עבור לתוכן

שני כרטיסי מסך באותו מחשב חברות שונות?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, רציתי לשאול שאלה שאלתית ואני מקווה שהיא לא טיפשית

אם יש לי 2 כרטיסי מסך, אחד של ati השני של nvidia

אני יכול נגיד לשים אחד מהם ככרטיס מסך ראשי שאליו ייתחבר המסך והכל

ואת השני לשים בסלוט השני ולעשות איזושהי הגדרה למשל שכרטיס אחד יטפל בכל מה שקשור פיסיקה וכו ושכרטיס שני יעשה את השאר?

פורסם

זה מאוד פשוט.

במידה ויש לך שני כרטיסים אחד של ATI ואחד של NVIDIA אתה יכול לשים את כרטיס הNVIDIA ככרטיס לPHYSX אבל זה יכול להתקיים אך ורק בתנאים הבאים:

1 - לוח אם בעל 2 חריצי PCIE כמובן, תעבורה לא חשובה לכרטיס הפיזיקס כל עוד היא X4 ומעלה, תעבורה לכרטיס ATI עדיף X8 ומעלה.

2 - כרטיס ATI יחסית חזק, נניח HD5750 לפחות (זאת על מנת שקודם יהיה אפשר לדבר על ביצועי גרפיקה בלי הקשר לפיזיקס) וכמובן כרטיס של NVIDIA אשר תומך בטכנולוגיית הPHYSX מה שאומר סדרת GEFORCE 8 ומעלה. גם בשביל עיבוד הPHYSX נדרש רף מסויים של כח עיבוד כאשר 9500GT ו8600GT הם בערך התחתית של התחתית על מנת לקבל תוצאות, כרטיסים כמו 9600GT או GT240 למשל יביאו תוצאות PHYSX הרבה יותר טובות.

3 - ספק כח מספיק חזק ואיכותי על מנת לספק חשמל בכמות ובאיכות המתאימה למערך הכרטיסים. (כל מקרה לגופו)

4 - התקנת דרייברים עדכניים של ATI ושל NV ע''ע CCC וGEFORCE

5 - טלאי שרק בעזרתו ניתן לאפשר את הפיזיקס ההיברידי במערכת.

6 - על מנת להינות מהPHYSX צריך משחק או אפליקציה שתומכת בPHYSX. הבולטים שבהם פה

http://www.nzone.com/object/nzone_physxgames_home.html

פורסם
  • מחבר

תקשיב בן אדם אתה פשוט תותח.. אין לי מילה אחרת.

בעצם גם מלך יכולה להתאים :)

אז עכשיו שזה אפשרי אפשר להרחיב עוד קצת

הכרטיס ati הוא sapphire 5770, הכרטיס nvidia הוא xfx 8800gts ויש לי ספק seasonic 500w 80+

האם הנתונים האלה מספקים את הדרישות?

וגם, האם זה משמעותית יגביר את הביצועים עקב זה שהפיסיקה תהיה על ה 8800?

או שפשוט זה לא יעשה הבדל בביצועים אלא רק יוסיף את האופציה לפיסיקה כי ב ati אין את הפיסיקס

פורסם

שיפור במשחקים רגילים אתה לא תראה, אלא רק כותרים שמכילים תמיכה רשמית בPHYSX (כמו ברשימה שהבאתי לך) ואך ורק במידה אם אפשרת שימוש בתכונות PHYSX בהגדרות המשחק.

לצערי ספק הכח שלך אינו חזק דיו להחזיק את כל המערכת הזה במאמץ ולכן במידה ואתה רוצה להפוך זאת לאפשרי תצטרך ללכת על ספק כמו הSEASONIC SSHT 650W

בכל אופן, במידה ואתה ממש רוצה PHYSX אתה יכול למכור את ה8800GTX שלך ולקנות איזשהו 9600GT או GT240 בכסף הזה. כך שלא תצטרך להחליף ספק

פורסם
  • מחבר

רגע אבל אין לי 8800 gtx

יש לי 8800 gts

הוא צורך פחות חשמל לא?

פורסם

אה סליחה התבלבלתי, בכל אופן הוא צורך פחות אבל זה עדיין גבולי לספק שלך. לא הייתי לוקח את הסיכון

פורסם
  • מחבר

ניראה לי הכי טוב למכור אותו וזהו, גם ככה המשחקים שתומכים בזה הם לא הכוס תה שלי

אגב, בכמה אתה חושב שאני יכול/צריך למכור אותו? מצטער אם זאת לא שאלה במקום אבל אני פשוט לא יודע

פורסם
  • מחבר

מדובר ב 320

פורסם

250 שקלים לכל היותר הוא שווה. צורך לא מעט חשמל, שחרר אותו ולך על 9600GT יד שניה למשל, שגם בגיימינג טוב יותר.

פורסם
  • מחבר

אוקי מעולה

תודה רבה רבה על התשובות ועל העזרה!

אבל בנתיים לאור היתרונות והחסרונות שקראתי על המערך ההיברידי הזה ניראה לי שאני פשוט אשאר עם ה 5770 :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים