עבור לתוכן

מהו הפיתרון הזול והאיכותי ביותר לצפיית סרטי HD בטלוויזיה?

Featured Replies

פורסם

ברור שחדש, מי קונה מחשבים יד שניה?

אני לא ממש זוכר את המפרט שלו.. אבל קח בחשבון 1,500 שקל כולל מארז HTPC, ספק כוח, לוח אם עם כרטיס קול ומסך מובנים, מעבד, זיכרון, והרדיסק בסיסי - כל זה באייבורי אאל"ט לפני שנה וחצי בערך. אם אני זוכר נכון המעבד הוא AMD 3800.

והאמת שלא אכפת לי מהמפרט כי זה לא מעניין. מה שמעניין זה שהוא מריץ הכל חלק וזהו :)

• תגובות 69
  • צפיות 8.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בגלל זה שאלתי מה המפרט , כדי לראות שהוא מריץ הכל חלק... :xyxthumbs:

וכן , היה ברור לי שב1500 ש"ח קנית HTPC שכולל את כל הדברים שציינת...

בכל מקרה , העדפה אישית שלי היא סטרימר (לא פוסל HTPC או משהו כזה , פשוט מעדיף סטרימר)

פורסם
  • מחבר

גם ה-Xtreamer וגם כל הדגמים של Popcorn Hour תומכים בצורה מלאה ב-DD (או AC3 בשפתך) וב-DTS.

בנוסף, דרך שקע ה-USB Slave יש אפשרות להריץ כוננים עם מע' קבצים NTFS (בפופקורן מתאפשרת אך ורק קריאה של הקבצים).

אם אתה עדיין לא מאמין, קרא את הביקורות המופיעות ב-Hometheatre:

ביקורת על ה-Xtreamer

http://www.hometheater.co.il/article01616.%D7%94-Xtreamer

ביקורת על Popcorn Hour A-110

http://www.hometheater.co.il/article01348.%D7%9E%D7%96%D7%A8%D7%99%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%94-Popcorn-Hour-A-110

עובדה נוספת שחשוב שתכיר היא שהמכשירים תומכים בקבצי MKV עד פרופיל High@L4.1.

כבר לפני זמן רב החלו לקודד את הקבצים בפרופיל זה, כך שיתאימו לניגון בסטרימרים כמו ה-PH (וכיום 99% מהתכנים מקודדים כך).

ייתכן ותיתקל בקבצים ישנים שקודדו בפרופיל High@L5.1. קבצים אלה לא יעבדו על המכשיר, אולם מדובר באחוז זניח.

הייתרון ב-HTPC הוא האפשרות לשדרג רכיבי חומרה, להתקין Codecs לכל פורמט שהוא ולנסות נגנים שונים.

החסרונות שלו הם:

א. מחיר.

ב. דורש התעסקות מקדימה (התקנת מע' הפעלה, דרייברים, תוכנות, הגדרות).

ג. דורש תחזוקה שוטפת (ניקוי TEMP, איחוי דיסק, ניקוי אבק אחת לתקופה).

ד. סיכוי רב יותר לתקלות, שכן אתה תלוי במכלול גדול יותר של רכיבים שעובדים בו זמנית.

ה. דרוש ידע רב יחסית על מנת לתפעלו (ניתן לעקוף בעיה זו ע"י שימוש ב-Media Center או תוכנה דומה).

מה זאת אומרת "להריץ" כוננים ?

ואם כבר מדברים אז איזה סטרימר אתה ממליץ יותר?

ובקשר לHTPC לדעתי זה מסורבל מדי ובהחלט יקר יותר מכל סטרימר טוב!

כל מה שאני צריך זה להכניס את USB ולראות סרט בHD...ולדעתי הסטרימר זה בדיוק מה שאני צריך!

פורסם

להריץ כוננים = לחבר DOK או כונן קשיח חיצוני דוגמת WD Passport לחיבור ה-USB Slave ולקרוא ממנו את הקבצים.

למרות שה-A110 מכשיר מעולה, נוכחתי לדעת שהתמיכה בו היום כבר לא קיימת ולכן אמליץ לך על ה-A200.

ה-A200 מכיל את החומרה של ה-C200, מכשיר שיקר ממנו בהרבה (אך אין לו היכולת להריץ תפריטי בלוריי).

באופן כללי, היציבות של משפחת ה-PH והתמודדותה עם תכנים תובעניים טובה משל שאר הסטרימרים.

בנוסף, יש לך Passthrough של Dolby TrueHD ו-DTS Master (דבר שאינו קיים למשל ב-Xtreamer).

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

להריץ כוננים = לחבר DOK או כונן קשיח חיצוני דוגמת WD Passport לחיבור ה-USB Slave ולקרוא ממנו את הקבצים.

למרות שה-A110 מכשיר מעולה, נוכחתי לדעת שהתמיכה בו היום כבר לא קיימת ולכן אמליץ לך על ה-A200.

ה-A200 מכיל את החומרה של ה-C200, מכשיר שיקר ממנו בהרבה (אך אין לו היכולת להריץ תפריטי בלוריי).

באופן כללי, היציבות של משפחת ה-PH והתמודדותה עם תכנים תובעניים טובה משל שאר הסטרימרים.

בנוסף, יש לך Passthrough של Dolby TrueHD ו-DTS Master (דבר שאינו קיים למשל ב-Xtreamer).

בהצלחה :xyxthumbs:

אז מה שאתה אומר זה שהA200 כן מסוגל הארד דיסק חיצוני ולקרוא ממנו...?(ומה בקשר ללכתוב עליו יעני להקליט?)

אז בקיצטר מה שאתה לכרגע זה הA200?

(צפוי לצאת משהוא טוב ששוה לחכות לו אולי)?

תודה!

פורסם

אין איזה משהו קונקרטי שאמור להיות יותר טוב ובאותו סדר גודל של מחיר.

ישנם עוד מכשירים רבים שהם לא רעים בכלל אבל לכל אחד את החסרונות והיתרונות שלו (בעיות בקריאת כתוביות בעברית לדוגמא...)

הA200 הוא פשוט מכשיר "מושלם" מהבחינה הזאת - יש לו את היתרונות של מכשירים יקרים יותר (C-200) ובלי החסרון שלהם (המחיר).

כמו שנאמר פה , במחיר של הC-200 , עדיף לקנות HTPC...

כרגע הבעיה היא בזמינות מלאי של הA-200 בארץ - יש רק בKSP סניף נהריה כאשר בתקווה שהמלאי יחודש בעוד כשבועיים (+/-).

(חידוש המלאי תלוי בכמות המכשירים שיגיעו מהנגלה החדשה שתצא ב16.7 וזאת לפי הפורום של PH )

פורסם

ושוב אני אומר - HTPC שמוגדר כמו שצריך (עם XBMC למשל) הוא הרבה יותר נוח ורובוסטי.

אין (ולא תהיה) שום בעיה של קודקים שהוא לא מריץ או כתוביות שהוא לא מציג כראוי.

תמיד תהיה תוכנה שמסוגלת לעשות בדיוק מה שאתה רוצה,

ובנוסף קיימת האפשרות של גיימינג על הטלוויזיה או גלישה באינטרנט, וגם אפשרות להוריד

ישירות (מביטורנט או כל מקור אחר) סרטים וסדרות ישירות ל-HTPC.

אז נכון, ההוצאה הראשונית קצת יותר גבוהה מאשר סטרימר (אבל לא בהרבה בכלל), ובסופו

של דבר אתה מקבל פתרון הרבה יותר חזק ושאין סכנה שהחברה תפסיק לתמוך בו בעתיד,

כי זה סה"כ מחשב עם כמה תוכנות ולא מוצר ייעודי של חברה כלשהי

פורסם

אז מה שאתה אומר זה שהA200 כן מסוגל הארד דיסק חיצוני ולקרוא ממנו...?(ומה בקשר ללכתוב עליו יעני להקליט?)

אז בקיצטר מה שאתה לכרגע זה הA200?

(צפוי לצאת משהוא טוב ששוה לחכות לו אולי)?

תודה!

ה-A200 יודע לקרוא מהארד דיסק חיצוני וגם לכתוב אליו. בהקלטה אני מקווה שאני לא מדבר על הקלטה של תוכניות מהממיר, כי את זה הוא לא יודע לעשות.

מדובר במכשיר שעונה על כל הדרישות שלך והרבה מעבר לכך ובמחיר משתלם מאוד.

כרגע, בטווח המחירים הזה יש לך רק אותו ואת ה-Xtreamer (שאגב לא מכשיר רע בכלל). אם אתה לחוץ לקנות עכשיו ולא יכול לחכות, קח אותו ולא תתחרט.

כרגע לא ידוע לי על סטרימר נוסף ששווה לחכות שיצא לשוק, בטח לא בטווח המחירים הזה.

פורסם

זה הפתרון הזול ביותר - http://www.getit.co.il/Prod/52791/12

גם האיכות אמורה להיות סבירה לחלוטין.

פורסם

^^

רק אחד מהחסרונות שלו:

* המכשיר לא תומך ב-SRT בעברית , יש להמיר את פורמט ה-SRT דרך ה-VobSub
פורסם

ה-WD בכלל לא בליגה של ה-Popcorn וה-Xtreamer.

עדיף להוסיף עוד 200 ש"ח ולקבל הרבה יותר 8)

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

בדקתי עכשיו באתר הרישמי ולא היה מוזכר שם שהוא תומך בx264 אלא רק בH264 ..זה אותו דבר בעיקרון?

תודה. :xyxthumbs:

Supported Media File Formats

Video containers:

MPEG1/2/4 Elementary (M1V, M2V, M4V)

MPEG1/2 PS (M2P, MPG, DAT, VOB)

MPEG2 Transport Stream (TS, TP, TRP, M2T, M2TS, MTS)

AVI, ASF, WMV

Matroska (MKV)

MOV (H.264), MP4, RMP4

Video Decoders:

XVID SD/HD

MPEG-1

MPEG-2 MP@HL

MPEG-4.2 ASP@L5, 720p, 1-point GMC

MPEG-4.10 (H.264) : BP@L3, MP@L4.0, HP@L4.0, HP@L4.1

WMV9 : MP@HL

SMPTE 421M (VC-1) : MP@HL, AP@L3

פורסם

ה-WD בכלל לא בליגה של ה-Popcorn וה-Xtreamer.

עדיף להוסיף עוד 200 ש"ח ולקבל הרבה יותר 8)

לומר שה POPCORN הוא לא בליגה של WD זו הגזמה פרועה ביותר,

ההבדל בניהם הוא יותר בכוון +300 ש"ח.

את קבצי הכתוביות SRT בעברית ממירים עם Txtx2Vobsub - פעולת ההמרה נמדדת בשניות...

היתרון של ה POPCORN לעומת ה WD הוא תמיכה ב DTS שאינה קיימת ב WD

ולכן יש להמיר את הסרט או להיעזר ברסיבר עם מפענח DTS.

איכות הצפייה ב WD מצויינת (נסיון של שנה+) והוא הפתרון הזול ביותר.

פורסם

ברור שחדש, מי קונה מחשבים יד שניה?

אני לא ממש זוכר את המפרט שלו.. אבל קח בחשבון 1,500 שקל כולל מארז HTPC, ספק כוח, לוח אם עם כרטיס קול ומסך מובנים, מעבד, זיכרון, והרדיסק בסיסי - כל זה באייבורי אאל"ט לפני שנה וחצי בערך. אם אני זוכר נכון המעבד הוא AMD 3800.

והאמת שלא אכפת לי מהמפרט כי זה לא מעניין. מה שמעניין זה שהוא מריץ הכל חלק וזהו :)

בהנחה שSPLASH PRO ישכללו את התוכנה שלהם ויפחיתו את הארטיפקטים, כנראה שיהיה כדאי לקנות HTPC עם מעבד חזק (יחסית). יש סרטים

שזה הבדל של שמיים וארץ. ראיתי עכשיו את KILL BILL VOL1 עם SPLASH PRO - פשוט חבל על הזמן.

פורסם

^^

מחזק...

SPLASH PRO גורמת לסרטים להיראות הרבה יותר טוב , פשוט הבדל עצום בין קובץ בנגן אחר לבין אותו קובץ בSPLASH PRO

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים