עבור לתוכן

משט של 50 ספינות בדרך לישראל. מה כבר אפשר לעשות? צריך עשרות לוחמים לכל אחת

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3907485,00.html

האם גם כאן נעשה שטות ותהיה פשיטה עשרות ק"מ מהחוף?

ולמה לא פוגעים בספינה בים וזהו? או לחלופין לחבל בה כשהיא פורצת למים הטריטוריאליים?

• תגובות 49
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני חושב שהצהרה מעין זו תהיה הפיתרון הטוב ביותר:

"משט של חמישים ספינות מתכונן לפרוץ את ריבונות ישראל. אין בכוחה של ישראל להפקיר מאות חיילים על מנת לעצור את המשט ולכן נאלצת ישראל, בעל כורחה, להשתמש באמצעי אחר לעצירת הספינות.

נסיון מאסיבי להפר את ריבונות ישראל נתפש בעינינו כסכנה בטחונית גבוהה, וככזו ננהג בהתאם לפרוטוקולים צבאיים, על מנת להבטיח שריבונות ישראל תישמר.

בהתקרב המשט אל גבולות מימיה הטריטוראליים של ישראל, יוזהרו הספינות ארבע פעמים, במספר שפות על מנת למנוע כל אי-הבנה אפשרית, בטרם יאלץ צבא ההגנה לישראל להשתמש באמצעים צבאיים כבדים כנגד הספינות.

אם יקרה וספינות המשט, המהוות איום בטחוני לישראל ותושביה, יסרבו להקשיב להפצרותינו ולא יחזרו על עקבותיהן, ישתמש צה"ל בכל האמצעים ההכרחיים לעצירת המשט, ובזה אין בכוונותינו לשלוח חיילים למשימת התאבדות נוספת על סיפון עשרות אוניות. נשתמש באמצעי לחימה על הספינות כשם שאני משתמשים באמצעי לחימה כנגד מסתננים דרך הגבול ממצריים, לרבות אש חיה וטילי טורפדו.

בזאת אנו מכריזים: כל המפר ריבונות ישראל, דמו בראשו."

מן הסתם, הם יתגרו בנו ויכנסו בכל זאת. ירי מדוייק תוך היזהרות לא לפגוע באף אחד, על אחת האוניות, רק לחורר להם קצת את הדופן (כמובן לא לכוון על אנשים), זה מה שיחזיר אותם אחורה.

פורסם

צריך להקים צוות מיוחד שיבדוק את הפרטים הטכניים לגבי כל הספינות ואז לשתק את המנועים שלהם אחד אחד.

פורסם

^^^

ממש, וזה ישים לדעתך?

ישראל צריכה לנהוג כפי שכל מדינה אחרת הייתה נוהגת.

להזהיר מראש את כל הספינות שעומדות להיכנס למים הטריטוריאליים שזה שטח צבאי סגור, ושיפנו לאחור בצורה מיידית.

אם הם לא חוזרים אחורה, לירות יריית אזהרה במים קרוב לספינה.

אם הם עדיין לא חוזרים אחורה, מכוונים לגוף הספינה ויורים.

לאחר מכן כמובן (לפי אמנות בינלאומיות) צריך לנסות (אבל בבקשה לא להתאמץ יותר מדי) להעלות לספינות חיל הים את מי ששרד.

כנ"ל לגבי כל ספינה נוספת שתיכנס.

כניסה למים טריטוריאליים של מדינה ללא רשות היא הפרת הריבונות של אותה מדינה.

לכל מדינה יש זכות להגן על ריבונותה, כולל שימוש בכוח קטלני, אם יש צורך בכך.

פורסם

נו באמת. סיכוי סביר שזה לא יקרה. אם תהיה ספינה לבנונית זה ד"א אומר שהיא מפרה ריבונות ישראלית. ובמים טריטוריאליים אפשר להטביע אותה.

פורסם

זה לא משנה תחת איזה דגל שטה הספינה. אפילו אם היא שטה תחת דגל ישראלי,

אסור לה, לפי החוק הבינלאומי, להיכנס למים הטריטוריאליים של מדינה (כל מדינה) ללא רשות.

המצב הזה שקול לחלוטין למצב שבו תנסה לפרוץ מחסום במעבר גבול בין שתי מדינות.

ברגע שתעשה את זה, מה יקרה מן הסתם? נכון, יתחילו לירות עלייך, ובצדק רב.

פורסם

השאלה היא לא מה התגובה הראויה אלא האם התגובה הראויה תתממש.

פורסם

לארגן משט נגדי בעזרת הספינות מהמשט הקודם

7 מול 50, ככה לפחות לא יגידו שאנחנו באים מעמדה של החזקים

פורסם

אני בעד לזרוק אסירים בטחוניים למדחפי הספינות.

או חבלים אם יש מחסור.

פורסם
  • מחבר

נסיון מאסיבי להפר את ריבונות ישראל נתפש בעינינו כסכנה בטחונית גבוהה, וככזו ננהג בהתאם לפרוטוקולים צבאיים, על מנת להבטיח שריבונות ישראל תישמר...

כניסה למים טריטוריאליים של מדינה ללא רשות היא הפרת הריבונות של אותה מדינה.

אסור לה, לפי החוק הבינלאומי, להיכנס למים הטריטוריאליים של מדינה (כל מדינה) ללא רשות.

כולכם טועים בדבר אחד - לא מדובר במים הטריטוריאליים של ישראל. כל הספינות יקבלו אישור מהנמל בעזה להיכנס. להזכירכם ישראל יצאה מעזה והצהירה על כך לפני כל העולם. זה הפלונטר כאן :s07:

פורסם

כולכם טועים בדבר אחד - לא מדובר במים הטריטוריאליים של ישראל. כל הספינות יקבלו אישור מהנמל בעזה להיכנס. להזכירכם ישראל יצאה מעזה והצהירה על כך לפני כל העולם. זה הפלונטר כאן :s07:

זה לא פלונטר חבוב. כולם יודעים שהספינות האלה לא מביאות ציוד הומניטרי, בטח שבטח לא אחרי המשט הקודם, ואם אנו כמדינה מרגישים שזה מסכן את בטחון אזרחינו - נעשה כל מה שאפשר בשביל לעצור אותם.

Yoav G. ,

טיל טורפדו אחד שווה בערך כמו הספינות המג'ויפות שהם שטים עליהם, ככה שלא נראה לי שישראל תרבה להשתמש (אם בכלל) בכאלה (עדיין, אפילו שאלו ספינות מעפנות, הן שוות דיי הרבה :P). פשוט יירו אש חיה לכיוון הספינות, לא יעזור? אלוהים יודע מה יהיה...

פורסם

אני חושב שהצהרה מעין זו תהיה הפיתרון הטוב ביותר:

"משט של חמישים ספינות מתכונן לפרוץ את ריבונות ישראל. אין בכוחה של ישראל להפקיר מאות חיילים על מנת לעצור את המשט ולכן נאלצת ישראל, בעל כורחה, להשתמש באמצעי אחר לעצירת הספינות.

נסיון מאסיבי להפר את ריבונות ישראל נתפש בעינינו כסכנה בטחונית גבוהה, וככזו ננהג בהתאם לפרוטוקולים צבאיים, על מנת להבטיח שריבונות ישראל תישמר.

בהתקרב המשט אל גבולות מימיה הטריטוראליים של ישראל, יוזהרו הספינות ארבע פעמים, במספר שפות על מנת למנוע כל אי-הבנה אפשרית, בטרם יאלץ צבא ההגנה לישראל להשתמש באמצעים צבאיים כבדים כנגד הספינות.

אם יקרה וספינות המשט, המהוות איום בטחוני לישראל ותושביה, יסרבו להקשיב להפצרותינו ולא יחזרו על עקבותיהן, ישתמש צה"ל בכל האמצעים ההכרחיים לעצירת המשט, ובזה אין בכוונותינו לשלוח חיילים למשימת התאבדות נוספת על סיפון עשרות אוניות. נשתמש באמצעי לחימה על הספינות כשם שאני משתמשים באמצעי לחימה כנגד מסתננים דרך הגבול ממצריים, לרבות אש חיה וטילי טורפדו.

בזאת אנו מכריזים: כל המפר ריבונות ישראל, דמו בראשו."

מן הסתם, הם יתגרו בנו ויכנסו בכל זאת. ירי מדוייק תוך היזהרות לא לפגוע באף אחד, על אחת האוניות, רק לחורר להם קצת את הדופן (כמובן לא לכוון על אנשים), זה מה שיחזיר אותם אחורה.

אין דבר כזה ירי מדוייק בלב ים, ועם מה ירו עליהם בדיוק? מעבר למקלעים קלים ולתותח 35 מ"מ אין כלום אלא אם אתה רוצה לירות עליהם הרפון או מעל לזה טיל שיוט.

אתה לא תוכל לעצור משט של 50 ספינות, ובטח שלא לפתוח אש חיה על הספינות הללו שאם אתה רוצה ללכת על פי החוקים הבין לאומיים אסור לך, לעלות עליהן מותר וגם זה אזור אפור כיוון שספינות שנועדו לספק סיוע הומניטרי פתורות מהגבלות של מצור ימי(כן מינימייזר כנס ללינק שלך ותלך 3 סעיפים למטה).

המצור על עזה לא הביא לשום דבר, כמות הטילים שלהם נשארה זהה, הנשק מגיע ועם כל הכבוד אם ישראל במקום מצור כללי ללא כל הגיון(למה אסור להכניס חלבה לרצועה? או קינמון? נו באמת...) הייתה יוצרת פיקוח ימי מאוד פשוט ולא דרך המעברים הקרקעיים שאפילו צה"ל מודה שמעקבים ומקלקלים חלק ניכר ממשולחי המזון שמגיע לרצועה שלא נדבר על זה שחושפים את כוחות צה"ל לסיכון גדול בהרבה מביקורת על ספינות בלב ים או בנמל אשדוד.

אני בעד דעה מאוד שונה, לסגור את כל המעברים הקרקעיים לעזה, ולתת להם לטפל בכל העניין הלוגיסטי לבד אני לא מבין למה ישראל צריכה להשקיע כספים וכוח אדם בניהול המעברים האלה מלכתחילה. רוצים טיפול רפואי? שילכו למצרים, רוצים מוצרים שיגיעו בספינות ולאחר בדיקה יכנסו לעזה ויפרקו אותם שמה.

לעשות הגבלה מאוד פשוטה שספינות מX מדינות לא יכולות להכנס ללא מתווך ממדינה עם קשרים דיפלומטיים עם ישראל קרי ספינה מאיראן לא תגיע ישירות לאשדדו אלא רק לאחר פריקה של המטען והעברתו לספינה אחרת(אני בטוח שרשויות הנמל במצרים לא יגידו לא לעוד דיי הרבה מיסי נמל).

המצור על עזה הוא נטל על ישראל ללא שום תנובה בטחונית כלשהי, הטילים עדיין עפים, החמאס מתחזק ע"י ניהול המנהרות שעם כל הכבוד לא מעבירות טילים אלא בעיקר אוכל ודלק(וגם בזה אנחנו מודים), ושום דבר חוץ מפרסום שלילי לא מתקבל מזה. שליט עדיין בשבי מעל לחצי מהרשימה המקורית כבר השתחררה כי בארץ רבי מחבלים מקבלים 5 שנות מאסר במקום 500, וחוץ מלחזק את החמאס כל שני וחמישי אנחנו לא עושים כלום.

אני אומר אדרבע, שהחמאס ישבור את הראש מאיפה להשיג את החומוס כאשר ישראל לא מעבירה לו 10 משאיות של חומוס אחלה בשבוע.

פורסם

התנובה הביטחונית היא שלא מתפוצצים לך אוטובוסים בתל אביב ובירושלים.אסור להסיר את המצור.

פורסם

רק טורפדו על כל אחת מהספינות

וזה לא משנה ש"עולה יותר", זה לא תירוץ לאוזלת יד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים