עבור לתוכן

לוח אם חלופי, מה לבחור? GA-EP45-DS3 VS GA-EP45C-DS3R

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מעוניין לדעת איזה לוח אם לבחור מבין GA-EP45-DS3 או GA-EP45C-DS3R

ההבדל הוא שהGA-EP45C-DS3R תומך בDDR3 בנוסף לDDR2, תומך ברייד מלא ומגיע עם פאנל סאטה שניתן להרכיב מאחור.

הGA-EP45-DS3 מעניק תמיכה לזכרונות DDR2 בלבד, אינו תומך ברייד ולא מגיע עם שום חיבור סאטה אחורי.

הבחירה נראת קלה לא?

אמנם סופר לי כי לוחות אם שתומכים בDDR3+DDR2 נוטים לחוות תקלות רבות

לכן אני שואל אתכם חברי הפורום, האם זה נכון? אני משלב את הלוח עם מעבד Q9300 וזכרונות DDR2.

חבל לי לאבד את האופציה של הRAID

(אלו הן 2 האופציות היחידות, ועלי לקבל את ההחלטה מהר)

פורסם

לקנות לוח שתומך ב-DDR3 וגם ב-DDR2.. זה לא ייתן לך כלום. גימיק מיותר.

מה התקציב שלך ומה הדרישות שלך מהלוח? RAID? איזה בדיוק?

לאילו מעבד וזיכרונות תתאים את הלוח?

האם אתה מחליף לוח, ואם כן אז למה?

פורסם
  • מחבר

לקנות לוח שתומך ב-DDR3 וגם ב-DDR2.. זה לא ייתן לך כלום. גימיק מיותר.

מה התקציב שלך ומה הדרישות שלך מהלוח? RAID? איזה בדיוק?

לאילו מעבד וזיכרונות תתאים את הלוח?

האם אתה מחליף לוח, ואם כן אז למה?

כמו שציינתי בהודעה, אין תקציב, זה רק בחירה בין 2 הלוחות הספציפיים הללו.

אני בקושי יודע מה זה RAID (מערך של כוננים קשיחים שעובדים יחד כדי לשפר את הביצועים לא? {)

כמו שרשמתי המעבד יהיה Q9300 בOC וזכרונות 2GBX2 של A-DATA DDR2 במהירות של 800MHZ בOC ל1000MHZ

אני מחליף את הלוח בגלל שהP5N-D הוא הלוח הגרוע ביותר שנתקלתי בחיי בSLI.

חוויתי כלכך הרבה קריסות במהלך השנתיים האחרונות, עד שפשוט הציעו לי להחליף את לוח האם.

בכל מקרה באתי עם השאלה האם המיתוס לגבי זה שלוחות עם תמיכה גם בDDR2 וגם בDDR3 מהווים בדרך כלל בעיות בOC ולא יציבים במיוחד (בעיתיים)

אין לי כל צרך בDDR3, אבל הRAID קורץ לי.

שניהם באותו המחיר, ובינתיים הלכתי על הזה ללא התמיכה בRAID וללא הDDR3 (מה שהחנות המליצה)

בחירה נכונה?

פורסם

אני מציע לך לעצור רגע, לקרוא קצת מה זה בכלל RAID, להחליט אם אתה צריך אותו או לא ואם יש לך עוד דרישות, ואז בהתאם לתקציב לבחון שוב את האפשרויות.

בכל מקרה אין שום סיבה לקנות לוח שתומך גם ב-DDR2 וגם ב-DDR3, רק בגלל התמיכה הזאת, זה נתון "מכירה" ולא יותר (וגם ככה אתה יכול לעבוד רק עם זכרונות DDR2 או DDR3 ולא שילוב כלשהו של השניים).

פורסם

לי יש את הEP45-DS3 ואישית אני מרוצה ממנו מאוד ,ולא מתחרט על זה ששילמתה עליו 595 שקל :P ,בעוד כחודשיים נקנה ספק + מארז +כ.מסך חדשים ,גם קירור על הדרך וניראה מה הלוח אם הזה שווה מבחינת OC ;D

אפס תקלות (למעט משהו מוזר שקרה לי וזה שהביוס התאפס לF3B מF8 שהיה :kopfpatsch: מעמניין ממה זה היה :screwy: )

לפי מה שראיתי ההבדל היחיד בין הלוחות זה מערך הRAID שאין בDS3 ותמיכה בDDR3 ,מה שבאמת לא יביא לך שום תועלת

אם אתה צריך RAID אז קח את הEP45C-DS3R ,רוצה לקרוא קצת יותר על זה אז הנה http://he.wikipedia.org/wiki/RAID

בכול מקרה אם לא . אז קח את הDS3

פורסם

לי יש את הEP45-DS3 ואישית אני מרוצה ממנו מאוד ,ולא מתחרט על זה ששילמתה עליו 595 שקל :P ,בעוד כחודשיים נקנה ספק + מארז +כ.מסך חדשים ,גם קירור על הדרך וניראה מה הלוח אם הזה שווה מבחינת OC ;D

אפס תקלות (למעט משהו מוזר שקרה לי וזה שהביוס התאפס לF3B מF8 שהיה :kopfpatsch: מעמניין ממה זה היה :screwy: )

לפי מה שראיתי ההבדל היחיד בין הלוחות זה מערך הRAID שאין בDS3 ותמיכה בDDR3 ,מה שבאמת לא יביא לך שום תועלת

אם אתה צריך RAID אז קח את הEP45C-DS3R ,רוצה לקרוא קצת יותר על זה אז הנה http://he.wikipedia.org/wiki/RAID

בכול מקרה אם לא . אז קח את הDS3

אני לא חושב שבאמת אשתמש בRAID המדובר, וגם לא בDDR3.

אז הוחלט הGA-EP45-DS3 בשילוב של HD5850 :)

(זה אור כהן מדבר מהמשתמש של אח שלי :P )

פורסם

למה בעצם אתה נעול על הds3? יש גם את p45-ud3p או את הP5Q של אסוס. לפי מה שהבנתי הם עדיפים לOC

פורסם

לפי מה שהבנתי הוא מחליף לוח ואלו האפשרויות היחידות שהחנות מספקת לו.

פותח הת'רד, אל תחשוש מלוח שמציע תמיכה בשני סוגי זיכרונות, אין עם זה שום בעיה.

אם אתה אכן מקבל את ה-bracket ל-eSATA ותמיכה ב-RAID באותו מחיר, מלבד זאת הלוחות זהים, אז אין סיבה שלא ללכת על ה-EP45C-DS3R.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי הוא מחליף לוח ואלו האפשרויות היחידות שהחנות מספקת לו.

פותח הת'רד, אל תחשוש מלוח שמציע תמיכה בשני סוגי זיכרונות, אין עם זה שום בעיה.

אם אתה אכן מקבל את ה-bracket ל-eSATA ותמיכה ב-RAID באותו מחיר, מלבד זאת הלוחות זהים, אז אין סיבה שלא ללכת על ה-EP45C-DS3R.

זה כבר לא משנה.

בחרתי את לוח הEP45-DS3 בגלל שקראתי באינטרנט ש"לוחות בעלי תמיכה בDDR2 ובDDR3 יחדיו זכו באופן מוצדק ליחס של לוחות לא טובים לOC ולא יציבים"

אני גם ככה לא צריך את האופציות הנוספות הללו ובשביל מה לי להסתבך בבעיות נוספות? ( גם ככה החנות לא תוכל לומר לי: אמרתי לך, עכשיו זבשך :) )

פורסם

אומרים לך שאין בעיות ואתה אומר "בשביל מה לי להסתבך עם בעיות"?

:nixweiss:

בכל מקרה- נעשה כבר, לא רלוונטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים