עבור לתוכן

מגמת מחשבים-לימוד עצמי??

Featured Replies

פורסם

אני לומד שפת C#

והשנה גמרתי 3 יחידות ובשנה הבאה הייתי אמור לעשות עוד 2 אבל סגרו את המגמה.

שאלתי היא האם אפשר ללמוד את הוחמר הזה לבד או שהוא קשה מדי??

אם אפשר תוכלו לתת לי את שם הספר שאותו צריך ללמוד ?

פורסם
  • מחבר

לא כולם בבת אחת... :-\

פורסם

לא כולם בבת אחת... :-\

זה קצת בעייתי לתת לך עצה על סמך העובדה שאין אנו מכירים ואני לא יודע מה יכולתך האוטודידקטיות. בגדול אומר ששפת מחשב יכולה להילמד בצורה טובה יחסית לבד על ידי ספר ותרגול. אם אתה קולט מהר אז סביר להניח שילך לך טוב. אם לא אז תצטרך לשבת הרבה על התחת. בכל מקרה אם אתה מעוניין לך על זה,תוספות יחידות טכנולוגיות נותנות בונוסים טובים הלאה.

פורסם

אני אישית סיימתי השנה יחידות 4 ו5 בJAVA, תכנות מונחה עצמים ועיצוב תוכנה. לדעתי אין שום בעיה ללמוד את החומר לבד תוך כמה שבועות.

מה שתצטרך זה ספר לכל יחידה שילמד אותך איך עושים את מה שעושים, ואולי מישהו שסיים מגמה שיוכל לענות לך על שאלות.

כעיקרון יש פורומים של מורים למדעי המחשב, כמו באתר של הילה קדמן http://www.kadman.net , ואתרים בעברית - חפש אותם בגוגל, שיוכלו לסייע לך בלמידה.

היחידות עצמן יחסית פשוטות, הרבה יותר מפיסיקה או מתמטיקה לדוג', לא מאמין שצריכה להיות לך בעיה ללמוד אותן לבד.

בהצלחה!

פורסם

יש את הספרים של מדעי המחשב בחינם באינטרנט, לעיצוב תוכנה ולפרק בחירה של אסמבלי לפחות. אם תרצה אני אצרף פה קישורים (לא פיראטי, כשר וחוקי למהדרין. ההוצאות העלו את הספרים).

בעיקרון אם יש לך יכולת למידה עצמית, הרבה כוח (כדי לתרגל הרבה) ו-5 י"ח מחשבים חשובות לך - אין סיבה שלא תצליח.

עריכה:

הספר של עיצוב תוכנה: http://sites.huji.ac.il/science/unit4_2007/Csharp/C-SHARP-BOOK.htm

אסמבלי: http://www.school.kotar.co.il/KotarApp/Viewer.aspx?nBookID=93562956

רק קח בחשבון שהספר באסמבלי לא מושלם, חסרות בו פקודות שנכללות בתוכנית הלימודים (=אחרי שתסיים ללמוד ממנו תעבור על התוכנית, תראה איזה פקודות אתה לא מכיר ותלמד מספר אחר).

פורסם

מישהו בכלל לומד אסמבלי היום? ניראה לי שעדיף לך להמשיך עם C# או עם אחת משפות ה C האחרות. JAVA מעצבן ולא נוח ואסמבלי פשוטה יחסית אבל זה גורם לזה שמהר מאוד השימוש בה הופך גם ללא נוח (למרות שלא ידוע לי איזה סוג של שאלות שואלים במחשבים, הניסיון שלי באמבלי הוא רק מלימודי אלקטרוניקה ששם כל החלק של התכנות פחות נוח).

פורסם

יש לי חבר שעבר מאלק' למחשבים 5 יחידות

בגרות ראשונה אחרי המעבר (כיתה יא' לא יודע מה לומדים שם) קיבל 96 והכל בזכות חבר אחר שישב איתו 3 שעות יום קודם

אז לפי דעתי זה הכל תלוי בהבנת החומר אם אתה מבין וקל לך ללמוד תנסה

פורסם

מישהו בכלל לומד אסמבלי היום? ניראה לי שעדיף לך להמשיך עם C# או עם אחת משפות ה C האחרות. JAVA מעצבן ולא נוח ואסמבלי פשוטה יחסית אבל זה גורם לזה שמהר מאוד השימוש בה הופך גם ללא נוח (למרות שלא ידוע לי איזה סוג של שאלות שואלים במחשבים, הניסיון שלי באמבלי הוא רק מלימודי אלקטרוניקה ששם כל החלק של התכנות פחות נוח).

אנחנו לומדים אסמבלי במגמת אלקטרוניקה, אסמבלי ואז C.

פורסם

באלקטרוניקה משתמשים אולי בחצי מהפקודות שצריך לבגרות במחשבים (אסמבלי) וה C זה בכלל ביזיון, בקושי ברמה של ה 2 יחידות הראשונות במחשבים (עשיתי 5 אלקטרוניקה ו 5 מחשבים אז אני יודע מה החומר).

אם אתה לומד מחשבים ללמוד אסמבלי זה בזבוז זמן, במיוחד שיש אפשרויות כמו C# שהוא למד את הבסיס. אם יש מישהו שיכול לעזור לך מידי פעם או שאין לך בעיה ללמוד לבד אז אתה בקלות יכול להצליח.

פורסם

בעיקרון,אם יש לך יכולת למידה עצמית,אין סיבה שלא תצליח ב2 היחידות הנותרות

אני אישית למדתי ביחידה השנייה מודלים חישובים.זה דבר שתוכל ללמוד לבד ללא כל בעיה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים