עבור לתוכן

כמה צריך "לסבול" מקצועות ריאליים בלימודי הנדסה?

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן להתחיל ללמוד הנדסה ביו רפואית ואני כבר אומר לך שהתואר הזה מורכב בחלק גדול מאד ממנו מהנדסת חשמל ומכונות , אני בספק אם תרצה ללמוד את זה.

בכל מקרה אולי תאמר לנו במה אתה רוצה לעסוק?

יש לך תשוקה למשהו?

ניסית פעם ברצינות לעבוד על פיסיקה או מתמטיקה או שסתם לא אהבת את זה בבית ספר?

• תגובות 44
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

חשבתי על משהו שקשור לתחום המחשב. עבודה בתור Helpdesk ואח"כ בהמשך להתקדם לניהול רשת אני עדיין לא סגור על זה.

אין לי מושג. חוץ מזה, אין לי שום רעיון.

אף פעם לא ניסיתי לעבוד על זה ברצינות. בביה"ס שנאתי את זה, ולא הייתי מוצלח בזה.

רפואה ואיך פועל גוף האדם זה גם תחום שמעניין אותי. לכן חשבתי על הנדסה-רפואית. רופא אני לא רוצה להיות, ויש רצוי ויש את המצוי.

סיכויי הקבלה שלי אפסיים, ונעזוב אתזה שאני לא רוצה ללמוד 7 שנים + התמחות...

פורסם

איזה קשקוש.

אנשים חיים באשליה שרק מהנדסים ומתכנתים "חיים טוב".

(לקחתי אותך בתור דוגמא, אבל יש פה הרבה מאוד הודעות בסגנון הזה)

אור

don't believe the hype

כל אותם מהנדסים "מצליחים" אולי ירויחו יותר ממך אבל רובם הם עבדים מודרניים שעובדים 14-16 שעות ביום ובעוד 15 שנה יוציאו את כל הכסף שלהם על רופאים וטיפולים.

לא חסרים מקצועות ותפקידים/עבודות גם למי שאינו מהנדס. למעשה, רוב האנשים בעולם אינם מהנדסים.

האובססיה הזו לכסף פשוט מגוחכת בעיני. שום סכום בעולם לא שווה את האושר האישי שלך ותחושת הסיפוק מעבודה.

אפשר להתקיים מצויין גם "רק" עם תואר ראשון באנגלית לדוגמא. תראה לי מהנדס אחד שמסוגל לכתוב חוברת הפעלה למכשיר מתוחכם בצורה ברורה ופשוטה.

גם המהנדס הכי חכם בעולם לא מסוגל לנהל עסק.

התפיסה הזו שמהנדס הוא התפקיד היחידי שנותר כיום בעולם הוא שגויה מהיסוד.

האם אתה רוצה לקום בבוקר ולחשוב "שיט, אני שוב חייב ללכת לעבודה הזאת שאני שונא" ?

מה הטעם בלהיות אומלל בשארית חייך? תפעיל את השכל הישר שלך ותראה אם תוכל למצוא לזה תשובה הגיונית. (כי אני לא מצליח למצוא אפילו סיבה אחת)

ודבר אחרון - אתה שואל קהל שלרובו (אם לא לכולו) יש נטייה טכנולוגית מאוד חזקה. קח בחשבון שהתשובות שתקבל פה מוטות מאוד לכיוון אחד.

QFT

פורסם

חשבתי על משהו שקשור לתחום המחשב. עבודה בתור Helpdesk ואח"כ בהמשך להתקדם לניהול רשת אני עדיין לא סגור על זה.

אין לי מושג. חוץ מזה, אין לי שום רעיון.

אף פעם לא ניסיתי לעבוד על זה ברצינות. בביה"ס שנאתי את זה, ולא הייתי מוצלח בזה.

רפואה ואיך פועל גוף האדם זה גם תחום שמעניין אותי. לכן חשבתי על הנדסה-רפואית. רופא אני לא רוצה להיות, ויש רצוי ויש את המצוי.

סיכויי הקבלה שלי אפסיים, ונעזוב אתזה שאני לא רוצה ללמוד 7 שנים + התמחות...

תשכח ממה שהיה בבית ספר, זה לא רלוונטי לשום דבר. אתה נורא שלילי בנוגע לרוב האפשרויות, וחבל.

אם אתה מתחבר למחשבים אתה יכול ללכת לכיוון של IT - זה לא דורש ידע במתמטיקה או לימודים ריאליים, בעיקר הגיון בריא וקליטה מהירה.

אני לא מכיר את התחום של הנדסה רפואית - אני מניח שהוא לא ממש מפותח בארץ - אבל נכנסתי לאתר של אפקה כדי לראות את תוכנית הלימודים:

http://www.afeka.ac.il/handasa_rfuoeit_1.aspx?departmentID=51

כצפוי, כמו בכל תחום הנדסה, השנה הראשונה מוקדשת למקצועות מבוא כגון חדו"א 1/2, מבוא לתכנות, מבוא להסתברות, פיזיקה ועוד.

בשנה השניה יש גם מרוכבות, משוואות דיפרנציאליות (רגילות וחלקיות), אחר כך באה אנליזה נומרית וכו'.

הקורסים האלו קשים, מאוד, אבל הם הכרחיים. לא הייתי פוסל מסלול כזה, במיוחד אם הוא היה מושך אותי במידה מסוימת, רק בגלל שצריך להתמודד עם מתמטיקה בדרך - כי בכל תואר הנדסי שלא תבחר, אתה תמצא פחות או יותר את אותה הכמות של מתמטיקה (מלבד, אולי, תעשיה וניהול שהדגש שם זה יותר על הסתברות וסטטיסטיקה מצד אחד ותכנות מצד שני).

פורסם
  • מחבר

אני רואה גם שיש להם מכינה. אני חושב ששווה לבדוק את זה, תודה.

אני יכול שנה שלמה לנסות לשבת על זה (על המכינה). ואם אני אגיע למסקנה שהבסיס מעל ומעבר בשבילי אני ארד מזה.

http://www.afeka.ac.il/preparatory_program.aspx

מישהו מכאן התנסה במכינה כלשהיא?

פורסם

אני אישית עשיתי את המכינה של הטכניון, לי אישית זה מאד עזר כי לומדים שם רק מתמטיקה ופיסיקה אבל אני מניח שבשבילך זה לא יתרון גדול :\.

למרות שבמקרה המאד ספציפי של המכינה הזאת אם אתה טוב במקצועות ריאליים זה יכול להקפיץ לך את ממוצע הבגרויות בצורה דיי דראסטית.

פורסם

איזה קשקוש.

אנשים חיים באשליה שרק מהנדסים ומתכנתים "חיים טוב".

(לקחתי אותך בתור דוגמא, אבל יש פה הרבה מאוד הודעות בסגנון הזה)

אור

don't believe the hype

כל אותם מהנדסים "מצליחים" אולי ירויחו יותר ממך אבל רובם הם עבדים מודרניים שעובדים 14-16 שעות ביום ובעוד 15 שנה יוציאו את כל הכסף שלהם על רופאים וטיפולים.

לא חסרים מקצועות ותפקידים/עבודות גם למי שאינו מהנדס. למעשה, רוב האנשים בעולם אינם מהנדסים.

האובססיה הזו לכסף פשוט מגוחכת בעיני. שום סכום בעולם לא שווה את האושר האישי שלך ותחושת הסיפוק מעבודה.

אפשר להתקיים מצויין גם "רק" עם תואר ראשון באנגלית לדוגמא. תראה לי מהנדס אחד שמסוגל לכתוב חוברת הפעלה למכשיר מתוחכם בצורה ברורה ופשוטה.

גם המהנדס הכי חכם בעולם לא מסוגל לנהל עסק.

התפיסה הזו שמהנדס הוא התפקיד היחידי שנותר כיום בעולם הוא שגויה מהיסוד.

האם אתה רוצה לקום בבוקר ולחשוב "שיט, אני שוב חייב ללכת לעבודה הזאת שאני שונא" ?

מה הטעם בלהיות אומלל בשארית חייך? תפעיל את השכל הישר שלך ותראה אם תוכל למצוא לזה תשובה הגיונית. (כי אני לא מצליח למצוא אפילו סיבה אחת)

ודבר אחרון - אתה שואל קהל שלרובו (אם לא לכולו) יש נטייה טכנולוגית מאוד חזקה. קח בחשבון שהתשובות שתקבל פה מוטות מאוד לכיוון אחד.

לא לחלוטין ברור לי ממי אתה מקבל את המידע.

בתור בוגר הנדסת חשמל, שעובד (ועבד תוך כדי הלימודים בתחום,אומנם בתפקיד לא שגרתי אבל בכ"ז), אין לי מושג מה אתה רוצה, מי שמפגר ובוחר ללמוד הנדסה רק כי "יש בזה ג'ובות" אז הוא חי בסרט ואין ברירה, אם אתה בוחר את הכיוון של הקריירה שלך לפי במה שיש כסף אין פלא שלא תהנה.

אני אהבתי את הלימודים, ואוהב את העבודה שלי (יש ימים שיותר יש ימים שפחות), ואני מכיר עוד הרבה אנשים שלא "סובלים" כדבריך.

זה שנהנים להציג מהנדסים כ"עבדים מודרניים" וזה שאתה קונה את זה (או שיש לך במקרה חבר/קרוב משפחה שזה ככה אצלו) לא אומר שזו המציאות.

בנוגע להנדסה ביו רפואית, אם זה מעניין אותך, לא אגיד לך לא ללמוד את זה.

דע לך, שלפחות במצב השוק הנוכחי (כי אין לי דרך להגיד מה יהיה בעוד4-5 כשתסיים), אין לך מה לעשות עם זה גם אם אתה מצטיין.

בערך איש אחד או שניים שהם הכי מצטיינים (ושמע, בוא נודה בזה, אם אל היית סופר עילוי בתיכון, רוב הסיכויים שלא תתברג בין ה-2-3 הכי טובים במחזור, גם אם תהיה טוב ותוציא ציונים יפים במוסד מכובד) מוצאים עבודה, השאר...עוברים להנדסת חשמל באמצע התואר :)

בכל מקרה, אם אתה ממש שונא מתמטיקה, הנדסה זה לא בשבילך.

פורסם

מצד שני, אני רוצה להשתכר בכבוד ועבודה יציבה. אני אתבאס אם אני ארוויח כל החיים שכר ממוצע. 5000-7000 ש"ח.

זאת טעות לדעתי.לא כולם שווים ולא כולם מרוויחים אותו דבר.אתה יכול להתבאס כשאנשים עם יותר כישרון למקצועות

ריאליים ממך ירוויחו 20K ואתה רק 5K,אבל זאת אשליה.גם מהנדס-התוכנה שמרוויח 20K,מתבאס כשהוא שומע על

שחקני טלוויזיה שמרוויחים 5 מיליון דולר לשבוע,(ע"ע חברים).אין לזה סוף.

מה שאתה רוצה זה להיות מאושר.והאושר נמצא בתוך הראש שלך.אם תעסוק במשהו שאתה אוהב,אתה תיהנה

מהחיים,וגם תקרין את זה החוצה,וזה ימשוך אנשים אליך.בחורות,למשל,לא באמת מתענינות בכסף שלך,אלא

בביטחון העצמי שלך ושמחת-החיים שאתה משדר.

בוא נתקדם.איך אתה ביחסי-אנוש? אולי באמת מתאים לך לעבוד ב help-desk באיזה מקום?

אולי עבודה סוציאלית היא התחום עבורך?..

לרפואה לא תתקבל,לפי מה שאתה אומר.מה עם רפואה משלימה? זה תחום שאפשר להרויח בו יפה

אם אתה מוכשר.

לפסיכולוגיה לא כל-כך קשה להתקבל.מה שקשה זה בעיקר לתואר שני במסלול הקליני הנחשק.

אבל אפשר להתפרנס יופי גם כפסיכולוג חינוכי,או תעסוקתי.

אתה מנגן לא רע על פסנתר.למה שלא תלך לאקדמיה למוסיקה?

יש המון אופציות חוץ ממקצועות ריאליים.

לא לחלוטין ברור לי ממי אתה מקבל את המידע.

בתור בוגר הנדסת חשמל, שעובד (ועבד תוך כדי הלימודים בתחום,אומנם בתפקיד לא שגרתי אבל בכ"ז), אין לי מושג מה אתה רוצה, מי שמפגר ובוחר ללמוד הנדסה רק כי "יש בזה ג'ובות" אז הוא חי בסרט ואין ברירה, אם אתה בוחר את הכיוון של הקריירה שלך לפי במה שיש כסף אין פלא שלא תהנה.

אני אהבתי את הלימודים, ואוהב את העבודה שלי (יש ימים שיותר יש ימים שפחות), ואני מכיר עוד הרבה אנשים שלא "סובלים" כדבריך.

זה שנהנים להציג מהנדסים כ"עבדים מודרניים" וזה שאתה קונה את זה (או שיש לך במקרה חבר/קרוב משפחה שזה ככה אצלו) לא אומר שזו המציאות.

זאת בדיוק הפואנטה.לא כולם שוים,לא כולם ירוויחו אותו דבר,ולא כולם יהנו מהחיים במידה שווה.

לך שיחק המזל,שהתחום שמעניין אותך ואתה נהנה ממנו הוא גם תחום שמרוויחים בו טוב.מצד שני,יש מהנדסים

ששונאים את העבודה שלם.

אגב,אני ממליץ לכולכם לראות את הסרט "מהומה במשרד".קומדיית-קאלט שתגרום לכם לחשוב פעמיים

לפני שאתם הולכים ללמוד משהו רק כי מרוויחים בו טוב.

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה להתעשר, אני רוצה להתפרנס בכבוד ולהרוויח בין 10K ל- 15K. זה יהיה מעל ומעבר בשבילי. אין לי דרישות גבוהות מהחיים (הכוונה לוילה בסביון/BMW בחנייה וכד'), אני בסה"כ רוצה שיהיה לי בטחון כלכלי ואני אוכל לחיות בשקט עם בת-זוג.

אני מסכים איתך. כסף זה לא מדד לאושר. אני לא בן למשפחה עשירה אבל אני שמח בחלקי. יותר חשוב לי באמת לעבוד, במשהו שאני יאהב.

יחסי האנוש שלי הם לא משהו בלשון המעטה. אני לא יודע להציג את עצמי כמו שצריך, ולהראות את התכונות החיוביות שבי.

בקשר לרפואה משלימה, אני לא נוטה להאמין במוסד הזה וגם מפקפק ברפואה הקונבנציונאלית המדעית והנאורה...

הגעתי למסקנה שאני לא רוצה להיות פסיכולוג.

בקשר לפסנתר הרמה שלי רחוקה מלהיות גבוהה, למדתי בגיל מאוד מאוחר ומאוד קשה להתפרנס מזה לפחות כאן בארץ. אחת הדרכים היחידות היא להיות מורה.

החלטתי שנגינה זה יהיה תחביב בשבילי ותו-לא.

פורסם

לגבי ביו-רפואית - לפי מה שאני יודע צריך בשביל זה את הסכם הכי גבוה (לפחות ככה זה לדעתי בטכניון) וזה לא כל כך משתלם בישראל עדיין.

בנוסף המילה רפואית קצת משקרת פה . . .הדגש גם פה הוא על הנדסה , הרבה מתמטיקה פיסיקה וכימיה.

לגבי מכינה אני יכול להעיד שאני עשיתי את המכינה בטכניון וזה היה אחד הדברים הכי טובים שעשיתי.אולי באמת שווה לך לנסות מכינה (גם ככה אתה צריך לשפר בגרויות) ואז תראה אם יש מצב או שאתה בכלל לא בכיוון.בכל מקרה, קח בחשבון שאם תעשה מכינה , התעודת מכינה שווה משהו רק במוסד בו אתה עושה את המכינה - כלומר- אתה לא יכול לעשות מכינה באוניברסיטאת ת"א למשל , ואז להחליט שאתה רוצה ללמוד במקום אחר ולנסות להתקבל לשם עם התעודת מכינה.

אז אם אתה הולך על זה , לפחות תחליט לפני זה איפה אתה רוצה ללמוד

פורסם

שלום,

בתארים מדעיים נדרשת רמת שליטה גבוהה במתמטיקה , בתחומי ההנדסה למיניהם, תצטרך גם לדעת פיזיקה. במידה ואתה מתקשה בתחומים אלו , תוכל להשלים את ידיעותיך במכינת השלמה במכון הטכנולוגי חולון H.I.T. מכינות ההשלמה הן מן הטובות בארץ במתמטיקה ופיזיקה, שיעורי ההצלחה גבוהים ביותר. המכינות הן בשעות נוחות ומתקיימות בכמה מועדים. תוך כדי המכינות ובסופן ,תוכל לראות האם תחום ההנדסה מתאים לך. בהתאם למה שציינו כאן חבריך, בעת בדיקת מוסדות הלימוד השונים, מובאים ההבדלים ברמת המוסד, סוג התואר ואיכותו, וכן היחס אותו תקבל ממוסד הלימודים.

המכון הטכנולוגי חולון נחשב למוביל בתחומי הוראת הטכנולוגיה המתקדמת – מהיבטיה המדעיים המקצועיים, הכלכליים והתרבותיים. המכון מקפיד על רמת הוראה מתקדמת , מעבדות משוכללות המחוברות לתעשיה וסגל מיומן המעניק יחס אישי לסטודנט. בנוסף שכר הלימוד במכון מסובסד והוא כשכר לימוד אוניברסיטאי. המכון מציע תואר ראשון B.Sc בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה . הפקולטה מכשירה מדי שנה מאות בוגרים בתחומי ההנדסה, אשר משתלבים בתעשיות המובילות בהצלחה רבה. הדגש בלימודים הוא על ידע תיאורטי לצד ידע מעשי לשם כך מפעילה הפקולטה מעבדות מתקדמות להוראה ולמחקר ומשתפת את הסטודנטים במחקרים של חברי הסגל . במידה ותבחר בתחום אחר כגון ניהול טכנולוגיה , תוכנית זו תידרוש ממך ידע בתחומים ריאליים אך גם ישולבו תכנים נוספים כגון כלכלה ,שיווק, ניהול פרויקטים, התנהגות ארגונית ועוד.

לגבי התואר עצמו, פעם תחום הלימוד נקרא "תעשייה וניהול", אולם , עם הקידמה הטכנולוגית המואצת, בתעשיות ההיטק יש דרישה הולכת וגדלה למקצועות ניהול המשלבים בסיס טכנולוגי כדי לאפשר למנהלים ולמהנדסים יכולת לתקשר. לכן אנו מציעים תואר ראשון B.Sc ב"ניהול טכנולוגיה". המכון הטכנולוגי חולון הינו המוסד האקדמי היחיד בישראל המעניק תואר ראשון בניהול טכנולוגיה. התואר הוקם כדי לתת מענה לצורך ההולך וגובר של השוק הישראלי במנהלים בעלי ידע ויכולות בתחומי ניהול וטכנולוגיה.הלימודים מתמקדים בצרכים המיוחדים של התעשייה הישראלית ובמיוחד בתעשייות עתירות ידע (היי-טק).התוכנית מעניקה כלים לניהול טכנולוגיות חדשניות, בראייה מערכתית תוך שליטה בשפת המדע, ההנדסה ובשפת הניהול. בוגרי התכנית משתלבים בדרגות הניהול השונות בחברות עתירות ידע וטכנולוגיה. ועוסקים בניהול פרויקטים, ניהול מערכות מידע, ניהול התפעול, ניהול משאבי אנוש, שיווק, תכנון ובקרה, אבטחת איכות וכספים.

בכדי לקבל את כל המידע הרלוונטי לך, אנא שלח פרטיך לכתובת natalias@hit.ac.il ואנו נשיב בהקדם.

בהצלחה,

טליה, נציגת H.I.T, המכון הטכנולוגי חולון

http://www.hit.ac.il

פורסם

אם אתה מתחבר למחשבים אתה יכול ללכת לכיוון של IT - זה לא דורש ידע במתמטיקה או לימודים ריאליים, בעיקר הגיון בריא וקליטה מהירה.

לפעמים, גם את זה לא צריך :smile1:.

פורסם

א) אתה אומר את זה עכשיו. בעוד 10 שנים, כשתהיה לך משפחה וילדים ומשכנתא, כנראה שתחשוב "קצת" אחרת.

ב) כלכלה ופסיכולוגיה הם מקצועות ריאליים לחלוטין; הם לא הנדסה, אבל הם בטח לא ספרות אנגלית או היסטוריה. למעשה, אני אישית חושב שכלכלה זה אחד הנושאים הכי מגעילים ומשעממים שנתקלתי בהם בתואר שלי (אפרופו נוסחאות משעממות למוות), ובטח לא הייתי ממליץ למישהו שלא מתחבר לתחום הריאלי ללמוד את זה.

משפטים - ספק אם יש עדיין עבודה בארץ בתחום הזה, לאור העובדה שהשוק פשוט מוצף בהם.

א) אולי. אבל זאת באמת תהיה הקרבה עצמית גבוהה מאוד אם אני אמכור את ההנאה שלי בחיים תמורת עוד קצת כסף. אני חושב שגם מ-10 אש"ח (לאחד מבני הזוג בלבד, בוא לא נשכח), אפשר להסתדר מצויין. גם באזור המרכז. היית מוכן לעבוד ככלכלן (בעבודה שדומה למה שלמדת במיקרו-מאקרו) תמורת 20 אש"ח לחודש?

ב) בתור מי שלמד תואר בכלכלה, אני חולק עלייך קשות. כלכלה זה ממש לא תואר פשוט, אבל הוא לא ריאלי (אם הכוונה ב"ריאלי" זה מדע מדוייק, אז כלכלה זה לא ריאלי. אם הכוונה היא שיש שם נוסחאות מתמטיות מסוימות - אז כלכלה היא כן ריאלית, אבל לא כ"כ קשה). בלימודי הכלכלה יש קורסים מסויימים, שמניחים הנחות מסוימות (שכל קשר בניהן לבין המציאות מקרי בהחלט. כמו ההנחה הנחמדה שהאדם הוא ייצור רציונלי וכלכלי), שעל בסיסים אפשר להניח הנחות ריאילות, ויש בהן נוסחאות מעייפות (אקונומטריקה, מיקרו-מאקרו). אבל במיקרו-מאקרו ובמימון הנושאים שמסוברים מאוד מעניינים, וצורת החשיבה מאוד מעניינת ונכונה (לדעתי). כלכלה זה לא ספרות או היסטוריה, אבל את הבגרות שלי עשיתי במוזיקה ומדעי החברה, ובמתמטיקה השתעממתי למוות (ובפיזיקה בחטיבת הביניים), ואין לי ראש ריאלי בכלל.

פורסם

דן, הסטטיסטיקה (ושלא נדבר על ההסתברות) שלומדים במקצועות ההנדסה והמדעים מדוייקים קשה בהרבה. מאנשים שעושים דו חוגי עם כלכלה שמעתי לא פעם שאלה הקורסים הקלים ו'הבטוחים'. עם זאת, לא מדובר במקצוע הומאני, ורחוק מכך.

בנוגע לכמה דברים שעלו כאן:

הנדסה ביו רפואית: נאמר פעם, אך אדגיש זאת שוב. מדובר בהיבריד של הנדסת חשמל ומכונות בשילוב עם קורסים ממדעי החיים, וגם שם הדגש הוא הנדסי. זו הנדסה קשה מאוד, ולכל דבר. למעשה, במקור המסלול להנדסה ביו רפואית היה מוצע כתואר שני בלבד או כמסלול בחירה בהנדסת חשמל. האפשרויות הללו עדיין קיימות, אך בשל האמונה שהתחום יתרחב מאוד בתעשייה, החליטו לפתוח מסלול ייעודי שעד כה לא ענה על הציפיות מבחינת תעסוקה.

זו גם ה'טרגדיה' הגדולה של בוגרי המסלול. מעטים מוצאים עבודה בתחום (שהוא כאמור, הנדסי עם אוריאנטציה רפואית), והרוב נאלצים לחפש עבודה ככל מהנדס חשמל, רק שההעדפה היא כמובן למהנדסי חשמל שלמדו את התחום יותר לעומק. בקיצור, אתה לא מתחמק ולו במילימטר מתחום ריאלי.

אולי זה רק אני, וסלח לי שאני מעלה זאת, אבל אולי כדאי לך ללכת למספר פגישות עם פסיכולוג\ית(ולא לאיזו יועצת לימודים בשקל שיש לה אינטרס כלכלי כלפי המוסד שלו היא שייכת), ולדון בנושא. אני לא יודע אם שמת לב, אבל לכל תחום שעלה כאן - ריאלי או הומאני, אמרת שהוא לא מעניין אותך מספיק בשביל ללמוד אותו בצורה רצינית או לעסוק בו. נראה גם שיש לך טראומה מנושא שניסית בתיכון וזנחת, וייתכן מסיבה מוצדקת, אך כרגע אתה מנסה לברוח למקומות אחרים כמו למשל בחיפוש אחר קריירה ב-IT, שנראה שאתה בעיקר פוזל לזה כי אתה פשוט לא מכיר את זה מספיק בשביל לא להתחבר לשם.

ועוד דבר - חבר'ה, תפסיקו להסחף. אני לא מכיר מהנדס שעובד 14-16 שעות ביום. אני מכיר כאלה שעובדים 10-12, אך גם הם המיעוט. כנסו לפרופורציות, כי נראה שהתגובות הללו מגיעות פשוט ממקום של אנטי אישי והן מאוד לא אובייקטיביות.

פורסם

לדעתי אם ריאלי זה לא העניין שלו אז שילך על IT.

אפשר להרוויח בזה יופי של כסף אם אתה מוצלח ואמנם בהתחלה אוכלים חרא אבל בהמשך העבודה יכולה להיות מאוד מעניינת. (או נוראית, תלוי אם אתה נהנה מכל הנושא)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים