עבור לתוכן

מיונים בטכני

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני עשיתי יג' יד' והייתי בפרוייקט שח"ק..(חיל האוויר)

עשיתי כבר את הטירונות שלי בעובדה 3 וחצי שבועות....חוץ מזה שחזרתי הביתה שחום כמו יוצאי אתיופיה:P היה לפנים :).

עכשיו שאלה לי אליכם...

אני מחר מגיע לטכני למיונים, מישהו יכול להגיד לי מה יקרה בשבוע הראשון של המיונים הזה?

האם היום מבחנים למינהם?

חבר של ההורים שלי שעובד בתעשייה צבאית נורא ממליץ לי ללכת לקורס של אבנט כחול אם יצא לי לקבל את זה..

מה אתם אומרים על הקורס הזה? (כבר קראתי אשכול אחר שהיה פה אבל עבר כמעט חצי שנה אולי משהו השתנה)...

אגב, אני גר בראשון לציון וחשבתי אולי ללכת לכיוון של הקטב"מים כי ראשון ופלמחים זה קרוב מאוד....

תודה על העזרה..

פורסם

אין מבחנים ואין כלום, סתם חופרים לכם בשכל שבוע ובסוף אתם מגישים דף עם הבחירה שלכם.

אני משער שלוקחים את הדף הזה ומנגבים איתו את התחת ואז זורקים כל אחד רנדומלית למקום שלפקידה התחשק למיין אותו...

לפחות ככה זה היה כשאני הגעתי לשם (לפני 3 שנים וקצת), אני לא חושב שמשהו השתנה.

אולי זה שונה בשבילך כי עשיתי יג'-יד', אבל לא נראה לי. אולי זה פשוט אומר שבאמת יהיה

אכפת להם ממה שאתה בוחר והם לא סתם יזרקו אותך לדרג א' בנבטים או משהו.

וזה כטב"מים... (כלי טיס בלתי מאויישים)

פורסם

אתה מגיע, מחלקים אתכם לכיתות, מחלקים לכם מיליון טפסים עם שאלות שכבר ענית במיליון טפסים אחרים. לאחר מכן אמורה להיות איזושהי הרצאה כדי לספר לכם על איזה קורסים אתה יכולים "לבחור" שבה מתארים חלק מהקורסים תוך שימוש בהרבה בולשיט.

לבסוף תמלאו טופס בו תרשמו 3 קורסים מהכי עדיף עד לפחות עדיף והם ינסו שתקבלו אחד מהם.

אבנט כחול בד"כ מקבלים שני סוגים של חיילים: האלה עם בעיות הת"ש\פרופיל, או האלה שעושים בעיות.

אל תלך לשום דבר שהוא לא אבנט או טכנאי דרג ד' אם אתה לא רוצה לטחון בטייסות... מקסימום מכ"מ נייח שזה ביב"אות.

פורסם
  • מחבר

אתה מגיע, מחלקים אתכם לכיתות, מחלקים לכם מיליון טפסים עם שאלות שכבר ענית במיליון טפסים אחרים. לאחר מכן אמורה להיות איזושהי הרצאה כדי לספר לכם על איזה קורסים אתה יכולים "לבחור" שבה מתארים חלק מהקורסים תוך שימוש בהרבה בולשיט.

לבסוף תמלאו טופס בו תרשמו 3 קורסים מהכי עדיף עד לפחות עדיף והם ינסו שתקבלו אחד מהם.

אבנט כחול בד"כ מקבלים שני סוגים של חיילים: האלה עם בעיות הת"ש\פרופיל, או האלה שעושים בעיות.

אל תלך לשום דבר שהוא לא אבנט או טכנאי דרג ד' אם אתה לא רוצה לטחון בטייסות... מקסימום מכ"מ נייח שזה ביב"אות.

למה מקבלים לאבנט כחול אנשים עם בעיות ת"ש ופרופיל?

זה אמור להיות קורס מאוד יוקרתי...

פורסם

כי קודם כל הם צריכים למלא את הקורסים של הטייסות שאליהם גם ככה לא הרבה רוצים להגיע.

ואז נופלים בדרך כל הקל"בים למינהם שלא יכולים להיות בבסיס יותר מיום בשבוע.

ובסופו של דבר מי נשאר לאבנט\דרג ד'? כל מי שיוצא יומיות.

חוץ מזה, אף אחד לא הבטיח שבמחזור שלך יפתח קורס אבנט, ואז תצטרך לשקול את האפשרויות מחדש.

פורסם
  • מחבר

כי קודם כל הם צריכים למלא את הקורסים של הטייסות שאליהם גם ככה לא הרבה רוצים להגיע.

ואז נופלים בדרך כל הקל"בים למינהם שלא יכולים להיות בבסיס יותר מיום בשבוע.

ובסופו של דבר מי נשאר לאבנט\דרג ד'? כל מי שיוצא יומיות.

חוץ מזה, אף אחד לא הבטיח שבמחזור שלך יפתח קורס אבנט, ואז תצטרך לשקול את האפשרויות מחדש.

אני כבר מודע לקורסים שפתוחים מתי שאני יגיע לטכני....

אבנט כחול פתוח במחזור שלי..

פורסם

קודם כל, אין צורך לצטט את ההודעה שלי אם אתה ישר עונה אחרי ;)

דבר שני, אם אין לך שום בעיות ת"ש או בריאות, ואתה רוצה להגיע לשם, תתכונן למאבק..

תזכו שעדיף לסגור שבת או שתים בשביל שבסופו של דבר לצאת מהצבא עם מקצוע נחמד.

פורסם

אני מכיר מישהו שקרע את התחת בטייסת והיום טכנאי מטוסים באל על. אבל כמה כבר יש כאלה... בהחלט עדיף ללכת לאבנט כחול, אבל הסיכוי להתקבל נמוך מאד. הגעת למקום הכי מסריח בצה"ל. כמעט כל בחירה איומה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, אין צורך לצטט את ההודעה שלי אם אתה ישר עונה אחרי ;)

דבר שני, אם אין לך שום בעיות ת"ש או בריאות, ואתה רוצה להגיע לשם, תתכונן למאבק..

תזכו שעדיף לסגור שבת או שתים בשביל שבסופו של דבר לצאת מהצבא עם מקצוע נחמד.

אם בשביל זה אני יצטרך להאבק אז אני יבחר בדרך הקלה אבא שלי ירים כמה טלפונים לכמה אנשים יוכלו לסדר אותי...

פורסם

ומי אמר שצריך פרוטקציות בישראל ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים