עבור לתוכן

מפרט חדש תקציב עד 8000 ש"ח ללא ציוד היקפי, שימוש כללי

Featured Replies

פורסם

1. תקציב מקסימלי 8000 ש"ח ללא ציוד היקפי (מקלדת, עכבר, מסך ורמקולים ימוחזרו ממחשב קודם)

2. שימושים עיקריים: גלישה, פיתוח תוכנה תחת ווינדוס ולינוקס במקביל (VMWARE או virtualbox), מדי פעם המרת סרטים מ-MPEG2 ל-MPEG4 (מעביר ספריית VHS ענקית לקבצים בהדרגה), המרות DV ל-MPEG4 ממצלמה ביתית, תוכנות יעודיות לאלקטרוניקה - altera, xilinx, וכו'

השימוש במשחקים משני לחלוטין אם כי הייתי רוצה כן תמיכה מסויימת תוך התחשבות במגבלות שאזכיר בהמשך.

3. לא דרוש ציוד היקפי

4. פריטים לא נחוצים: מקלדת, עכבר, מסך ורמקולים.

6. השקט במפרט די קריטי (דרוג 9 עד 10) אבל אני לא רוצה קרור מים או כל קרור לא קונוונציונלי אחר - רק מאווררים גדולים ושקטים , וקרור פסיבי היכן שניתן.

7. מתוכנן אוברקלוק קל עד בינוני בהתאם לבעיות שאתקל בהן.

9. מגורים באזור תל אביב, אבל גם אזור התעשייה של נתניה זה בסדר.

10. בקשות מיוחדות: תמיכה בפרלל פורט (כמו זה של המדפסות) - חובה (ברשותי צורב ג'וקים יקר המתחבר רק לחיבור זה)

11. שדרוגים אפשריים - כרטיס מסך - יתכן.

12. זכרון - כמעט בטוח שכן. מעבד - בטוח שלא.

ועכשיו למילים:

אני לא מגיע בידיים ריקות אלא עם מפרט שרובו מוכן - אשמח לשמוע הערות

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1156 2.93GHz 875K "UNLOCKED" - w/o CPU COOLER - BOX ₪1814

המעבד שבחרתי הוא i7-875K בגלל המכפלה הפתוחה. ניתן להגיע איתו לביצועים טובים באוברקלוק בלי להמהיר זכרון (ראה בהמשך).

מעבדי i7-9xx נפסלו על הסף מכיון שאין אף לוח X58 למעבדים אלה הכולל תמיכה בפרלל פורט.

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55A-UD4 ₪1012

את לוח האם בחרתי לפי המלצות כאשר מדובר ב- UD4 שהוא הלוח האחרון ל-1156 שתומך בחיבור פרלל פורט על הלוח (כן, זה הישן של המדפסות).

UD5 כבר לא כולל חיבור זה על הלוח.

חשובה לי התמיכה ב- SATA 6Gb ו-USB 3.0 מכיון שאני מחליף מחשב אחת ל-5 שנים בערך.

זיכרון:

[..] OCZ 8192MB (4096MBX2) DDR3 1333 CL9 - GOLD EDITION : OCZ3G1333LV8GK ₪1389

הזכרון הנבחר הוא זכרון ה- 4096Mx2 היחיד שמצאתי. אם הייתי מוצא אחד ב- 1600MHz ו/או CL7 או CL8 במחיר סביר (לא יקר פי 2!) הייתי קונה אותו במקום. ללוח שבחרתי יש 4 חריצי הרחבה לזכרון ולא הייתי רוצה לסתום את כולם עם 8GB בלבד (אם אשתמש ב- 2048MBx4).

האפליקציות שאני עובד איתן תחת וירטואליזציה לתכנון FPGA זוללות זכרון, וגם יש לי מנהג מגונה לעבוד עם FF עם עשרות טאבים פתוחים מה שגם כן אוכל כמויות אדירות של זכרון.

מארז:

[..] ANTEC SOLO w/o PSU ₪509

המארז נבחר לפי הדרוג ב- silentpcreview.com. מארז כמו ה- P182 או מחליפיו פשוט גדול מדי לטעמי.

דרישות המארז:

בערך אותו הגודל כמו ה- compucase 6A19 שיש לי היום (אולי זה 6C19??)

עד כמה שניתן שיהיה tool-less (פרוק דלתות זה א-ב, אבל אם גם פרוט והרכבת כרטיסי PCIe ניתנת לביצוע ללא מברג זה נפלא).

שקט כמה שיותר

אטום כמה שיותר לאבק (פילטרים וכו')

ספק כוח:

[..] ENERMAX MODU87+ 500W : EMG500AWT ₪663

הספק שנבחר הוא היעיל והשקט ביותר שמצאתי (silentpcreview.com) להספק שאני חושב שאזדקק לו (500W)

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB ₪225

הקרור נבחר, כמו המארז והספק לפי הדרוג ב- silentpcreview.com

אני מניח שהוא מגיע עם מאוורר 120 מ"מ, נכון?

כרטיס מסך:

[..] GIGABYTE 9800GT 1GB DDR3 PASSIVE COOLER GV-N98TSL-1GI - RETAIL ₪765

למיטב הבנתי זהו כרטיס המסך המהיר ביותר שניתן למצוא עם קרור פסיבי.

סה"כ עד עתה: ₪6377

הנחיות כלליות נוספות:

המחשב הנ"ל נועד להיות GENERAL-PURPOSE כפי שציינתי את ההערות למעלה. הגדרתי תקציב של 8000 ש"ח כי אנשים תמיד מחפשים תקציב עליון אבל אני לא מרגיש חובה "לגרד" אותו אלא להוציא כמה שצריך. ומצד שני גם אם אחרוג קצת זה לא יהיה אסון. אני "ילד גדול", מרוויח טוב, ומחליף מחשב אחת ל-5 שנים בממוצע. (המחשב הנוכחי שלי מבוסס AMD64-3000 עם סוקט 754 וסלוטים של AGP).

אני לא בונה על החלפת CPU בגלל שלרוב לדעתי זה לא משתלם - התוספת לא מצדיקה הוצאת סכומים גבוהים רק על מעבד (הרי בשביל לשדרג מעבד לא תקנה מעבד זול). הדבר היחיד שהוכיח את עצמו ב- 15 שנה האחרונות בהם החזקתי מחשבי PC בבעלותי (פנטיום 90 -> סלרון 300A האגדי -> AMD64-3000) זה הרחבות זכרון. כל אחד מהמחשבים הנ"ל נקנה עם כמות זכרון X וסיים את חייב עם זכרון כפול ולפעמים יותר.

אני מעוניין במחשב שקט ומסוגל לשלם את המחיר, אבל לא רוצה התעסקות עם קרור מיים וצינורות.

אוברקלוקינג:

אני מעוניין בביצוע אוברקלוקינג כל עוד לא אשלם מחיר גבוה מדי מבחינת רעש. המכפלה הפתוחה אמורה לאפשר לי לבצע אוברקלוקינג בלי להיות תלוי בביצועי הזכרון (על הנייר 1333MHz בלבד, ולא ידוע לי איך הוא באוברקלוקינג).

כרטיס גרפי:

אני בקושי משחק משחקי מחשב - לאחרונה התקנתי סטים רק כדי לנצל את המבצע שבו חילקו PORTAL בחינם, וגם המחשב העתיק שלי סחב אותו לא רע.

אני בכל זאת לוקח כרטיס שהוא לא ברמת הכניסה מכיוון שהייתי רוצה קצת להתנסות בתכנות CUDA (אני מקווה שה- 9800GT תומך בכך) וגם בשביל ממשק ה- AERO של ווינדוס 7.

נקודות פתוחות:

1. האם ישנו זכרון משתלם יותר מזה שבחרתי, שמגיע ל- 1600 או ל-CAS LATENCY נמוך יותר ללא תוספת משמעותית במחיר?

2. האם ספק 500W מספיק למערכת שהגדרתי? אני מניח שכן. אני לא מתכנן מערך כרטיסים גרפיים בשום אופן.

3. האם המערכת שלי תסחוב מבחינת הקרור (כרטיס 9800GT פסיבי)

לא הגדרתי דיסק קשיח וכונן אופטי אבל זה לא מאד מהותי. דיסק 500GB יספיק לי מכיוון שעיקר שטח האחסון שלי בבית הוא על כמה יחידות NAS.

אני לא מסתכל על SSD מכיון שלדעתי זה עדיין לא בשל, יש בעיות אמינות, והגדלים הנוכחיים יחייבו אותי לדיסק נוסף לאפליקציות בכל מקרה.

לגבי כונן אופטי - הייתי מסתפק בכונן פשוט אבל אם יהיה לי זמן אבדוק מחירים של BluRay לטובת גיבויי תמונות שאני מצלם - יש לי קרוב ל-40GB תמונות ב- RAW מהשנים האחרונות והייתי רוצה גיבוי שלא מבוסס דיסק קשיח.

תודה מראש לכולם.

פורסם

בניתי לך מפרט עם כמה שינויים, אבל שדורש הזמנה של 2 חלקים פשוטים מחנות אחת, והבאה לחנות השניה לצורך הרכבה.

באופן דומה אתה יכול לשאול את החנות השניה (פלונטר) כמה יעלה שהם יזמינו לך את החלקים האלה.

בגדול זה המפרט:

527.00 ZOTAC Nvidia GT240 GPU - Zone edition - Passive ZT-20404-20L

Intel Core i7 875K Quad-Core CPU - Socket LGA1156- Unlocked multiplier - Tray 1544.00

שלוש שנים אחריות

Seagate Momentus XT ST95005620AS - 500GB - 4GB Hybrid SSD 694.00

שלוש שנים אחריות לפי תקנון יצרן

Antec Sonata Designer 500 - Ultra-quiet, high-efficiency 500W EarthWatts power supply 854.00

שלוש שנים אחריות

Sedna PCIe card - adds 1 Parallel (LPT) ports (Support ecp/epp) 172.00

שנה אחריות

Gigabyte GA-P55A-UD3 - Socket LGA1156 for intel Core i7/i5/i3 760.00

שלוש שנים אחריות

149.00 הרכבת מחשב מחלקים שאתם בוחרים - System assembly SERVICE4

4052 סך הכל בשקלים לא כולל מעמ

4700.00 סך הכל בשקלים כולל מעמ

המפרט נבנה בפלונטר:

http://www.plonter.co.il/priceoffer.tmpl?command=showcart&db=^catalog.txt&cart=12477595913061577〈=heb

לזה צריך להוסיף

זיכרון:

[..] OCZ 8192MB (4096MBX2) DDR3 1333 CL9 - GOLD EDITION : OCZ3G1333LV8GK ₪1389

קרור למעבד:

[..] NOCTUA NH-D14 ₪400

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪1789

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

כי בפלונטר הזכרונות שאתה רוצה, לא קיימים והאופציה המקבילה יקרה מדי, ובנוסף אין קירור כזה (שווה לברר אם החנות יכולה להזמין)

הסברים:

1. מעבד כמו שבקשת עם קירור הכי חזק ושקט שקיים בשוק. אמרת שאין בעיה תקציב, אז למה ללכת על הכי גדול

קירור גדול = גם יותר שטח קירור = קירור טוב יותר , ובנוסף גם עבודה בסל"ד נמוך יותר = שקט

2. לקחתי לוח אם הכי "פשוט" עם USB3. זה אומר שהוא יספיק.

3. אין סיבה לשלם 300 שקל יותר על לוח אם בשביל כניסה פרללית, לזה מוסיפים בקר נפרד שמתחבר על PCIe x1 בלוח

4. הדיסק הקשיח במפרט הוא משהו מיוחד, דיסק במחיר קצת גבוה מ-HD רגיל אבל עם ביצועים מדהימים כי הוא מכיל שבבי זכרון

הסיפור זה שילוב של SSD ו-HD, בנפח של HD ובביצועים מעולים. מוריד זמני עלית תוכנות. פרטים:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=465971.msg3982434#msg3982434

5. המארז סונטה בפלונטר מגיע עם ספק בלבד. אבל זה אחלה ספק - גם הוא במומלצים של SPCR

ואני מנסיון אישי של שנתיים עם הסונטה דזיינר והספק המדובר יכול להעיד שלא שומעים אותו בכלל!!

אם אתה מעוד מתעקש על ספק אחר, אתה יכול להוסיף.

6. כרטיס מסך פסיבי. GT240 = 9800GT מדובר בכרטיס זהה בעל שם אחר. היתרון שהוא זול יותר במקרה הזה.

7. בגלל שלפלונטר יש מבחר זכרונות קטן מדי ויקר במקרה שלך, ואין קירור נורמלי - יחסית קל לקנות את שני הרכיבים האלה בחנות אחרת ולהביא אותם לפלונטר שיורכבו במחשב.

כמו שאמרתי - הקירור, הוא קירור האוויר הכי טוב כנראה בשוק. גם חזק וגם שקט מהקירור שלקחת

הזכרונות הם בדיוק אלו שאותם אתה לקחת.

סה"ך המחיר לכל החבילה הוא 6489 שח.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה על ההשקעה.

ועכשיו לעניין:

1. כרטיס פרללי ל-PCIe זה נסיון יפה, אבל כמו שאומרים, "Close, but no cigar". הצורב שלי מופעל ע"י תוכנת Win32/DOS שמחפשת את הפורט הפרללי בכתובות ה- I/O הקלאסיות של LPT1/2/3. כרטיסי פרלל ל-PCI או PCIe ממפים את הפורט הפרללי בכתובת I/O אקראית שמוקצית ע"י ה-BIOS, וגם אם הייתי עושה לכך override ידני, לא בטוח שכרטיס כזה תואם 1:1 לרגיסטרים של הפרלל פורט הקלאסי, כמו שמתאם USB לפרללי לא יהיה תואם לרגיסטרי החומרה של הפרלל פורט הקלאסי (מה שבטוח מצריך תוכנה יחודית שאני אמנם יודע לכתוב, אבל לא בטוח שהחומרה תומכת בו).

בכל מקרה ההבדל בין ה- UD3 ל-UD4 בניכוי מחיר הכרטיס כבר לא כזה גדול.

2. אין צורך בתשלום על הרכבה. את המחשב הקודם שלי הזמנתי כמו קמצן מ-5 חנויות שונות כי בכל חנות רכיב מסויים היה זול ב-2 שקל :-)

בכל מקרה, איזה ערך יש להרכבה כאשר את הקרור אני לוקח מחנות אחרת? הרי הם לא יכולים להשלים לי מערכת ולבדוק שהיא עובדת.

רציתי הפעם להזמין לפחות את השילוש מחנות אחת (בפעם שעברה החזרתי זכרון לזיגזג בגלל בעיות תאימות), אבל כנראה שזה לא ילך. את ה-875K משום מה בקושי מוכרים בארץ.

3. לגבי הקרור - איכשהוא לא בדקתי את המקום הראשון בטבלה של silentpcreview.com - כנראה משום שהשם לא היה מוכר לי...

קראתי קצת ביקורות ואכן נראה לי שנלך עליו. יש לי גם שני FANMATE2 מיותרים מהמחשב הקודם שיכולים להיות תוספת מעניינת.

4. לגבי הכרטיס הגרפי, תודה על הטיפ. ממה שזכור לי Nvidia עשו איזשהו מהלך מרקטינג ושינו שמות של כרטיסים ישנים למספור חדש.

הסתמכתי בעיקר על הטבלה הבאה:

http://www.tomshardware.com/reviews/graphics-card-geforce-radeon,2646-7.html

לפי הטבלה, ה- 9800GT מהיר יותר מה- GT240. אני מניח שזה גם תלוי בפרטים כמו תדר העבודה של הזכרונות ושל הרכיב באותם כרטיסים ספציפיים, אבל אני אבדוק את זה.

הנה מה שראיתי באינטרנט:

http://pden.zotac.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=197&category_id=78&option=com_virtuemart&Itemid=1

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3104#sp

9800GT

Core Clock 600 MHz

Shader Clock 1500 MHz

Memory Clock 1800 MHz

GT240

Core clock 550MHz

Shader Clock 1340 MHz

Memory Clock 1580MHz

בנוסף, לפי מה שמצאתי, ל-GT240 רק 96 stream processors ול- 9800GT שמבוסס G92b ישנם 112.

5. המארז שהצעת (סונטה דיזיינר 500) אמור להיות כמעט זהה לסולו למעט ההבדלים:

צבע מט במקום מבריק (אני מעדיף מט) ,

התקנת הדיסקים בהברגה במקום בתליה (תליה תהיה שקטה יותר),

הספק כלול במארז,

והקומבינציה כולה זולה ב- 300 ש"ח לעומת הבחירה הראשונה שלי.

מצד שני, הספק , לפי מה שראיתי, לא כולל כבלים מתנתקים.

אני עוד צריך לחשוב על הסיפור, אבל בהחלט יש יתרונות לכאן ולכאן.

6. הדיסק שהצעת מעניין, אבל זכור לי שבאיזה שהוא מקום מצאו בעיית ביצועים בפתרון של סיגייט, לא? שוב, נחפור קצת.

http://slashdot.org/story/10/06/02/0156217/Hybrid-Seagate-Hard-Drive-Has-Performance-Issues

לאחר קצת קריאה, ולמרות ההסתיגויות, זה בהחלט נראה מעניין ויכול להיות שאלך על הדיסק הנ"ל.

בינתיים, בגלל שממילא אני לא הולך על חנות אחת, ואפילו את השילוש פיצלתי, יכול להיות שנפזר הזמנות בהתאם למחיר הנמוך ביותר (הנה אני עושה זאת שנית :lol: )

פורסם

אני מסכים איתך לגמרי, וככה גם אני קונה מחשבים בד"כ. קונים מה שזול איפה שהכי זול (זה יכול לצאת עד 1500 שח הפרש!)

אם זה ככה הנה המפרט הכי זול בהזמנה בפריסה לחנויות.

1. תזמין מפלונטר:

Intel Core i7 875K Quad-Core CPU - Socket LGA1156- Unlocked multiplier - Tray

Seagate Momentus XT ST95005620AS - 500GB - 4GB Hybrid SSD

סה"ך 2263 (אחרי משלוח)

2. ספק כוח Seasonic 650Watt X-650 במחיר של 680 שח מ-KSP (משלוח חינם)

המחיר והאיכות זהים ל-pro87 של אנרמקס (גם לפי SPCR) אבל לספק הזה הספק גבוה ב-150 ואט = שקט יותר בעומס זהה

3. מ-pandas:

לוח אם - Gigabyte GA-P55-USB3 Intel P55 Chipset LGA 1156 Model GP55USB3/950240

זכרונות - OCZ VALUE 2x4Gb DDR3 1333MHZ CL9 - OCZ3G1333LV8GK

סה"ך 2005 שח (ומשלוח חינם)

4.מ-זיגזג:

קירור - Noctua NH-D14 CPU Cooler

ומארז - LIAN-LI PC-7FW Black

כרטיס מסך - מסתבר שיש כרטיס מסך הרבה יותר טוב משני הכרטיסים שראינו עד עכשיו - כרטיס HD5750 פאסיבי לחלוטין

GIGABYTE ATI Radeon HD5750 1GB DDR5 2xDVI Silent - RETAIL

מבחינת ביצועים הוא טוב בכ-25 אחוז מה-9800GT וזה כנראה הפסיבי הטוב ביותר שקיים בארץ

סה"ך 1617 שח כולל משלוח.

שים לב, המארז הזה באיכות מדהימה. וגם נחשב שקט מאוד (תחפש ביקורות) לדעתי מדובר במארז איכותי מהסולו.

סתם חבל שקראת ביקורת אחת ואתה מתעקש על הסולו. הוא מארז נחמד אבל הליאן לי הזה עדיף עליו!

(ושוב אני בעלים של סונטה בעצמי) אם אתה מתעקש יש את הסונטה סולו בזיגזג במחיר של 479 שח (ואז המחיר שם יוצא 1739 שח)

סה"ך מחיר לכל החבילה: 6565 שח

[br]פורסם בתאריך: 7.07.2010 בשעה 20:31:38

אני לא יודע מאיפה הבאת של-GA-P55-USB3 אין parallel port header. בדקתי עכשיו ומופיע באתר של GB

ערכתי את המפרט למעלה בהתאם.

פורסם
  • מחבר

טוב, הנה עדכון מפרט ורשימת קניות:

skypc

1. זכרונות - 1325 ש"ח

http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=15&Cat2ID=0&pid=OCZ3801K

2. דיסק קשיח - 687 ש"ח - רק אם לא ניקח בזיגזג

http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=7&Cat2ID=0&pid=ST95005620AS

דבר נוסף שצריך לדאוג לו: מתאם להתקנת דיסק "2.5 במפרץ "3.5

משלוח חינם, והעברה בנקאית (5.5 ש"ח) מאפשרת תשלום במחירי מזומן.

סה"כ 1331 (ללא דיסק)

ivory

3. לוח אם ניקח מ-ivory ולא מ-PANDAS מכיון שזמן המשלוח שלהם הוא 14 יום, ואילו אייבורי נמצאים קרוב אלי ויש להם הרבה סניפים.

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4577

כל עוד מדובר בפריט ספציפי אני לא חושש להזמין מאייבורי. - סה"כ 950 ש"ח

נ.ב. ב- KSP יש GA-P55A-UD4P שכולל עוד בקר רשת גיגהביט ותמיכה במודול TPM, תמורת 985 ש"ח. אני לא רואה צורך בשני בקרי רשת ולכן מוותר על התענוג.

ksp

4. ספק כח Seasonic X-650 ב-680 ש"ח

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspnatania&cat=82

plonter

5. מעבד - i7-875K Tray במחיר 1544 ש"ח

http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=BV80605001905AM&cart=127853335542667989〈=heb

בתוספת משלוח 25 ש"ח נגיע ל- 1569 ש"ח

לגבי המארז -

Lian Li בהחלט חברה שמוכרת לי, אבל לא הכרתי את המארזז הספציפי הזה.

צריך לזכור שיש 10-20 חברות למארזים, ובניגוד למוצרים אחרים קשה לסנן אותם לפי פרמטרים.

בדיוק בגלל זה ביקשתי עזרה בפורום, כי מי שלא עוקב אחרי השוק באופן צמוד לא יכול להכיר את כל המארזים הטובים.

באוןפן ספציפי, קראתי טענות שלמארזי אלומיניום יש נטייה גדולה יותר להרעיש בגלל המשקל הקל שלהם.

מה עוד שלמארז הזה אין בידוד אקוסטי על הדלת (יש לו חלון).

תהייה נוספת היא העובדה שהספק בתחתית הקופסה ואז המאוורר שלו לא שואב אוויר מאזור המעבד.

אין ספק שהנדסת האנוש שלו מעולה:

מיקום כפתורי הריסט והכיבוי מעל המארז מקל מאד מבחינתי עם הילדים שלוחצים לי על כפתורים כל הזמן.

יש פרוק ללא כלים לא רק לדלת אלא גם לסלוטים.

התקנה של כוננים ללא ברגים בכלל.

וכו'

zigzag

6. קרור Noctau NH-D14 ב-351 למזומן, 362 לאשראי

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157&products_id=11823

7. מארז LIAN-LI PC-7FW Black מזזומן 346 אשראי 357

8. כרטיס וידאו - GIGABYTE ATI Radeon HD5750 1GB DDR5 2xDVI Silent - RETAIL מזומן 825 אשראי 850

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=25_732_1042&products_id=12978

9. דיסק קשיח - Seagate Momentus XT ST95005620AS - 500GB - 4GB Hybrid SSD מזזומן 678 אשראי 687

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=26_250&products_id=12879

סה"כ 1849 למזומן, 1942 לאשראי ומשלוח אקספרס (אין משלוח דואר לקניות מעל 300 ש"ח)

לזיגזג אין משלוחים זולים, אז או שאקפוץ לשם ואשלם באותה הזדמנות במזומן, או שאנסה לקחת להזיז את כל הפריטים משם למקום אחר.

pcmark

כרטיס מסך HD5750 פסיבי של גיגהבייט - רק אם לא נקנה מזיגזג

http://www.pcmark.co.il/product/heb/2478/

מחיר - 709+מע"מ או 822.44 ש"ח

חבל שלא מצאתי בארץ את זה:

http://www.powercolor.com/Global/products_features.asp?id=214#Specification

לפי הביקורות , יש לו צריכת חשמל נמוכה בכ-20% מול המתחרים. אין לו אפילו צורך בחיבור מתח נפרד על הכרטיס.

http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?t=56956&sid=3afbb89864a1098db7afd56204dc8cc8#493457

http://www.testseek.com/computers/graphic_cards/pci-express/powercolor_radeon_hd_5750_go_green_1gb_gddr5_pcie_ax5750_1gbd5-ns3dh-p-7e5fe9e3-e207-878f-cd15-e0bd735571b3.html

אני אפילו לא פוסל על הסף להביא אותו מ-newegg.

בינתיים, בלי קניות מחו"ל הגענו ל- 6379 ש"ח.

בנוסף אני צריך להחליט אם אני לוקח צורב DVD פשוט , קורא BR או צורב BR. הצורב הנוכחי שלי מבוסס IDE וגם ככה הוא גוסס.

בעבר עשיתי דוקטורט על קניית צורבים , כולל בדיקת נושא פריצת ZONE בקושחה.

המניע שלי לקניית צורב BR הוא שיש לי עשרות גיגהבייטים של תמונות (אני מצלם על DSLR ב-RAW) ורוצה גיבוי נוסף לזה שיש לי על המדיה המגנטית.

תודה עד כה - בימים הקרובים נתחיל לקנות.

פורסם

לא רעיון כלכך טוב לקנות חומרה בחנויות שונות, מתי שתהיה בעיה וצריך להשתמש באחריות הפוטנציאל לבלאגן גדול מאוד (החנויות השונות יזרקו את האחריות אחת על השניה, תצטרך לרוץ מחנות לחנות, ועוד..). אם אין לך בעיה להתמודד עם הבלאגן שעלול להיות לך, אז לך על זה, בהחלט אפשר לחסוך כמה מאות שקלים. אני בד"כ בא במשא ומתן עם חנות אחת ומקבל מחיר שקרוב או יותר טוב מהתפזורת.

פורסם

השקעה יפה בפיזור. אבל למה עדיין אתה מתעקש על GA-P55A-UD4P ?

הראיתי לך שגם ל-GA-P55A-UD3 (שעולה 670 שח) וגם ל-GA-P55-USB3 (שעולה 640 שח) יש תמיכה בפורט סריאלי על הלוח.

זהה בדיוק לתמיכה שיש ל-GA-P55A-UD4P

ההבדל בין הלוחות הוא בעיקר ל-GA-P55A-UD4P יש תמיכה טובה יותר ב-CF (ואני לא חושב שאתה מתכנן לשים שני 5750)

ובנוסף, תמיכה ב-FireWire וב-eSata.

השאלה אם הדברים האלו שווים לך מעל 300 שקל הפרש בלוחות?

רק יציאת eSata זה מה שאולי חסר ממש ב-USB3, וגם אז כרטיס הרחבה עולה בפלונטר 130 שח, ועדיין חוסך לך 200 שקל

http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=SE-PCIE-ESATA-4C

לא רעיון כלכך טוב לקנות חומרה בחנויות שונות, מתי שתהיה בעיה וצריך להשתמש באחריות הפוטנציאל לבלאגן גדול מאוד (החנויות השונות יזרקו את האחריות אחת על השניה, תצטרך לרוץ מחנות לחנות, ועוד..). אם אין לך בעיה להתמודד עם הבלאגן שעלול להיות לך, אז לך על זה, בהחלט אפשר לחסוך כמה מאות שקלים. אני בד"כ בא במשא ומתן עם חנות אחת ומקבל מחיר שקרוב או יותר טוב מהתפזורת.

מה שאתה אומר נכון, רק אם אתה מאלו שכשיש בעיה לוקחים את המחשב - זורקים אותו על הדלפק של החנות ואומרים "יש בעיה, המחשב ..."

אם אתה מאלו שיודעים לאפיין בדיוק מה הבעיה, אין שום סיבה לא להוציא את החלק המסויים ולשלוח אותו לחברה בה הוא נקנה.

לי לדוגמה היית בעיה באחד ממודולי הזכרון, וזה ממש לא חייב לשלוח את כל הקופסא לתיקון!

בנוסף אני צריך להחליט אם אני לוקח צורב DVD פשוט , קורא BR או צורב BR. הצורב הנוכחי שלי מבוסס IDE וגם ככה הוא גוסס.

בעבר עשיתי דוקטורט על קניית צורבים , כולל בדיקת נושא פריצת ZONE בקושחה.

המניע שלי לקניית צורב BR הוא שיש לי עשרות גיגהבייטים של תמונות (אני מצלם על DSLR ב-RAW) ורוצה גיבוי נוסף לזה שיש לי על המדיה המגנטית.

בהנחה שכל קובץ raw שוקל כ-15 מ"ב בממוצע. בדיסק DVD DL יכנסו לך סביב ה-550 תמונות. כשבדיסק BR יכנסו בערך 1600.

ההבדל שדיסק DVD DL עולה בין 4-10 שקלים ודיסק BR עולה בין 40-60 שח - בנוסף לצורב שעולה מעל 1000 שח.

השאלה אם זה באמת שווה לך במחיר הזה בשביל גיבוי, או שאפשר להסתדר עם 550 תמונות בדיסק.

פורסם
  • מחבר

בגדול אתה צודק, ולא הייתי ממליץ את זה למתחילים ולמי שלא יודע מה הוא עושה.

החלק הכי חשוב הוא כמובן השילוש. כל השאר אפשר לפצל בכל מקרה. (לדעתי כמובן).

במקרה שלי רציתי מאד את ה- 875K שלפחות כרגע בקושי נמכר ב-3 חנויות. באף חנות לא מצאתי אותו עם הלוח שרציתי ועם הזכרון שרציתי.

כך שלפחות בנושא השילוש זה לא היה נסיון לחסוך, אלא נבע מחוסר ברירה.

מעבר לכך, כשקונים מחשב פעם ב-5 שנים, חלק מהכיף (או כאב הראש :lol:) זה ההתעסקות בבניית המפרט כך שיתאים לך באופן אופטימלי לדרישות.

[br]פורסם בתאריך: 8.07.2010 בשעה 13:53:18

השקעה יפה בפיזור. אבל למה עדיין אתה מתעקש על GA-P55A-UD4P ?

הראיתי לך שגם ל-GA-P55A-UD3 (שעולה 670 שח) וגם ל-GA-P55-USB3 (שעולה 640 שח) יש תמיכה בפורט סריאלי על הלוח.

זהה בדיוק לתמיכה שיש ל-GA-P55A-UD4P

ההבדל בין הלוחות הוא בעיקר ל-GA-P55A-UD4P יש תמיכה טובה יותר ב-CF (ואני לא חושב שאתה מתכנן לשים שני 5750)

ובנוסף, תמיכה ב-FireWire וב-eSata.

השאלה אם הדברים האלו שווים לך מעל 300 שקל הפרש בלוחות?

רק יציאת eSata זה מה שאולי חסר ממש ב-USB3, וגם אז כרטיס הרחבה עולה בפלונטר 130 שח, ועדיין חוסך לך 200 שקל

http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=SE-PCIE-ESATA-4C

תודה על הדאגה לכיס שלי :-)

אתה צודק בכך שלכל הלוחות עד ה- UD4P (כולל) יש תמיכה בפורט פרללי על הלוח.

ההבדלים שציינת חשובים לי:

1. תמיכה ב- eSATA - קיים רק ב- UD4 ומעלה

2. תמיכה ב-SATA 3.0 - קיים רק ב- UD3 ומעלה

2. תמיכה ב- IEEE1394A - קיים רק ב- UD4 ומעלה.

אני חייב חיבור Firewire למצלמה שלי. אחת מהמשימות המרכזיות של המחשב היא קידוד מחדש של עשרות קלטות MiniDV שהצטברו אצלי בשנים האחרונות. כדי להעביר את החומר אני חייב Firewire , ומספיק לי IEEE1394A מכיון שזה מה שיש במצלמה. עשיתי העברה מוגבלת במחשב הקיים, אבל העובדה שכל נסיון של רנדרינג לקח לי שעות, וגם זה ל-MPEG2, פשוט ייאש אותי. כמובן שאף פעם לא הספיק לי נסיון רנדרינג אחד. תמיד משהו התפקשש ולא עבר טוב. פעם פס הקול נדפק, פעם ראו interlace נוראי על המחשב, וכו'. עם המרה ל-H.264 זה יהיה עוד יותר לאט.

רציתי לוח עם SATA 3.0 מכיון שהמחשב הזה הולך להישאר אצלי הרבה זמן.

מעבר לכך , סדרת ה- P55 לא תומכת בטעינה מהירה דרך USB אבל זה שטויות בסה"כ.

בהנחה שכל קובץ raw שוקל כ-15 מ"ב בממוצע. בדיסק DVD DL יכנסו לך סביב ה-550 תמונות. כשבדיסק BR יכנסו בערך 1600.

ההבדל שדיסק DVD DL עולה בין 4-10 שקלים ודיסק BR עולה בין 40-60 שח - בנוסף לצורב שעולה מעל 1000 שח.

השאלה אם זה באמת שווה לך במחיר הזה בשביל גיבוי, או שאפשר להסתדר עם 550 תמונות בדיסק.

אתה צודק. רק הבוקר התחלתי להסתכל על מחירי המדיות ונכנסתי לשוק. הייתי בטוח שהן כבר החלו לרדת מעט במחיר. 30 ש"ח למדיה של סילברליין זה רצח.

מדיות של וורבטים מתחילות ב- 50 עד 70 ש"ח אם אני זוכר נכון.

מעבר לכך, אותם 40GB הצטברו במשך כמה שנים. כרגע אני מבצע העברה (צרבתי כבר 12GB ל-3 דיסקים, כל אחד בשני עותקים, מדיות טובות של וורבטים).

ברגע שאגמור את מה שהצטבר, לא אצטרך לצרוב יותר מפעם אחת בחצי שנה.

יכול להיות שאקנה כונן קומבו ב- 500 ש"ח רק כדי לבצע RIP לסטרימר שלי.

בינתיים אני מחפש צורב DVD שאדע בוודאות שהוא תומך ב- RPC2 Auto Reset, למרות שבינתיים ה-DVD היחידים שנכנסו לכונן שלי בשנים האחרונות היו דיסקים ישראלים לילדים שעברו משם לדיסק הקשיח של הסטרימר, ואלה לרוב בכלל ללא הגנת ZONE.

פורסם

בגדול אתה צודק, ולא הייתי ממליץ את זה למתחילים ולמי שלא יודע מה הוא עושה.

החלק הכי חשוב הוא כמובן השילוש. כל השאר אפשר לפצל בכל מקרה. (לדעתי כמובן).

במקרה שלי רציתי מאד את ה- 875K שלפחות כרגע בקושי נמכר ב-3 חנויות. באף חנות לא מצאתי אותו עם הלוח שרציתי ועם הזכרון שרציתי.

מה שאתה אומר נכון, רק אם אתה מאלו שכשיש בעיה לוקחים את המחשב - זורקים אותו על הדלפק של החנות ואומרים "יש בעיה, המחשב ..."

אם אתה מאלו שיודעים לאפיין בדיוק מה הבעיה, אין שום סיבה לא להוציא את החלק המסויים ולשלוח אותו לחברה בה הוא נקנה.

לי לדוגמה היית בעיה באחד ממודולי הזכרון, וזה ממש לא חייב לשלוח את כל הקופסא לתיקון!

לא מדויק, יש מעבדות/חנויות שלא ירצו לגעת ברכיב התקול ללא הבאת כל המחשב לבדיקה, ולא משנה כמה אתה מבין מה אתה עושה וכו'...

פורסם
  • מחבר

אתה כבר יכול ללכת על הספק Seasonic S12D-750 Active PFC 750W מפנדה הוא עולה רק 640 ש"ח.

http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=28212

ספק נחמד עם 2 בעיות מבחינתי:

1. אין לו כבילה מודולרית

2. הוא פחות יעיל מה - X650.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים