עבור לתוכן

שאלה בקשר למפרטים ולמחשבים מוכנים

Featured Replies

פורסם

טוב דבר ראשון אני ממש מתנצל אם זה לא המקום אבל התלבטתי בין כאן לבין מפרטי מחשב

אבל נראה לי ששמה זה רק למפרטים

אז פתחתי פה

בכל מקרה

חבר שלי אח שלי טכנאי הוא בא אליו ואז אמרתי לו שיעזור לי להרכיב מפרט

הוא אמר לי שיותר טוב לי לקנות מחשב מוכן (לא יד 2) אלה מערכת מחשב כזאת

כי במערכת מחשב זה דבר שנדבק

לעומת מפרטי מחשב שאם לא עושים את זה באמת אצל מישהו ממש מקצועי יש סיכוי שזה לא ייצא בצורה טובה

כי לא כל החלקים תומכים ב-100% עם שאר החלקים והם לא ייתנו את התצואה הכי טובה

לעומת מערכות מוכנות שמי שבנה אותם כן מקפיד שכל החלקים יתאימו אחד לשני

אתם חושבים שהוא צודק??

למה אני רואה שגם פה (וגם ב-FXP אם אפשר להגיד :P) עובדים רק לפי מפרטים והרבה קונים רק לפי מפרטים

אז זה נראה לי קצת לא נכון וגם נכון כי זה נשמע הגיוני

מה אתם חושבים?

פורסם

תמשיך כאן לא צריך לפתוח ת'רד חדש.

פורסם

בכל מקרה

חבר שלי אח שלי טכנאי הוא בא אליו ואז אמרתי לו שיעזור לי להרכיב מפרט

הוא אמר לי שיותר טוב לי לקנות מחשב מוכן (לא יד 2) אלה מערכת מחשב כזאת

כי במערכת מחשב זה דבר שנדבק

לעומת מפרטי מחשב שאם לא עושים את זה באמת אצל מישהו ממש מקצועי יש סיכוי שזה לא ייצא בצורה טובה

כי לא כל החלקים תומכים ב-100% עם שאר החלקים והם לא ייתנו את התצואה הכי טובה

או שהחבר הזה של אח שלך הוא "טכנאי" עם הסמכה של מכולת, או שהוא שקרן, או שסתם לא היה לו כוח לעזור לך.

"מחשב מוכן" יכול להיות אחד משני דברים שונים בתכלית:

1. "מחשב מותג". מחשב שמגיע מורכב מיצרן מסויים, נגיד HP או DELL. בד"כ מחשבים כאלה יקרים מאוד (עשויים לעלות כפול ממחשב "מפרט" בעל חלקים דומים), מאוד מוגבלים ביכולת השדרוג (עד כדי חומרה שאינה בדיוק סטנדרטית) ואינם מותאמים למשחקים (מיועדים בעיקר ללקוחות עסקיים). הייתרון היחיד במחשבים כאלה עשוי להיות תנאי האחריות והשירות במקרה של תקלה.

2. מחשבים הבנויים לפי מפרט מוכן של חנות זו או אחרת. מבחינת חלקים, מחשבים אלה לא שונים במאומה ממחשב לפי מפרט שאתה יכול להרכיב בעצמך. הייתרון הוא שכאן אתה מקבל מפרט שבהכרח יעבוד, ושעשוי להיות מעט זול יותר ממפרט זהה בבחירה חופשית של חלקים. יחד עם זאת ובניגוד גמור לטענת אותו "טכנאי", לא נדרש ידע רב במיוחד כדי להגיע לאותה התוצאה עצמאית: למעשה, גם אם אין לך יותר מדי נסיון, לרוב פשוט לקרוא את המאפיינים הטכניים של החלקים השונים באתרי היצרנים יספיק בשביל להבין מה הולך עם מה.

יתרה מזאת, במפרטים המוכנים בחנויות יש בעיה מובנית: הם לרוב מייצגים את מה שהכי משתלם לחנות למכור, ולא את מה שלך כלקוח משתלם לקנות. בנוסף, הרווח לחנות מכל רכיב אינו בהכרח עומד בפרופורציה ישירה למחירו, כך שגם מפרט זול יחסית עשוי להיות בנוי ממש לא מתוך דאגה לתקציב הלקוח. ברוב החנויות ה"המוניות", כלומר אלה שמיועדות בעיקר לקהל כמוך שאינו מתמצא בתחום, רוב המפרטים המוכנים ידגישו את הרכיבים שהקונים עשויים להכיר כגון המעבד, ולהזניח לחלוטין רכיבים שבד"כ מתעלמים מהם שלא בצדק כגון ספק הכוח. מה שנוצר הם מחשבים שנועדו למשוך קונים "טפשים", שאינם בנויים באופן מאוזן ואינם מהווים קניה משתלמת לשום מטרה.

פורסם

"מערכת מחשב מוכנה" זה בעצמם "מפרט מחשב" שהחנות בחרה בצורה שנוחה לה והתחילה למכור כחבילה כי זה יוצא לה משתלם, אין שום הבדל בין זה לבין מפרט מחשב.

ואין דבר כזה חלק שתומך 69%. או שהחלק מתאים או שהוא לא, זה לא מסובך

פורסם

ואין דבר כזה חלק שתומך 69%. או שהחלק מתאים או שהוא לא' date=' זה לא מסובך

[/quote']

לא מדויק, למשל זכרונות מהירים/איטיים מידי, נפח זכרון גדול/קטן מידי, ספק כוח חלש/חזק מידי

כל הרכיבים האלו יעבדו במחשב אבל או שהם בזבוז כסף או שהם עלולים להאט וליצור צוואר בקבוק.

לכן חשוב שה performance של הרכיבים שיתאימו זה לזה.

לפותח הדיון: הבעיה האמיתית במחשבים המוכנים הם הרכיבים הגנריים שבהם כמו הספק, מארז וכו'.

באותו מחיר אתה יכול להרכיב מחשב חזק, שקט, יציב ואמין יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים