עבור לתוכן

אז על מה בעצם משלמים כ"כ הרבה בשביל MACBOOK?

Featured Replies

פורסם

האם אנחנו מוכנים להוציא את הסכומים האלה על איכות החומר הגבוהה?

על הנדסת האנוש היחודית לאפל?

על הממשק?

על העמידות והיציבות?

או ,

פשוט על התפוח הזוהר בגב המחשב, שמסמל סטטוס מסויים

מעניין אותי לפתוח את הדיון הזה, כי אני עצמי מנסה להבין

פורסם

לא מוצא סיבה מיוחדת לקנות מחשב חלש פי כמה וכמה ממחשב אחר מבוסס ווינדוס במחיר גבוה יותר לתמורה.

מחשב חזק מאוד של אפל יעלה בשמיים לעומת אותו מחשב שהוא לא מבוסס מאק.

אנשים שקונים מחשב כזה בדרך כלל לנוחיות מיוחדת שמגיעה איתו, כי המחשבים הנ"ל מאוד נוחים ויחסית התוכנה של אפל מהירה לעומת הוינדוס הרגיל.

לא פעם אחת אני רואה למשל דיג'יים שמשתמשים רק במאק, כי זה עובד להם מצויין וללא הרבה באגים במיוחד בהופעות וכדומה (כנ"ל אחד מהם חבר טוב שלי).

איכות הרכיבים מעולה, ועדיין אני לא מוצא סיבה להוסיף על זה אלפייה...

כמובן יש כאלה שמוכנים להשקיע את הכסף הנדרש לקנות מחשב שכזה, אבל המחירים..אוי המחירים עוברים את ה 5 בשביל מחשב בינוני מבחינת חומרה, שבמחיר כזה אני יכול לקנות אחלה של מחשב נייד מבוסס וינדוס.

פורסם

על מה אתה משלם ? נטו על זה שאתה מגניב ויש לך מוצר של apple .

שלא יעבדו עליכם ,איכות חומרים יש גם במחשבים ניידים מבוססי ווינדוס (אם כמובן את רוצים לשלם את הפרימיום הנוסף על כך ) .

וזה שזה פחות קורס ? ,אם אתם יודעים להישתמש נכון בווינדוס הוא לא יאכזב אותכם אף פעם .

בקיצר ,זה לשמוקים שמוכנים לשלם בשביל סטטוס (זו דעתי לפחות ).

פורסם

וינדוס קורס? נראה לי כבר נגמרו הימים האלה...

אם כל הדרייברים תקינים, או יותר נכון - עדכניים והתקנת אותם בצורה נורמלית , והרכיבים במחשב במצב תקין אין סיבה שהמחשב יקרוס . בין אם זה מק או וינדוס.

הייתי אומר שאנשים אולי אוהבים את העיצוב של המערכת הפעלה שבאה עם מחשבי מאק,אבל גם זה לא רלוונטי כיום, מפני שיש כל כך הרבה תוכנות ופריצות וואטנט כדי לשנות את הוינדוס ולהפוך כל דבר בו לנגיש ונוח, לא פחות מהמקינטוש, ואפילו דומה לו מבחינת העיצוב (מי שכל כך רוצה)

rainmeter

uxtheme

object dock/ rocket dock

ועד הרבה...

העיצוב של המחשבים עצמם הוא פשוט מדהים, זה אני חייב לומר... אבל האם זה שווה את הכסף ? כל אחד והדעה שלו... (והכיס שלו ,אם כבר)

פורסם

האם אנחנו מוכנים להוציא את הסכומים האלה על איכות החומר הגבוהה?

היא אכן גבוהה יותר מהממוצע במחשבים ניידים. משתווה כמעט לניידים עסקיים, שגם הם, כמובן עולים משמעותית יותר ממחשבים ניידים "רגילים", וגם במקרה זה - יש שמוכנים לשלם את המחיר הנוסף.

על הנדסת האנוש היחודית לאפל?

על הממשק?

על העמידות והיציבות?

חוויית השימוש של הMAC שונה מהותית מזו של PC, וזה כולל את כל הדברים האלה. יש אנשים שזה מדבר אליהם, יש אנשים שלא. מי שזה מדבר אליו, יהיה מוכן לשלם את האקסטרה, פשוט כי אין שום מוצר אחר שעושה את אותו הדבר.

פשוט על התפוח הזוהר בגב המחשב, שמסמל סטטוס מסויים

אולי פעם זה היה נכון, היום זה בעיקר מיתוס. הבדלי המחירים כבר לא כאלה גדולים, אם בכלל, כאשר משווים בין מחשבים בעלי פרמטרים דומים פחות או יותר. מובן שלא פייר להשוות MACBOOK שנמצא בקטגוריית משקל ואיכות מסוימת למחשב entry-level. ההשוואה לעסקיים היא יותר הוגנת (למרות שאני לא מחשבים את הMACBOOK למחשב עסקי מהותי, פשוט בגלל אותה חוויית שימוש ייחודית של APPLE שהזכרתי).

לא מוצא סיבה מיוחדת לקנות מחשב חלש פי כמה וכמה ממחשב אחר מבוסס ווינדוס במחיר גבוה יותר לתמורה.

מחשב חזק מאוד של אפל יעלה בשמיים לעומת אותו מחשב שהוא לא מבוסס מאק.

"חלש פי כמה וכמה" - אתה מגזים מאוד. זה נכון שקונפיגורציות באמת חזקות עולות הרבה (חלק מזה, אגב, זה מדיניות היבואן בארץ, בחו"ל ההפרש לא כזה גדול לרוב). אבל ההפרש, כפי שציינתי, הוא לא רק "כי זה PC וזה MAC". יש איכויות מסוימות למחשבים של APPLE שאין להתעלם מהן, גם אם זה לא מדבר אליך.

כמובן יש כאלה שמוכנים להשקיע את הכסף הנדרש לקנות מחשב שכזה, אבל המחירים..אוי המחירים עוברים את ה 5 בשביל מחשב בינוני מבחינת חומרה, שבמחיר כזה אני יכול לקנות אחלה של מחשב נייד מבוסס וינדוס.

אתה מסתכל על מחשבים ניידים רק מנקודת מבט של המפרט וזו טעות. גם כשמתעלמים לחלוטין מAPPLE, אפשר לראות בשוק הPC הבדלים מאוד מהותיים (של 50% ואף יותר מכך) בין מחירים של ניידים שונים, אפילו שיש בהם אותה חומרה. דברים כמו איכות בנייה, ארגונומיה (החל ממשקל ועד לנוחות המקלדת) יכולים להיות חשובים מאוד ולעשות הבדל של שמיים וארץ בשימוש.

על מה אתה משלם ? נטו על זה שאתה מגניב ויש לך מוצר של apple .

שלא יעבדו עליכם ,איכות חומרים יש גם במחשבים ניידים מבוססי ווינדוס (אם כמובן את רוצים לשלם את הפרימיום הנוסף על כך ) .

בשורות אלה אתה סותר את עצמך. אתה מודה שאיכות חומרים (ואיכות בנייה) עולות כסף ויש הבדל במחיר כתלות בפרמטרים אלה גם בין מחשבים מבוססי WINDOWS. אז למה מפתיע שMACBOOK PRO שאיכותו עולה על זו של המחשב הבסיסי (ואף משמעותית) עולה יותר? התשלום הוא ממש לא על זה שאתה "מגניב".

זה שיש אנשים שאין להם שום מושג במחשבים או בצרכים שלהם במחשוב, ומוכנים לשלם את המחיר רק כדי להיראות "מגניבים" זה כבר סיפור אחר. אך לא כל מי שקונה MAC הוא כזה.

וזה שזה פחות קורס ? ,אם אתם יודעים להישתמש נכון בווינדוס הוא לא יאכזב אותכם אף פעם .

זה נכון, והסיבה שמערכת ההפעלה של APPLE יציבה מאוד, היא לא כי בAPPLE יושבים מהנדסים גאונים ובMICROSOFT טמבלים. זה פשוט כי, כחלק מהפילוסופיה שלה, APPLE מחזיקה את הMAC OS בכפפות ברזל, ויש לה שליטה מוחלטת על מה המשתמש (או המפתח) יכול לעשות עם המערכת הזו. לכן קל הרבה יותר לדאוג שהכל ירוץ חלק. אבל מרחב האפשרויות מצומצם משמעותית ביחס למה שאפשר לעשות בWINDOWS. בWINDOWS, משום שיש כל-כך הרבה דברים שמשתמש יכול לעשות, קל מאוד לעשות דברים מפגרים שיפגמו ביציבות המערכת. אבל אי-אפשר לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה. אתה צודק באומרך שמשתמש מנוסה יימנע באופן כמעט מוחלט מתקלות אופייניות שונות של WINDOWS.

עד כאן להיום.

גילוי נאות: אני רחוק מלהיות אוהד את מוצרי APPLE או את פילוסופיית חוויית המשתמש שהחברה מקדמת במוצריה. איני רואה אפשרות כלשהי שאי-פעם ארכוש מחשב של APPLE או אשתמש בו לשימושי הפרטי, פשוט כי אני לא אוהב (וזאת בלשום המעטה) את כללי המשחק שAPPLE מכתיבה למשתמשיה. עם זאת, אני לא מתכחש לאיכויות אובייקטיביות מסוימות שקיימות במחשבים אלה (ובמוצרי APPLE בכלל), וזה שזה לא מתאים לי אישית, לא אומר שזה לא יכול להתאים לאחרים.

פורסם

יש מצב שלא הסברתי את עצמי נכון ,היתכוונתי שאתה משלם על איכות תמיד ,אבל במחשב מבוסס וינדוס אתה משלם פחות גם אם המחשב מאוד איכותי .

וכן זה בדיוק מה שבאתי לרשום (אבל לא רציתי שאיזה שמוק ירמוס אותי ויגיד שזה לא נכון ) מערכת ההפעלה של APPLE נותנת הרבה פחות שליטה מאשר כל ווינדוס ,וכמו שאומרים על חופש וביטחון "Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety" ,אפשר לומר גם על נוחות וחופש (אני יודע שזה קצת מוגזם ,אבל זו דעתי ).

פורסם

qttp כיף לראות סוף סוף תגובה בוגרת ומסודרת לכל סיפור מק-פי סי

פורסם

תסכימו איתי ששווה יותר כספית לקנות מחשב רגיל לעומת MAC? בגלל הבדלי המחירים ובגלל חוזק הרכיבים, במרבית המקרים זהו הגורם המשפיע.

אלא אם כן קנית ביד 2 איזה מחשב חזק של MAC במחיר זול שגם זה נדיר....

אם אין לפותח התראד שימוש ספציפי שדורש קניית מחשב MAC אני לא מוצא שום סיבה שצריך להמליץ לו על אחד כזה, במחיר גבוה שלל מחשב חזק MAC, אני קונה ALIANWERE, עם כל הכבוד המחשבים האלו לא רואים את ה MAC למיניהם. (אבל גם הם יקרים ומאוד).

פורסם

תסכימו איתי ששווה יותר כספית לקנות מחשב רגיל לעומת MAC?

לא מסכים. תגדיר "שווה כספית". אני מחזיר אותך למה שאמרתי קודם - אם אתה מסתכל רק על המפרט פר שקל, אז ברור שתגיע למסקנה שעדיף לקנות רק את המחשבים הצרכניים הזולים ביותר. באותה מידה תוכל לומר ששווה יותר כספית לקנות מחשב רגיל ולא Thinkpad/Elitebook/מחשב עסקי אחר. אם זו דעתך, אז זו דעתך, אבל אין לדעה זו קשר ספציפי לMAC.

במחיר גבוה שלל מחשב חזק MAC, אני קונה ALIANWERE, עם כל הכבוד המחשבים האלו לא רואים את ה MAC למיניהם. (אבל גם הם יקרים ומאוד).

Alienware? אל תצחיק אותי. זו בדיוק הדוגמה למחשבים שנקנים בעיקר בשביל פוזה. לפעמים אפילו יותר מאשר MAC. כן, אתה מקבל חומרה מפוצצת, ומכונת משחקים שתוכל לעמוד בכבוד מול מרבית המחשבים השולחניים, אבל איכות הבנייה שלהם ממוצעת במקרה הטוב. גם כאן זה תלוי בשימושים. אם אתה גיימר כבד שאין לו מקום לשים מחשב נייח נורמלי, אולי זה מתאים לך. אבל אם אתה מחפש מחשב נייד לעבודה ולא צעצוע שנראה כמו חללית (ושוקל כמו חללית), הם כנראה לא בשבילך.

פורסם

תסכימו איתי ששווה יותר כספית לקנות מחשב רגיל לעומת MAC?

תראה לי כמה עולה מחשב 15 אינצ', עם מעבד i5, כרטיס מסך ברמה של g330m, עשוי אלומיניום ששוקל 2.5 ק"ג

עם זמן סוללה של עד 8 שעות עבודה ועובי של 25 מ"מ - עובי משחק תפקיד חשוב מאוד במחשבים ניידים וככל שהוא קטן יותר המחשב עולה יותר

אין כמעט מוצרים שיש להם נתונים כל כך מרשימים בשוק.

ולכן המחיר של המק פרו 15 אינצ' הוא סביר בהחלט!

מחשב מקביל ואפילו בעל מפרט פחות "טוב" כמו ה-T410s עולה כמעט אותו דבר.

אני מכיר אנשים שיגידו לך שהנדסת האנוש של אפל שווה כל אגורה שהוא עולה יותר, והמחשבה על המשתמש גדולה הרבה יותר מנייד אחר.

לסיכום - יש מקרים שהמק שווה את מחירו ואפילו כדאי (בעיקר בחו"ל)

פורסם

אני חושב שהמחשבים הניידים של אפל פשוט מדהימים מבחינה עיצובית וכל שאר המוצרים שלהם גם (חוויית משתמש באמת קלה ונוחה). לגבי המחשבים שלהם אני לא חושב שבאמת שווה את ההשקעה הנוספת. בהחלט יש כאן עניין של פוזה ואפל ידועים בתור אלופי שיווק ויצירת הייפ סביב המוצרים שלהם. ביחס לחברות אחרות שמוכרות ניידים, אפל מהווה שוק קטן מאוד במכירות (אפילו בארה"ב עצמה ששם הם נחשבים מותג מוביל בשוק). אסוס, HP, DELL ו ACER תופסים את המקום הראשון במכירות כבר שנים (ובתכלס הרי זה מה שקובע). לדעתי המחשבים שלהם לא פחות טובים מאפל (במילא כולם מורכבים באותם מפעלים בסין).

פורסם

qttp כיף לראות סוף סוף תגובה בוגרת ומסודרת לכל סיפור מק-פי סי

התגובה אולי בוגרת ומסודרת אבל חבל רק שהיא פשוט לא נכונה.

מק יקר יותר מפיסי עם מפרט מקביל, עובדה.

"חווית שימוש" זה פשוט קישקוש מהלך.

וכו'...

פורסם

מק יקר יותר מפיסי עם מפרט מקביל, עובדה.

אני עדיין מחכה שתראה לי מחשב בעל מפרט כמו שהראיתי לך:

מעבד i5, כרטיס מסך חזק ברמת ה-330m, עם זמן עבודה של 8-9 שעות ועובי שלא יגיע ל-3 ס"מ בפחות מ-1500 דולר

נעזוב רגע בצד שהמק פרו עשוי אלומיניום, מגיע עם מסך מט ושוקל כלום וחצי, שגם זה משהו

המחשב היחידי שעולה לי בראש שנכנס בקטגוריה הוא ה-envy 14t החדש של HP וגם הוא לא זול ממש מזה

פורסם

אין לי שום כוונה לשחק איתך במשחקי השוואות, מספיק לראות את הבדיחה הזאת: http://store.idigital.co.il/MB535ZH/A.html

שאשכרה עולה 20 אלף שקל ( :lol: :lol: :lol: ) בשביל להבין שיש בעולם אנשים פשוט מטומטמים שחיים בסרט, ולא מדובר על עובדי אפל (שהם גאונים) אלא על לקוחות אפל (שהם פשוט דבילים).

וכן, אני יודע שאתה דיברת קודם על נייד והדוגמה הספציפית הנ"ל היא מחשב נייח. לא אכפת לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים