עבור לתוכן

אז על מה בעצם משלמים כ"כ הרבה בשביל MACBOOK?

Featured Replies

פורסם

זה לא מחשב נייח. זה שרת עם שני מעבדי Xeon. זה כ-ל-כ-ך רלוונטי לדיון. :lol:

אבל מתאים לך - אם אי-אפשר לתת תשובה לעניין, למה לא להמשיך לקשקש? :xyxthumbs:

פורסם

לומד איתי אחד שהוא מה שקרוי בהעגה מקצועית "apple fan boy" והוא ממש בצורה מסיונרית מנסה לעשות לנו בכיתה המרה ל"אפל", ובכלל כל הוויכוח הזה של המק מול אפל הוא בין העתיקים כל אחד וטעמו האישי לדעתי.

אני אישית כמו שנאמר די לא אוהב את החברה הזו מהרבה הסיבות שנאמרו כאן, מתפיסת המשתמש שלהם, וגם בכל מה שקשור בתמורה לעומת מחיר. (ואני דווקא כן משווה אותם לעסקיים ולא למחשבים אחרים).

אני כן מודה שמבחינה עיצובית וממשק משתמש הם המחשבים היותר טובים בשוק, ואם היה להם את ה trackpoint יש מצב שאולי שאולי אולי אול אולי אולי הייתי מתפתה..(למרות שאולי בכל זאת לא הייתי הולך על זה אבל אני די מוזר בטקע הזה).

אגב אם אתה מחפש מחשב פי סי עם הרגשת מק

HP בלי שום בושה הוציאו את סדרת envy שדומה מבחינה חיצונית למחשבי אפל בצורה שלא תיאמן... המפרט לעומת המחיר הרבה יותר משתלם, לגבי איכות בנייה וכו' אני לא יודע, כי אין לי שום התנסות עם HP.

אפל מצטיין בדברים שפיסי פחות טוב בהם ולהיפך... אבל למשתמש הממוצע זה לא באמת משנה או מצדיק מעבר... זה תפיסת עולם שונה לגמרי ובתור משתמש PC יקח לך זמן לקלוט את הראש הזה שלהם.

המחיר שלהם לדעתי די מוגזם, ולו רק מהעובדה שאני יודע שאני אוכל לקבל באותו סכום מחשב ברמה יותר טובה באותו סטאנדרט.

פורסם

זה לא מחשב נייח. זה שרת עם שני מעבדי Xeon. זה כ-ל-כ-ך רלוונטי לדיון. :lol:

זה מחשב עגלה במחיר מופרז.

אבל זה בסדר, אני כבר למדתי שאין שום טעם לנסות לדבר בהיגיון עם אנשי דת.

בגלל זה אני לא טורח להשתתף בדיון "דת ואמונה" בפורום אקטואליה ותרבות, ובגלל זה אני גם עוזב את הדיון הזה עכשיו.

פורסם

לא מבין מה כל כך מיוחד בלשלם עוד כמה אלפים על "חווית שימוש"

זה כולה חתיכת פלסטיק וברזל של מחשב שאתה שם על הברכיים במקרה הרע או על שולחן קטן במקרה הטוב, יש לך משטח עכבר במקרה אחד ועכבר ב USB במקרה השני, במחשבים של אפל במקרה הנורמלי אין לך כרטיס מסך סביר כדי לשחק אלא כדי להפעיל את הגרפיקה של המערכת בלבד (ועדיין תשלם יותר).

אז בשביל מחשב דק יותר, קל יותר ויפה יותר אני אשלם 2-3 אלפיות יותר...? לא תודה.

וכמו שאמרתי, תראה לי למשל מחשב נייד של אפל עם חומרה כמו שיש ל 1330EJ שיש לי במחיר שדומה לו.

מה שתמצא לרוב יהיה מחשב עם מעבד חזק יותר, וכל השאר לא.

פורסם

אין לי שום כוונה לשחק איתך במשחקי השוואות, מספיק לראות את הבדיחה הזאת: http://store.idigital.co.il/MB535ZH/A.html

שאשכרה עולה 20 אלף שקל ( :lol: :lol: :lol: ) בשביל להבין שיש בעולם אנשים פשוט מטומטמים שחיים בסרט, ולא מדובר על עובדי אפל (שהם גאונים) אלא על לקוחות אפל (שהם פשוט דבילים).

וכן, אני יודע שאתה דיברת קודם על נייד והדוגמה הספציפית הנ"ל היא מחשב נייח. לא אכפת לי.

כי פשוט אתה לא יכול למצוא מפרט דומה במחיר יותר זול,

כל הניידים שמנסים להגיע לאותו סגנון עולים 10K+, תמצא לי נייד דק קל עם זמן סוללה ארוך וביצועים כנל במחיר נמוך. כאילו שחסר ללנובו או לHP או לDELL ניידים ב10 אלף באותו סגנון

וחווית שימוש זה הדבר שיותר חשוב ממה החומרה ומה רשום על הנייר.

פורסם

לא מבין מה כל כך מיוחד בלשלם עוד כמה אלפים על "חווית שימוש"

לא הבנת אותי.

הכוונה הייתה לומר שחוויית המשתמש של הMAC שונה מהותית מזו של הPC. השוני נובע חלקית ממערכת הפעלה' date=' חלקית מהעיצוב ומהתכונות שApple מחדירה למוצריה.

שים לב - לא יותר טובה. שונה.

אבל מי שמעדיף את זו של הMAC, אין לו אלטרנטיבות. אז הוא ישלם את המחיר שApple רוצה על המחשב.

בגלל זה Apple מאוד קנאית לגבי הקשר ההדוק בין החומרה לתוכנה שלה, ולא נותנת לאף אחד רישיון להריץ MacOS על מחשב שאינו MAC באופן חוקי.

בגלל זה אני סולד מהחברה הזו. אבל, מה לעשות, זו אסטרטגיה שיווקית עובדת.

ובגלל זה אני תמיד אומר שמי שמתכוון להריץ Windows על MAC כמערת ראשית - שלא ייקנה MAC מלכתחילה.

אז בשביל מחשב דק יותר, קל יותר ויפה יותר אני אשלם 2-3 אלפיות יותר...? לא תודה.

עובדה, יש הרבה שמשלמים, ולא רק 2-3 אלף, אלא יותר מכך. אחרת איך תסביר את העובדה שקיים שוק למחשבי 12" במחיר 8000-10000 ש"ח, כשאפשר לקנות ב-4500 מחשב עם מסך 15" וביצועים הרבה יותר טובים (רק שוקל פי שניים)?

פורסם

אני חושב שהמחשבים הניידים של אפל פשוט מדהימים מבחינה עיצובית וכל שאר המוצרים שלהם גם (חוויית משתמש באמת קלה ונוחה). לגבי המחשבים שלהם אני לא חושב שבאמת שווה את ההשקעה הנוספת. בהחלט יש כאן עניין של פוזה ואפל ידועים בתור אלופי שיווק ויצירת הייפ סביב המוצרים שלהם. ביחס לחברות אחרות שמוכרות ניידים, אפל מהווה שוק קטן מאוד במכירות (אפילו בארה"ב עצמה ששם הם נחשבים מותג מוביל בשוק). אסוס, HP, DELL ו ACER תופסים את המקום הראשון במכירות כבר שנים (ובתכלס הרי זה מה שקובע). לדעתי המחשבים שלהם לא פחות טובים מאפל (במילא כולם מורכבים באותם מפעלים בסין).

תיקון קטן-המחשבים של דל מורכבים באירלנד.

וכן, יש לזה משמעות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים