עבור לתוכן

נייד המחובר 24/7 לחשמל מה ההמלצה בנוגע לחיבור או ניתוק המטען\סוללה

Featured Replies

פורסם

תודה ושבת שלום

פורסם

אם אתה לא מתכוון להשתמש בסוללה אי-פעם ואם לא חשובה לך יכולת הגיבוי שהיא מספקת למקרה של נפילת החשמל, אתה בהחלט יכול לנתק אותה ולאכסנה בנפרד. מומלץ לעשות זאת במקום קריר ויבש, וברמת טעינה של כ50% - אומרים שכך אורך החיים של הסוללה יהיה מקסימלי.

הסתייגות אחת - מספר מצומצם של מחשבים שאני מכיר מגבילים את ביצועיהם במצב שבו הסוללה מנותקת (למשל נועלים CPU על תדר נמוך). זאת כדי למנוע סכנה של עומס יתר על המטען (במצב שבו יש סוללה המחשב יכול למשוך קצת מיץ מהסוללה אם הוא צריך). הייתי מציע לך לבדוק באיזה בנצ'מארק האם יש הבדל בביצועים בין מצב עם סוללה למצב בלי.

פורסם

אם אתה לא מתכוון להשתמש בסוללה אי-פעם ואם לא חשובה לך יכולת הגיבוי שהיא מספקת למקרה של נפילת החשמל, אתה בהחלט יכול לנתק אותה ולאכסנה בנפרד. מומלץ לעשות זאת במקום קריר ויבש, וברמת טעינה של כ50% - אומרים שכך אורך החיים של הסוללה יהיה מקסימלי.

הסתייגות אחת - מספר מצומצם של מחשבים שאני מכיר מגבילים את ביצועיהם במצב שבו הסוללה מנותקת (למשל נועלים CPU על תדר נמוך). זאת כדי למנוע סכנה של עומס יתר על המטען (במצב שבו יש סוללה המחשב יכול למשוך קצת מיץ מהסוללה אם הוא צריך). הייתי מציע לך לבדוק באיזה בנצ'מארק האם יש הבדל בביצועים בין מצב עם סוללה למצב בלי.

שתי שאלות אם אפשר:

1.יש לי מעבד C2D T6600 ושמתי לב שכשהמחשב במנוחה המכפלה היא 6 במקום 11. זה משהו מכוון נכון? או שזה יכול להיות המצב אותו תיארת (הסוללה מנותקת)?

2. אתה בעצם אומר שכל עוד אני לא משתמש בסוללה ביום יום עדיף שתהיה מאוחסנת במצב של 50%? זה עדיף על מצב בו היא מלאה לחלוטין?

תודה.

פורסם

1) במנוחה המעבד אמור להוריד תדר בלי קשר. זה חלק מפונקציות החסכון בחשמל. אפשר לבטל אותן לרוב, אבל אין סיבה. עם זאת, אם אתה רואה שגם במאמץ המכפלה תקועה על 6, אז ייתכן שמדובר בעניין הסוללה. כמו שאמרתי, אני מכיר רק מספר מצומצם של מחשבים שמתנהגים ככה. רוב הסיכויים ששלך אינו ביניהם, אבל תבדוק.

2) כן. הדעה הרווחת שבמצב טעינה של 50% הסוללה שומרת על הקיבולת שלה יותר טוב לאורך זמן מאשר במצב טעינה של 100% (או 0%).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים