עבור לתוכן

עזרה בבחירת כרטיס מסך סביב 1500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

עקב מותו בטרם עת (ראו פורום עזרה טכנית) של ה- 8800GT שלי (השם ייקום דמו), אני רוצה לקנות כרטיס מסך חדש לשלוש שנים הבאות.

התקציב הוא סביב 1500 שקל. המועמדים הם ה 5850 וה 470. כרגע חזרתי אחורה ל- 7800GT שלי, אז זאת לא ממש אופציה לחכות כמה חודשים לכרטיסים חדשים.

צרכים:

משחקים מכל הסוגים. היום יש לי רק מסך 19" ולכן שני הכרטיסים הם overkill, אבל עוד שנה אני אקנה מסך גדול יותר (כנראה FHD).

כמו כן צריך לקחת בחשבון שיש לי ספק כח HEC של (שקר כלשהו) וואט. כאשר (שקר כלשהו) זה 430, אם אני זוכר נכון (המחשב לא מולי כרגע).

חשיבות גדולה לשקט מהכרטיס, בעיקר כאשר עובדים ב-2D בלבד. לצורך העניין, כיום המעבד הוא core 2 duo E6750, עם סיכוי לשדרוג ל- QX9770.

מסקירת אתרים שעשיתי, נראה שהביצועים קרובים מאוד.

Radeon 5850-

מחיר: 1435 באייבורי, (sapphire)

שלוש שנים אחריות.

צריכת הספק סבירה. רעש (כנראה?) סביר.

תמיכה ב- eyefinity (לא מאוד שימושי).

איך יראו הביצועים בעוד שנה ב- FHD? בעיקר מבחינת מינימום פריימים לשניה?

משתמש ב- catalyst, שהוא לא תמיד יציב.

Geforce GTX470-

מחיר: 1550 (palit).

שנתיים אחריות.

צריכת הספק גבוהה- סבירות גבוהה לצורך בספק חדש.

רעש גבוה(?)

טמפרטורה גבוהה.

תמיכה ב-physX (שימושי), CUDA (לא שימושי, חוץ מ JC2).

משתמש ב- nforce, שבד"כ יציב כמו סלע.

זה המידע שהצלחתי לארגן. מה דעתכם?

פורסם

ה470 יותר שקט מה5850 אך לשניהם ניתן להגדיר באיזה מהירות אתה רוצה שהמאוורר יסתובב, לא ניתן להשיב לשאלתך בנוגע לאיך הם ירוצו עוד שנה, נביאים אנחנו לא.

בסופו של דבר שניהם נהדרים, כיום הם עושים את העבודה מצויין וע"פ איך שפירטת את הצרכים פשוט תיקח את מה שיותר זול.

פורסם

430 לא יצליח להחזיק אף אחד מהכרטיסים.

פורסם
  • מחבר

jclarkk - לא חשבתי שאתם נביאים. אבל מכל הפתיל הענק שעוסק בהשוואה בין שתי הסדרות הללו, חשבתי שאולי הגיעו למסקנה מי יתמוך יותר טוב במשחקים הבאים (דיבורים על טסלציה וכאלה).

בנוסף, מה הדיעה הרווחת לגבי מי מהם עדיף מבחינת כמות פריימים מינימלית?

edenn - למה? אם ה- 5850 מושך פחות מ- 260W במקסימום, המעבד 65W, וכל שאר המערכת בטח פחות מ- 80W, למה 430W לא יספיק?

במחשבה נוספת על הספק, השאלה אם לא יחסרו לי rails לחיבורים עתירי ההספק של ה-470?

פורסם
  • מחבר

עצות, מישהו?

פורסם

לשאלתך, ה-470 חזק יותר בטסלציה, כמו כן במינימום fps.

יש גם עם 3 שנים אחריות בתוספת 30 ש"ח מהמחיר שציינת בהתחלה:

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=7376

אגב כמה אמפר יש על מסילות ה-12V בספק שלך ?

פורסם

לשאלתך, ה-470 חזק יותר בטסלציה, כמו כן במינימום fps.

יש גם עם 3 שנים אחריות בתוספת 30 ש"ח מהמחיר שציינת בהתחלה:

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=7376

אגב כמה אמפר יש על מסילות ה-12V בספק שלך ?

לפי הספק לא הייתי ממליץ לו על משהו יותר מHD5850, וגם זה גבולי.

פורסם

לא "המלצתי" לו שום כרטיס לשילוב עם הספק הזה.

ברור לכולנו שהוא יאלץ להחליף ספק אם הוא רוצה אחד מ-2 הכרטיסים האילו. הוא בעצמו מודע לעובדה שיש לו ספק "שקר כלשהו".

פורסם

לא "המלצתי" לו שום כרטיס לשילוב עם הספק הזה.

ברור לכולנו שהוא יאלץ להחליף ספק אם הוא רוצה אחד מ-2 הכרטיסים האילו. הוא בעצמו מודע לעובדה שיש לו ספק "שקר כלשהו".

אם אני לא טועה נתוני ה12V של הספק שלו הם +12V1@17A, +12V2@15A (הוא יצטרך לבדוק בעצמו כדי לאשר את טענותי)

זה אמור להיות בדיוק מספיק כדי להריץ HD5850 במערכת שלו מבלי לרכוש ספק חדש.

פורסם

http://forum-en.msi.com/index.php?topic=104805.0

לפי הרשימה הזאת (מפי אדמיניסטרטור ב-MSI), ה-5850 צריך ספק מינימום 500W עם 40A משולב על מסילות ה-12V.

שם הוא מתייחס למערכת בסיסית, ללא OC.

ב-guru3d נתנו את אותם הנתונים בדיוק, כאשר ההתייחסות היא למערכת high-end

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5850-review-crossfire/9

גם אם הספק שלו מכיל 15A ו-17A זה לא מתקרב לנתונים הנ"ל. וגם אם הוא היה יכול לדחוף שם 5850 באופן גבולי - זה לא מומלץ.

אני לא לוקח אחריות על אמינות הנתונים הנ"ל, אם בהתייחס למע' כזאת או אחרת. שכל אחד יפרש אותם איך שמתחשק לו וישא בתוצאות באשר הן.

פורסם

שיבדוק כמה הספק מכיל, הוא יכול גם 27-30A כך שזה באמת תלוי אם זה שקר כלשהו או משהו נורמאלי.

הHD5850 צורך במאמץ כ20W יותר מ9800GT.

בכל אופן מה שצריך זה ספק חדש יחד עם הכרטיס ללא ספק.

בכל אופן בעוד שנה הוא יקנה FHD, עד עוד שנה אלוהים גדול. ולכן מה שאני מציע עכשיו זה מינימום הוצאות. כרטיס כמו HD5770 אינו צורך הרבה חשמל ומהווה אחלה קפיצת ביצועים

פורסם
  • מחבר

1- אני אבדוק היום את הספק (הספק הוא של HEC, רק את ההספק שלו אני לא זוכר ונדמה לי שהוא היה 430W בערך)

2- syndrome, הדרישה שמובאת מפי ATI היא

500Watt or greater power supply with two 75W 6-pin PCI Express® power connectors

עם זאת, בבדיקות הצריכה לפי tom's hardware ו- techspot (כדוגמא), צריכת המערכת היא סביב 310W בעומס מלא. אם זה ככה, בשביל מה לדרוש 500W?

בנוסף, לפי הטבלה שהבאת מ- MSI, אזי ה- 8800GT הישן שלי דורש מינימום של 450W אבל הוא עבד אצלי עם פחות הספק בלי בעיות מעל שנתיים.

עם זאת, אין לי מושג לגבי חוזק זרמים.

בכל מקרה, יכול להיות שרק בגלל הצורך במחבר 6-פינים נוסף אני אצטרך לקנות ספק.

פורסם

1- אני אבדוק היום את הספק (הספק הוא של HEC, רק את ההספק שלו אני לא זוכר ונדמה לי שהוא היה 430W בערך)

2- syndrome, הדרישה שמובאת מפי ATI היא

500Watt or greater power supply with two 75W 6-pin PCI Express® power connectors

עם זאת, בבדיקות הצריכה לפי tom's hardware ו- techspot (כדוגמא), צריכת המערכת היא סביב 310W בעומס מלא. אם זה ככה, בשביל מה לדרוש 500W?

בנוסף, לפי הטבלה שהבאת מ- MSI, אזי ה- 8800GT הישן שלי דורש מינימום של 450W אבל הוא עבד אצלי עם פחות הספק בלי בעיות מעל שנתיים.

עם זאת, אין לי מושג לגבי חוזק זרמים.

בכל מקרה, יכול להיות שרק בגלל הצורך במחבר 6-פינים נוסף אני אצטרך לקנות ספק.

הכרטיס מגיע עם מתאמי MOLEX ל6 פינים גם כן אם יש לך MOLEX פנויים...

פורסם

5850 יש לי את הטוקסיק,הוא שקט מאוד...לא שומעים כלום

פורסם
  • מחבר

עדכון:

מכיוון שהכרטיס הנוכחי שלי (8800GT) גווע, ואין להשיגו יותר, נועה מחשבים הציעו להחליף לי אותו ב radeon 5750.

מבדיקה ראשונית שעשיתי זה שיפור בביצועים, אבל נראה לי שעדיף כרטיס שיחזיק לזמן ארוך.

אני יכול לקבל מהם זיכוי, ואיתו לקנות את ה- GTX470 באלף ש"ח (זיכוי של 580 ש"ח), מכיוון שאין להם במלאי את ה- 5850.

מה דעתכם? כמובן שזה ידרוש ממני ספק חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים