עבור לתוכן

הבעיה של אנגליה

Featured Replies

• תגובות 76
  • צפיות 7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

לא חושב,יותר ת'רד פילוסופיה

פורסם

רוני, סתם כדי אולי לגרום לך להתחיל לחשוב בעצמך ולחקור טיפלה מעבר למה ששמים לך מול הפרצוף...

תמצא למה ביהדות אומרים אלוהים ברבים ולא וביחיד.

פורסם
אז יכול להיות שהיית דת על אחת ענקית שממנה התפצלו כל הדתות וכל אחת שומרת לעצמה מה שהיא זוכרת מאותה דת.

כמו התיאוריה של אטלאנטיס

התאוריה אומרת ככה

בתקופה הקדומה היו הרבה דתות קטנות והרבה סיפורים

היו שבטים שהאמינו בפסלים\חלק בירח \חלק בשמש וכו וכו

עם הזמן שהתפתחו ארצות ותרבויות גדולות יותר התחילו לאחד חלק מהסיפורים לדתות גדולות יותר

כמובן חלק מהסיפורים שונו להתאים לדתות החדשות

לדוגמה בסיפור הבריאה ביהדות -אלוהים שולט בשמש ובירח שזה עקיצה למאמינים בדתות כאלו

כי לדוגמה לפראונים היה אל בשם רע -שנחשב "אל השמש"

בכל מקרה זה התפתח לדתות -כמו שדרך אגב גם היום מתפתחים דתות חדשות

מחברים כל מיני סיפורים ורעיונות -עושים חוקים ומנהגים -משנים ומעדכנים מה שצריך ויש לך דת

הנצרות לדוגמה גנבה המון מהיהדות רק "השריצה" ילד לאלוהים שאפך לאל שלהם

האיסלם לקח גם הרבה מהיהדות

בכל מקרה אין היום אפשרות מדויקת לדעת מי לקח למי סיפור כזה או אחר כי לפעמים זה חופף או שאין דרך לדעת מתי הסיפור נוצר בהתחלה

לדוגמה -הסיפור הבסיסי של תיבת נוח היה קים בעוד כמה דתות אחרות בשינוים כאלו ואחרים

מי באמת התחיל אותו ? לך תדע

בכל מקרה נחזור קצת להקשר הדיון -

קיצונים שחיים היום כאילו אנחנו בתקופה העתיקה מסוכנים מבחינתי

יש להם אמונה חזקה בצידקתם ורצון גדול לנפנף מי שלא הולך בדרכם

בגלל זה אני לא רואה הבדל בין מוסלמי קיצוני לחרדי קיצוני

זה מתחיל בזריקות ביצים על שוטרים ונגמר הרבה יותר גרוע

פורסם

אתה באמת מאמין לזה ?

כניראה לא למדתה מספיק

האם אתה שומע את עצמך?

ידוע לך על התארגנות טרור חרדית השולחת מחבלים להרוג חילונים?

או אפילו מציעה נשק לערבים [ זאת בשונה מכל אותם ישראלים שמאלנים במשט לעזה, אשר דאגו לספק נשק ואמצעי לחימה לערבים כדי שיוכלו להרוג יהודים ].

אני מקוה שאתה מבין את ההבדל. במדרסות האיסלמיות הקיצוני מחנכים לשנאה ולהרג, לא תמיד מצליחים, כי יש ביקורת גבולות

מוסלמים קיצוניים מטיפים להרוג יהודים, מנסים להרוג יהודים, שולחים מחבלים להרוג יהודים, משתמשים בנשק קר וחם להריגת יהודים, והם מפעילים ארגוני טרור מסוכנים ומחושבים להריגת יהודים. תעשה בעצמך אחד ועוד אחד אתה מספיק בוגר.

כפי שהסברתי בהודעתי האחרונה בקשר לקיצוניים 'בעדה החרדית'

קבוצה קטנה של מאה חרדים קיצוניים ממאה שעריםלא יכולה לייצג את כל היהדות החרדית. לחילונים אין השקפה מסודרת ולכן כל אחד יכול לומר שהוא "חילוני". לעומת זאת ליהדות יש עיקרי השקפה ברורים ומנהיגים ברורים, שמי שלא הולך על פיהם הוא חוטא ולא חרדי אמיתי. אם תשמע על רפורמי שרצח, אני מניח שלא תאשים את החרדים על זה. אז מה בדיוק ההבדל בין רפורמי לחרדי קיצוני? - הרי שניהם לא מקשיבים לרבנים החרדים וגם לא הולכים בתלם של הציבור החרדי בארץ ובעולם

שוב - אחד מהמנהיגים הבולטים של ה'עדה החרדית'

ועכשיו כאן

חילונים מלמדים את הדת רק לא חופרים בה

בבתי ספר חילוניים לא מלמדים את הדת, מצביעים עליה כתופעה סוציאלית, אך לא מציגים אותה כאפשרות רציונלית כי אם כקוריוז. עדיף שלא יזכירו אותה. גם בבתי ספר חרדיים מזכירים שאלו שאינם מאמינים ממציאים תיאוריות, כמובן כקוריוז, ולא כאפשרות רציונלית.

לדעתי צריך ללמד את הדתות הנפוצות בעולם באופן כללי (ולא רק יהדות \נצרות \אסלם) לצד הברירה הטבעית ושכל אחד יבחר מה מתאים לו

אם אדם חושב שדבר מסויים הוא טוב, הוא לא יתן לילדו ללכת לבחור כל מיני דברים, אולי תציע גם חינוך לג'יהד איסלמי, והילד שלך יחליט אם זה טוב לו. את הילד תחנך באופן שנראה לך טוב, וכשיהיה מבוגר הוא כבר יחליט בעצמו אם ירצה לשנות משהו.

אבל זה מה שאני אומר עושים חומות כאלו -שלא יקבלו השפעה מחשיבות ואידואולוגיות אחרות

במדינה חרדית גם אתרים על דרווין לא יהיו חוקים

ממש לא נכון, זה כמו שאומר שבויינט חוסמים את המאמרים של המחזירים בתשובה. הם פשוט חושבים אחרת ולכן מפרסמים את דעתם, וכל מאמרי היהדות בויינט מייצגים גישה מאד מסויימת, לא כזו שאוהדת. בדיוק כך האחראים על החינוך החרדי לא מעוניינים שילדים ייחשפו לאתרים קלוקלים, המטיפים לדעות רעות ולאמונות מוטעות, כמו למשל ויינט.

במדינה הוגנת לא יוצגו תיאוריות רופפות כעובדות, מה שיגרום לאיש כמוך לחשוב שיש עדויות על כל מיני דברים, שאין להם שום הוכחה ואינם אלא תיאוריות קלושות.

תיראה עם בחורה צעירה רוצה מרצונה החופשי להתחתן עם טרח זקן -זאת זכותה

יפה מאד, אותו דבר אצל החסידים, אם הם רוצים, מה אכפת לך. לא מכריחים אף אחד, זו פשוט השפעה תרבותית. ייתכן בהחלט שצביקה פיק באופן אישי לא משוה מיוחד, ואותה ילדה שהתחתנה אתו עשתה זאת משום שהוא מותג תרבותי והיא מושפעת מכך. גם אדמו"ר הוא מותג תרבותי. ואין שום הבדל בין בדואי לצביקה פיק. ענין של תרבות.

אגב ביהדות יש לכל בחורה את הזכות המלאה להחליט עם מי היא תתחתן. אבא לא יכול לחתן את הבת שלו נגד רצונה. זה נאמר בגמרא לפני 2000 שנה: "עד שתאמר רוצה אני"

אבל בחברה החרדית שידוך זה הנורמה

גם בחברה החילונית יש אתרי הכרויות, הפועלים באותה צורה, השידוך הוא רק מי שמפגיש את הבחור והבחורה בפעם הראשונה, ומשם ואילך כל אחד עושה כפי רצונו, וההחלטה היא של שניהם.. שידוך לא נוגד שום חופש וכל אחד מתחתן רק עם מי שמוצאת חן בעיניו וכן להיפך.

בטח שיש -רק תיראה את אירן כדוגמה לזה -מדינה מוצפת בנפט שהרוב בה ענים

ברגע שאתה חוסם המון דברים שמנוגדים לדת ככה המדינה שלך תיראה

מר קרירין אתה אדם שבכלל לא מכיר חרדים ועוד בגילך ה30 + חבל. אירן היא מדינה נחשלת, שאין בה שום תל"ג לנפש מלבד נפט, ורווחי הנפט מגיעים למשטר המושחת שקונה בהם אורניום ולא דואג לרווחה. הרווחה היא תנאי בסיסי בחוקי התורה, והחברה החרדית מפוצצת בארגוני רווחה שמחזיקים את החלשים. במדינה חרדית אף אחד לא יישאר ברחוב, ראית פעם הומלס חרדי? שכן של חבר שלי נפטר לפני שבוע, וכל השכונה שלו הקימו קרן כל אחד שילם סכום נכבד, ולאשתו תהיה משכורת של 5000 שח עד סוף החיים. זה נמצא גם אצל חילוניים?

איזה גנבות ?

בו נילך להתחלה -סיפור הבריאה שגם גונב ממקורות אחרים אבל גם "עוקץ" מקורות אחרים

לא זוכר באיזה מקום יש מאמר על זה אבל בתנך יש הרבה גניבות

אבל גם גניבות של אחרים מהתנך

יש גם ספרים שלא ניכנסו לתנך מסיבות כאלו ואחרות

שוב ,איני יודע על איזה גנבות אתה מדבר בתנ"ך כי אתה לא מביא סמוכין לדברייך, אבל יש תכנים בתנ"ך שהיו רווחים וידועים עוד קודם, כמו הסיפור על המבול

- בקשר לספרים משום שלא נכתבו ברוח הקודש .

מי שפינח את הארוגליפסים בהתחלה (הכתב הפארוני )גילה עדויות כאלו -ושתק כי לא רצה ללכת נגד הכנסיה

מאז גילו הרבה עדויות

בין עם זה ציורי מערה עתיקים ובין עם זה כלים עתיקים

יש הרבה עדויות שלא רק העולם כניראה קים מילירדי שנים אלה האדם כניראה קים בערך 2 מיליון שנה

וחברות אדם כניראה קימות מעל 10 אלף שנה

אולי אתה מתכוין להירוגליפים, אבל זו טעות, אין בהם שום עדות ל6000 שנה, בכל ציורי המערות אין שום עדות של שנים, אלא רק הערכות וסברות, אין שום עדות שהעולם קיים מליארדי שנים, אולי אינך יודע מה פירוש המושג "עדות".

אבל עובדה שלא אומרים

מבחינתי שיגידו מדענים חושבים ש" ו"הרב עובדיה חושב ש " -על זה לא יהיו לי טענות

ציינתי לדעתי אין בכך בעיה.

סתם ככה בקשר לנטיפים הודעה מספר 6 .

נתחיל בזה שהתנועה החרדית היא לא בדיוק תנועה "חוקית" לפי ההלכה.נוסדה לפני 200 שנה באירופה.כך למעשה צריך להוציא אותה מ"חוץ לחוק" ולהחזיר את היהדות הישנה

אתה מתבלבל עם הרפורמים, החרדים הם שומרי המסורת כפי שהיתה מאז שהיא מוכרת לנו במשנה ובתלמוד לפני 2000 שנה ועוד קודם לכן.

פורסם
  • מחבר

rroonnii-נראה לי שאתה מראה סיפמטומים של הכחשה.

טוב,לעינייננו:

פורים במאה שערים: עשרות דגלי ישראל הועלו באש בהדלקה המסורתית(?!),והנפת דיגלי פלסטין:

%D7%9C.html'>http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%93%D7%92%D7%9C%D7%99-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90

%D7%9C.html

צה"ל ביצע תרגיל במאה שערים; התושבים השתוללו

http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%94-%D7%A9%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9D-4.html

ומאמר נחמד שנתקלתי בו לאחרונה:

http://www.hofesh.org.il/articles/leper/make_a_decision.html

פורסם

*משפשף ידיים בציפייה לתגובה של רוני*

פורסם

הבן אדם לא מוכן לקבל תיעוד פחמני וכניראה חושב שהעולם קים 5000+ שנה -לאזה תגובה אתה מצפה מימנו ?

פורסם

אתה מוזמן להשיב מר קרירין היקר ולא להתעלם אתה מגלה כמה אדם "ישר" אתה.,ולהתחבר לחברה שאינם מבדלים בין רפורמים לחרדים אורתודוקסים , בין נטורי קרתא לשאר החרדים.

אז בפאן של גילך אתה לא לבד כאן בחוסר מעמיק על היהדות/חרדים.

פורסם

חסר מעמיק ? למה כי אני לא קונה את הבולשיט ?

למה כי אני רואה את המציאות שחרדים רוצים מדינת הלכה בישראל ? למה כי מבחינתי מדינת הלכה לא שונה בהרבה ממדינה שיש לה את חוקי השאריה ?

פורסם

תשיב לדבריי, אינך אדם ישר ומלא דעות קדומות כרימון.

פורסם

תראו מי מדבר...

פורסם

איך קומיקאי גאון אמר פעם

"אלוהים הוא כל יכול -הכי חכם \הכי חזק \יכול לחולל ניסים

אבל צריך כסף -תמיד צריך כסף

לא יודע להסתדר עם כסף " ...

פורסם

אני רק שומר את האשכול הזה לפעם הבא שתפתח את ה"פה" על חרדים וידע ביהדות.

אולי משהו אחד מועיל יצא- שהתחלת להדגיש קיצוניים -גם משהו. :silly:

תבקר קצת בבני ברק תלך לרב גדול בישראל ראה באיזה תנאים הוא חי וגם נסה להכניס לו כסף.

אתה לא רוצה להתערב איתי .

לא משנה, תמיד היו והיו אנשים כמוך -רק בצד של רוב הלך על העם היהודי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים