עבור לתוכן

לוח אם למעבד I5 750 וכ.מסך HD5770 עם אפשרות ל CrossFire בעתיד

Featured Replies

פורסם

פתחתי ת'רד בנושא בפורום לוחות אם, אבל כיוון ששאלתי על אפשרות ל CrossFire יעצו לי לשאול גם כאן.

אז השאלות הרלוונטיות לפורום כרטיסי מסך הן:

1) עד כמה זה חשוב לקחת כרטיס שיאפשר לי בעתיד לקנות עוד כרטיס מסך ולחבר אותו ב CrossFire לכרטיס הקיים?

2) איזה לוח אם מתאים לכך? ראיתי שהרבה לוחות שיש להם 2 חריצי PCI EXPRESS מספקים חריץ אחד במהירות X16, בעוד השני הוא במהירות X4, ו X1.

לפעמים גם חיבורים מסוימים אחרים במחשב יכולים להאט את אחד/שני חריצי ה PCI EXPRESS.

עד כמה זה משפיע? האם שני הכרטיסים צריכים להיות מחוברים במהירות גבוהה או שזה זניח אם אחד מחובר ב X16 והשני ב X4? ואם אחד ב X8 והשני ב X4?

בקיצור - איזה לוח אם כדאי?!?!

תודה :)

נ.ב - לינק לשאלה שלי בפורום לוחות אם, למי שרוצה את שאר הסיפור:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=466503.new#new

פורסם

הכל תלוי בתקציב שלך.

בעקרון למערך CROSSFIRE אפשר להסתדר בלי בעיה עם שני חריצים בX8 כל אחד. X4 לא ממש מומלץ ואיבוד הביצועים טיפה יותר משמעותי, אם כי בעדינות אני אומר זניח.

האם כדאי CFX? זה כבר תלוי בך. אם אתה שואל אותי אז התשובה היא לא. תחשוב שאתה קונה HD5770 היום ב800 שקלים נניח. ובעוד שנה בא לך CFX בשביל לשפר את הביצועים. הכרטיס יעלה לך נניח 600 שקלים. מה שקורה זה ששילמת לאורך זמן 1400 שקלים ורמת ההנאה שלך הייתה סבירה בשנה הראשונה וסבירה גם בשניה, בשל העובדה שישנן יותר דרישות. יותר חכם לקנות כרטיס שנכון לעכשיו עונה על כל צריך מבחינה גרפית. ברגע שאתה שמח עם HD5770 המשך להשתמש בו, ברגע שלא ירצה אותך גם כרטיס שני לא כל כך יוציא אותך מצרות, אולי ישדרג לך אבל לא שווה את הכסף.

קח כרטיס בודד. תשתמש בו, תמכור אותו, תוסיף קצת כסף לכרטיס מודרני ותמשיך להנות מטכנולוגיות חדשות.

אותו נזק - יותר תועלת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים