עבור לתוכן

לוח אם למעבד I5 750 וכ.מסך HD5770

Featured Replies

פורסם

שלום,

החלטתי לקנות מחשב חדש עם מעבד 750 i5 וכרטיס מסך HD 5770 (אם זה לא היה ברור מהכותרת)

אני רוצה להבין איזה לוח אם הכי כדאי לי לקנות.

כרגע יש אצלי לוח DH55TC, כתוצאה מסיפור ארוך שלא מעניין אתכם, אבל אני יכול להחזיר אותו ולקחת לוח אחר בלי שום קנס כספי.

יש לי גם 2 זכרונות בנפח 2GB ומהירות 1333HZ

השאלה היא האם כדי להחליף את לוח האם בכזה שתומך ב CrossFire, במהירות זיכרון גבוהה יותר, וכו'.

מבחינת מפרט GA-P55A-UD3 נראה לי מגניב, אבל אני לא באמת מבין בלוחות אם, ואני לא יודע עד כמה כל הפיצ'רים באמת יועילו לי

שאלות יותר ספציפיות:

1) בנושא CrossFire - נראה שלוח האם של GIGABYTE מאט את ה PCI שלו לX4 בכל מיני מקרים. אם אני מבין נכון זה אומר שהוא לא משהו לשימוש עם

CrossFire. אם אני טועה תקנו אותי, אם לא - איזה לוח אם יאפשר לי ניצול טוב של HD5770 CrossFire אם אני אחליט בעתיד לעשות זאת?

2) בשימוש בלוח שתומך בזכרונות במהירות 1600 - אם אני אוסיף על הזכרונות שיש לי במהירות 1333 זכרונות במהירות 1600 (או אפילו 2200)בערוץ השני, האם הזכרונות החדשים יפעלו במהירות 1333?

3) אם התשובה ל2 היא כן, האם כדאי לקנות לוח שתומך בזכרונות מהירים כך שבעתיד אני אחליף את הזכרונות הישנים בזכרונות מהירים יותר?

4) האם פיצ'רים כמו USB3 וSATA 6 GB באמת צריכים להרשים אותי? האם הם מועילים היום? מתי הם כן יהיו מועילים ומה יהיה ההבדל?

5) האם כדאי פשוט להישאר עם לוח האם שכבר יש אצלי, או שכדאי להחליף אותו באחר. ואם כן אז איזה לוח כדי לקנות?

*אני בהחלט כן משתמש במחשב למשחקים.

**אני לא חושב שאני אעשה OC למעבד, אני שוקל לעשות OC לכרטיס המסך (נראה פחות מסוכן ופחות טירחה)

***אני מוכן להשקיע כספית במחשב, אבל לא להתפרע יותר מידי (לוח אם ב1000 ש"ח נראה לי מוגזם, אלא אם ההבדל באמת משתלם).

תודה על העזרה שלכם, אני אשמח אם המגיבים ישתדלו להיות מקיפים ויענו על כל השאלות הרבות ששאלתי פה :)

פורסם

1. למה שלא תתייעץ קודם בפורום כרטיסי מסך אם שווה לך להשקיע באפשרות שכזו? הרבה פעמים עדיף למכור את הכרטיס הנוכחי ועם הכסף מהמכירה + התקציב לכרטיס הנוסף (למערך) אפשר לקנות כרטיס הרבה יותר חזק/חסכוני/מתקדם.

אבל אתה צודק, הלוח מאפשר רק 16x+4x, לא יותר מזה. האם זה שווה? שוב, מדברים על העתיד ועדיף שתתייעץ בפורום כרטיסי מסך. בגדול אתה יכול לראות כאן את השפעת מספר הנתיבים על ביצועי הכרטיס:

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_5870_PCI-Express_Scaling/25.html

2. התשובה רשומה בסטיקי. כן, אם במערכת מותקנים מספר מודולים שעובדים בתדרים שונים אז בפועל התדר יהיה הנמוך מכולם. כנ"ל לגבי תזמונים. ועוד דבר שרשום בסטיקי הוא שהפרש הביצועים בין 1333 ל-1600 הוא זניח, ובכלל אין טעם להשקיע ביותר מ-1333/1600 אלא אם כן הנסיבות קוראות לזה (אולי מתוכנן אוברקלוק, אבל גם אם כן אז כל מקרה לגופו, תלוי בקירור ולאן מצפים להגיע עם המעבד).

3. לא, כפי שציינתי הפרש הביצועים לא ממש שווה את זה. אנא עיין בסטיקי, יש תשובות לשאלות שלך ולעוד הרבה שאלות שאולי תעלה מאוחר יותר.

4. SATA 6.0Gb/s לא מעניין כרגע ועד שהוא יהיה אז השאלה כבר לא תהיה אקטואלית. USB 3.0 לעומת זאת דווקא כן מעניין, גם לוחות שמציעים חיבור זה אינם יקרים יותר מידי - למשל H55M-USB3. כבר קיימים מוצרים שמשתמשים בממשק הזה, אולי יקרים וקצת פחות אטרקטיביים אבל כבר עכשיו ובעתיד הקרוב יהיה כדאי להחזיק לוח שמציע זאת.

5. בהחלט הייתי מחליף, לפחות ל-H55M-USB3. מאיפה קנית את הלוח? יהיה יותר קל אם נראה את המבחר שבחנות.

לגבי אוברקלוק לכרטיס מסך, פחות מסוכן? להיפך, בכרטיס מסך זה יותר מסוכן מאשר במעבד.

פורסם
  • מחבר

בנוגע ל 2 - ראיתי את ההתייחסות בסטיקי, אבל לא הייתי בטוח אם ההבדל תקף גם כשמדובר בערוצים נפרדים.

בהמשך לכך, אמנם ההבדל בין 1333 ל 1600 זניח, אבל האם ההבדל בין 1333 ל 2200 זניח?

הלוח שהצעת משתמש ב H55, ראיתי בהמון מקומות שלמעבד שקניתי עדיף P55. לא בדיוק ברור לי למה מלבד העובדה של i5 750 אין מעבד גרפי מובנה ולכן התמיכה של H55 בכך תהיה מבוזבזת. בנוסף לא נראה שהלוח שהצעת תומך ב CrossFire, והPCI השני שלו הוא רק במהירות X1.

בנוגע לחנות - חבר שקונה ישירות מספק. כמו שאמרתי סיפור ארוך ולא מעניין.

אני אשמח לעוד המלצות ללוחות אם שיאפשרו ניצול של CrossFire ו USB 3.0

אני גם אנסה לשאול על הנושא בפורום כרטיסי מסך...

פורסם

אמנם ההבדל בין 1333 ל 1600 זניח, אבל האם ההבדל בין 1333 ל 2200 זניח?

בתיאוריה ברור שככל שהפרש התדרים גדול יותר כך הבדל הביצועים הופך לפחות זניח. מצד שני, זה מאוד תלוי בשימושים. לשימושים שתארת ממש מיותר לחשוב על זיכרונות בתדר 2000Mhz אלא אם כן אתה מתכוון לעשות OC רציני למעבד, מה שאמרת שאתה לא מתכוון לעשות.

הלוח שהצעת משתמש ב H55, ראיתי בהמון מקומות שלמעבד שקניתי עדיף P55. לא בדיוק ברור לי למה מלבד העובדה של i5 750 אין מעבד גרפי מובנה ולכן התמיכה של H55 בכך תהיה מבוזבזת. בנוסף לא נראה שהלוח שהצעת תומך ב CrossFire, והPCI השני שלו הוא רק במהירות X1.

אין פה בזבוז. זה שהתמיכה קיימת לא גורע ולא מוסיף כלום כאשר אתה משתמש בכרטיס מסך ייעודי. אני לא מבין גדול בכרטיסי מסך, אבל גם אני חושב ש-CF הוא די מיותר. הוא גם מוסיף סרבול טכני מסוים בגלל הדרישה לחיבורים ותמיכה ברוחב פס מסויים של לוח האם (דרישה שגם יכולה להשתנות בעתיד), גם מוסיף המון לצריכת האנרגיה של המחשב (לדעתי זאת נקודה חשובה גם מעבר לחשבון החשמל החודשי לפעמים צריך להחליף ספק, בייחוד אם המערך ו/או מעבד תחת OC) ומנקודת המבט שלי גם לא משתלם כספית לאורך זמן (כמו שציין !_Nike_!). בשקלול של כל הנתונים הנ"ל לרוב כבר משתלם יותר לקנות כרטיס חדש כשיש בכך צורך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים