עבור לתוכן

התלבטות לגבי מעבד וזיכרון למחשב שיריץ VM's

Featured Replies

פורסם

שלום

אני לא בטוח אם השאלה מיעדת לפה או לפורום מפרטים (כי אני לא מבקש מפרט מלא ומסודר) אז שאלתי פה.

אני מעוניין לבנות מחשב שמצד אחד יריץ כמה VM's במקביל (המקסימום יהיה 3 במקביל) ויוכל לסחוב אותם בכבוד, ומצד שני ישמש אותי לשימושים משרדיים יום יומיים ומדי פעם גם למשחקים מזדמנים (אני לא ממש גיימר - אם יוצא לי לשחק פעם בשבוע זה יפה. בעיקר FPS ומשחקי ספורט. אבל בכל זאת שיוכל להריץ בצורה סבירה). לא מתוכנן אוברקלוק.

אז קודם כל הזיכרון:

אני אקנה 8GB של חברה מוכרת, אבל השאלה היא האם כדאי להתעקש על זכרון במהירות שעות גבוהה ועם תיזמונים נמוכים (ועם heatsync צבעוני - ומחיר בהתאם) או שניתן להסתפק בזיכרון VALUE פחות נוצץ ועם מחיר יותר הגיוני ? האם אני ארגיש הבדל משמעותי ?

שנית, המעבד:

שקלתי את ה- phenom x6 1090T מתוך הנחה ששש ליבות יוכלו להתמודד טוב יותר עם הרצת 4 מערכות הפעלה במקביל. האם זה נכון ?

ראיתי שהוא לא מופיע באף מפרט מומלץ ואני מניח שזה בגלל שהוא לא יותר טוב בצורה משמעותית מהפנום 4 ומה- i7, i5

האם יהיה לו יתרון כלשהו במצב שלי ?

חוץ מזה, נראה לי שהוא בנוי בטכנולוגיה ישנה יחסית שעומדת לפנות את הבמה - האם כדאי להשקיע בו למרות שהוא יהיה מיושן כמעט מההתחלה ?

תודה

פורסם

שקלתי את ה- phenom x6 1090T מתוך הנחה ששש ליבות יוכלו להתמודד טוב יותר עם הרצת 4 מערכות הפעלה במקביל. האם זה נכון ?

ראיתי שהוא לא מופיע באף מפרט מומלץ ואני מניח שזה בגלל שהוא לא יותר טוב בצורה משמעותית מהפנום 4 ומה- i7, i5

האם יהיה לו יתרון כלשהו במצב שלי ?

חוץ מזה, נראה לי שהוא בנוי בטכנולוגיה ישנה יחסית שעומדת לפנות את הבמה - האם כדאי להשקיע בו למרות שהוא יהיה מיושן כמעט מההתחלה ?

הוא לא במפרטים כי הוא די חדש והם כנראה לא עודכנו מאז שיצא.

העיקרון הוא כזה - בכל מקום שיש הצדקה ל-i7 יש גם הצדקה ל-X6 ושווה לשקול אותו.

שתי החברות מתכננות ארכיטוקטורות חדשות ב-2011 אז אפשר להסתכל על כל מה שאתה קונה היום כ"ישן"

לעניינך:

בוירטואליזציה כמה שיותר ליבות יותר טוב, אבל במקרה שלך גם ארבע ליבות יספיקו, ואפילו ארבע ליבות לא יקרות יחזיקו שלוש מכונות וירטואליות.

אם אתה בכ"ז רוצה יותר ליבות, שקול את ה-1055T שהוא זול יותר, ברמת מחיר של הi5-750 והפנום 965 ובודאי חזק משניהם בוירטואליזציה.

פורסם
  • מחבר

בנוגע לקניית 1055T - לפי כל מה שקראתי עושה רושם שחוץ ממהירות השעון הבסיסית אין הבדל בינו לבין ה 1090T. האם זה אומר שעם קצת אוברקלוק אפשר בעצם להפוך את ה 1055T ל 1090T ?

ניסיתי לגגל את זה ולא יצאו לי תוצאות ברורות (כלומר, ציפיתי שיהיו שם סיפורים על אנשים שביצעו כזה דבר בהצלחה ולא כל כך מצאתי).

פורסם

מלבד התדר ישנו הבדל נוסף שנרמז בשם המעבד.

Phenom II X6 1090T BE

Phenom II X6 1055T

הסיומת BE מציינת Fully Unlocked Black Edition

כלומר ניתן לבצע המהרה באופן קל יותר לגרסת ה-1090T BE.

מבחינת ה-1055T ניתן תיאורטית להעלות את התדר עד לרמה של ה-1090T אבל זה תלוי במעבד הספציפי שקיבלת/תקבל.

בנוגע לוירטואליזציה אני ממליץ לוודא מראש שהחומרה שאתה קונה נתמכת ע"י תוכנת הוירטואליזציה שבה אתה מתכנן להשתמש.

פורסם

יכול להיות שאנחנו סתם מדברים גבוה. מה התקציב?

פורסם
  • מחבר

ראיתי מאמרים של אנשים שהריצו את ה 1055T בצורה יציבה על 3.7Ghz מבלי להעלות בכלל את המתח למעבד וללא שום שינוי מלבד התדר הבסיסי (מכפלה כאמור נעולה).

עם העלאת מתח הוא הגיע לסביבות ה 4.4Ghz

עכשיו, אני לא אוברקלוקר רציני ולא מעוניין לבדוק מה הגבול שאליו ניתן להגיע. כל מה שאני רוצה זה להשיג 1090T במחיר של 1055T. אם אני קונה 1055T ומריץ אותו על 3.7Ghz או אפילו 3.4Ghz אז בעצם אני מקבל מעבד מהיר וחזק לא פחות מ- 1090T על מהירות סטוק. האם זה נכון ?

האם חוץ מתדר השעון יש איזשהו הבדל ביניהם ?

לגבי תמיכת מעבד בוירטואליזציה, זה נחמד אם יהיה אבל לא חובה.

התקציב לכל המערכת הוא משהו כמו 5000 שקל לא כולל מסך, ספק כוח ומארז, עם אפשרות לחריגה של 500 שקל אם צריך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים