עבור לתוכן

crossfire hd4650

Featured Replies

פורסם

שלום.

קניתי לפני הרבה זמן (מעל שנה) שני כרטיסי מסך hd 4650 של sapphire.

רציתי לקנות שני מסכים ולכן קניתי שניים, וגם נאמר לי שאפשר לעשות איתם crossfire, מה שאמור לשפר את הביצועים.

לפי מה שראיתי בכל הכרטיסים יש חיבור מיוחד ביניהם, אבל אצלי אין.

רציתי לשאול - אפשר באמת לעשות איתם, או ש..עבדו עלי?

תודה רבה.

פורסם

זאת פונקציה של ערכת השבבים של לוח האם.

תוכל לבדוק במפרט לוח האם שלך האם הוא תומך ב-CF ואם כן באיזה סוג.

אגב, תוסיף גם בבקשה איזה סוג משחקים אתה משחק, על איזו רזולוציה אילו הגדרות?

פורסם
  • מחבר

א. יש לי asus p5k-e, ולפי מה שאני רואה בחוברת הדרכה הוא תומך בcrossfire של ati.

ב. אני לא שחקן גדול, בעיקר משתמש בהרבה תוכנות, פשוט עד עכשיו לא קניתי עוד מסך, ואני אמור לקנות בקרוב. (לכן רציתי לחבר את שניהם - ואם אפשר לשפר גם את הביצועים, למה לא...)

תודה רבה.

פורסם

חכה לתגובות מכאלה שמבינים יותר ממני בנוגע לביצועים, אבל:

1. למה בשבי לחבר עוד מסך אתה צריך עוד כרטיס? למסך עצמו יש לפחות 2 יציאות (DVI ו-D-sub).

2. בקשר למשחקים הכל תלוי ברזולוציה, הגדרות וסוג משחק (ובמידה מסוימת גם במעבד) - אני לא יודע עד כמה שילוב של שני הכרטיסים יעניק לך ביצועים טובים יותר. הרבה פעמים כבר יותר משתלם לקנות כרטיס חדש, אך בגלל שזה מצב קיים (כבר קנית) עדיף להמתין לדעות ולעצות של כאלה שמבינים יותר ממני בתחום.

3. לפ מפרט לוח האם שלך חריץ PCI-Ex16 אחד עובד ב-x16 והשני ב-x4/1 לא בטוח שזה מאפשר CF יעיל במיוחד, אך שוב, תמתין גם לדעות של אחרים בנושא.

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרת כבר קניתי את כרטיסי המסך, ואין לי ראש להתעסק עם מכירות כך שאני לא מתכוון להתחיל למכור אחד מהם.

ולכן השאלה היא רק איך אני מחבר אותם ביחד ועושה איתם crossfire. אני לא מחפש ביצועים מטורפים, פשוט אני מפרמט את המחשב ומסדר אותו מחדש ולכן חשבתי אולי, כבר אעשה גם את זה על הדרך... (וגם במקור רציתי 3 מסכים לכן קניתי אותם - אבל כרגע אין תקציב...)

תודה.

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

אני לא מומחה גדול בתחום ולמעשה מעולם לא הפעלתי מערך CF אבל לדעתי זה די פשוט.

תתקין את הכרטיס השני בחריץ PCI-E x 16 הנוסף שיש לך (אם אתה לא יודע איפה הוא אז תפנה לחוברת לוח האם).

אחר כך תכנס ל-CCC ושם יש בטח לשונית CrossFire או משהו דומה ומשם תוכל להפעיל את המערך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים