עבור לתוכן

מחשב לעבודה משרדית, עד 4000 ש"ח לא כולל מסך כולל תוכנות

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?

א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אופיס 2010, האזנה למוסיקה באיכות גבוהה, צריבה של דיסקים רבים.

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא !

4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך בכונן דיסקטים...

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? חשוב, אבל לא עד כדי כך קריטי, הייתי אומר 7.

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? אין סיכוי ל - OC.

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, גם הרכבה, גם חלונות 7 (64, נכון ? ) וגם אופיס 2010 גרסה הכי זולה (home & student).

9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? נועה מחשבים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)? צריך כרטיס מתאם למדפסת עם חיבור מקבילי ישן. כמו כן צריך מודם 56k בשביל לחבר פקס בדיוק בדרך שהוא מחובר עכשיו. המדפסת היא Xerox PE16, נתמכת על ידי חלונות 7.

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? אולי זיכרון, אולי עוד כרטיס הרחבה, כנראה לא כרטיס מסך.

תודה !![br]פורסם בתאריך: 12.07.2010 בשעה 14:33:06

אני אגיד לכם על מה חשבתי, תקנו אותי אם יש לכם רעיונות טובים יותר...

COMPUCASE 6C28 Black+Silver 300W VN PSU

255 ש"ח

INTEL Hunter Cave H55HC LGA1156

475 ש"ח

Intel Core i3 530 2.93GHZ 4MB LGA1156 BOX

620 ש"ח

G.SKILL Ripjaws 4GB 1333MHZ DDR3 DUAL CHANNEL CL9

570 ש"ח

WD 500GB 7200RPM 32MB GREEN SATA2

225 ש"ח

LG GSA-GH22NS40 DVDRWX22 SATA BLACK BULK

110 ש"ח

D-Link DFM-562I Pci Modem

85 ש"ח

PCI TO LPT CARD

85 ש"ח

WINDOWS 7 HOME PREMIUM 64BIT HEBREW OEM

450 ש"ח

OFFICE 2010 HOME & STUDENT VERSION HEBREW

670 ש"ח

הרכבת מחשב חדש

180 ש"ח

פורסם

1. המארז והספק לא שקטים

מארז וספק עדיפים:

http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MjE4OA==

2. לקחת שני כרטיסי הרחבה בממשק PCI , הלוח אם כולל רק חריץ PCI אחד+שני חריצי pcieX1+חריץ pcieX16

3. במספר חנויות אתה יכול למצאו i5 530 OEM במחיר פחות כ - 100ש''ח (ללא קירור סטוק) ולשים קירור עדיף מהקירור שבא עם המעבד

נ.ב

לא כדאי לקנות אופיס עכשיו, תוריד גרסת נסיון 30 יום וחכה למבצעים או לירידת מחיר , אם לא יהיה תמיד תוכל לרכוש אותו באותו המחיר...

פורסם

מפרט בכלל לא משהו.

אין לך מה לעשות עם מערכת 64 ביט לשימושים שלך וגם 2G יספיק לך מעל ומעבר, ודאי עם מערגת 32 ביט. חבל לזרוק כסף ללא כל תועלת.

גם המעבד יקר ללא כל צורך .

מארז/ספק גבוליים מאוד לתקציב.

אולי יש עוד לוחות אם עם תמיכה ב-ECP, לא בטוח.

סתם לדוגמה, מפרט עדיף ללא אופיס:

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X3 440 AM3 (3.0GHz) - BOX - זמין במלאי ₪403

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA74GM-S2H ₪305

זיכרון:

[..] KINGSTON 2048MB DDR2 800MHz CL6 - זמין במלאי ₪244

צורב DVD:

[..] PIONEER DVDRW DVR-218LBK X22 - SATA - BLACK ₪159

מארז:

[..] COOLERMASTER ELITE 335 w/o PSU ₪184

מערכות הפעלה:

[..] WINDOWS 7 HOME PREMIUM - 32 BIT - HEB - OEM ₪511

ספק כוח:

[..] SEASONIC 350W : SS-350ET ₪200

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 64 PRO FOR AMD S754/939/AM2 ₪107

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG 500GB SATA2 ₪222

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪2335

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

אין כל הצדקה להוציא ולו שקל נוסף לשימושים שלך.

פורסם
  • מחבר

לוח האם המדובר הוא זה:

http://www.intel.com/products/desktop/motherboards/DH55HC/DH55HC-overview.htm

ייתכן שבאתר החנות נתנו קוד לא נכון ולא העתקתי אותו לפה.

יש לו אפשרות ל - 3 כרטיסי PCI.

ה - 64 ביט והזיכרון מיועדים לטווח ארוך, כדי שבעוד שנתיים לא אצטרך להחליף לבעל המחשב המיועד את מערכת ההפעלה ו/או להוסיף זיכרון.

מדאיג אותי מה שאמרתם לגבי המארז והספק...אני אישית מאוד אוהב את Compucase, יש לי מארז שלהם, את ה - 6A19 ואני די מרוצה (חוץ מהפטנט הטיפשי של הרכבת הצורבים). יש להם מארז שקט יותר באותו טווח מחירים ?

פורסם
). יש להם מארז שקט יותר באותו טווח מחירים ?

לא מכיר :nixweiss:

לדעתי מפרט עדיף:

מעבד:

[..] INTEL CORE i3 S1156 2.9GHz 530 - TRAY ₪540

לוח אם:

[..] INTEL HUNTER COVE : BLKDH55HC ₪550

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1066 CL9 - VALUE : OCZ3V10664GK ₪505

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪120

מארז:

[..] ANTEC NSK4482B + 380W EARTHWATTS PSU ₪509

מערכות הפעלה:

[..] WINDOWS 7 HOME PREMIUM - 64 BIT - HEB - OEM - זמין במלאי ₪511

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 - זמין במלאי ₪136

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 - זמין במלאי ₪363

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪3234

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

4GB של זיכרון - יש בכך תועלת יותר ויותר ישומים יודעים לשהשתמש בזה, ומאוד סביר להניח שפותח הדיון גם כך יצטרך לדשדרג ל - 4GB מ - 2GB

מה שמאפשר לקחת מערכת הפעלה 64bit שאם קונים מערכת פעלה לדעתי זאות הגרסה לקנות מכוון שיש יותר ויותר תוכנות שמנצלות את היכולת ומעבר לזה יש יתרונות בתחום האיחסון , כמו תמיכה בדיסקים קשיחים מעל 2TB (אולי עכשיו זה נראה "רחוק" אבל בעוד שנתיים אולי זה לא בטוח יהיה כך.)

-הלוח אם שרשמת אכן כולל 3 חריצי PCI התבלבלתי עם TC , גם משתלם לקחת אותו יחסית GIGABYTE GA-MA74GM-S2H בגלל חריצי ההרחבה שהוא מציעה שיכולים להיות מאוד מועילים (כמו להוספת USB3)

-ה - i3 530 עדיף:

כולל כרטיס מסך עדיף מאשר HD2100

יותר מהיר, יותר חסכוני בחשמל, פחות חם ועם הקירור ששמתי יהיה גם מאוד שקט

-שווה לקחת את הלוח אם הזה שכולל USB3

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=6161

פורסם

ה - 64 ביט והזיכרון מיועדים לטווח ארוך, כדי שבעוד שנתיים לא אצטרך להחליף לבעל המחשב המיועד את מערכת ההפעלה ו/או להוסיף זיכרון.

אם כבר אתה מסתכל לטווח ארוך אז כדאי לקנות את ה-Athlon IIx3/4 כדי לקבל משולש או מרובע ליבה אמיתי, כי היישומים גם יתחילו לנצל ריבוי ליבות טוב יותר, אם כי זה נכון תיאורטית ואני בספק כמה יישומים משרדיים באמת יזדקקו לריבוי ליבות.

אם המחשב לעבודה (פרנסה) בייחוד וגם אם בכלל. לדעתי עדיף לקנות 2 כוננים קשיחים, אחד ככונן ראשי והשני לגיבוי -- אלא אם כן מתוכנן גיבוי להתקן חיצוני או שכבר יש פתרון מתוכנן לנושא הזה.

עוד נקודה היא שלא ציינת מה דגם המודם חיוג שברשותך. צריך לוודא ש-Windows 7 תומך בו.

פורסם
  • מחבר

העלת נקודה חשובה בקשר למודם חיוג. לאדם שעבורו מיועד המחשב יש מדפסת משולבת עם פקס מדגם Xerox PE16. כיום היא מחוברת באמצעות חיבור מקבילי, והפקס מחובר למודם 56k, אני לא יודע של איזו חברה ומאיזה דגם. מכיוון שאני לא מומחה גדול לענייני פקסים, ומכיוון שנקודה זו היא אולי החשובה ביותר עבור אדם זה, רציתי להשאיר את חיבור הפקס כפי שהוא, כלומר לקנות מודם 56k ולנסות לחבר בדיוק כפי שזה עכשיו, רק על מחשב חדש. הלכתי על מודם של D-Link, אין לי מושג אם חלונות 7 תומך בו, אני רוצה להאמין שכן, מכיוון שמדובר בחברה גדולה ומוכרת ובדגם יחסית מודרני. זו אגב גם הסיבה לכרטיס ההרחבה השני, של חיבור מקבילי ישן. אני מקווה שחלונות 7 תומך בחיבור זה. אני יודע בוודאות מהאתר של מייקרוסופט שחלונות 7 תומכת במדפסת הזו (אז סביר להניח שגם בכרטיס הרחבה לחיבור מדפסת מסוג זה).

פורסם

קצת מוזר לי מה שאתה אומר.

1. זה שיש חיבור מקבילי לא אומר שאין גם חיבור USB, צריך לבדוק את זה (אבדוק מאוחר יותר במדריך של המדפסת מכיוון שכעת אין לי זמן לכך). לדעתי סבירות גבוהה מאוד שמכונה כזאת מצוידת גם בחיבור USB.

2. המכונה עצמה לא מצוידת במודם פנימי? למה יש צורך לחבר אותה למודם חיוג חיצוני?

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע...ככה זה מחובר היום, עם קבל טלפון שנכנס למחשב, למודם 56k.

כפי שאמרתי, אני לא מתמצא, בחיים לא הגדרתי מכשיר פקס דרך המחשב או דרך מדפסת, ומכיוון שלחבר לו אני מנסה לעזור זה כל כך חשוב, והוא הדגיש זאת כמה פעמים, שהכי חשוב שהפקס יעבוד טוב, אני מפחד להסתבך עם זה. אם אתה שואל אותי ההגיון אומר שאם המכונה היא מדפסת משולב עם פקס, אז צריך להיות מודם בפנים...

פורסם

בד"כ מחברים מכשירי ALL-IN-ONE לפקס במחשב כדי לאפשר שליחה/קבלה ישירה של פקסים במחשב או חיוג וניהול שיחות דרך המחשב.

פורסם
  • מחבר

או קיי, ומה אני צריך לעשות (אני יודע שזה לא הפורום הנכון, אבל אם כבר הנושא עלה) כדי לחבר, בהנחה שהמדפסת כבר מוגדרת כהלכה, האם מספיק להתקין דרייברים של המודם ולחבר פיזית ?

פורסם

99% שמערכת ההפעלה תתקין את הפקס לבד ולדעתי יש כלים מובנים לשימוש בפקס.

תבדוק במה הוא משתמש עכשיו...

פורסם
  • מחבר

תודה, עזרתם לי מאוד !

פורסם

לפי מדריך ההפעלה של Xerox PE16 Manual :

1. קיים חיבור USB (ראה עמוד 23 של הקובץ).

2. עברתי שוב על הדיון מתחילתו וגם אם יש צורך מאיזו שהיא סיבה לחבר דרך חיבור מקבילי, אז בלוחות שהוצעו קיים חיבור כזה ואין צורך בכרטיס הרחבה בשבילו.

3. המכונה אכן מכילה מודם מובנה לשליחת פקסים. ניתן לחבר אותה ישירות לקו הטלפון ולשלוח ולקבל פקסים בעזרתה ללא מודם פנימי במחשב. בדרך כלל חיבלת התוכנה שמצורפת למדפסות מסוג זה מאפשרת שליחה וקבלה של פקסים ישירות מהמחשב. צריך לבדוק אם זה קיים גם במכונה הזאת. צריך בכלל לשאול את חברך מה אופי השימוש שלו בפקס. האם שולח ומקבל דרך המחשב או דרך המכונה עצמה.

נקודה נוספת היא שבביקורי באתר היצרן לא מצאתי מנהלי התקן ל-Windows 7. יתכן שמנהלי ההתקן המיועדים ל-Vista יתאימו במידה כזאת או אחרת ויתכן (ואפילו כנראה) שהמערכת תזהה את המכונה ותתקין את מנהל ההתקן שלה, אבל אז מאבדים חלק מהפונקציונאליות המובנית בחבילת התוכנה של היצרן. כדי לדעת אם זה בכלל משנה, שוב צריך לשאול את חברך מה אופי השימוש שלו במכונה.

עריכה: אני רואה שבזמן שכתבתי את התגובה כבר הגבתם והתייחסתם לחלק ממה שכתבתי לעיל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים