עבור לתוכן

מחפש מסך כ-"22 לעבודה משרדית מאומצת.

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מסך רחב בגודל של כ-"22

לעבודה משרדית כבדה.

רצוי מתכוונן: pivot, למעלה-למטה, וכו'.

עדיפות אחרונה למשחקים וסרטים.

אך פאנל מתקדם חובה! עקב בעייה בעיניים כרגע,

רזולוציה גבוהה לא טובה לי: רואה כרגע ב 1024*768

ומעוניין לצפות ברזולוציה באותו סדר גודל.

אולי אבחר ב- DELL, אבל הנייטיב שלהם הוא כנראה 1050*1668,

וזה יותר מכפול!! ממה שאני רואה עכשיו. ;)

בכל מקרה, אראה ברזולוציה שהיא הרבה פחות מהנייטיב,

אבל צריך לראות ברור.

הבנתי שהטקסטים ב-"24 לא תמיד ברורים.

תקציב 1300-3000

-

מה לא:

לא מבריק, לא רחב מאד, לא LG, לא LED, לא TN. ;)

תודה מראש לידענים ולעונים כאן!

פורסם

בוא נעשה קצת סדר בכל מיני דברים שאמרת.

1. אין כזה דבר פאנל מתקדם. יש שלושה סוגי פאנלים עיקריים כשלכל אחד המאפיינים הפיסיים שלו. TN הוא בהחלט הנחות שבהם, אבל זה לא אומר שרואים בו פחות חד או פחות טוב (כל עוד עובדים ברזולוציה הטבעית שלו ויושבים מולו), החסרונות שלו הם אחרים, בעיקר זוויות צפייה ומכלול צבעים.

2. אני גם חושב שארגונומיה מלאה היא מאוד חשובה ומסכי TN נוטים לא להגיע ארגונומים (כנראה כחלק מהוזלת העלויות הכללית). עוד נקודה שקצת פוסלת אותם מבחינתי כמסך לעבודה.

3. במסך 24" רואים חד בדיוק כמו בכל מסך LCD אחר כל עוד עובדים ברזולוציה הטבעית. ה"בעיה" עם מסכי 24 ו-22" שבאים ברזולוציות גבוהות הוא גודל הנקודה הקטן יחסית (ככל שהמסך בעל רזולוציה גבוהה יותר וגודל פיסי קטן יותר כך גם גודל הנקודה קטן יותר) שבעקבותיו טקסט וסמלים נראים קטנים על המסך, אך מצד שני מה שמקנה את שטח העבודה הגדול. זה יותר עניין של העדפה אישית. יש כאלה שמתרגלים, לאחרים זה מפריע מאוד.

4. LED זה רק סוג התאורה האחורית וממש לא אמור לשנות לך אם התאורה האחורית היא LED או CCFL, אבל אף אחד מהמסכים שעונים על הדרישות שלך לא מכיל תאורת LED גם ככה. כרגע התאורה הזאת יותר אופיינית למסכי ה-TN הזולים יותר (עוד נתון כדי לדחוף מכירות).

5. רזולוציה של 1680x1050 היא הרזולוציה הטבעית של מסכי 22" כמו ה-Dell 2209WA וה-LG 2220P שהם היחידים שעונים על כל הדרישות שלך (ואני לא מבין למה אתה פוסל את LG מראש) -- אם אתה מראש מתכוון לא לעבוד ברזולוציה הטבעית אתה עושה טעות חמורה כי זה ייפגע ישירות ובאופן חד משמעי בחדות התמונה ובכללה חדות הטקסט. אי אפשר לעבוד ברזולוציה הלא טבעית ועדיין לראות בחדות מרבית. טעות נפוצה של אנשים היא שהם קונים מסכי מחשב גדולים ומצפים לראות הכל יותר בגדול. זאת טעות מכיוון שמסכים גדולים יותר קונים כדי לקבל וליהנות משטח עבודה גדול יותר ולא כדי לראות דברים בגדול יותר. אם הרזולוציה היא בעייתית הרי שעדיף לקנות מסך 19" או אפילו שניים ולא מסך 22" ומעלה.

אם בכל זאת תבחר במסך 22" אז יש גם פתרונות ביניים. תוכל להעלות את ה-DPI במערכת ההפעלה ככה שהטקסט והסמלים של מערכת ההפעלה יהיו גדולים יותר, באתרים ברשת ובמסמכים תוכל להגדיל את הטקסט דרך הדפדפן/תוכנה מבלי לפגוע בחדות. בכל מקרה אל תעבוד עם המסך ברזולוציה שאינה הרזולוציה הטבעית שלו, בייחוד לא כשחדות תמונה היא חלק מהדרישות שלך.

כמו שכבר ציינתי קודם לכן, שני המסכים בגודל 22" הממולצים לשימושייך הם

Dell 2209WA

LG 2220P

ה-Dell מגיע עם חיבורי USB מה שיכול להיות שימושי בחיבור החסנים ניידים וכו' בלי להתכופף למארז אם אין חיבורי USB בקדמת המארז או שהם אינם נגישים בקלות.

פורסם
  • מחבר

כל הכבוד!

הרעיון הוא שהראיה שלי אינה מן המשופרות.

לשם הדוגמא, כשאני עושה "השב" לתגובה שלך ומגיע לעמוד התגובה,

כמעט אינני מסוגל לראות את שכתבת, מחמת גודל הפונט.

אבל אנסה באמת לסדר את הדברים, לפי סדר דבריך:

1. פאנל מתקדם:

אני משתמש SyncMaster 971P, תשעה עשר אינטש, פאנל s-pva

והצפייה היא פשוט חוויה לעיניים.

הסיבה שהוא פחות מתאים לי כעת, היא שאני משתמש בתכנה

שמתאימה למסך רחב,

והעלאת הרזולוציה לא תאפשר לי לראות כלום.

כאמור, ראייתי אינה מן המשופרות.

2. ארגונומיה:

אכן חובה. אקח אותו כמסך ראשי בנוסף ל-971P (יש לי כרטיס מסך

מתאים)

3. גודל מסך:

בעוד אני כותב לך תשובה מסודרת, אני מתחיל להבין שאולי כדאי לי

להישאר עם גדלי "19, אולי "20.

שים לב:

אצלי זו לא העדפה, אצלי זו חובה שאראה אותיות בגודל סביר כפי שאני

רואה עכשיו.

אחרת, לא אצליח בשום אופן לעבוד.

4. LED

אני, אישית, רואה ב-LED מעט פחות טוב.

5. רזולוציה

ידידי, פה תצטרך קצת להבין אותי:

זו אינה העדפה. אין לי ברירה. אני לא רואה טוב.

ואני חושב שהטעיתי אותך כשכתבתי שאני רוצה לראות ברור.

קודם כל אני רוצה לראות גדול.

בעדיפות שניה, זה לראות ברור.

מנסיוני, יש מצבים שאינם נייטיב,

בהם אני רואה (יחסית) מצויין:

זה אולי לא מנצל את המסך ב-100%,

אבל מצד שני, מנצל את יכולת הראיה שלי עד תום,

אבל תסכים איתי שזה מה שחשוב במקרה הספציפי שלי.

המוטו הוא:

קצת פחות טוב יחסית לאדם רגיל,

אבל טוב בהרבה מאשר אם הייתי צריך להגדיל הרזולוציה.

יודע מה? אשאל אותך, או את אחד מן החברים כאן:

אם יש לכם מסך: DELL או LG, בעלי "22,

איך אתם רואים את הטקסט ב-768*1024?

אם לא, האם רמה אחת או שתיים מעל, רואים טוב?

בכל מקרה, בבדיקתכם,

אל תגיעו ל-1050*1680

כי אני לא מסוגל לראות בגודל הזה.

לגבי LG, לאור דבריך, לא פוסל את המוצר הספציפי הזה!! פשוט, צברתי

ניסיון טוב יותר עם חברות אחרות.

אז איך אתה, או כל מי שקורא את הפוסט הזה,

ויש לו DELL או LG 22,

רואים ברזולוציה גבוהה יותר?

גדול מדי? לא נורא. זה טוב לי.

השאלה אם אתם רואים יחסית ברור.

תודה לכל העונים,

ותודה לך "מומחה" מקרב לב!!

תוספת:

ואולי, עקב העובדה שאולי כן אראה בסוף על גול 768*1024,

מסך "24 או גדול מזה, כן יהיה טוב עבורי?

פורסם

אין מה לחשוש מרזולוציה של 1680 על 1050 במסך 22".

אם זה קטן לך (ואם אתה יושב מספיק קרוב זה לא אמור להיות קטן) מקסימום אתה שם את הוינדוס על 25-50% הגדלה.

בקיצור לא בעיה.

אני עם מסך 24" ברזולוציה 1920x1200 עם הגדלה של 50% בוינדוס, ואני יושב רוב הזמן 2-2.5 מטר ממנו.

סך הכל קריא, ובדפדפן יש גם ZOOM ככה שזה באמת לא משנה.

פורסם

כתבת הרבה ואני מקווה שאתייחס לכל מה שהעלית.

נתחיל בזה שבכתיבה או צפייה באתרים אתה פשוט יכול להגדיל את גודל הגופן (ובחלק מהדפדפנים קוראים לזה Zoom) מבלי לפגוע בחדות. תוכל להתאים את גודל הגופן בדיוק לזה הרצוי לך. כנ"ל ברוב סוגי המסמכים כאשר היוצאים מן הכלל הם אולי מסמכים הסרוקים באיכות גרועה.

1. שני המסכים שהצעתי הם בעלי פאנל IPS שלצרכים שלך הנו שווה ערך לפאנל VA. בקיצור, לא זאת הבעיה.

3. כאן אתה צריך להחליט. יתכן מאוד שעדיף לך לעבוד עם צמד (ובשלב מאוחר יותר אם יהיה בזה צורך אפילו ארבעה) מסכים בגודל 19" כאשר התצוגה מתחלקת בין שניהם (כלומר אחד מהווה המשך של השני). ככה תוכל לעבוד ברזולוציה הטבעית של כל מסך ולא לפגוע בחדות, ומצד שני לקבל שטח עבודה גדול יותר.

5. אני לא חושב שלשאול אחרים איך הם רואים רזולוציה כלשהי היא מדד אמין או יעיל במיוחד. כל אחד עם ההעדפות שלו והמגבלות שלו. מי שהתרגל לרזולוציה טבעית של מסך מסוים ועכשיו ישנה אותה לערך נמוך יותר, ברור שיראה פחות חד. למעבר בין רזולוציות צריך קצת זמן עד שמתרגלים. אני עובד עם מסך 24" ברזולוציה 1920x1200 ולקח לי כמה ימים עד שהתרגלתי (עברתי ממסך 19").

כשאתה מדבר על רזולוציה של 768*1024 אתה "חוטא" חטא כפול. הראשון הוא כמובן עבודה שאינה ברזולוציה הטבעית, אך גם אם ניקח זאת כאילוץ קיים, אתה עובד ברזולוציה שמתאימה למסך מרובע (יחס תמונה 4:3). מסכי ה-22" הללו הם ביחס תמונה 16:10 ולכן גם אם לא עובדים ברזולוציה הטבעית יש לעבוד ברזולוציה של 1440x900 (או במקרה הכי גרוע 1365x768 (יחס 16:9)) כדי לשמור על יחס התמונה ולא לעוות אותה עוד יותר.

אפשרות נוספת היא לקנות מסך 23" כגון ה-Dell U2311H או Samsung F2380 (רזולוציה 1920x1080 יחס תמונה 16:9, פאנל IPS ו-cPVA בהתאמה) ולעבוד בו ברזולוציה של 1365x768 או 1280x720 אתה בכל מקרה "מפסיד" שטח וחדות אבל לפחות תשמור על יחס תמונה תקין.

לא חושב שיש טעם במסך 24" הם יקרים (החל מ-2,300 ש"ח) ובאותו סדר גודל מחיר אתה יכול לקנות שני מסכי 22" ולקבל שטח עבודה גדול יותר גם אם אתה לא עובד ברזולוציה הטבעית.

כמובן שהכי טוב לבדוק משהו כזה בעיניים. לגשת לחנות ולבדוק שם, רק שאני לא ממש מכיר חנויות שיש להן בתצוגה מסכים שניתן לשחק עם הרזולוציה שלהם.

אפשרות נוספת היא ללכת לקרוב משפחה/חבר/שכן שיש לו מסך 22" או 23" כלשהו ולבדוק שם (לצורך העניין פה לא משנה סוג הפאנל וכו', מה שמשנה היא רק הרזולוציה הטבעית ואיך דברים נראים לך ברזולוציות שאתה שוקל לעבוד בהן).

פורסם
  • מחבר

Art Tatum והמומחה תודה לכם!

המומחה, פשוט, ירדת לעומק העניין. מעולה.

כבר התחלתי לעשות שיעורי בית.

מבטיח לדווח ולספר לאחרים.

יישר כח!

פורסם

אפשרות נוספת שלא עלתה כאן קודם לכן ועכשיו עלתה בדעתי כאפשרות ששווה בדיקה היא רכישת מסך טלוויזיה בגודל 26-32" ורזולוציה של 1366x768 (מה שמכונה HD Ready).

בטלוויזיות האלה גודל הנקודה גדול יחסית (וככל שעולים בגודל והרזולוציה נשארת קבועה כך גדל גם גודל הנקודה) ולכן הן בדרך כלל לא מומלצות כמסכי מחשב מכיוון שיש צורך לשבת רחוק כדי לראות את התמונה בבירור ולא "מפוקסלת". מצד שאני אולי דווקא לך זה פחות יפריע וכך תוכל לעבוד ברזולוציה טבעית של המסך מבלי לאבד חדות תוך שאתה יושב במרחק סביר ממנו.

יש פה גם כמה בעיות אפשריות,

1. בראש ובראשונה אופי בעיית הראייה שעשויה לשלול בכלל פתרון כזה.

2. טלוויזיה לא מגיעה עם מעמד מתכוונן (רק הטייה לצדדים בדרך כלל) כי מיועדת לכך שיצפו בה ממרחק גדול יחסית מתוך הנחה שימקמו/יתלו אותה בנקודה מתאימה. מצד שני גם לזה יש לזה פתרונות כמו תלייתה על זרוע מתכווננת וכו'.

3. צריך לקנות טלוויזיה שיש לה לפחות חיבור VGA (ועדיף בעקרון DVI) או HDMI (אם יש לך כרטיס מסך בעל יציאה כזאת) אחד כדי שניתן יהיה לחבר אותה פיסית למחשב.

4. אני לא בטוח מה מחירי הטלוויזיות ועד כמה זה נכנס במסגרת התקציב.

זה מעין פתרון ביניים נוסף שאולי כדאי לבחון.

פורסם
  • מחבר

About: Blank

שיעורי בית שעשיתי:

* פגישה עם חברת התכנה (בעית צבעים ובעיית שינוי DPI)

* אולם תצוגה סוני-ישפאר - פאנל טלוויזיה רגיל

* מציאת מסך באינטרנט שעונה על כל הדרישות:

קצת יקר אבל הבעיה העיקרית היא שהוא 32.

לכן, היות והתכנה היא הבעייתית,

אין זה משנה מאיזה זווית אראה,

לא אראה יותר מדי טוב את הצבעים ,

מה שפותח את האפשרויות לTN!! ואני רואה בזה הזדמנות:

זה משאיר לי שתי אפשרויות:

1. טלוויזיה HD Ready 26 אינטש,

סמסונג/טושיבה/סוני ברזולוציה

נמוכה שכנראה אקטין אותה.

להלן לינק: http://tinyurl.com/294r4pr

2. אפשרות שניה היא כמובן לקחת מסך 22-4-6 אינטש.

בהנחה וברור שלא אצפה במקסימום רזולוציה, האם כדאי לקחת משהו שקרוב לרזולוציה? אם כן, אז זה רק מסכי 22.

אם כן, איזה?

וגם כאן, תודה מראש :-)

פורסם

כשאתה אומר חברת תוכנה, אתה מתכוון לתוכנה בה אתה משתמש ושבגללה בכלל התחיל כל תהליך החלפת המסך? מה הבעיה עם הצבעים ו/או ה-DPI?

את ה-DPI משנים מתוך מערכת ההפעלה וזה אמור להשפיע על כל מה שמוצג על המסך.

אני מניח שאפשר למצוא מסך טלוויזיה בגודל 27", השאלה אם ראית טוב בפאנל של טלוויזיה, אם התמונה לא הייתה מפוקסלת מדי?

לא הייתי ממליץ על פאנל TN בלי קשר לתוכנה הספציפית, אני מניח שאתה משתמש במחשב לעוד דברים. בנוסף מסך בעל פאנל TN לא מגיע עם ארגונומיה.

אם בכל זאת תחליט על פאנל TN, תקנה מסך 22-24", הכי זול שתמצא ברזולוציה של 1920x1080, לא יותר מכיוון שגם ככה אתה לא מתכוון לעבוד ברזולוציה הטבעית, ותעבוד איתו ברזולוציה של 1365x768 או 1280x720 כדי לשמור על יחס התמונה.

פורסם

אתה מסתבך. עכשיו התחלת לחשוב על טלוויזיות ענקיות, על TN. איפה זה ואיפה הבקשה המקורית.

בהנחה שאתה לא רוצה TN, קח את ה2209WA. הוא 22" ב1680X1050, שזה כמעט אותו גודל פיקסלים כמו ב-19" ב1280X1024. אם זה יותר מידי קטן בעבורך (הבנתי שאתה מריץ את ה19" שלך ב1024X768), תוכל פשוט להריץ אותו ב1280X800 שזה שקול כמעט בגודל, ועדיין שומר על יחס מתאים.

אם אתה כן רוצה לפתוח אפשרויות לTN, אז תוכל להישאר ב19" ולקחת איזה 943BM PLUS של SAMSUNG, שגם לו יש PIVOT.

מסכים איכותיים בגודל 19" פשוט לא נשארו בשוק.

פורסם

יש פעולה שהיא CTL "+" שהיא מגדילה את הכתוב בדפדפנים... תנסה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

כששני מומחים ממליצים בהודעתם הראשונה לדיון זה על אותו מסך, 'זה עושה שכל'.

לא רוצה לתת לכם ציון (מי אני) אבל אם אני הולך לשים כסף על משהו שהתאמתו אלי נומקה על ידכם,

זה אומר שאני בהחלט מעריך אתכם.

QttP תודה מקרב לב!

About Blank תענוג, אבל את זה אתה כבר יודע :yelclap:

תודה רבה לכם ולאמיר על המאמץ והיידע שהשקעתם.

להבנתי, המסך הזה יעניק לי את אורך הנשימה הראוי, עד שאתקל במשהו מתאים יותר.

שבת שלום. תבורכו!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים