עבור לתוכן

כמה צריך "לסבול" מקצועות ריאליים בלימודי הנדסה?

Featured Replies

פורסם

כרגע אני לומד קורס רשתות MCITP. אני לא חי בסרט, ואני יודע שהתעודות האלה לא יסדרו לי את החיים...

מכיוון שלא נחנתי בתכונות או ביכולות פנומנליות, אני מרגיש שאני חייב ללמוד לתואר כלשהו בשביל להתקדם בחיים. ואם כבר תואר עדיף אחד כזה שיהיה פרקטי.

בינתיים, לא מצאתי שום תואר שעשוי לעניין אותי ברמה כזו שאני להוט ללמוד ואח"כ לעבוד בו. מצד שני אני הבנתי שתואר יכול לפתוח לא מעט דלתות.

תחומים בהנדסה שנראו לי מעניינים וחשבתי ללמוד אותם: הנדסת תעשייה וניהול/רפואית/חשמל.

הבעיה שלי עם לימודי הנדסה, שעל פניו זה נשמע מקצוע מורכב ומעניין אבל אני זוכר עוד מימי התיכון, שאף פעם לא הייתי טוב במקצועות ריאליים. לא סבלתי מקצועות כמו: מתמטיקה, תכנות ובפיסיקה בכלל לא נגעתי. אני מאמין, שאם אני ממש אשקיע ואשבור את הראש אני אוכל להסתדר עם זה.

כמה צריך לגעת בנושאים האלה בלימודי ההנדסה?

אם 4 שנים, או לפחות חלק מהתואר צריך לשבת ולחרוק שיניים אני מוכן לעשות את זה. השאלה היא, עד כמה לימודי ההנדסה יכולים להקנות יסודות טובים ועד כמה צריך להשתמש בזה אח"כ במהלך העבודה.

אני קראתי קצת על הנדסת תעשייה וניהול, ואני עכשיו עובר על הנושאים בידיעון של הפתוחה. עדיין, זה מספק לי רק ידע כללי ושטחי ביותר.

בכל מקרה אני הולך להעיף מבט בספר הזה:

https://sheilta.apps.openu.ac.il/pls/dlamdal/lamda.perut?p_nihul=&p_katalog=101630010&search_by=3&p_value=1310#

• תגובות 44
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש מס' ספרים שאתה יכול לבדוק אונליין באתר http://ocw.openu.ac.il ,הרשמה חינם.

פורסם

כל התואר הוא "ריאלי", אז אתה קצת בבעיה אם אתה לא אוהב מקצועות ריאלים.

למרות שתעשיה וניהול זאת לא בדיוק הנדסה

אני לומד הנדסת חשמל, כמות הקורסים שלא דורשים מתמטיקה פיזיקה או תכנות ברמה גבוהה זה פחות מ20% שאלו מקצועות שלא כ"כ קשורים לתואר

פורסם
  • מחבר

לא הסברתי את עצמי מספיק טוב. אני רוצה לבדוק את זה מנקודת מבט של אנשים שידעו בבירור, שהראש שלהם נוטה לכיוון הומאני והם לא היו טובים בתחומים הריאלים אבל למרות זאת בחרו בכיוון הזה.

מעניין אותי לדעת איך הם מסתדרים, וכמה זה היה להם קשה.

שוקו, איך אתה מסתדר?

פורסם

אני מכיר כמה אנשים שבלימודם בתיכון למדו כ-3 יח"ל במתמטיקה וכמו כן לא למדו פיסיקה, וכיום לומדים את מקצועות ההנדסה.

אני לא אגיד לך שהם מצטיינים באופן מיוחד, ושהם לומדים במוסדות הלימוד המובילים, אולם חשוב לציין שמרשמי מהם הם נהנים מהלימודים.

דווקא משום שהם לא נתקלו ברוב הנושאים האלה בעבר, הם צמאים לדעת אותם.

פורסם

צריך לקחת פה כמה גורמים בחשבון:

1. מה שאתה לומד, כפי שכבר נאמר, הנדסת תעשיה וניהול שונה מאד מהנדסת חשמל, הן בתכנים והן ברמת הקושי של התואר.

2. איפה אתה מתכנן / רוצה ללמוד? אני לא יודע מה הממוצע בגרויות שלך ו/או הפסיכומטרי שלך, אבל בהנחה ששניהם קיימים זה עדיין לא מבטיח לך את האפשרות להתקבל לכל מוסד.

3. ההבדל ברמת הקושי בלימודים בין מוסד למוסד, אם תלמד הנדסת חשמל באוניברסיטת או במכללה, רמת הלימודים שונה, והיחס של המוסד כלפיך שונה. במיכללות נותנים יחס יותר אוהד, אתה אמנם בדרך כלל משלם יותר, אבל זה חוזר אליך בלימודים שגם אם החומר לא בהכרח קל יותר, אתה מקבל הכוונה לחומר עזר, ותמיכה מצד המוסד להבדיל נגיד מרוב האוניברסיטאות שבהן יש הרבה יותר לימוד עצמי.

4. "דע את עצמך" - אם היית תלמיד תיכון עם 3 יח' מתמטיקה + 5 אנגלית בקושי או לא בקושי+ ביולוגיה 5 יח' ייתכן וסביר מאד ש:

א. יהיה לך קשה להתקבל.

ב. במסלולים שבהן הדרישות המתמטיות גבוהות אתה תמצא את עצמך נזרק החוצה במוסדות הקשוחים כמו אוניברסיטה או נלחם כדי לעבור במוסדות הרכים יותר.

מנקודת מבט אישית:

בתיכון הייתי תלמיד מצויין - מתמטיקה 5 יח' + אנגלית 5 יח' + כימיה 5 יח' + מחשבים 5 יח'. ממוצע משוכלל 106.3.

בפסיכומטרי הוצאתי מעל 700.

התקבלתי ללימודי מדעי המחשב וכלכלה בקלילות, באוניברסיטת ת"א - לא שיערתי לעצמי בכלל לתוך מה אני מכניס את עצמי. המתמטיקה היא ברובה בשנה א', מן הסתם של הקשה מבין השניים שזה המתמטיקה של מדעים מדויקים. המתמטיקה היא גם למעשה עיקר הקורסים המסננים - צבירה של 4 נכשלים במקביל בחוג אחד (כלומר מספיק שצברת 2 נכשלים בסמסטר א' ועוד שניים בסמסטר ב') ואתה בחוץ. אני אמנם לא בחוץ - ומקווה להישאר בפנים, אבל אני מודה שהרמה של החומר היא גבוהה והקורסים קשים הרבה יותר ממה שציפיתי. ואני רואה אנשים נזרקים מסביבי עכשיו, וזה לא נעים.

פורסם

לא הסברתי את עצמי מספיק טוב. אני רוצה לבדוק את זה מנקודת מבט של אנשים שידעו בבירור, שהראש שלהם נוטה לכיוון הומאני והם לא היו טובים בתחומים הריאלים אבל למרות זאת בחרו בכיוון הזה.

שוקו, איך אתה מסתדר?

לומד בטכניון אז היתי מגדיר את זה קורעים לי ת'תחת במבחנים, אבל אני עם ראש די ריאלי וזה מקצוע שידעתי שאני רוצה\חושב שבחרתי טוב גם עכשיו.

אני רק אוסיף שאצלי הקורסים המתמטיים הם בסיס חשוב לכל הקורסים שקשורים למקצוע עצמו

פורסם
  • מחבר

אני מכוון לאונ' אבל אני חושב שאלך ללמוד במכללה.

בדיוק, יש לי בגרות במתמטיקה 3 יח'.אני אצטרך להשלים ל-4/5 ובאנגלית 5 יח' עם ציון עובר 70

בנוסף לכל אני צריך לעשות פסיכומטרי. שהחלק של האנגלית והמתמטיקה, יהיה הכי בעייתי בשבילי.

מה שכן, אבא שלי למד הנדסת חשמל בטכניון. אמנם זה היה כמעט לפני 40 שנה אבל יש לו ראש דיי ריאלי ואני אוכל להיעזר בו לא מעט...

מה שאני יודע על עצמי, שבביה"ס לימודים בכלל לא עניינו אותי ולא היה אכפת לי. אני מסוג האנשים, שצריכים לשבת המון על החומר. נקלט לאט, אבל בסוף החומר נכנס איכשהו.

מנקודת מבט אישית:

בתיכון הייתי תלמיד מצויין - מתמטיקה 5 יח' + אנגלית 5 יח' + כימיה 5 יח' + מחשבים 5 יח'. ממוצע משוכלל 106.3.

בפסיכומטרי הוצאתי מעל 700.

התקבלתי ללימודי מדעי המחשב וכלכלה בקלילות, באוניברסיטת ת"א - לא שיערתי לעצמי בכלל לתוך מה אני מכניס את עצמי. המתמטיקה היא ברובה בשנה א', מן הסתם של הקשה מבין השניים שזה המתמטיקה של מדעים מדויקים. המתמטיקה היא גם למעשה עיקר הקורסים המסננים - צבירה של 4 נכשלים במקביל בחוג אחד (כלומר מספיק שצברת 2 נכשלים בסמסטר א' ועוד שניים בסמסטר ב') ואתה בחוץ. אני אמנם לא בחוץ - ומקווה להישאר בפנים, אבל אני מודה שהרמה של החומר היא גבוהה והקורסים קשים הרבה יותר ממה שציפיתי. ואני רואה אנשים נזרקים מסביבי עכשיו, וזה לא נעים.

זה לא כל האנשים, שהתלהבו מזה שהם היו מוציאים ציונים גבוהים בביה"ס בלי ללמוד. ואח"כ הם חטפו את המכה הכואבת באונ'?

פורסם

יא אללה, כל פעם שאני רואה את הדיונים האלה אני נכנס ללחץ... עם 3 יח"ל מעל 95 ואנגלית 5 יח"ל 100 (כן כן, עגול, ואני לא דובר :)) לא נראה לי שאוכל הרבה... מה גם שאין לי ראש למקצועות ריאליים. יש לי 33 יחידות בגרות עם ממוצע בגרות סביבות ה- 97 נקודה משהו... זה שווה משהו?

איזה עצבים! כמה צריך לשבת על התחת וללמוד בשביל פאקינג תואר, שאחריו אתה גם ככה לא מוצא עבודה... :\

פורסם

למרות שתעשיה וניהול זאת לא בדיוק הנדסה

אלא?

פורסם

תסגר על מה אתה רוצה. אתה נוגע במקצועות שונים לגמרי.

בכל מקרה באופן כללי, לימודי ההנדסה ובפרט הנדסת חשמל, הם נטו מתמטיקה ופיזיקה, וברמה גבוהה עשרות מונים מהתיכון. זה לא אומר שלא תסתדר, אבל אני רק מדגיש ואומר שגם אלה שראו ב5 יח"ל מתמטיקה\פיזיקה\מחשבים כמקצועות קלילים בתיכון, יורקים דם באוני'.

[br]פורסם בתאריך: 5.07.2010 בשעה 16:06:07

התקבלתי ללימודי מדעי המחשב וכלכלה בקלילות, באוניברסיטת ת"א - לא שיערתי לעצמי בכלל לתוך מה אני מכניס את עצמי. המתמטיקה היא ברובה בשנה א', מן הסתם של הקשה מבין השניים שזה המתמטיקה של מדעים מדויקים.

צא מזה, המתמטיקה היא לאורך כל התואר וזה לא נהיה קל יותר. אולי מכיוון שאתה עושה דו-חוגי, אז תוכל לוותר על חלק מקורסי החובה ה'קשים' והמתמטיים, אך בשנים מתקדמות יש לך מספיק מקצועות שיגרמו לך להתגעגע לבדידה. שלא נדבר על לינארית ואינפי.

ושיהיה בהצלחה.

פורסם

אני לא אמרתי שאין מתמטיקה בהמשך, אבל בשנה א' בערך כל הקורסים היו מתמטיים, עכשיו יש קצת יותר גיוון. והיא לא לאורך כולו, זה כל סמסטרים א' וב' ובשנה ב' זה עדיין חלק ניכר למרות שהם לא נקראים "אינפי ולינארית" הם עדיין שם, עם הוכחות דוחות וכד'... ובשנה שלישית זה כבר תלוי בקורסי הבחירה שלך, אבל עקרונית לפחות, אין קורסי מתמטיקה - זה לא אומר שלא צריך מתמטיקה בקורסים שאתה עושה, אבל אתה לשם שינוי משתמש קצת במתמטיקה ולא לומד אותה.

פורסם

אופטימיות זה דבר חשוב, גם כשהיא חולמנית משהו. :P

פורסם

אני דיי טוב במחשבים

תמיד הייתי זוועה במתמטיקה

לומד מדעי המחשב

וההתלבטות הייתה מול אדריכלות / עיצוב / צילום / אומנות. מספיק הומאני ?

אל תעשה את זה לעצמך. ללמוד משהו שאתה לא אוהב זה זוועה. לפחות תעשה דו חוגי עם משהו הומאני כדי למתן את תחושת ה"מה אני עושה פה" שתעלה לך.

(וגם כדי להוריד את הרמה של הקורסים שתצטרך לקחת - בניגוד למה שנשמע לך - דו חוגי הוא קל יותר מחד חוגי במדמ"ח וקל יותר לעבור מדו לחד...)

פורסם

אור,העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך ממרום שנותי,היא לא לעשות מה שאני עשיתי,כלומר ללמוד

משהו שנחשב למקצוע שמרוויחים בו טוב,אבל הוא לא מעניין אותך בכלל.

אז תעשה חושבים,ותגיע למסקנה מה באמת מעניין אותך,ולך ללמוד את זה,גם אם זה ארכיאולוגיה או

ספרות אנגלית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים