עבור לתוכן

מסך CRT (שפורפרת) מקצועי (160HZ ) תומך ב-3D סטריאוסקופי עם משקפי 3D ?

Featured Replies

פורסם

יש למסך יציאת DVI? יש רק שני אפשרויות לחיבור המסך ע"מ שה3D Vision יעבוד איתו וזה או HDMI 1.4 או כבל מיוחד לDVI שהוא Dual Link DVI.

אתה חייב לחבר אותו באחת מן הדרכים ע"מ שזה יהיה אפשרי בתאוריה, לאחר מכן תוכל להגיע לשלב של לפרוץ את הדרייברים שלהם...

עריכה:

הנה הלינק לכבל שתצטרך:

http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1452-%D7%9B%D7%91%D7%9C-DVI-%D7%90%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%99-%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%99-DVI-D-Dual-Link-%D7%A2%D7%9D-241-%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D--5-%D7%9E

אגב אני בכלל לא בטוח שניתן לחבר את הכבל הזה ליציאת DVI רגילה...

פורסם
  • מחבר

יש למסך יציאת DVI? יש רק שני אפשרויות לחיבור המסך ע"מ שה3D Vision יעבוד איתו וזה או HDMI 1.4 או כבל מיוחד לDVI שהוא Dual Link DVI.

אתה חייב לחבר אותו באחת מן הדרכים ע"מ שזה יהיה אפשרי בתאוריה, לאחר מכן תוכל להגיע לשלב של לפרוץ את הדרייברים שלהם...

יש לי רק 2 כניסות VGA במסך .

פורסם

אני הייתי משתמש בפורום הזה במקומך:

http://forums.nvidia.com/index.php?showforum=209

ושואל שם מה בדיוק ניתן לעשות ואיך אפשר לחבר את המסך באופן ש3D Vision יזהה אותו בכלל.

פורסם

כל הפעמים שספק הכוח הפנימי במסך הלך לקיבנימט , קרו באמצע הקיץ כשהלחות באיזור מגוריי הגיע לשיא של קרוב ל-90- 80 אחוז.

אולי כדי למנוע את קילקולו גם בקייץ העכשווי כדאי להשאיר אותו עובד רצוף ,לפחות עד סוף אוגוסט

בתיקווה שהפעלה רצופה שבה הוא ישאר חם תשמור עליו מהלחות ?

אני חושב שמה שבאמת דופק אותו זה לחות + אבק שיש בתוכו שהופך למוליך. את שלי אני ניקיתי לא מזמןואני שומר אליו שלא יתמלא אבק יותר מדיי אז לא נראה לי שתהיה לו בעיה

(אזהרה - בתוך מסך CRT יכול להיות מתח של עד 40 KV זמן ארוך מאוד אחריי שהוא מנותק מהחשמל. יש לפרוק את המתח הזה בצורה נכונה לפניי שמתחילים לנקות)

ספקי כוח הולכים הרבה מהתחממות יתר

פורסם
  • מחבר

אני חושב שמה שבאמת דופק אותו זה לחות + אבק שיש בתוכו שהופך למוליך. את שלי אני ניקיתי לא מזמןואני שומר אליו שלא יתמלא אבק יותר מדיי אז לא נראה לי שתהיה לו בעיה

(אזהרה - בתוך מסך CRT יכול להיות מתח של עד 40 KV זמן ארוך מאוד אחריי שהוא מנותק מהחשמל. יש לפרוק את המתח הזה בצורה נכונה לפניי שמתחילים לנקות)

ספקי כוח הולכים הרבה מהתחממות יתר

הקיצר כל כמה זמן מומלץ לפרק את המכסה ולשאוב אבק תוך שימוש במברשת צבע (נקייה ויבשה כמובן ).

אם טענתך נכונה שספקי כוח פנימיים הולכים מהתחממות יתר,אז מדוע אין שום מסך (שאני ראיתי לפחות)

עם קירור נורמאלי לספק הכוח ( אקטיבי בעזרת מאורר \ פסיבי באמצעות HEATSINK כמו שיש ברסיברים

או שילוב של שניהם ).

אגב, אולי כדאי לעשות גם מודינג למסך ,לחתוך חלק מהפלסטיק ,לשים רשת אנטי סטטית (כמו הפילטר אבק במזגן )

ומאורר 120-140 מילימטר שקט ואיכותי ??

(עשיתי כבר מודינג מסובך יותר וכאן מדובר לכאורה במודינג ,פשוט ,זול וקל לביצוע)

בתור פיתרון מיידי - האם כדאי להשאיר את המסך עובד רצוף בחודש וחצי הקרובים כדי למזער את נזקי

הלחות הגבוהה שבשילוב עם החום מהווים גורם הרסני לספק הכוח?

פורסם

מסכים בדרך כלל בנויים כך שהם יכולים לעבור בחדר אם טמפ' סבירות

אם החדר שלך ממש חם אז מאוורר של מחשב מוצמד מבחוץ לפתחי אוורור של המסך יכול לעזור

ניקוי כל כמה שנים זה מספיק. תלוי כמה לכלוך יש לך

המסך עצמו (ה CRT - לא השנאי שמייצר את המתח הגבוה) יכול להיות טעון במתח גבוה מאוד ויש צורך לפרוק אותו

את המסך שלי פשוט פירקתי לחתיכות ושטפתי אם מים בלחץ מצינור ואז ייבשתי מהר לפניי שיש קורוזיה

פורסם

אם אכן אתה חושש מהלחות אז השקיות סופגות לחות\אורז :D

פורסם

אורז --> נמלים :jump:

פורסם
  • מחבר

מסכים בדרך כלל בנויים כך שהם יכולים לעבור בחדר אם טמפ' סבירות

אם החדר שלך ממש חם אז מאוורר של מחשב מוצמד מבחוץ לפתחי אוורור של המסך יכול לעזור

ניקוי כל כמה שנים זה מספיק. תלוי כמה לכלוך יש לך

המסך עצמו (ה CRT - לא השנאי שמייצר את המתח הגבוה) יכול להיות טעון במתח גבוה מאוד ויש צורך לפרוק אותו

את המסך שלי פשוט פירקתי לחתיכות ושטפתי אם מים בלחץ מצינור ואז ייבשתי מהר לפניי שיש קורוזיה

פיתרון קיצוני ובעייתי משום שגם אחרי התיבשות המים, המינרלים שהיו בהם נישארים כמשקע

על רכיבי לוח האם וממשיכים לגרום לקורוזייה.

אם כבר אתה מתעקש על שטיפה במים ,אז עדיף לעשות זאת עם מיים מזוקקים.

מה דעתך לגבי השארת המסך דולק רצוף בחודשי יולי אוגוסט שבהם אחוז הלחות ,קרוב ל-90 אחוז?

פורסם

לי לא היתה בעיה אם זה (הרכיבים במסך ללא סימנים של קורוזיה). ליתר בטחון ניתן לשטוף אם מים מזוקקים או אחריי השטיפה בלחץ אם הצינור לשטוף את המים הרגילים אם מים מזוקקים (מים של מזגן הם מים מזוקקים)

לא נראה לי שהשארת המסך עובד היא פתרון טוב. פחות זמן עבודה (במיוחד בחום) = פחות טחינה של האלקטרוניקה של המסך)

פורסם

לי יש מסך של CTX EX951 משהו כזה 19" ~ 1600X1200 ( שעובד עם המחשב המשני בבית ).. שירת אותי בנאמנות רבה . עד שקיבל סיבוב והחל לרצד ..

לכן עברתי ל- LCD .. וגם ( קצת הפריע לי המשקל והגודל של הארגז :) ) ..

אבל המסך היה מצויין .. רק שהריצודים החלו לצוץ פתאום וששלחתי את המסך לתיקון לא ראו את הבעיה במעבדה ( וזה היה מוזר :bash: ) ..

כאב ראש וסחרחורות עד שלא יכלתי לסבול עוד וקניתי 2209WA ..

המסך היה מרביץ 120HZ .. לא יודע מה השינוי בין 100 לזה אבל שיהיה :) .. נ.ב אפשר לעשות אותו שיציג ב-3D ( כדי לאבד עוד קצת את הראש :D ) ?!

פורסם
  • מחבר

לי לא היתה בעיה אם זה (הרכיבים במסך ללא סימנים של קורוזיה). ליתר בטחון ניתן לשטוף אם מים מזוקקים או אחריי השטיפה בלחץ אם הצינור לשטוף את המים הרגילים אם מים מזוקקים (מים של מזגן הם מים מזוקקים)

לא נראה לי שהשארת המסך עובד היא פתרון טוב. פחות זמן עבודה (במיוחד בחום) = פחות טחינה של האלקטרוניקה של המסך)

נכון

פחות זמן עבודה =פחות בלאי

חום קיץ+חום פנימי שנוצר בזמן עבודה=שילוב לא בריא שמביא לבלאי עוד יותר מואץ

אולם ישנם שיקולים נוספים:

1.מסך איכותי כמו זה שיש לי מתוכנן לעשרות אם לא מאות אלפי שעות עבודה,

כך שחודש חודשיים של הפעלה רצופה לא אמורות להזיז לו.

2.מרבית מוצרי החשמל שמיובאים לארץ לא מתוכננים לעמוד בתנאי הלחות ששוררים

בארץ בחודשי יולי אוגוסט (מלבד מקררים ומקפיאים שמכון התקנים דורש מהם שיעמדו בתקן "טרופיקל").

לכן נראה לי שהפיתרון הרע במיעוטו ,הוא בכל זאת להשאיר את המסך עובד רצוף ,לפחות עד סוף אוגוסט.

אימצתי את ההמלצה שלך ובכוונתי לבצע ניקוי יסודי של מרכיבי המסך הפנימיים וגם

להציב מאורר 140 מילימטר בחלקו האחורי ,על מנת להחיש את פינוי החום.

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים