עבור לתוכן

לא מוכנים לבטל לי בגרות 4 יח"ל באנגלית כדי ש&#1

Featured Replies

פורסם

עשיתי 3 יחידות אנגלית עברתי ולאחר מכן ב יחידות4 נכשלתי...

בית הספר ביקש ממשרד החינוך לבטל את שני השאלונים שעשיתי D,E והם סירבו..יש מה לעשות בנדון? :facepalm: :facepalm: :facepalm:

• תגובות 52
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש כזה דבר 3 יח' באנגלית?

בכל מקרה, פשוט תעשה מועד ב'/חורף ותעבור, גם ככה עם 4 יח' באנגלית אין לך ממש מה לעשות באוניברסיטה ועם 3 (שוב אני לא בטוח שזה באמת קיים) בטח ובטח שאין לך מה לעשות.

פורסם

עשיתי 3 יחידות אנגלית עברתי ולאחר מכן ב יחידות4 נכשלתי...

בית הספר ביקש ממשרד החינוך לבטל את שני השאלונים שעשיתי D,E והם סירבו..יש מה לעשות בנדון? :facepalm: :facepalm: :facepalm:

תשמע חבר ,באמת שכדאי לך לעשות בגרות מועד הבא וכבר לעשות חמש יחידות ,כי ברצינות ,אין לך הרבה מה לעשות עם שלוש יחידות בעתיד .

פורסם

לשאול את היועצת ולא פורום שעוסק בחומרה ומחשבים.

פורסם

לא כל בן אדם מתכנן ללמוד לימודים גבוהים.

בכל מקרה, אין לך מה לעשות. תעבור את המבחן ותפסיק להתבכיין. נכשלת? מגיע לך לא לקבל את התעודה.

היית מודע לכך שישנה אפשרות שלא תעבור כאשר החלטת להיבחן. תישא בתוצאות.

פורסם
  • מחבר

לא כל בן אדם מתכנן ללמוד לימודים גבוהים.

בכל מקרה, אין לך מה לעשות. תעבור את המבחן ותפסיק להתבכיין. נכשלת? מגיע לך לא לקבל את התעודה.

היית מודע לכך שישנה אפשרות שלא תעבור כאשר החלטת להיבחן. תישא בתוצאות.

סליחה? אני אמור לדעת את חוקי משרד החינוך בעל פה?

אני עשיתי שלוש יחידות עברתי אותם, ניסיתי לעשות 4 יחידות ונכשלתי. את השלוש יחידות הם פשוט לא מוכנים להחשיב.

כאשר אני הלכתי להירשם לבגרות ב-4 יחידות לא נאמר לי ולא חתמתי על שום מסמך שאומר שאני מודע לחוק שכזה.

וכבר דברתי עם רכזת הבגוריות ומשרד החינוך..אני צריך לעשות מהתחלה את הבגרות באנגלית בין עם 3 יחידות שעשיתי או מעבר לכך...

שאלה שנייה,

במידה ואני עושה פסיכומטרי- ואני מקבל ציון גבוה בין היתר באנגלית. יכול להיות שלא יחשיבו לי את הבגרות באנגלית?

פורסם

Alex-k צודק. לא אמרו לו שיכול להיות מצב כזה. משרד החינוך דפק אותו, זה לא קשור ללשאת בתוצאות.

פורסם
  • מחבר

Alex-k צודק. לא אמרו לו שיכול להיות מצב כזה. משרד החינוך דפק אותו, זה לא קשור ללשאת בתוצאות.

עזוב את הקשר שלי רגע לזה שאני לא זכאי לבגרות.

אם במדינת ישראל זכאים לבגרות פחות 50 אחוז מתלמידים שמסימים את התיכון..זה כבר אומר שמשרד החינוך דפוק.

אבל נעזוב את זה לרגע.

אשמח אם תסביר לי באיזה תוצאות אני אמור לשאת..כשלון ב4 יחידות? חופשי בכייף.

אבל לא מקובל אלי שהם מחליטים לפסול לי את השלוש יחידות ועוד בלי להודיע על כך מראש...

למה אני צריך לחכות 6 חודשים בשביל לדעת שאני לא זכאי לבגרות..בחצי שנה האלה הייתי יכול להשלים.. :kopfpatsch:

פורסם

שאלה שנייה,

במידה ואני עושה פסיכומטרי- ואני מקבל ציון גבוה בין היתר באנגלית. יכול להיות שלא יחשיבו לי את הבגרות באנגלית?

מי לא יחשיב לך את הבגרות באנגלית? משרד החינוך (יחשיב)? אוניברסיטות-מכללות?(ספק כמה הם יקבלו אותך בלי בגרות, המקומות הטובים גם ירצו יותר משלוש יחידות באנגלית)

זה שמשרד החינוך דפוק מבחינת לימוד תלמידים זה לא אומר שזה תירוץ לכל דבר, בטח שלא לעובדה שנכשלת באנגלית

ואני באמת לא חושב שמשרד החינוך אשם פה, אתה לא טרחת לבדוק את הפרטים מלפני זה, בעיה שלך

ובנימה יותר אופטימית, תעשה כבר בחורף וזהו, זה לא בגרות כזאת קשה

פורסם

מר בחור היקר,

אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש.

שא בתוצאות של ההחלטה שלך לגשת ל-4 יח"ל באנגלית.

זה לא שלא ידעת ולא טרחת לבדוק לעומק מה ההשלכות של כישלון ב-4 יח"ל, זו כבר הבעיה שלך ואתה צריך לשאת בתוצאות שלה.

אני בטוח שזה מופיע בחוזר מנכ"ל או במסמך דרקוני כזה או אחר.

מה גם שספק רב אם רכזת אנגלית בבית ספרך לא יודעת את זה. אם לא, גם לה יש בעיה.

מקווה בשבילך שבסוף הכל יסתדר ותקבל תעודת בגרות.

יום נעים.

פורסם

אם במדינת ישראל זכאים לבגרות פחות 50 אחוז מתלמידים שמסימים את התיכון..זה כבר אומר שמשרד החינוך דפוק.

להגנת משרד החינוך אציין 2 דברים: דבר ראשון - יש אנשים שמחליטים פשוט שהם לא רוצים תעודת בגרות, וזה לא תמיד אשמת משרד החינוך, דבר שני, יש אנשים שמחליטים לזרוק את הלימודים בבית הספר בגלל שהם התחילו לימודים לתואר

שכחתי לציין - שלא תבין אותי לא נכון, אני חושב שהרמה של המתמטיקה (ואולי עוד מקצועות שאני לא מודע אליהם) שמלמדים בימינו מחפירה

אבל אולי זה לא הוגן כי אני פשוט טוב בדברים האלה ולכן אני לא אובייקטיבי

פורסם

העניין הוא לא "אי הידיעה אינה פוטרת מעונש", אלא העובדה שאמרו לו שהוא יכול לגשת "לנסות" 4 יחידות ובמידה ויכשל במבחן הזה המבחן של 3 יחידות בו הוא עבר יחשב לו והמבחן של 4 יתבטל.

אני לא רואה שום סיבה שבעולם לא למחוק את ה-4 יח"ל כשיש את העניין הזה של בגרויות חוזרות שמהם בוחרים את הטוב מבין השתיים כל עוד אתה תלמיד. בכלל לא מובן. :bash:

אני הייתי מייעץ לך לקחת את זה ברצינות ולהתחיל בסבב טלפונים ובלגנים רציני ואם אף זה מגיע למצב שכזה (שנשמע מעט ציני למען האמת) תגיע גם לתביעה אם צריך. פשוט אין שום סיבה שתחכה כחצי שנה למבחן חוזר ובגלל זה תדחה את הגיוס שלך והחיים שלך יתעכבו בחצי שנה.

מעבר לזה דבר עם האנשיי מקצוע במסגרת בית הספר שלך (מורה, יועצת, מנהלת) ותברר מה אפשר לעשות עם זה ובלי קשר מומלץ שתעשה מינימום באנגלית 4 כי היום אפילו בשביל להיות מנקה רחובות זה לא מספיק (ציניות). :xyxthumbs:

פורסם

העניין הוא לא "אי הידיעה אינה פוטרת מעונש", אלא העובדה שאמרו לו שהוא יכול לגשת "לנסות" 4 יחידות ובמידה ויכשל במבחן הזה המבחן של 3 יחידות בו הוא עבר יחשב לו והמבחן של 4 יתבטל.

לא יודע מי אמר את זה, אבל הוא ממש לא מבין את חוקי משרד החינוך או רצה לעשות לך רע.

בשני המקרים משרד החינוך לא ממש אשם ולכן אין לך מה לבוא אליו בטענות.

זה שמורה מסויים מציג משהו שלא אפשרי לא נותן לך זכות לבוא בטענות.

נניח שיש מורה שיציע לך 100 בכל המקצועות תמורת תשלום, באמת נראה לך שזה יגרום לזה להיות נכון יותר?

לכל תלמיד בארץ אומרים שאם אתה לא עובר בגרות 1 או יותר - אין תעודת בגרות

גישה לבגרות היא הבחירה שלך כתלמיד להסכים לתנאי הזה,

אני לא מבין מאיפה הרעיון שקיים בכלל מושג כמו מה שעברתי נחשב ומה שלא לא.

לפי מה שאתה אומר אפשר לגשת לכל הברויות ביחד, ולרשום בתעודה בסוף רק את אלו שהם חובה ואת אלו שהוצאת בהם ציונים גבוהים.

ומה אם אלו "שלא בא לך עליהם"? מה נראה לך, שזה בגרות לפי בחירתך?

אני תומך באנשים שאומרים שתנגב את הדמעות, ותעשה בגרות אקסטרנית אפילו.

פורסם

לפי מה שאתה אומר אפשר לגשת לכל הברויות ביחד, ולרשום בתעודה בסוף רק את אלו שהם חובה ואת אלו שהוצאת בהם ציונים גבוהים.

אתה רציני? כולם יודעים שזה ממש לא פרקטי, יש בגרויות חופפות ו... אמממ... טוב, זו הבעייה היחידה (חוץ מזה שאתה תיתקע מהבוקר עד הלילה אם תרצה לעשות את כל הבגרויות באנגלית)

בכל מקרה, ברור שזה לא פרקטי - גם אם תיקח רק בגרויות במקצועות שאתה לומד בכל היחידות האפשריות (ולא פשוט כל בגרות אפשרית, שזה כבר אבסורדי לגמרי) - יש לך חפיפות רציניות, ואם הציונים שלך כל כך חשובים לך שתעשה כזה דבר, סביר להניח שאתה מנסה להתקבל לאוניברסיטה טובה או משהו כזה, ובמקרה כזה, 3 יחידות באנגלית/מתמטיקה עם ציון גבוה שווה פחות מ4 או 5 יחידות עם ציון ממוצע-נמוך

שלא נדבר על זה שיש מקומות כמו הטכניון שלא ירשו לך להיכנס למתחם שלהם עם 3 יחידות במקצועות הנ"ל

אני לא מבין מאיפה הרעיון שקיים בכלל מושג כמו מה שעברתי נחשב ומה שלא לא.

ומה אם אלו "שלא בא לך עליהם"? מה נראה לך, שזה בגרות לפי בחירתך?

כשאתה אומר את זה ככה זה פשוט נשמע מגוכך כמובן, זה לא חוכמה לגרום למשהו להישמע קיצוני מאוד

תנסה להסתכל על זה ככה: יש אנשים שרוצים להיות ב3 יחידות בשביל שיהיו להם חיים קלים ולא שמים זין, והנה לך בנאדם שרצה לשפר, וניסה, ונכשל, אבל הוא עבר ב3 יחידות, אז למה לדפוק אותו רק כי הוא ניסה להשתפר (למרות שהוא לא היה צריך כי כבר היה לו 3 עם עובר) ונכשל?

עם חוק כזה, אנשים יפחדו לנסות אפילו, כי אם הם ניסו ולא הצליחו, הם נדפקו חזק מאוד

תחשוב איך העולם יראה אם אנשים ידפקו על כל כישלון קטן

אה, כן, אני לא יודע איך בדיוק כל הקטע של הבחינות בגרות הולך, אבל אם לא צריך לשלם כסף בשביל להיות זכאי לגשת לבחינת בגרות, זה גם גורם למשרד החינוך לבזבז את הכסף שלו.

פורסם

בחינות נוספות במסגרת בית הספר (עד שאתה מסיים ללמוד תיכון) הן בחינם.

העניין הוא שכמו ש-"מישהו שלא מצליח להיכנס" אמר זה נכון לחלוטין ואף נהפך לסתירה במקרה שאותו ציינתי מקודם כי אם אתה ניגש לבחינה חוזרת בדוגמה במתמ' ומוציא בבחינה א' יותר גבוה מבחינה ב' בוחרים לך את הגבוה מבין השניים ולא את השני כמו שנוהגים לבצע באקסטרני/ אוניברסיטה. לכן באותה מידה "רצוי" שיקחו את הציון היותר גבוה או שאני לא רואה את זה נכון? ::)

אסכם ב-"מזל שיש לנו ארץ נהדרת!" (:s07:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים