עבור לתוכן

בחירה בין 2 מעבדי CORE I5+זיכרונות מתאימים

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב לכולם,

אני מאוד מתלבט בין שני מעבדים שאני ארכוש בזמן הקרוב

*core I5 650

*core I5 750

-לוח אם יהיה GB P55A-UD3

-זיכרונות יהיו ddr3 Adata 2000mhz אלא אם תמליצו זיכרונות אחרים

השימושים הם:

*אוברקלוק מקסימלי אפשרי.

*משחקים

*התעסקות בגרפיקה ממחושבת ועיבוד תמונה.

בגדול רציתי לדעת איזה מעבד יותר טוב לשימושים הנ"ל והאם יהיה הבדל מוחדשי לאחר OC בינוני שיבוצע,בין היתר ארצה למכור את המאוורר הנוכחי (TR ULTRA 120) ולרכוש מאוורר מתאים לתושבת I5.

תודה לעונים.

פורסם

המעבדים שונים באופן מהותי. ה-650 הוא בעל שתי ליבות פיסיות ו-4 נימים.

ה-750 הוא בעל ארבע ליבות פיסיות ו-4 נימים.

באופן כללי בכל הנוגע למשחקים תלוי מה סוג המשחקים בהם אתה משחק ומה הרזולוציה בה אתה משחק, לכרטיס המסך יש לפעמים חשיבות הרבה יותר גדולה מלמעבד ולכן עדיף לרדת במעבד ולקנות כרטיס מסך חזק יותר תוך שמירה על מסגרת התקציב.

בנוסף, תאר קצת את השימושים שלך בעריכה גראפית ועיבוד תמונה -- גם זה תחום מאוד רחב ופעולות מסוימות דורשות יותר מאחרות.

ושאלה לסיום, למה דווקא הלוח הזה?

פורסם
  • מחבר

זה שהמעבדים שונים הבנתי כבר מBENCHMARKS שונים ברשת,ששם טוענים כי הI5-750 חזק מהותית מה650 ובכלל מכל מעבדי הQX של INTEL.

השימושים הם:

*גרפיקה-PHOTOSHOP ועריכת תמונות

*משחקים כמו: COD החדש,JUST CAUSE2 ומשחקי FPS כמו גם משחקי אסטרטגיה ברמה גרפית גבוהה.

*אוברקלוק שמתונכן עם קירור מתאים

בגדול אני מחפש מעבד שלא אצטרך לשדרג אותו יחסית מהר ושיהיה משמעותית טוב יותר בכל התחומים מ8400 שכרגע אצלי.

פורסם

הבנצ'מרקים בחלקם הגדול הם סינטתיים ולא ממש משקפים פעולות מסוימות (יש כאלה שכן) לכן צריך להתייחס לבנצ'מרקים בהקשר שלהם.

ההשוואה שלך לא בדיוק במקום כי אתה משווה בין מעבדים שונים לגמרי. מבחינת "ביצועים" באופן כללי ה-750 עדיף.

בקשר לשימושים שלך, אז לא ציינת מה אופי העבודה בתוכנות הגראפיות והאם זה תחביב/תחביב רציני/פרנסה. אני מתכוון לזה שאפשר לערוך תמונה ב-PS גם עם מחשב בן 4 שנים ואפשר לעבוד על תמונות ברזולוציות גבוהות עם הרבה שכבות, פילטרים וכו' ואז יש צורך במחשב יותר עוצמתי.

בשורה התחתונה, הייתי קונה את ה-Core I5 750, ה-650 לדעתי לא משתלם כל כך ואם אתה מתכוון לעשות OC רציני הייתי כבר בוחר במקומו ב-Core i3 שזול ממנו ובעזרת OC יניב לך ביצועים דומים.

פורסם
  • מחבר

השימושים הם בעיקר משחקים עתירי FPS,תוכנות עריכת שבבים (תומכות 64 ביט) ובתחביב עריכת תמונות ע"י PHOTOSHOP ( לא משהו מסיבי מאוד)

הזיכרונות יהיו ככל הנראה ADATA DDR3 1600 או 2000MHZ,לוח האם יהיה P55A-UD3 עם תמיכה בUSB3.0 וSATA 3.0.

מאוד מתלבט בין שני המעבדים הללו או 650 או 750 גם לאובקלולק בינוני ומעלה וגם לשידרוג עתידי..

פורסם

אפשרות שדרוג לא תהיה לך מכיוון שנכון להיום לא מתוכננים מעבדים חדשים לתושבת הזאת, וכבר יש הדלפות על כך שהמעבדים החדשים מבית Intel ישתמשו בתושבת חדשה. אפשרות שדרוג במקרה כזה תהיה לך רק לדגמי המעבדים הקיימים היום בתושבת 1156 (מה שאומר שעד שתרגיש צורך לשדרג את הקיים הם כבר לא יהיו כל כך רלוונטיים).

לאור השימושים שלך ואם אתה מחפש אופק שדרוג, למה לא לשקול מערכת מבוססת AMD?

בכל מקרה, אם אתה נשאר בפלטפורמה מבוססת Intel לדעתי ה-750 עדיף. הוא מעבד רב תכליתי (All around) משתלם יותר מה-650 שלדעתי הוא לא ממש בחירה כדאית. אם הולכים על מעבד כפול ליבה אז עדיף להוזיל עלויות ולבחור באחד מדגמי ה-Core i3 ואם לא, אז הקפיצה הבאה היא ל-Core i5 750.

בקשר ללוח אם, למה דווקא אותו? אני מתכוון, מה הדרישות שלך מלוח האם שגרמו לך לבחור דווקא בו? אני שואל כי בעקרון אפשר גם פה להוזיל עלויות ולקחת לדוגמה את ה-H55-USB3.

מבחינת זיכרונות, לא יודע אם כדאי לך לקחת את אלו בתדר 2000Mhz, אני ממש לא חושב שזיכרון 1600 יגביל אותך ב-OC בטח שלא ב-OC בינוני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים