עבור לתוכן

קניית מחשב לסטודטית, lenovo מסדרה עסקית, תקציב לא קריטי

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מחשב לאשתי, השימושים הסטודנטיאליים הפשוטים- אופיס ואינטרנט.

רצוי שזה יהיה Lenovo מסדרה עסקית, עם 3 שנים אחריות.

גודל מסך רצוי- ''13 (לא נראה לי שקיימים מחשב כאלה עם מסך ריבועי, אבל אם יש אני חושב שעדיף בגלל תצוגת הword).

רצוי מסך מט, ומסוג שיעייף כמה שפחות את העיניים (אולי מסך Led יותר טוב לפונקציה הזאת, אני לא מבין בזה).

כונן אופטי לא קריטי (אני לא בטוח בכלל שזה אפשרי בגודל כזה של מסך).

צריך שהמחשב יחזיק כמה שיותר זמן מבחינת הסוללה (אולי בגלל זה עדיף כרטיס מסך ששואב כמה שפחות חשמל).

כשכתבתי בכותרת "תקציב לא קריטי", התכוונתי לכך שאנו מקבלים את המחשב בצורה מסובסדת, ולא קונים אותו דרך חנות פרטית. לכן, יש לנו את הפריבילגיה לבחור מחשב שימלא את הפונקציות לעיל בצורה טובה, אך מצד שני אנחנו עדיין נשלם עליו, ולכן אנו לא רוצים לקנות מחשב עם נתונים גבוהים מדי שאיננו זקוקים להם, ולשלם עליו מחיר גבוה מדי.

על הדרך אשמח אם תסבירו לי את ההבדלים בין סדרת הX לסדרת הEdge, שלפי מה שראיתי באתר של Lenovo אלו הסדרות העסקיות היחידות שיש להם מסך ''13, ויש ביניהם פערי מחירים די רציניים.

תודה רבה.

פורסם

edge - הסדרה העסקית הבסיסית ביותר של לנובו, מחשב שלא נועד להיות קל משקל או חזק במיוחד.

קח בחשבון שאין למחשבי ה-13 אינצ' בסדרה הזו מעבדים חזקים. ומדובר בניידים שלא נועדו לעבודה כבדה מאוד.

X series - הסדרה העסקית הבכירה ביותר של לנובו לניידים קלי משקל משהו כמו המקביל של סדרה ה-T המפורסמת רק באנורקסיה.

הסדרה מכילה דגמים בגדלים 12 ו-13 אינצ' בלבד (ה-T מכילה דגמי 14 ו-15 אינצ'). לכל דגם בסדרה זו אופציה למסך מגע.

אם אני זוכר נכון, כל דגם בסדרת ה-X מגיע עם מסך מט, לגבי ה-edge צריך לבדוק טוב יותר.

המלצה אישית שלי - לך על ה-X201 של לנובו.

ההבדל בגודל בין 12 ו-13 אינצ' לא גדול מאוד, ואחרי עבודה של חצי שנה על מסך 12 אינצ' - מתרגלים לעבוד עליו

ה-201 מגיע עם מעבדים מהסדרה החזקה של אינטל מה שאומר מחשב חזק שיריץ מספר אפליקציה ללא בעיה.

היתרון הכי גדול שלו, שהוא עולה כמעט חצי מחיר מה-301 שגם חלש ממנו.

אז נכון שיש לך סבסוד, אבל עדיין יש הפרש בין 5500 ל-9000 שח.

הנה עוד 2 מחשבים ששווה לכדאי לבדוק:

1. Dell Latitude E4310 מהסדרה העסקית של דל, מחשב מדהים מתחרה ראש בראש ב-301 ולדעתי עדיף עליו

http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=10286

ועוד אופציה:

2. HP EliteBook 2540p WK303EA מהסדרה העסקית הבכירה של HP . למחשב הזה מעבד i7 620LM שהוא מעבד דל הספק מהסדרה החדשה של אינטל. מה שאומר מעבד חזק יחסית שצורך מעט חשמל, בעל זמן עבודה ארוך מאוד

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=15522

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

החלטנו בסוף ללכת על סדרת הX של LENOVO בגודל 13''. שאלתי היא, איך אני יודע איזה דגם לבחור? הבעיה שלי היא מתפצלת לשניים א. אני כבר לא כל כך מעודכן בשוק הניידים ובטכנולוגיות הנוכחיות ב. לפי מה שראיתי, האתר של לנובו השתנה מהאופן בו היה בנוי פעם. היום יש את דגם האב-טיפוס של המחשב עם אפשרויות לCUSTOMISING, בעוד שפעם היה אפשר לבחור דגם ספציפי..

תודה לעוזר...

פורסם

בלנובו עסקי 13" אין מה לבחור - יש רק X301, שגם הוא מתיישן קצת (אבל עדיין מחשב מעולה בהרבה מובנים).

יש להביא בחשבון שהוא לא תומך בתחנת עגינה, וחיי הסוללה לא מצטיינים במיוחד. לא נוראיים, אבל פחות ממה שאפשר לצפות ממחשב בגודל כזה שאמור להיות נייד ביותר.

פורסם

אני במקומך עוזב את ה-X301 והולך דווקא על מחשב כמו ה-Portege R700 של טושיבה:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834114954&nm_mc=OTC-Froogle&cm_mmc=OTC-Froogle-_-Notebooks-_-Toshiba-_-34114954

מחיר זול יותר

משקל קל יותר

מפרט חזק יותר

סוללה חזקה יותר

והוא מגיע עם 3 שנים אחריות עולמית

למה בכלל להסתכל על X301 כשאפשר לקנות את זה?

פורסם

למה בכלל להסתכל על X301 כשאפשר לקנות את זה?

אפשר אולי להזכיר שיקולי איכות בנייה ואמינות, למרות שאין לי משהו רע לומר על Portege, חוץ מזה שאין לסדרה זו מוניטין כמו ל-Thinkpad. אבל עבורי - הארגונומיה (מקלדת וtrackpoint) עושה את כל ההבדל, והיא גורם מספיק לא להתסכל על נייד שאינו Thinkpad.

כמו כן, אני מאוד אוהב בעסקיים של לנובו את ההנדסה שלהם וכמה שפשוט לפתוח את המחשב, להחליף חלקים אם צריך (יש גם תיעוד למופת). עם Portege עוד לא יצא לי להתעסק, אני רק מקווה שהם עדיפים על הSatellite. יצא לי לפרק אחד כזה עם חבר, וזה היה סיוט.

בכל מקרה זה אישי מאוד. הPortege באמת נראה מחשב חמוד.

פורסם

הפרטוג'ה 600 (עוד לא ראיתי בעיניים את ה 700) הוא בדיוק ההפך מה X. המסך שלו עדין בצורה שלא תאמן, ויש להם בעיות קירור קשות (לפי דעתי לפחות).

כמו שאמרו לך - ב 13 אינץ יש רק את ה X301 שהמחיר שלו הוא מוגזם לחלוטין. אתה יכול באותו מחיר לקנות את הלטיטוד של דל עם SSD בסביבות ה 10K ולקבל מחשב מעולה, עם מקלדת נוחה מאוד, טראקפוינט ואמינות מרשימה.

פורסם

הפרטוג'ה 600 (עוד לא ראיתי בעיניים את ה 700) הוא בדיוק ההפך מה X. המסך שלו עדין בצורה שלא תאמן, ויש להם בעיות קירור קשות (לפי דעתי לפחות).

אני לא יודע מאיפה הבאת את השטויות האלה, אבל לפי ביקורות בכל מקום סדרת ה-Portege היא סדרה עסקית לכל דבר

אין לה שום בעיות התחממות ועוד לא נתקלתי במשהו שטען שהמסך עדין.. אם יש לך טענות - תגבה אותם בהוכחה!

פורסם

נתחיל מהסוף: נגעת פעם בפורטג'ה ? או שרק קראת ביקורות? חצי מהדברים שאנשים אומרים כאן מבוססים על דעות אישיות. שטויות זה לא.

יש לי כמה כאלה בעבודה. בעיקר המנהלים הבכירים קונים אותם (ה R600 עלה בסביבות ה 11K ומעלה) ואני אומר לך שאני נוגע בהם בעדינות. המסך *מאד* דק כדי להשיג את המשקל שהם רוצים וזה מורגש מאד. בנוסף עובד אחר היה חייב להדביק משהוא על הטאצפאד כי הוא פשוט *רתח* כל הזמן. וככה זה בדגם הזה.

גם ברור לי שנפילה אחת והמחשב הרוס.

ה R700 טרם הגיע למשווקים, אבל אני בטח אראה אותו עוד חודש חודשיים ונראה, אולי הם שיפרו משהוא (קשה לי להאמין)

פורסם
  • מחבר

בלנובו עסקי 13" אין מה לבחור - יש רק X301, שגם הוא מתיישן קצת (אבל עדיין מחשב מעולה בהרבה מובנים).

יש להביא בחשבון שהוא לא תומך בתחנת עגינה, וחיי הסוללה לא מצטיינים במיוחד. לא נוראיים, אבל פחות ממה שאפשר לצפות ממחשב בגודל כזה שאמור להיות נייד ביותר.

מנסיוני הדל עם T61, ומהמוניטין של העסקיים של לנובו, אני מרשה לעצמי להיות שמרן ולא לרעות בשדות זרים, ככה שמבחינתי אני דבק בTHINKPAD

עד כמה מסורבל זה לחבר מחשב X301 כזה למסך חיצוני\מקלדת בלי תחנת עגינה? ומנגד, איפה הX201 עומד ביחס אליו מבחינת הפרמטרים הנ"ל של תחנת העגינה והסוללה?

פורסם
  • מחבר

סליחה על ההקפצה, אני פשוט די קרוב לקניית המחשב, אשמח אם תעזרו.

תודה.

פורסם

אני מניח שאתה מחפש תשובות לשאלות האחרונות שלך.

עד כמה מסורבל זה לחבר מחשב X301 כזה למסך חיצוני\מקלדת בלי תחנת עגינה?

כמו לכל מחשב נייד - מחברים את המקלדת והעכבר בUSB ואת המסך בVGA/DISPLAYPORT.

איפה הX201 עומד ביחס אליו מבחינת הפרמטרים הנ"ל של תחנת העגינה והסוללה?

הX201 תומך בתחנת עגינה ייעודית (X200 ULTRABASE), וקיימת עבורו סוללת 9 תאים שאיתה זמן הסוללה יהיה ממש ארוך. במיוחד בX201S (מעבד מתח נמוך).

הX201 קצת יותר עבה מהX301 אבל קצת יותר קל.

פורסם

תשאר עם סדרת הThinkPad

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים