עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט מחשב לשימוש ביתי ב 2300 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום רב!

ברצוני לרכוש מחשב המיועד לשימוש ביתי. כלומר, אינטרנט, סרטים, office.

אני מתכוון לקנות את המחשב ב ksp, לכן אשמח לקבל מפרטים עם רכיבים שניתן להשיג בחנות זו, (אך גם מפרטים מחנויות אחרות יתקבלו).

ברשותי ספק כוח SEASONIC S12 BRONZE 430W - אותו אני מתכוון להעביר למחשב החדש.

התקציב העומד לרשותי הוא בסך של 2300 ש"ח עם חריגה ל 2500 ש"ח במידת הצורך.

במפרט שהרכבתי בעצמי החלטתי שלא להוסיף כרטיס מסך, אולם יש ברשותי כרטיס מסך מדגם hd4550 - אותו אתקין במידת הצורך.

אין לי מושג עד כמה המארז שבחרתי במפרט טוב. אשמח אם תתנו את חוות דעתכם עליו. חשוב לי שהמחשב יהיה יחסית שקט.

אני ככה"נ מתכוון להריץ חלונות 7 על המחשב - אם זה משנה משהו.

אני לא זקוק למסך ולציוד הקפי אחר (גם לא לצורב).

חשוב לי שהמחשב יעבוד ל- 4 שנים הבאות.

להלן מפרט שבניתי ב ksp בתקציב של 2170 ש"ח:

מעבדי ‏AMD Athlon II x4 Quad Core 630 Socket AM3 2.8Ghz Box

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan

‏AMD GIGABYTE MA785GMT-UD2H, AM3, 785G, DDR3 1666, VGA ATI HD4200, HDMI

DDR III 1333Mhz 2GB Kingston

DDR III 1333Mhz 2GB Kingston

Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS

Antec VSK-2000 ATX Mid Tower Black Case

תודה מראש,

יגאל

פורסם

המפרט לא רע בכלל ואמור להיות שקט יחסית, אולם שים לב שבמידה והמחשב רק לשימושים בסיסיים ולא כבדים, ניתן לקחת מעבד משולש/כפול ליבה ולשים רק 2GB זיכרון. במידה ואתה רוצה להשאיר אותו כמו שהוא כמה שיותר זמן ללא שדרוג, המפרט שבנית יהיה בסדר גמור.

פורסם
  • מחבר

מה בנוגע למארז?

בחירת המארז במפרט שציינתי הייתה אקראית. אני לא ממש מבין במארזים ואשמח לדעת אם המארז שבחרתי אכן שקט וטוב.

שאלה נוספת היא האם צריך להוסיף מאוורים נוספים למארז?

פורסם

בקירור למעבד, אם לא מתוכנן OC אז אפשר להסתפק גם באחד מדגמי ה-Alpine.

מבחינת כונן קשיח הייתי מחליף ל-HD502HJ דגם ה-500GB מסדרת F3 של Samsung.

מבחינת מארז, אני לא מכיר באופן אישי את המארז שבחרת, אך ממעבר על המפרט שלו:

1. יש צורך להוסיף לפחות עוד מאוורר אחד מקדימה.

2. אני חושב שאתה יכול לקבל את אותה "איכות" במחיר זול יותר אם תקנה את CooleMaster Elite 335 שגם לו צריך להוסיף מאוורר מקדימה.

כך או כך, המאוורר שהייתי ממליץ לך לקנות הוא ה-Schyte S-Flex 1200 RPM. ואם המאוורר שמגיע עם המארז רועש עבורך מדי הייתי מחליף גם אותו לדגם זהה.

אין צורך בכרטיס מסך ייעודי. בלוח שבחרת יש שבב גראפי מובנה שמספיק בהחלט לעבודה משרדית והצגת תכני ווידיאו.

פורסם
  • מחבר

לאור תגובתך, אני כנראה אקח את המארז CooleMaster Elite 335 (הזול יותר) עם 2-3 מאווררים של Schyte S-Flex 1200 RPM.

חשוב לי לוודא פעם נוספת ואחרונה כי מדובר במוצרים איכותיים ושקטים, כי אם צריך להשקיע קצת יותר כסף בתמורה לאיכות ולשקט של מאווררים ומארז אני מוכן להשקיע.

באשר לקירור מעבד - אני לא מתכוון לעשות OC, אולם אני רוצה קירור איכותי ושקט. האם Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 יעשה את העבודה?

שכחתי להזכיר כי אני מתכוון לצפות בסרטים באיכות HD על המחשב. האם הכרטיס המובנה יעשה את העבודה?

פורסם

1. כן. השבב הגראפי המובנה מספיק בהחלט לתכני HD ואף מאפשר להשתמש בהאצת חומרה בנגנים התומכים בכך. זהו שבב גראפי שלא נופל מהכרטיס הייעודי שיש לך.

2. המאווררים שקטים ובמקביל דוחפים גם מספיק אוויר. מצד שני תלוי איך אתה מגדיר שקט כי זה עניין סובייקטיבי.

3. המארז עצמו לא מרעיש כי הרי מדובר סתם ב"קופסה". מה שכן מרעיש הם הרכיבים, מאווררי המארז, ספק הכוח, רעידות מהכוננים הקשיחים. מארז ה-CoolerMaster הוא מארז זול ומשתלם בהשוואה למארזים אחרים ברמת המחיר שלו ואף למעלה מכך. אם אתה מחפש מארז באיכות בנייה טובה, עם זרימת אוויר טובה ויחסית עם שימת דגש על פרטים קטנים עבור נוחות הרכבה לא תמצא יותר טוב ממנו ברמת המחיר הזאת. אם אתה מחפש קצת מעבר הייתי מעיף מבט על המארזים של Lancool בעיקר על הדגים K58 ו-56.

4.בקשר לקירור, ה-Freezer 7 מצוין אך אם לא מתוכנן OC גם דגמי ה-Alpine יהיו מצוינים וזולים יותר.

ואני מדיין מציע לך להחליף את הכונן הקשיח לסדרת ה-F3 של Samasung שהיא סדרה שקטה ומציעה ביצועים מצוינים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים