עבור לתוכן

שידרוג מחשב האם כדאי?‬

Featured Replies

פורסם

שלום פורום מקסים.....

יש לי מחשב שבניתי בעבר לפני 3 שנים בערך לצורך עבודה תלת מימד ואנימציה.

אני רוצה לשדרג למעבד i7 ובטח אני אצטרך לשדרג גם זיכרונות ולוח אם

רציתי לדעת אם שווה לשדרג או לקנות מחשב חדש וכמובן

אם אפשר לקבל המלצות על איזה מהמעבדים לקנות ואיזה זיכרונות ולוח אם

תודה מראש

CPU Type: QuadCore Intel Core 2 Q9450, 2000 MHz (6 x 333)

Motherboard : Gigabyte EP35C-DS3R

Memory: Kingston 2G-UDIMM 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM x 2

Video Adapter: NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB)

Disk Drive : WDC WD2000JS-22MHB0 ATA Device

Disk Drive : WDC WD5000KS-00MNB0 ATA Device

CASE : THERMALTAKE CASE VD2000BNS MATRIX BLACK

Monitor: SyncMaster T200HD samsung

נ.ב

אולי כדאי לציין שאני גרה ביוון

אז חנויות בארץ לא ממש רלווינטיות אז רק דגמים יהיו מתאים.

תודה רבה

פורסם

היי,

אני מבין שאת עוסקת באנימציה בתור עסק ולא בתור תחביב, תקני אותי אם אני טועה.

בכל מקרה, באיזה תוכנות את משתמשת כרגע? באיזה מצבים את מרגישה שהוא כבד או לא מספק את הסחורה?

כי אני חייב לציין שהוא נחשב חזק גם במונחים של היום מבחינת רמת המעבד, אז לא הייתי ממהר להחליף אותו, דבר שכן הייתי שוקל זה הוספת עוד 4GB של זיכרון, והחלפת כרטיס המסך לכרטיס מסוג quadro של nvidia, מה התקציב שלך לשדרוג?

דבר נוסף שהייתי שוקל זה להוסיף דיסק קשיח נוסף ולעשות RAID.

בסך הכל המערכת בסדר גמור וצריכה רק שדרוג.

פורסם
  • מחבר

וואוו על התגובה המהירה, אין ספק שזה ה-פורום..

אני עובדת עם תוכנת 3D STUDIO MAX ומרנדרת עם VRAY

עורכת תמונות וטקסטורות עם PHOTOSHOP ועובדת עם תוכנת AFTER EFFECTS

אני עובדת בתוכנות האלה כתחביב אבל מתי שיוצא גם כעבודה.

קניתי לפני חודש מערכת קירור נחמדה והיא הורידה לי את הטמפ' של המעבד ל- 45-50 אחרי שהמחשב היה עולה ל-70.

הוא נהיה כבד ברינדורים מטורפים אבל חוץ מזה הוא מספק אותי לחלוטין.

אני פשוט מתפתה לקנות את ה-I7 החדש.

בקשר לכרטיס מסך..איזה אתה ממליץ????

הזיכרונות זה נראה לי אפשרי מפני שיש 4 סלוטים בלוח אם..

פורסם

ראשית, כדאי בכל זאת לציין טווח מחירים רצוי, אלא אם באמת אין כאן מגבלה.

מכיוון שמדובר בעיקר כתחביב ולא לשימוש כבד במיוחד לפרנסה אני מצטרף לדעתו של קודמי - עדיף לחזק מעט את המפרט הנוכחי מלעשות שדרוג מלא כי עדיין יש לך מעבד מכובד מאוד ושדרוג ל-I7 יעלה בלי פרופורציה לשיפור הביצועים הצפוי:

http://www.anandtech.com/bench/Product/51?vs=47

אפשר לקבל שיפור די דומה על פלטפורמות זולות יותר (I7-860 על 1156 או 6X1090T של AMD למשל).

מפת הדרכים של אינטל לגבי התושבות הקיימות (1366/1156) לא מבטיחה במיוחד מבחינת אופק שדרוג ועומדות להיכנס די מהר תושבות אחרות לגמרי עם ליין מעבדים שונה כך שלטעמי זה זמן לא טוב להמר על פלטפורמת אינטל אם חשוב לך אופק שדרוג. עם AMD על בסיס לוחות AM3/DDR3 זה הימור בטוח יותר.

אם את יודעת לעשות OC (או מכירה מישהו שמבין בזה) תוכלי לסחוט מהמחשב עוד "מיץ" בלי בעיה.

קראי ראשית את הדיון בעניין מפרטי גרפיקה כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=451237.0

אם כי אני מזהיר אותך שאין מסקנה חד משמעית שם עדיין.

הרוב מעלים ספקות רבים לגבי התועלת בכרטיסי הקוואדרו למשתמש ביתי, אפילו מקצועי.

אם בכל זאת תחליטי לשדרג את כל המערכת - חסרים פרטים.

עדכני שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - בדגש על OC, תוכנות בשימוש, שקט ונתוני גיימינג אם יש.

להסברים ודוגמאות גשי לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

אולי כדאי לציין שאני גרה ביוון

האמת - זו הסיבה העיקרית שעניתי כאן ;)

זה משהו שאני מתכנן מזה זמן מה, גם אם לפרק זמן מוגבל.

חולה על יוון מזה שנים ארוכות והייתי שם אולי 6 או 7 פעמים (איים בעיקר) כולל ירח דבש בכרתים + טיול משפחתי בקפריסין.

כדי לא להספים את הת'רד - אכתוב לך בפרטי - אשמח לכמה תובנות וטיפים ממי שכבר "עשה" את זה.

פורסם
  • מחבר

אההה תודה רבה לכולכם על התגובות..

TMPUS

אתה מוזמן לשאול בכיף

פורסם

שימי לב לדבר נוסף, אם תחליטי להוסיף זיכרון תצטרכי להחליף את מערכת ההפעלה לאחת בתצורת 64BIT ולא 32 שזה הסטנדרט, שאני מנחש שיש לך כרגע.

לדעתי OC בהחלט יסגור לך את הפינה של המעבד, אם תוסיפי עוד 4 GB זיכרונות זה יהיה מעולה, ולגבי הכ.מסך יש ויכוחים בנושא אבל במקומך כן הייתי מחליף לכרטיס מסוג קוואדרו, וגם אם לא ותשפרי את שאר הדברים שאמרנו אז גם תרגישי שיפור.

פורסם
  • מחבר

psu שלום

במקרה כרגע אני התקנתי דווקא ווינדוס 7 32 ביט, אבל בדרך כלל אני עובדת עם 64 ביט.

הכרטיסים של קוודרו יקרים בטירוף.. יש לך המלצה על כרטיס מסך עד 400 יורו בערך?

בקשר ל- OC אין לי שמץ של מושג איך עושים את זה, זה לא יכול להשבית לי את המחשב לגמרי?

תודה על העזרה המדהימה.

פורסם

1. קשה לתת חוו"ד הגיוני על כ.מסך בתחום המחירים שהצעת לפי מחירון של יוון. אם יש לך קישור לאתר של חנות שאת מתכננת לקנות בה, כדי שנוכל לראות את המחירים זה יעזור.

2. OC שנעשה על ידי מי שלא מבין בזה, עלול לגרום לנזק, במידות שונות.

פורסם

אישית לא השתמשתי בכרטיס קוואדרו, יש לי חבר שרכש מחשב לאנימציה וקנה את ה1800, באיזור ה2000 ש"ח והיה מאד מרוצה, הרגיש שזה שינה לו את העבודה לגמרי. מצד שני הוא גם החליף מחשב ישן בהרבה ויכול להיות שהשינוי נבע לאו דווקא מהכ.מסך..

מה שהייתי עושה במקומך לגבי הכ.מסך הייתי פונה לחברות של התוכנות שאת משתמשת בהן ומבקשת מהן המלצה לכרטיס שהן יודעות שיעבוד בתאימות מלאה וביצועים טובים מול התוכנה שלהם (בסביבות התקציב שאת רוצה).

לא הייתי עושה OC אם אני לא מבין בזה, אם יש לך חברים שמבינים אז הכי טוב, אם לא אז הייתי שוקל לפנות לחברת מחשבים ביוון (סיכון, כי אנחנו לא יודעים להמליץ לך על חברה שיודעת מה היא עושה).

מצד שני אין לך הרבה מה להפסיד אם גם חשבת להחליף מלכחילה את כל המערכת.

במקומך הייתי מוסיף זיכרון - מחליף מערכת הפעלה ל64 ביט, מחליף כ.מסך בהתאם למה שימליצו לי ובודק אם משהו השתנה לטובה, אם המצב ייספק אותך תחכי עם הOC.

יום טוב :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים