עבור לתוכן

שוק ההון

Featured Replies

פורסם

התחום הזה מעניין אותי הרבה זמן, החלטתי לנסות להכנס אליו חרף כל אנשי העסקים שאני רואה בבורסה שקיבלו שיער שיבה בגיל 30 מרוב הלחץ.

האם יש מכללה מומלצת שכדאי ללמוד בה? ספרים מומלצים? ללמוד לבד? מישהו מכיר את התחום?

תודה

פורסם

יש פורום עם ה מ ו ן מומחים בתחום - בתפוז, לא זוכר איך הוא נקרא אבל חיפוש זריז בגוגל יביא לך אותו תוך שניה

אבל רובם די אנטיפטים, והם לא אוהבים "מתעניינים חדשים" כל כך

בכל מקרה אני ממליץ לך קודם "להשתכשך במים הרדודים" - קרי: לקרוא הרבה ולהשיג הבנה כלכלית/פיננסית בסיסית - לפני שאתה קופץ לבריכת המהמרים והמשקיעים.

פורסם
  • מחבר

כמובן שאני אעשה שיעורי בית לפני שאקפוץ למים - השאלה היא האם לעשות את זה בצורת קריאה ולמידה לבד או לקחת קורס

פורסם

תלוי מה בדיוק אתה רוצה להשיג. אם אתה רוצה קריירה בתחום, אז כנראה שכדאי לך ללמוד על הנושא בצורה אקדמית.

אם אתה רוצה להיות "משקיע חובב", אתה יכול לקחת קורס - אבל לדעתי גם כמה חומרי קריאה טובים יכולים להספיק (חבל על הכסף פשוט).

אם אתה סתם רוצה להבין יותר על הנושא (אחרי הכל - אתה תתקל הרבה בעניין בחייך, וסביר להניח שרוב כספך יהיה בשלב זה או אחר בחייך מושקע בכל מיני אפיקים, ביניהם גם במניות) אז בוודאי שמספיק לקרוא.

הכי חשוב זה קודם כל לפתח היכרות עם עולם המושגים - כי זה באמת עולם ומלואו של מונחים טכניים שקשורים לדוגמא לניתוח מגמות, לניתוח שווי של חברות ולהבנה של הפעילות הפיננסית שלהן, לכל מה שקשור למיסוי, רגולציה וכו' מול המדינה או הרשות לניירות ערך, וכדומה... ברגע שתכיר את רוב המושגים הבסיסיים תוכל להתחיל לגשת לעניין עצמו - של איך להשקיע, כמה להשקיע, מתי להשקיע וכו'.

אפשר כמובן ישר לקפוץ למים העמוקים, אבל אז הסיכוי שתטבע גדול מאוד.

ה-"כרישים" בשוק ההון עושים כסף רב מאוד מהרבה ברנשים תמימים ש-"מנסים את מזלם" בכמה השקעות אקראיות. זה ממש "דם טרי" מבחינתם.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאני נכנס לקטגוריית ה"משקיע חובב".

יש לך המלצה לספרים או אתרים ספציפיים?

פורסם

ממליץ לך לקרוא את "הליכת אקראי בוול סטריט".

פורסם
  • מחבר

ממליץ לך לקרוא את "הליכת אקראי בוול סטריט".

קראתי את התקציר, נשמע טוב :xyxthumbs:

אגב, מה ההבדל בין שוק ההון לפורקס (הבנתי שזה סחר במטבע חוץ)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים