עבור לתוכן

חיילי צה"ל בשעת סיור בסימטאות חברון רוקדים בהשמעת "שיר המקפלות"

Featured Replies

פורסם

אולי אני קצת רגיש מדי, אבל באמת שהייתי במקומות שבהם שטות של רגע יכולה לעלות בחיי אדם. בזמנו בציר פילדלפי מספיק שהיית קצת

מתעצל בחילוץ לאחור היית חוטף RPG ואולי הדוגמא הטובה ביותר - במלחמה האחרונה, שני חברה במסייעת שלי (במילואים) יצאו מתוך השיח

שבו הם היו להשתין, וחטפו טיל נ"ט מ3.5 קילומטר! שני חברה שבאו לחלץ אותם ולא עשו זאת בצורה חיילית מספיק חטפו עוד טיל נ"ט ונהרגו

גם הם. טעות של שניות באמת עולה בחיי אדם. וכאן אני מדבר על מקצועיות שלא היתה ב100% אז לעשות שטויות באמצע פעילות מבצעית

סתם?

• תגובות 30
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שוב, המציאות בפועל זה לא כמו על הנייר.

בפועל זאת לא "פעילות מבצעית" כמו שאתה מגדיר, עם כל הכבוד.

כשאתה יוצא למעצר של מחבלים בג'נין אתה לא תתחיל לרקוד באמצע הרחוב.

כשאתה נמצא בסיור שיגרתי, יום יומי, כזה שבשוטף אתה נכנס לחנויות תוך כדי הסיור בשביל לקנות קולה לחבר'ה - זאת לא "פעילות מבצעית" מעבר לרישום על הנייר.

פורסם

אותי זה הצחיק וגם אני לא חושב שזה משהו רע

פורסם

אולי אני קצת רגיש מדי, אבל באמת שהייתי במקומות שבהם שטות של רגע יכולה לעלות בחיי אדם. בזמנו בציר פילדלפי מספיק שהיית קצת

מתעצל בחילוץ לאחור היית חוטף RPG ואולי הדוגמא הטובה ביותר - במלחמה האחרונה, שני חברה במסייעת שלי (במילואים) יצאו מתוך השיח

שבו הם היו להשתין, וחטפו טיל נ"ט מ3.5 קילומטר! שני חברה שבאו לחלץ אותם ולא עשו זאת בצורה חיילית מספיק חטפו עוד טיל נ"ט ונהרגו

גם הם. טעות של שניות באמת עולה בחיי אדם. וכאן אני מדבר על מקצועיות שלא היתה ב100% אז לעשות שטויות באמצע פעילות מבצעית

סתם?

אתה חי בסרט. חברון היא עיר רגועה יחסית, והסיור שהפלחו"ד עשה שם הוא סיור סדיר שעושים כל הזמן. לא נראה לי שהם פתחו שם סט של צילום אלא עשו ריקוד מאולתר של 30 שניות. זה לא פתיחת ציר בפילדלפי למי שהשווה זאת,זה לא מבצע לאיתור מבוקשים בשכם, וזה לא מבצע לתפיסת מחרטות בג'בליה. כל מי שרוצה להשוות בין המקרים שידע שאין מקום להשוואה. צריך ורצוי לשבור שגרה,במיוחד כשעושים פעילות שוחקת לחיילים כמו מחסומים וסיורים. כל עוד השבירת שיגרה הזאת לא פוגעת במשימה או בביטחון החיילים או האזרחים אין בעיה עם זה,נקודה. ההשוואה שלך פסולה מיסודה.

למי שטען שזה מבזה את הערך של צה"ל,לפי דעתי זה עושה בדיוק ההפך. בזמן כזה שכל העולם מנסה להציג את צה"ל בתור חיות אדם סירטונים כאלה רק תורמים לתדמית האנושית של חיילי צה"ל.

למי שהעלה את הסרטון מאפוקליפסה עכשיו,אני מקווה שזה נעשה רק בגלל אהבת המוזיקה. אין שום מקור להשוואה בין הדברים. רק למותר לציין שזה ואגנר,המלחין הפרטי של היטלר...רק שתדע.

פורסם

המסכנה שלי היא שבפורום הזה יש ריכוז גדול של פוצים. :kopfpatsch:

אפילו בשרשור על זה שרצו לעשות/עשו שביתה בלימודים אנשים פה התלוננו, ובעצם על כל דבר שהוא לא בשגרה המרובעת מתלוננים... בניגוד מוחלט לתגובות בפורומים אחרים או תגובות בווינט.

החיילים האלה בסך הכל הביאו קצת אווירה חיובית, אני בטוח שהקבוצה הזאת והחברים שלהם שמה צוחקים על העניין בלי סוף והמצב רוח שלהם השתפר מאוד, וקצת מצב רוח טוב לא יזיק לחייל קרבי בחברון :jump: ויהיה להם עכשיו קצת זכרונות טובים מכל הפעילות הזאת.

ובקשר לבזיון או לא, לפי דעתי ממש לא. בעולם רואים את זה ורואים שהישראלים הם מערביים ובעלי חוש הומור, לעומת הערבים שאצלהם היו יורים קצת באוויר וצועקים אללה הוא עכבר.

הם גם לא לקחו שום סיכון, הם בקושי התעקבו שמה וזה כמו סתם הליכה באותו רחוב.

פורסם

+1

אור, ידית אחיזה, אומנם "על הנייר" מדובר בפעילות מבצעית, אבל בפועל מדובר על סיור שיגרתי, יום יומי.

מסוכן? ברור, תמיד מסוכן.

אבל אתה יודע מה האוייב מספר אחד של חייל? שיגרה.

שיגרה מכניסה לשאננות, שאננות מובילה לאסון.

שבירת שיגרה זה אחד מכללי היסוד בפעילות בט"ש. וה"שטות" הזאת שהם עשו, היא שבירת שיגרה מעולה.

כן, במשך 20 שניות הם לא היו בכוננות שיא. ביג דיל, מה ההבדל בין זה ובין 20 שניות שבהם הם עוצרים רגע לנוח? ההבדל הוא שאחרי ה-20 שניות האלה, הכוננות שלהם עלתה הרבה יותר מאשר מה שהיא היתה אם זה לא היה קורה כלל.

1+

בתור לוחם ומפמקד שתפס קווים ועשה מספיק פעילויות מבצעיות ושגרתיות בסדיר ובמילואים, אני מסכים בהחלט וכל מילה נוספת מיותרת. קלעת פה בול.

רק מי שבאמת יודע מהי פעילות סזיפית של לוחמים שתופסים קו בשטחים יכולים לדעת מה המשמעות של לשבור שגרה, מתי, איך ואיפה לעשות את זה.

וגם לי יש הרבה סרטונים מתקופת השירות הסדיר של שטויות שהיינו עושים. אולי גם הם ימצאו את דרכם לרשת יום אחד :smile1:

פורסם

למי שהעלה את הסרטון מאפוקליפסה עכשיו,אני מקווה שזה נעשה רק בגלל אהבת המוזיקה. אין שום מקור להשוואה בין הדברים. רק למותר לציין שזה ואגנר,המלחין הפרטי של היטלר...רק שתדע.

וואגנר מת במאה ה19.. הבן אדם היה אנטישמי כביכול רק שהסילדה שלו הייתה בעיקר מהמלחינים היהודים של התקופה והמוזיקה שלהם שלטענתו הושפעה רבות ממדרשי החזנים בבתי הכנסת, אחד החברים הטובים ביותר שלו היה הרמן לווי, יהודי אורתודוקסי שוואנגר ביקש בצוואתו שיהיה אחד מנושאי ארונו.

אם אתה סתם רוצה להיות דמגוג אז לפחות תדייק.

פורסם

וואגנר מת במאה ה19.. הבן אדם היה אנטישמי כביכול רק שהסילדה שלו הייתה בעיקר מהמלחינים היהודים של התקופה והמוזיקה שלהם שלטענתו הושפעה רבות ממדרשי החזנים בבתי הכנסת, אחד החברים הטובים ביותר שלו היה הרמן לווי, יהודי אורתודוקסי שוואנגר ביקש בצוואתו שיהיה אחד מנושאי ארונו.

אם אתה סתם רוצה להיות דמגוג אז לפחות תדייק.

א' הוא לא היה אנטישמי כביכול,הוא היה אנטישמי

ב' לא אמרתי שום דבר חוץ מזה שהיטלר חיבב אותו עד מאוד. אז אם אתה מחפש להשמיץ תקרא היטב את מה שכותבים.

פורסם

א' הוא לא היה אנטישמי כביכול,הוא היה אנטישמי

ב' לא אמרתי שום דבר חוץ מזה שהיטלר חיבב אותו עד מאוד. אז אם אתה מחפש להשמיץ תקרא היטב את מה שכותבים.

זה לא משנה שהיטלר חיבב אותו ,היטלר גם גר בית מדהים בהרים ,זה אומר שאנחנו צריכים לא לרצות לגור בבתים כאלו ?

פורסם

זה לא משנה שהיטלר חיבב אותו ,היטלר גם גר בית מדהים בהרים ,זה אומר שאנחנו צריכים לא לרצות לגור בבתים כאלו ?

דווקא לי אישית אין בעיה עם זה. אבל אני כן יכול להעיד שעד לפני כמה שנים סירבו להכניס לארץ מוצרים גרמנים כמו סימנס. וגנר רק בשנתיים שלוש האחרונות עלה פה בפילהרמונית (לקצר לך את תהליך הסקת המסקנות,הוא פשוט הוחרם עד אז) וגם כשזה קרה עשו מזה כותרות ענק בעיתונות,ואנשים עזבו באמצע בוכים. אני לא חי בעבר אבל צריך להכיר אותו.

פורסם

דווקא לי אישית אין בעיה עם זה. אבל אני כן יכול להעיד שעד לפני כמה שנים סירבו להכניס לארץ מוצרים גרמנים כמו סימנס. וגנר רק בשנתיים שלוש האחרונות עלה פה בפילהרמונית (לקצר לך את תהליך הסקת המסקנות,הוא פשוט הוחרם עד אז) וגם כשזה קרה עשו מזה כותרות ענק בעיתונות,ואנשים עזבו באמצע בוכים. אני לא חי בעבר אבל צריך להכיר אותו.

משום מה במרצדס וBMW לא היה לאף אחד בעיה לנסוע :)

אחלה מלחין, אתה טענת שהוא היה המלחין הפרטי של היטלר, שזאת טעות בלשון המעטה.

פורסם

אין לי בעיה שהם עושים שטויות, דברים כאלה עוזרים לשבור את השביזות.

אבל אני חושב שלעשות את זה דווקא באמצע חברון, שהתושבים שם לא בדיוק מתים עלינו, היה עשוי להיגמר באסון. סוף מעשה במחשבה תחילה.

פורסם

אתה חי בסרט. חברון היא עיר רגועה יחסית, והסיור שהפלחו"ד עשה שם הוא סיור סדיר שעושים כל הזמן. לא נראה לי שהם פתחו שם סט של צילום אלא עשו ריקוד מאולתר של 30 שניות. זה לא פתיחת ציר בפילדלפי למי שהשווה זאת,זה לא מבצע לאיתור מבוקשים בשכם, וזה לא מבצע לתפיסת מחרטות בג'בליה. כל מי שרוצה להשוות בין המקרים שידע שאין מקום להשוואה. צריך ורצוי לשבור שגרה,במיוחד כשעושים פעילות שוחקת לחיילים כמו מחסומים וסיורים. כל עוד השבירת שיגרה הזאת לא פוגעת במשימה או בביטחון החיילים או האזרחים אין בעיה עם זה,נקודה. ההשוואה שלך פסולה מיסודה.

סתם לצורך העניין, עבדתי בחברון 6 שנים בין השאר כלוחם צוות כוננות, אני לא צריך שתרצה לי על האיומים שם. מה שמיוחד בחברון, יחסית לשאר

קווי הלחימה, שמצד אחד היא עיר שקטה מאוד ביום-יום אבל יכול פתאום להתרחש אירוע אחד שמדליק את כל העיר מיידית, גם כששאר השטחים

רגועים.

הטענה השהעלתי היא לא על רמת הסיכון בחברון, אלא על החשיבות של עירנות מבצעית ככל האפשר. לצאת משביזות זה טוב ויפה, אבל לא על חשבון

המקצועיות, בטח לא בצורה משולחת רסן כזו.

פורסם

אם אתם טוענים שזה פוגע בתדמית צה"ל אני מפחד לחשוב מה אתם חושבים על זה.

129060125022556672.jpg

פורסם

עדכון מהגזרה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3916716,00.html

אז מסתבר שאלה היו חיילים שיצאו כבר לחופשת שחרור ועוד שבוע משתחררים. הם עשו את זה כ"מורשת" וכל הכבוד להם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים