המאונט זהה בניקון גם ככה. למה שלא תיקנה את הזכוכיות FF לפני הגוף החדש...

3. מ D5000 והעדשות שיש לך זו חתיכת קפיצה ל D700. תמהני אם אתה עושה אותה מהסיבות הנכונות.

פורסם

אני לא צריך יותר מאשר 12.3 MP... בכל זאת למה אני ישתמש ב24MP? חוץ מזה שלפי השמועות דווקא לD700 תמונות נקיות יותר מבחינת רעש...

ודווקא לא, נכנס לי ג'וק לראש ואני לא יצא ממנו בלי D700... :kopfpatsch:

טכל'ס על העדשה הזו, מה דעתכם? "טד" מפרגן לה, ובMDK היא נמצאת בקיט... http://www.mdk.co.il/item/Nikon_D700_24-120VR

אני מציע שתרד ארצה, ותעשה רגע חושבים, בצילום הגוף הוא משני לעדשות, כל צלם יאמר לך שכדי לך לרדת ברמה של הגוף ולהצטייד בעדשות טובות. הבנתי שאתה מתלהב מגוף FF, אבל קפיצה מ- D5000 (שסה"כ החזקת פחות משנה) לגוף כזה ואין לך עדשה אחת נורמלית זה פשוט טיפשות לשמה. הדברים הללו לא נאמרים כי מישהו כאן נגדך, פשוט יש כאלה עם יותר ניסיון שכבר עשו טעות אחת או שתיים בנושא ורוצים למנוע ממשתמשים מתחילים טעויות דומות.

פורסם

אני לא יודע מה אתה מחפש או רוצה באמת במצלמה שאתה משדרג בצורה כזו דרסטית ,אבל אם כבר אתה עובר לfull frame אז לפחות תעשה את זה עם המצלמה הנכונה ,יש ביד 2 בחור שמכר 5DMK2 עם עדשה (24-105 mm ) בבדיוק 12000 שקל אז אני ממליץ לך לשקול בחום את האופציה הזו (תוכל גם למכור את הציוד הישן שלך ולכסות מעט מההוצאה האדירה ).

פורסם

אתה מטומטם?

עמרי, אתה לקחת משפט מעורפל שהנשיא החדש של ניקון אמר בראיון והפכת את זה לצימעס שלם בנוגע לתוכניות העסקיות המפורטות שלהם לשנתיים הקרובות.

זה שאתה פאן-בוי של קאנון (ולפני כן של פנטקס) כבר ברור וידוע מהודעות רבות שלך בעבר.

אני שמח שאתה קורא (גם לי) מטומטם (האמת שזאת לא פעם ראשונה) - אני מצטרף בכך ל-90-95 אחוז מחברי הפורום שזכו ממך כבר לכינוי גנאי כזה או אחר .

ספציפית לגבי רכישת ה-D700. אישית אני חושב שמדובר במצלמה אדירה לצרכים שלה (כאמור - לסטודיו ונוף יש טובות ממנה) אולם המצלמה כוללת עלות נסתרת כבדה בצורת מחיר העדשות (כפי שכבר גילית) וכן בצורת משקל וגודל של המערכת כולה (המצלמה+עדשות).

פורסם

אני לא יודע מה אתה מחפש או רוצה באמת במצלמה שאתה משדרג בצורה כזו דרסטית ,אבל אם כבר אתה עובר לfull frame אז לפחות תעשה את זה עם המצלמה הנכונה ,יש ביד 2 בחור שמכר 5DMK2 עם עדשה (24-105 mm ) בבדיוק 12000 שקל אז אני ממליץ לך לשקול בחום את האופציה הזו (תוכל גם למכור את הציוד הישן שלך ולכסות מעט מההוצאה האדירה ).

מה הסיפור של הדחיפת 5D ? המצלמות לא מיועדות לאותן שימושים... תפסיקו לחיות בסרטי רזולוציה. כמה עדשות מגיעות לרמת ההפרדה הזו בכלל...

אני מניח שמי שעובר ל FF יודע מה ההבדל בין הגופים. מצד שני, מי שעובר "בגלל ג'וק" אולי לא...

פורסם

אתם שוגים בהצבת הפרמטרים לבחירת גוף מצלמה. הגוף הוא בסך הכל תיבה המחזיקה את החיישן

השאלה לאיזה חיישן אנו זקוקים. לתמונות ואלבומים מספיקים 12 מגה לעיבודים לצרכי דפוס , פוטושופ וכ"ו צריך 24 מגה.

מה שחשוב לנו זו נצילות הצבע או במילים אחרות התוכנה שיושבת בתוך הגוף וזו הנקודה הראשית. בנוסף צריך לקחת בחשבון את המשק,

סוללות, פלשים וכ"ו האם הם יכולים להיות מנוצלים בדור חדש עתידי ???

לגבי העדשות

אין ניצול מעשי ל 2.8 לא תפסיד שום דבר עם תלמד לסגור צמצם ולפצות בחשיפה

מנסיוני רב השנים עדשות תחליפיות אינן נופלות מהמקוריות

ואגלה לכולם עוד סוד מקצועי, עדשות נחבלות, נישרטות וסתם מתחממות בשמש ויוצאות מכלל שימוש. את היקרות מנסים להציל ונכנסים רק להוצאות.

פורסם

אני לא יודע למה הוא משדרג ,ואני לא יודע מה הדרישות שלו לכן אמרתי בכללי ,ובכללי הגוף הטוב ביותר שאתה יכול לקנות באזור התקציב הזה (+עדשה) הוא 5DMK2 ,כלל לא נתתי יחס לרזולוצית התמונה .

פורסם

אתם שוגים בהצבת הפרמטרים לבחירת גוף מצלמה. הגוף הוא בסך הכל תיבה המחזיקה את החיישן

השאלה לאיזה חיישן אנו זקוקים. לתמונות ואלבומים מספיקים 12 מגה לעיבודים לצרכי דפוס , פוטושופ וכ"ו צריך 24 מגה.

מה שחשוב לנו זו נצילות הצבע או במילים אחרות התוכנה שיושבת בתוך הגוף וזו הנקודה הראשית. בנוסף צריך לקחת בחשבון את המשק,

סוללות, פלשים וכ"ו האם הם יכולים להיות מנוצלים בדור חדש עתידי ???

לגבי העדשות

אין ניצול מעשי ל 2.8 לא תפסיד שום דבר עם תלמד לסגור צמצם ולפצות בחשיפה

מנסיוני רב השנים עדשות תחליפיות אינן נופלות מהמקוריות

ואגלה לכולם עוד סוד מקצועי, עדשות נחבלות, נישרטות וסתם מתחממות בשמש ויוצאות מכלל שימוש. את היקרות מנסים להציל ונכנסים רק להוצאות.

מה בליל הדברים האלה ?

אין ניצול מעשי ל2.8 ? צר לי לאכזב אותך. אולי אם תצא מהפנסים בסטודיו תגלה לזה שימוש.

עדשות תחליפיות טובות כמו המקוריות ? בטח שלא. יש להם חסרונות וייתרונות (בעיקר מחיר)

ה"סוד" שלך לא נשמע מקצועי במיוחד.

אני לא יודע למה הוא משדרג ,ואני לא יודע מה הדרישות שלו לכן אמרתי בכללי ,ובכללי הגוף הטוב ביותר שאתה יכול לקנות באזור התקציב הזה (+עדשה) הוא 5DMK2 ,כלל לא נתתי יחס לרזולוצית התמונה .

אז "בכללי" אתה קשקשן.

המלצה ל 5D ועדשה בלי לשמוע בכלל מה הדרישות של מישהו, היא קשקוש.

5D טובה לדברים מסויימים ו D700 לאחרים. אבל העיקר השמעת את הקול שלך, נכון ?

כל הדיון הזה בכלל נשמע לי הזוי. עוד לא שמעתי בכלל מה הצרכים שלו מהמצלמה, ומה הוא הולך לצלם איתה.

פורסם

אתה עושה בדיוק את מה שאמרתה שאני עושה "משמיעה את הכל שלך" ,לכן אין לך כל סיבה ולגיטימציה לבקר אותי .

בכל מקרה ,רק אמרתי שאתה ה12000 שקל שלי לא הייתי שם על הd700 .

פורסם

זה שאתה פאן-בוי של קאנון (ולפני כן של פנטקס) כבר ברור וידוע מהודעות רבות שלך בעבר.

:lol: :lol: :lol:

אם אתה לא רואה בעצמך כמה שהמשפט הזה מטומטם ביסודו, באמת שכבר אין לי מה להגיב על זה..

בזמנו כשהמצלמה של פנטקס התאימה לדרישות שלי בצורה הטובה ביותר, עבדתי איתה.

עם הזמן הדרישות שלי השתנו, והמצלמה שהתאימה בצורה הטובה ביותר לדרישות החדשות שלי היתה מבית קנון.

זה רק מוכיח לך שאין לי שום סנטימנטים ואין לי בעיה לעבור מערכת (מכרתי מערכת ב-10K ש"ח בשביל המעבר הקודם..) אם אני צריך. כנראה שאתה לא ממש מבין את המשמעות של המילה פאנבוי. לא נורא, אולי זה יעבור לך בעתיד. תמיד צריך לשמור על תקווה :)

כל הדיון הזה בכלל נשמע לי הזוי. עוד לא שמעתי בכלל מה הצרכים שלו מהמצלמה' date=' ומה הוא הולך לצלם איתה.

[/quote']

מהניסיון הדל שיש לי בדיוני פורום בסגנון הזה, הצרכים שלו מהמצלמה הן 90% פוזה, ו-10% פוזה.

אחרת הוא לא היה "ננעל" על דגם שאני בספק אם הוא בכלל יכול להגיד לי מה ההבדל בינו ובין ה-D300.

בטח אם הוא רוצה לקנות גוף שעולה 10K ולהצמיד אליו עדשה מסריחה ב-2K, ומתעקש לא להבין שסדר העדיפויות שלו הוא בדיוק הפוך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים