עבור לתוכן

אז יש לי קצת כסף...איך אני משקיע אותו והופך אותו לקצת יותר?

Featured Replies

פורסם

מקריאה פה ושם הבנתי שהאופציה הכי טובה היא אג"ח.

חיפשתי,קראתי,בקושי הבנתי משהו.

אפשר קצת הכוונת איך לקנות אגח,למה,כמה מי מתי?

פורסם

אני אגיד לך מתי - כשתבין בזה.

רוב הסיכויים שהקצת כסף שלך יהפוך לקצת פחות,

אם לא תדע לשמור אותו.

פורסם
  • מחבר

אז איך מבינים בזה?

ספרים מומלצים בעברית?

פורסם

אג"ח לא מומלץ כי אתה מקבל ריבית פעם ברבעון. היתרון שאין סיכון כספי.

אני במקרה מנהל תיק של עצמי ומנסיון שלי אני יכול לומר לך שמי ששואל ככה וחושב שיש מסלול מהיר הוא טועה ובסוף יפסיד כמו כולם.

תתחיל לקרוא ידיעות כלכליות ותנהל תיק וירטואלי ורק אח"כ תשקיע כסף אמיתי.

קח בחשבון שיש עמלות גבוהוטת למי שלא סוחר בסכומים גבוהים ולכן לא שווה לך להשקיע פחות מ-30,000 ש"ח.

ולשאלתך-לדעתי השוק לא יציב עכשיו ולכן רק אם אתה עוקב אחרי מניות כדאי לך להשקיע שם. תנסה לברר קרנות נאמנות של מניות יתר (הם באותה נקודה ברבעון האחרון ולכן יש סיכוי שברבעון הקרוב תהיה עליה גדולה)

פורסם
  • מחבר

אני מחפש מסלול בטוח ולא מהיר אבל שאניגם ארוויח בו משהו

בגלל זה עוד לא השקעתי שקל.

יש דרך מומלצת ללמוד? ספר מומלץ?

פורסם

אני אגיד לך מתי - כשתבין בזה.

רוב הסיכויים שהקצת כסף שלך יהפוך לקצת פחות,

אם לא תדע לשמור אותו.

אתה חתיכת שמוק. הבן אדם בא לפורום כדי ללמוד, ואתה במקום לעזור לו, זורק הערות שנונות שלא עוזרות לאף אחד.

פורסם

אני לא מבין אותך. לבורסה נכנסים בשביל להרוויח עשרות אחוזים מההשקעה. לא כדאי להיכנס עם סכומים קטנים כי בבנק לא יתייחסו אליך וגם אם תרוויח תתחלק עם מס הכנסה (20%), דמי קניה ומכירה מופקעים (מעל 50 ש"ח לכל אחד, כלומר 100 שקל גם אם הפסדת) ודמי משמרת (המחיר תלוי בסיכום שתגיע עם הבנק).

אין סיכוי שתקבל הנחה על סכומים קטנים. שים לב שוב-התשלום בכל מקרה, גם אם הפסדת. כלומר אתה צריך להרוויח ממש הרבה כדי שכל הכאב ראש הזה ישתלם לך. אם תרוויח רק 250 ש"ח אתה עלול להיות במינוס בגלל כל התשלומים האלה.

לשאלתך - כדי שתרוויח גם את המעט הזה תצטרך להחליט מה לעשות: להשקיע במניות ולהרוויח כסף גדול במהירות או להשקיע בקרן נאמנות או אג"ח לטווח ארוך שאתה עלול להרוויח על הנייר ולהפסיד בפועל עם כל ההורדות הטבעיות שיהיו לך.

דוגמא קטנה ומציאותית: השקעתי באג"ח 50,000 ש"ח וקיבלתי כ-110 ש"ח בממוצע לחודש. זה שווה לך? לדעתי לא

פורסם

אתה חתיכת שמוק. הבן אדם בא לפורום כדי ללמוד, ואתה במקום לעזור לו, זורק הערות שנונות שלא עוזרות לאף אחד.

בסה"כ אני באותה דעה כמו מר "אישי555", אין טעם להיכנס לתחום הזה עם מעט כסף (יחסית)

על אחת כמה וכמה אם אין ניסיון כלשהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים