עבור לתוכן

פרילאנס - שאלות למנוסים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :xyxthumbs: עוד כ-3 חודשים אני מתגייס ונותר לי זמן

פנוי. חשבתי להתחיל לעבוד כפרילנסר והתחלתי לחפש באינטרנט

מקומות שונים למצוא עבודות שאכן יתאימו לי. לאחר שמצאתי גיליתי שבכול האתרים השונים בשביל

שאשלח קורות חיים אני צריך לשלם מנוי חודשי. באופן אישי אין לי שום בעיה

לשלם מפני שאני עוד 3 חודשים מתגייס ולשלם למשל 44 שקלים בכדי לקבל תמורה גדולה יותר

זה לא בדיוק הבעיה, אך לפני כן רציתי לשאול כמה שאלות כאן למנוסים.

קצת עליי: מנוסה עם השפות הבאות:

C#,VB .net, VB6, PHP, Javascript,CSS,HTML

אציין כי בעבר הציעו לי עבודות פרילנס אך דחיתי אותן מפני שהייתי בתקופת בגרויות.

1. מה לגבי מס הכנסה (אני בן 18)? ומה עליי לבצע לפני כן?

2. איפה עליי לחפש ואיזה אתרים מומלץ? אישית אין לי בעיה לעבוד בשביל אנשים מהארץ או מחו"ל.

3. האם יש דברים מסויימים שאני צריך לדעת לפני שאני מתחיל לעבוד?

4. איך אוכל לדעת את הטווח של המחיר שאני יציע בהתאם לעבודה?

פורסם

על כל פרוייקט מעל ל20 שקל יש 100 חברות של 50 הודים שמציעים הצעה יותר נמוכה משלך, עם פרוטפוליו הרבה יותר רציני, וזמן מסירה של שעה וחצי.

מאוד קשה למצוא בזה עבודה רצינית, מה עוד שבאתרים כמו GFL כל עוד אין לך פרוטפוליו מוכן וממשי אתה תצתרך לעשות לא מעט פרוייקטים "בחינם".

פורסם
  • מחבר

יש לי מה להציג (ואני לא אומר את זה באוויר), ויש לי המון זמן פנוי.

אשמח לקבל תשובות לגבי השאלות שלי, ותודה רבה על התגובה.

פורסם

בחו"ל יש לך את GetAfreelancer שהוא בין האתרים הכי גדולים אם לא הכי גדול, זה עובד בצורה דיי פשוטה אתה פותח חשבון באתר שאליו גם יכנס התשלום, אחרי זה הם יכולים להעביר את הכסף שלך אל חשבון הPP\MB\BidPay חשבון בנק, אשראי, וואט אבר משתנה מאתר לאתר ומדינה למדינה - העלמות שלהן.

כדאי שתכנס לאינטרנט ותחפש מכרזים ותבדוק אם אתה יכול לבצע את זה ובכמה זמן. מס הכנסה והכל אתה לא צריך לדאוג לזה כי הסיכוי שתגיע לתקרת מס כקטין הוא מאוד נמוך, במיוחד מזה.

בארץ תנסה חברות קידום אתרים שונות, אבל בלי להעליב אני בספק אם אתה ברמה מספיק טובה לזה אחרת כבר היית יודע איפה לחפש וכמה ישלמו לך.

פורסם

כנראה שהאופציה הכי טובה היא פשוט לעבוד בחברה כלשהי. שלח קו"ח ב www.drushim.co.il

אני עשיתי את אותו הדבר, לא מעט אנשים יתלהבו יזמינו אותך לריאיון.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות, מבחינת ניסיון בעבודה מסוג כזה

לא היה לי ואני מבין את כוונך - את כול התוכנות שלי כתבתי ופירסמתי בחינם ברשת. לגבי הערך של העבודות

שלי אין לי מושג, כי אף פעם לא לקחתי כסף עליהן.

החלטתי שהגיע הזמן שלי לתפקד תחת עבודה, אני מקווה רק לטוב.

אשמח לתגובות נוספות ודברים נוספים על התחום.

ושוב, תודה רבה.

פורסם

לדעתי אם אתה באמת רוצה לנצל את הזמן הזה, תנסה למצוא איזה חברה גדולה שתיקח אותך כמתמחה. באתרים האלה של הפרילנסרים הרבה פעמים יש חשיבות לוותק ולמספר העבודות שעשית. בשלושה חודשים יהיה לך קשה מאוד לייצר את הוותק הזה, מה גם שחבל כי אתה מתגייס ואז הוא ייעלם.

מציע לך לנסות לדבר עם מחלקת משאבי אנוש של חברה גדולה על התמחות. לגבי מס הכנסה וכאלה לא הייתי מודאג. אם תעבוד שכיר זה לא בעיה. אם תעבוד עם חברות מחו"ל גם לא הייתי דואג. מס הכנסה לא יטריד את עצמו בשביל הסכומים שתרוויח. אם אתה רוצה להיות סופר מסודר אתה צריך ללכת ולפתוח תיק במס הכנסה אין לך צורך בתיק במע"מ מכיון שאתה לא תגיע לרף שלהם. אני חייב להזהיר אותך זה תיק שאתה חייב לסגור כשאתה מתגייס אחרת כל החיים יציקו לך.

פורסם

שלח לי לפרטי דוגמאות שעשית CSS ו XHTML בבקשה

פורסם

שום תיקי מס הכנסה וכו'

אתה לפני גיוס אתה פטור ממסים

פורסם

שום תיקי מס הכנסה וכו'

אתה לפני גיוס אתה פטור ממסים

לא יודע מאיפה הבאת את המידע הזה אבל הוא לא נכון ופשוט מטעה. כל אזרח במדינת ישראל מעל גיל 18 חייב בתשלום מס הכנסה כחוק. אם אתה רוצה לעשות את זה או לא רוצה, זאת שאלה אחרת. אבל אין שום קשר בין הגיוס לבין מס הכנסה.

פורסם

צודק,התכוונתי לביטוח לאומי.

my bad

פורסם

שוב טעות :)

בביטוח לאומי יש טופס שנקרא רב שנתי. את הטופס הזה אתה תמלא בפעם הראשונה בחיים שלך כנראה אחרי הצבא או אחרי הטיול שאחרי הצבא. בטופס הזה צריך למלא את כל העבודות שלך שבהן עבדת מאז גיל 18. אם סיימת את הלימודים ותוך חודש חודשיים התגייסת, ביטוח לאומי לא יגבה ממך כלום. אם היית 8 חודשים בבית, אתה צריך לשלם חביבי וזה משהו כמו 100 שקל לחודש. בעקרון הצבא משלם עליך בטוח כשאתה בצבא. דרך אגב, עוד מידע למתעניינים ביטוח לאומי לא נחשב במדינת ישראל כמס. יש לזה כל מיני משמעויות משפטיות אבל המשמעות העיקרית של זה שאין לביטוח לאומי תוקף כמו מס הכנסה. מס הכנסה אחרי 7 שנים לא יכול לשנות לך את המס, אבל ביטוח לאומי יכול לבוא אליך גם 10 שנים אחרי ולבקש ממך כסף. אני מכיר לא מעט אנשים בני 30, שקיבלו מכתב מביטוח לאומי על החודשים שהם היו בטיול בחו"ל אחרי הצבא כשהם היו בני 21 !!!

בקיצור אם אתה לא הולך להרוויח יותר מדי, לא הייתי מתעסק עם זה. אם אתה רוצה להיות ישר ומסודר, אז זה מס הכנסה + ביטוח לאומי.

פורסם

ברגע שאתה מסיים בית ספר אתה מקבל מכתב מביטוח לאומי שבגלל שאתה מלש"ב אתה לא משלם להם כלום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים