עבור לתוכן

זקוק לסיוע בבחירת מסך LCD לעבודה גרפית

Featured Replies

פורסם

שלום רב לאנשי הפורום !

במהלך חיפושי אחר מסך לעבודתי הגעתי לפורום בהמלצה של חבר.

קראתי כתבות רלוונטיות בנושא זה באתר (כל הכבוד על המידע המקיף והמעמיק) והתוודעתי לשיקולים רבים אליהם לא הייתי מודע כלל ועיקר ומצאתי את עצמי יודע הרבה יותר אך גם מבולבל יותר באשר לבחירת מסך מתאים.

אשמח אם תוכלו לסייע לי לבחור מסך מתאים לעבודתי.

רקע:

אני מנהל מדיה וגרפיקה בבית תוכנה. בין יתר עיסוקי אני וובמאסטר (מאפיון, עיצוב, ביצוע ותחזוק) של אתרי החברה.

עד היום עבדתי עם שני מסכים במקביל, העיקרי מסך 19 LCD והמשני CRT 19.

עיקר עבודתי על כלי עיצוב וביצוע גרפיים ועיצוב, פיתוח ותחזוקת אתרי אינטרנט.

בעקבות שינויים שנעשים באתרי החברה גיליתי כי שטח העבודה בתוכנת הפוטושופ כאשר אני על 100% גודל (1:1) אינו מספק ויש חפיפה בין הכלים לאימג' עליו אני עובד מה שגורר עבודה מסורבלת ואיטית. לאור העובדה שעומדת לפני עבודה ממושכת מאוד בממשק הנ"ל הגעתי למסקנה כי עלי לעבור לעבודה על מסך רחב ולא בפרופורציות הקלאסיות שהיו נהוגות בעבר.

בעקבות הכתבות שקראתי התוודעתי לגורמים שלא הייתי מודע לקיומם ובדיעבד הבהירו לי תופעות שונות שנתקלתי בהן, לכן אינני מציין את דגמי המסכים הנוכחיים.

כאמור, אני זקוק להמלצה למסך LCD רחב ולמיטב הבנתי עד 20" מפאת סוג הפאנלים שיש במסכים גדולים יותר (שוב תודה על הכתבות).

חשובה לי מאוד יציבות תמונה, אמינות התמונה (צבע וקונטרסט לא מנופחים ואמינים), דיוק ונוחות קריאה ועבודה (אני יושב שעות רבות מאוד מול המסך).

אין לי צורך במסך TOP OF THE LINE בהכרח והייתי מעדיף להמנע ממסך יקר - יש מי שצריך לאשר את הרכישה ואין הבנה מעמיקה לצרכים הספציפיים שציינתי במקומותינו.

אשמח לקבל כיוון שישלב נוחות עבודה, רזולוציה שתאפשר להכניס דף של 1000 פיקסל רוחב לפחות + כלי עבודה כמו של פוטושופ ללא חפיפה ביניהם (כרגע אני על 1280X1024 רזולוציית נטיב והיא אינה מספקת בכלל), שיהיה ניתן לכוונון ובמחיר לא גבוה (עד 1000 ש"ח נשמע בר יישום?).

אודה לתובנותיכם, המלצותכם, הערות והארות יתקבלו בברכה, ואם נכנס בתקציב איזה מסך רולס רויס... אדרבא (והופס, אני חוזר לקרקע המציאות ;D)

תודה מראש למשיבים !!!

פורסם

מאחר ולא ענו לך,

אולי אוכל רק מנסיון לייעץ,

אני לא מבין גדול, אבל גם עובד עם גרפיקה, עריכת וידאו ושימושים כלליים.

בעקבות קנייה של מחשב חדש חזק (Core i5) יחסית עם כרטיס מסך סביר - 5450HD של SAPPHIRE,

חיברתי שני מסכים אחד ליד השני -

מסך 22" DELL 2209WA שקניתי בהמלצת הפורום בזמנו (חצי שנה) ב 1300 ש'ח,

מסך " SAMUNG B2430 24 שקניתי לפני יומיים ב999 ש'ח עם אפשרות החלפה אם ארצה פנל אחר.

כרגע אני מתבונן דרכם כשהם אחד ליד השני.

אחרי יומיים של הרבה שעות עבודה אני יכול לומר שההבדל ביניהם כמעט ולא מורגש, כאשר הכיול מדוייק.

ז'א אני ממליץ לך ללכת על מסך 24" שנותן מרחב עבודה ענק ורזולוציה HD במחיר מצחיק יחסית,

ולא - אין בעיה של כתב קטן - אתה יכול להגדיל את הכתב באחוזים למה שנוח לך.

בשני המסכים רואים מעולה - הכיול של המסכים לאותה בהירות קונטרסט וצבע גורמת לשניהם להיראות מצויין.

כל הסיפורים על ארגונומיה, סוג פאנל ועוד - כנראה נכונים,

אבל לדעתי קצת מנופחים.

מסך אתה שם במקום ומכוון עד שאתה מרוצה - ארגונומי או לא - תמיד תוכל למצוא את הזוית הנוחה לך.

מקסימום תשים ספר מתחת לסטנד - יותר זול מלהוציא עוד 600 עד אלפיים ש'ח על מסך 23 PVA או IPS ארגונומי.

במסגרת התקציב שלך 1000 ש'ח - הייתי מציע לך ללכת על מסך גדול - 24 ודגם חדש,

הם הגיעו לרמה גבוהה עם הפנלים של הTN, לא מה שהיה פעם.

שני מסכים זהים יתנו לך משטח עבודה שלא חלמת עליו.

גם זוית הצפייה מעולה בסמסונג ובכלל מי צריך את זה?

זה לא טלוויזיה שיושבים מסביב ... :P

בווינדוס 7 יש את הפונקציה של Adjust Clear Type Text

שנותן לך אפשרות לראות טקסט ברור וחד על שני המסכים.

אז זהו - ובטח יאכלו אותי כל המבינים.....

שבו מול המסכים ותראו בעצמכם!

8)

בהצלחה בכל מקרה.

:xyxthumbs:

פורסם

לפותח הדיון,

בתקציב של 1,000 ש"ח לא תמצא מסך בעל פאנל איכותי. בתקציב הזה ניתן למצוא מסכים מבוססי פאנל TN שאינו מומלץ לצרכים שלך.

אם התקציב מוגבל אבל פאנל איכותי הוא תנאי, לא ניתן להכניס מסך 24" מכיוון שמחירם של המסכים האיכותיים מתחיל באזור ה-2,300 ש"ח. מה שכן ניתן לעשות, בהנחה שניתן להגדיל מעט את התקציב, הוא ללכת על מסך 22" או 23" בעל פאנל איכותי. בנוסף, לא ציינת אם ארגונומיה חשובה לך, אבל מכיוון שכל המסכים עליהם אמליץ הם ארגונומיים הסוגיה הזאת פחות רלוונטית.

מסכי 22" מבוססי פאנל IPS ורזולוציה של 1680‎ x 1050

1) ה-Dell 2209WA.

2) ה-LG W2220P

מסך 22" מבוסס פאנל IPS ורזולוציה של 1920x1080 -- ייתן לך שטח עבודה גדול, אך בגלל גודל הנקודה הקטן טקסט ואלמנטים גראפיים עלולים להיות קטנים מדי (לחלק מהאנשים זה ממש מפריע, לאחרים פחות).

3) ה-Dell U2211H

מסך נוסף בגודל 23" ברזולוציה של 1920x1080 ובעל פאל cPVA

Samsung F2380

מסך נוסף בגודל 23" מבוסס פאנל IPS ורזולוציה של 1920x1080

Dell U2311H

אם ניתן להעלות את התקציב לאזור ה-1,500 ש"ח (וגם מנסים לארגן פה בפורום קנייה קבוצתית שלו במחיר זול יותר) אז גם הוא יהיה אפשרות מצוינת.

אלו האפשרויות עליהן הייתי ממליץ בסדר הגודל של התקציב. לאור אופי העבודה והצרכים הנגזרים ממנה ולאור העובדה שמדובר בפרנסה ולא בתחביב לא הייתי מתפשר על מסך מבוסס TN (שלא נדבר על חשיבותיה של ארגונומיה מלאה).

פורסם

הנה, קיבלנו תשובה מצויינת ממומחה!

תודה רבה!

:yelclap:

בכל מקרה, מייעץ לך ללכת ולראות את ההבדל בין המסכים בשטח, באופן פיזי לפני הקנייה.

אני ממליץ שאת ההחלטה הסופית תחליט אחרי כל העצות והחקירה לפי העיניים ולפי התחושה שלך עצמך,

כאשר תעמוד מול המסך שאותו אתה רוצה לקנות.

קל לשכוח שאתה תצטרך לחיות עם הבחירה שלך, לא אף ממליץ או מומחה אחר.

אז -

אל תתעצל, לך תראה את המסכים ותחליט בעצמך אחרי המחקר.

אם אתה מגיע צפונה לאיזור הכנרת, אתה מוזמן לבוא להתרשם מהמסכים שאצלי,

אשמח לקבל כמה עצות למתחיל בעריכת וידאו בתמורה...

שיהיה בהצלחה!!

;)

נ.ב.

חשוב לזכור שגם לכרטיס המסך יש חשיבות רבה!!!

אולי רצוי בהזדמנות הזו לשדרג גם אותו.

פורסם

היי הצעדן,

קבוצת ח.י , יבואנית מסכי LG בארץ, קשובה ללקוחותיה גם ברשת

לשאלתך,

מסך L227WTP הינו אופציה נוספת בשל מעבד WCG המאפשר טווח גוונים רחב ביותר. רזולוציה של 1050 * 1680 ומהירות תגובה של 2 מילי שנייה

במידה ועולות שאלות נוספות נודה לך אם תוכל ליצור עימנו קשר בכתובת דואר online@hye.co.il

בברכה,

אורי נציג קבוצת ח.י

פורסם
  • מחבר

קודם כל המון המון תודה על הייעוץ, הזמן והרצון.

בהחלט עזרתם לי לגבש כיוון. אני בודק את עניין התקציב על מנת שיאשרו לי הרחבת המסגרת ומקווה שזה יתקבל בהבנה.

נלוא, איך אני יוצר אתך קשר לצורך התרשמות פיזית מהמסכים ?

ח.י ושאר יודעי דבר, מה סוג הפאנל המדובר שיושב מאחורי המעבד ?

שוב תודה מקרב לב, אתם אלופים וזו אינה מליצה ! למדתי פה על מסכים ומשמעות הנתונים יותר מכפי שלמדתי בעשרים שנותי בתחום.

פורסם

ה-L227WTP מכיל פאנל TN ולמרות שאני שמח שהיבואן של LG נמצא בפורום, ההצעה שלו בהחלט אינה מתאימה לשימושים גרפיים.

דרך אגב, אם אתה באזור נס ציונה אתה יכול לקפוץ לראות אצלי את ה-LG W2220P שמכיל פאנל E-IPS כאשר בחדר אחר יש לי סמסונג P2350, מבוסס פאנל TN, במידה ותרצה לבצע השוואה קטנה.

פורסם

כן, עבר כמעט שבוע,

בעקבות הדיון, המלצתו של ABOUT BLANK ואחרי עוד כמה שעות עם שני המסכים,

החזרתי והזדכיתי על הסמסונג פנל TN.

הבאתי מפנדה במסגרת ההסכם עם HWZONE מסך U2311H של דל ומאז אני איתו ועם ה 2209WA.

שמתי סרטון ביוטיוב אם לא ראית (הסרט השני שצילמתי בחיי:)

נכון לרגע כתיבת המילים הללו ראו אותו יותר ממאתיים איש אחרי שלושה ימים.

וכן, יש הבדלים בין הטכנולוגיות של הפאנלים והם לא כל כך גדולים.

ליצור קשר איתי? לחץ על השם שלי מימין

ושלח לי הודעה אישית שאתה רוצה לבוא ומתי בערך ואשלח לך הודעה עם מספר הסלולרי שלי.

אז אצל הבחור בנס ציונה יש את שני סוגי הפנל - E-IPS ו TN, אצלי יש כרגע שני מסכים עם E-IPS של דל,

אחד 1680*1050 והשני 1920*1080 HD.

ממליץ ללכת על ה U2311H שיתן שטח עבודה גדול יותר ותמונות יותר חדות.

1400 שח דרך הפורום.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים