עבור לתוכן

באיזה סרט אנשים חיים ב יד2?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאת טועה. מה זה חוסר הגינות? זה שוב האשמה חמורה. לא סתם יש דינים שעוסקים בדיני חוזים בתום לב.

הדוגמא שנתנו פה מקודם לגבי הרד דיסק שהיה חשוב למישהו יותר היא דוגמא מצויינת. זה שוק חופשי וכל אחד יכול לקנות ולמכור בכמה שבא לו, כל עוד הוא מציג את הפרטים של המוצר בצורה נכונה ותקנית.

אני חושב שביד 2 אני רואה הרבה מקרים של מחשבים שאנשים מנסים להרוויח כמה שיותר, ולצערי יש אנשים שאין להם מושג וקונים במחירים הגבוהים האלה.

• תגובות 62
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני אנסה שלא לדרדר את הדיון הזה שוב למקומות לא לו, ועל כן, מספר הבהרות:

בחירת המילה "רמאות" אכן היתה לא במקום, שכן היא משדרת משהו שאינו קביל מבחינה חוקית, וזה אינו המקרה בין אם מדובר בחנות או במוכר פרטי. אני בכל זאת טוען שהחנות\המוכר אינם נוהגים בהגינות כלפי לקוחותיהם, כאשר הם מוכרים מוצרים במחיר גבוה משמעותית משווי השוק שלהם, כי באופן זה הם מכוונים מראש ללקוחות פריארים. אם אני רואה עסק שמוכר מוצרים מסויימים במחירים מופקעים ומוצרים אחרים במחירים "נורמליים", לא אקנה שם גם את המוצרים ה"נורמאליים" פשוט כי אותו עסק לא משדר הגינות לדעתי. זה לא מונע מהעסק להמשיך ולנהוג באותה דרך שכן הם לא עברו על שום חוק, אבל אותי כלקוח הם הפסידו.

מי החליט על שווי שוק? אתה? זאפ? מי? עסק יכול למכור מוצר בכל מחיר שימצא לנכון כל עוד לא מדובר על מוצר קיום שנמצא באופן בלעדי תחת שליטת החנות. מכוונים לפראיירים? אתה לא שייך לעדר אנטי אייבורי/KSP שצועקים בכל דיון אפשרי שעדיף להוסיף עוד כמה שקלים ולקנות בחנות נורמלית? הרי האקסטרה הולכת על שירות ואמינות, אז מי אתה שתגיד לאדם שבחר לרכוש מוצר מסויים במחיר גבוה ב-X% שהוא פראייר והחנות רמאים? בעצם אם הולכים לפי הלוגיקה אתה צריך לקנות רק באייבורי/KSP כי הם הכי זולים ולא מנצלים לקוחות תמימים עם מחירים גבוהים.

פורסם

זכות המוכר למכור במחיר מופקע שווה לזכותו של הקונה לקנות ולבכות .

זה חוק יסוד בכלכלה חופשית .

פורסם

זכות המוכר למכור במחיר מופקע שווה לזכותו של הקונה לקנות ולבכות .

זה חוק יסוד בכלכלה חופשית .

בדיוק.

ואם כבר נאספו פה בקיאים במכירות יד שניה, יש מקום שבו אני יכול להשיג מעבד מרובע-ליבה (סדרת הC2Q ולא מעבר לכך) ב350-500 שקל ולא איזה 700 שקל כמו Q8300 חדש? :-\

פורסם

"שווי שוק" מבחינתי הוא המחיר הממוצע בו נמכר מוצר זה או אחר בחצי הזול יותר של החנויות המוכרות אותו. אם תשימו לב בזאפ למשל, הפער במחירים של מוצר נפוץ שנמכר בחנויות רבות יחסית יכול להגיע ל10% בלבד בין החנות הזולה ביותר לחנות הנמצאת באמצע הרשימה. פערים שכאלה אכן מוצדקים לפעמים משיקולים של אמינות, זמינות או נוחות.

אני מדבר כאן על מקרים קיצוניים הרבה יותר. רק לפני ימים ספורים חיפשתי מארז מחשב מסויים בשביל חבר. מחירו של המארז הזה בחנויות נע בין 180 שלק לבין 289 שקל - פער של 60%. ה"אקסטרה" כאן הרבה יותר מדי גדולה בשביל שניתן יהיה להסביר אותה ב"שירות ואמינות", מה גם שמדובר בחנות חדשה כך שעל אמינות אין מה לדבר עדיין - ואילו דווקא החנות הזולה יותר נהנית משם לא רע בכלל. בהתחשב בכך ששתי החנויות קונות כנראה את המארזים מאותו יבואן ובאותו המחיר פחות או יותר, הרי שניתן להניח בבטחון שהחנות היקרה יותר החליטה להרוויח יותר מכפול מהזולה יותר על כל מארז כזה שהיא מוכרת. האם הלקוח מקבל יותר תמורת כספו בחנות היקרה? לא. סביר להניח שהלקוחות ה"חכמים" יותר משווים מחירים ולא יקנו בחנות היקרה, אבל גם אם יקנו בה פי 3 פחות לקוחות, היא עדיין עשוייה להרוויח עקב פער המחירים. מבחינה עסקית, אם כך, השיקול עשוי להיות נכון - אבל זה בא במחיר של גביית כסף מיותר מהלקוחות ללא שום הצדקה למעט טפשותם, וזה לדעתי לא משהו שהוגן לעשות.

אל תשכחו שיש הרבה "אסטרטגיות" אחרות שעשויות להיות נכונות מבחינה עסקית. אם אתה מסמן על מוצר מסויים בסופר מחיר של 10 שקלים אבל גובה בקופה 12, זה עשוי להיות דווקא מאוד רווחי בחישוב הכולל כי רוב הלקוחות לא מסתכלים בפירוט החשבונית, והמיעוט שכן כנראה יסתפק בתשלום המחיר הנמוך יותר ולא יעשה רעש מעבר. לרוב אין שום קשר בין הדבר הנכון לעשות מבחינה עסקית לבין הדבר הנכון מוסרית - לעיתים קרובות ישנו אפילו קשר הפוך שכן "לדפוק את הלקוחות כמה שיותר" עשוי להיות רווחי.

פורסם

אם החנות מצליחה למכור בהחלט כן. אני יכול לתת דוגמא של רשת מסויימת המוכרת מוצרים במחירים גבוהים בעשרות אחוזים בהשוואה למתחרים ולמרות זאת מוכרת כמויות נאות, מצליחה ומשגשגת. אם אף אחד לא יקנה החנות תוריד את המחירים. בסופו של דבר כוחות השוק עושים את שלהם.

במקום להוריד מחירים עדיף להשקיע את הכסף הזה בפרסום. אחד מחוקי היסוד בכלכלה חופשית. iconioughvr6.gif

פורסם

זה מגביר את התל"ג

( למעשה הורדת מחירים זה סוג של של פירסום שבו אתה מוריד את ערך הסחורה שלך )

פורסם

גם אם מישהו מוכר מוצר ב-200% יותר מערך השוק שלו זו עדיין זכותו. כנראה שלא תהיה לו אפילו מכירה אחת, אבל כך הוא "בחר". בסופו של דבר יש תחרות, יש כאלה שמובילים בתחרות ויש כאלו שכבר עקפו אותם בסיבוב...

פורסם

אני חושב שהבעיה הגדולה במכירות יש שניה בארץ זה חוסר מודעות של המוכרים

קחו לדוגמה PS3 ביד שניה

אנשים שחובבים את התחום ידעו על הSLIM כמה חודשים לפני -ואני אפילו המלצתי לבני דודים שלי למכור את הPS3 השמן מהר במחיר טוב לפני שהערך יורד (זכו במפעל הפיס ולא ישתמשו בו )

בכל מקרה תיכנסו היום ליד שניה ותראו PS3 שמנים במחירים קרובים לSLIM חדש

חלק בגלל משחקים שאפשר למצוא גם ב10$ משומשים וחלק עם עוד גימפאד שמשומש במצב טוב אפשר להשיג ב20$

כמובן לרובם כבר אין אחריות -ואני לא מדבר על הדגמים שתומכים אחורנית בPS2

וזה גם בלי לדבר על השחיקה בעינית במכשירים כאלו

אני אומר ככה שיש כבר דגם חדיש כמו SLIM ב1800 שקל

משומש SLIM במצב טוב צריך להיות 1500 שקל

משומש שמן 1200-1000

אלו מחירים מספיק אטרקטיבים שימשכו הרבה קונים פוטנציאלים

דברים אחרים כמו משחקים וציוד עיקפי גם צריכים להיות בהתאם -ולא להוסיף איזה 200 שקל לעוד גימפאד משומש

שבהזמנה מחול קונים בערך באותו מחיר אחד חדש דנדש

יש גם מקרים של "איפו ה360 שקיבלו באן מLIVE ב500 שקל " ?

אנשים לא יודעים למכור ביד שניה או חושבים שיש טונות פראירים בארץ

אני בדרך כלל מוכר אפילו יותר זול ביד שניה מה"מתחרים"

פשוט אין לי סבלנות לדגור על הזבל

אבל חבל שככה זה בארץ -יש מקומות שבהם היד שניה פורח

פורסם

אל תשכחו שיש הרבה "אסטרטגיות" אחרות שעשויות להיות נכונות מבחינה עסקית. אם אתה מסמן על מוצר מסויים בסופר מחיר של 10 שקלים אבל גובה בקופה 12, זה עשוי להיות דווקא מאוד רווחי בחישוב הכולל כי רוב הלקוחות לא מסתכלים בפירוט החשבונית, והמיעוט שכן כנראה יסתפק בתשלום המחיר הנמוך יותר ולא יעשה רעש מעבר. לרוב אין שום קשר בין הדבר הנכון לעשות מבחינה עסקית לבין הדבר הנכון מוסרית - לעיתים קרובות ישנו אפילו קשר הפוך שכן "לדפוק את הלקוחות כמה שיותר" עשוי להיות רווחי.

לזה אתה קורא אסטרטגיות?!?! אתה משווה תחרות חופשית הוגנת בין חנויות לרמאות וגנבה? איפה אתה חי?! אתה מעמיד בשורה אחת לקחת 20% יותר בהשוואה למתחרים באופן גלוי ומוצהר לגנבה בסתר שזו בכלל עבירה פלילית שאפשר להגיש תלונה במשטרה?! זו הפעם האחרונה שאני מנהל איתך דיון בנושאים האלה. אתה נאיבי כמו ילד קטן שלא עבד יום אחד בחיים שלו. לעזאזל, לדעתי לילד יש יותר common sense. אתה מטיף על מוסר עסקי מצד אחד (באופן ילדותי לחלוטין בלי לקחת בחשבון עשרות גורמים שונים שיכולים להשפיע על הפער במחיר המוצרים) ומצד שני אומר שאסטרטגיה נכונה זה לגנוב בסתר כי הלקוחות טיפשים ולא בודקים חשבוניות.

פורסם

אני חושב שvic07 רק הביע דיעה לגבי העסקים ולא אמר שהוא בעד זה או נגד (ממה שהבנתי ממנו)

ובקשר לזה תבדקו כמעט כל חשבונית של כלבו מזון (שופרסל מגה וכו') ותראו שיש תמיד מוצרים שהמחיר לא תואם

או שיש מבצעים שלא נכנסו לחשבונית.

בקיצור אף אחד כמעט לא שם לב אם מה שקניתם עלה 600 שקל או 700 שקל..

פורסם

vic07, ה"מוסר" שאתה מדבר עליו כבר נוסה, ולא בהצלחה רבה, במספר מדינות שאולי שמעת עליהן, כמו ברית המועצות,קובה, צפון קוריאה וכו'.

אין שום דבר מוסרי בדיקטטורה, כלכלית או מדינית.

פורסם

כמה חידודים לגבי הPOST הקודם שלי בת'רד הזה (בעמוד הראשון):

1. מדובר בהמלצה על "בכמה לתמחר" שאמורה לעזור לאנשים להימנע מלשים מוצרים ו/או רכיבים למכירה במחירים שמשאירים את המודעות בלי תשובה כי המחירים לא אטרקטיביים ובמקרים מסויימים לא הגיוניים בעליל.

2. אם תשימו לב, ע"מ להימנע מהגעה למחירים שליליים יש מספר תנאים שם:

א. היחס לאחריות הוא כלפי אחריות סטנדרטית של 3 שנים, כמובן שלא נזרוק ממוצר בן 6 שנים אוטומטית 102.5% ממחירו ולמעשה המקסימום שנאבד הוא כעיקרון - כל האחריות, ואני (אישית) מעריך את שוויה של האחריות כולה בעד 45% מערך המוצר התחליפי כיום.

ב. לא חידדתי מספיק את הרעיון של ערך אקטואלי. עבור כרטיס שלפי השיטה הערך שלו יוצא "מבדר", ולעומת זאת יש לו דרישה בשוק, מן הסתם שהערך בפועל יהיה גבוה מן הערך המחושב. כלומר במקרה הזה, 6600GT בAGP לדוגמא, עלול בהחלט להיות שווה למישהו ספציפי יותר מהסכום שהחישוב היה מדרג את הכרטיס. לעומת זאת, כרטיסים שהם ברי תחליפים נפוצים וזולים, כמו לדוגמא 6600GT בPCIE, לא מקבל פה נק' זכות כלל.

לעומת זאת, אני לא אומר לאף אחד בכמה למכור את הציוד שלו, אני מספק הסברים לדברים כמו: ללמה המודעה של 8800GTX ב1200 ש"ח מלפני כמה חודשים הייתה שם כל כך הרבה זמן ונעלמה. אני לא יודע אם היא עפה בגלל שנגמר התוקף שלה או שהבנאדם מכר, אבל אני לא מאמין שקם האידיוט שיקנה 8800GTX במחיר שגבוה מGTX260 חדש באותה תקופה. אולי זה נגמר בתמקחות שהורידה את הבנאדם ל500 ש"ח.

דוגמאות נוספות, הדוגמא שהוזכרה לגבי PS3, היא דוגמא קלאסית, למה שמישהו ישלם מחיר של קונסולה חדשה (ולעיתים יותר) עבור מוצר בן שנתיים במקום עבור מוצר בגרסא עדכנית יותר עם אחריות? כי זה הPS3 של דני(זה לא משנה איזה דני תבחרו, זה לא יעלה את ערך הקונסולה)? - וזו בדיוק טענת המחיר המגוכח.

בואו לא נשכח שPS3 מקבל אם רוכשים אותו אצל משווק רשמי אחריות של היבואן הרשמי, להבדיל מXBOX 360. והוא לא פריץ, ככה שלאחריות הזו יש ערך.

לגבי XBOX360 - מילא BANים, אבל מה שקורה שם זה שאנשים מוכרים מכשירים גוססים שהם לקראת טבעת המוות / אחרי טבעת מוות שתוקנה (אבל זה בדרך כלל חוזר) ואנשים תמימים רוכשים ואוכלים אותה. אבל זה לא עניין של תמחור לא הוגן, זה עניין של חלמאות.

נקודת מפתח לסיכום: קנית משהו, המשהו הזה מאותו רגע מאבד ערך. בעולם התעשייתי שלנו, מכל דבר מייצרים כמות רצינית, לכן לנסות לעשות רווח מהמוצר שלך בשוק עם שקיפות (כלומר שהצרכנים בשוק מושכלים ומודעים לערך המוצרים ולמחירם) זה נסיון נאיבי ו/או מטומטם, מרושע אפילו לא מתאים בשוק של צרכנים מושכלים. אלא שהשוק לא חייב להיות עם שקיפות מלאה בהרבה תחומים. די שבנאדם אפילו בנאדם די טיפש שרואה שהמחיר של משומש קרוב למדי (ובמקרים מסויימים אף גבוה) למחיר של חדש והוא קונה חדש. מה שחבל פה זה שזה מונע משוק היד שניה לגדול ולהתפתח כמו במדינות שונות בחו"ל עם EBAY משגשג.

RIPLET אם תשים לב מעבדי Q6600 גם בסטפינג G0 כבר נמצאים בלוחות בטווח המחירים שציינת.

פורסם

לב,

אני לא ילד קטן, בטח שלא בהשוואה אליך, ותאמין לי שיצא לי לעבוד בחיים. אתה פשוט לא מבין את מה שאני כותב... אני ממש לא אמרתי שרמאות בצורת פער מחירים בין המדבקה לקופה והפקעת מחירים גלוייה הם אותו הדבר. כל מה שאמרתי הוא שמבחינה עסקית, שני הרעיונות עשויים להתברר כ"טובים" - וזה כדי להוכיח (בלי הצלחה, ככל הנראה) לסתומים כמוך שמה ש"נכון עסקית" זו לא פרה קדושה ושיש מספיק דברים שמנוגדים למוסר (אפילו המוסר שלך) ואף לחוק ועדיין "נכונים מבחינה עסקית" - ולפיכך התירוץ הזה לא רלוונטי באף מצב כשהוא מופנה כלפי ה"לקוח".

אתה לא בעל עסק למיטב הבנתי, ואני בספק שתהיה בעתיד הקרוב (אני מניח שאין לך כסף משלך להקמתו, וכדי לגייס שותפים צריך יחסי אנוש מינימאליים כלשהם). מן הסתם, גם אני לא. אני בסה"כ עוד לקוח, שלא מבין למה לקוחות אחרים ממהרים להגן על עסקים שעושים את לחמם בכך שהם גובים סכומים מופקעים מלקוחות "טפשים". אתה, לב, מעולם לא תרוויח מאופן ההתנהלות הזה. אתה תמיד תהיה בצד המפסיד, ביחד איתי ועם רוב חברי הפורום. אמנם יש לי מספיק שכל לא לקנות בחנות המוכרת בפער מחירים של 60%, אבל עדיין אני לא מוכן להיות אדיש לכך שאנשים נפגעים, גם אם עקב טפשותם שלהם, מעסקים שכאלה.

ולא, מינימייזר, אני לא דוגל בקומוניזם. אני גם לא חושב שצריך להכתיב מחירים לכל דבר, ושעל כל דבר צריך להשפיע דרך חוקים. אני פשוט חושב שכשיש לך אוכלוסיה עם טיפת מצפון, לא כל דבר שלילי אתה חייב לאסור בחוק כדי שהוא לא יקרה. אם לא היה חוק נגד גילוי עריות, למשל, אתה חושב שהיה מדובר בתופעה נפוצה? לא, נכון? כי יש דברים שהנורמה החברתית והמוסר אליו אני מחנכים את ילדינו אומרים שהם לא בסדר, אז הרוב המוחלט של האנשים אינם עושים אותם גם אם אין שום חוק האוסר זאת במפורש.

הציבור בישראל מאוד קשה מהבחינה הזו. יש בנמצא אחוז לא קטן של עסקים שלא יהססו לדפוק את הלקוחות בדיוק כשם שיש אחוז לא קטן של לקוחות שלא יהססו לדפוק את העסקים (ולא, לב, אני לא מתכוון כאן להבהרות לציבור בקשר להתנהלות עסק זה או אחר - אני מדבר על רמאות לשמה). אם אתם רוצים שמשהו ישתנה, אתם לא יכולים לצפות שהשינוי יהיה חד צדדי. אי אפשר לדרוש מלקוחות שיפסיקו להיות קטנוניים, שקרנים או מיתממים כמו שאתם עושים חדשות לבקרים בלי לדרוש במקביל מבעלי העסקים שלא להכניס בחוזה המכירה אותיות קטנות שסותרות לחלוטין את ההבטחות הכתובות בגדול או להפקיע מחירים. הצעד הראשון חייב להיות הוקעת ההתנהגות הזו, משני הצדדים, כלא נורמטיבית ולא כ"ככה זה בעסקים". זה כל מה שאני קורא לעשות. מכאן ועד לקומוניזם הדרך עוד מאוד ארוכה.

פורסם

lev-27 vs vic07

:2gunsfiring:

:עכביש:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים