עבור לתוכן

אני מחפש אתר לפתרון בעיות נפוצות בלינוקס

Featured Replies

פורסם

אני צריך ללמוד בשבוע יותר ממה שאני יודע על פתרון בעיות בלינוקס.

זה אומר בעיות שאיש IT נתקל בהן על תחנות קצה עם לינוקס. חיבוריות, בעיות רשת, חיבור מרחוק, שגיאות נפוצות אצל משתמשים וכדומה.

תודה

פורסם

בגדול יש הכל ברשת, רק לחפש.

משהו ממוקד לקרוא בשביל ההתחלה יש לך פה.

פורסם
  • מחבר

תודה יבגני.

איזה פקודות אני צריך לדעת כדי לדבג בעיות רשת בסיסיות, PROCESSים על 100% וכדומה ?

אני יודע שיש פקודות דומות כמו IPCONFIG בחלונות מול IFCONFIG בלינוקס.

פורסם

ifconfig בלינוקס מציג נתונים בצורה שונה מאשר בחלונות.

חוץ מזה הוא מציג נתונים פר ממשק בלי ולמשל default gateway הוא בכלל מוצג ב route.

יש לך מספיק מידע לקרוא בקישור שנתתי על הפקודות והעבדה איתן.

פורסם

לבעיות יותר נדירות אבל עדיין נפוצות תריץ חיפוש ב superuser.com בנושא לינוקס

פורסם

לשאלה הזאת

top מראה process manager בקונסול. ctrl esc (ב kde) פותח process manager בחלון

אם אתה מריץ משהוא מהקונסול אז הוא יכתוב את כל ההודעות שלו לקונסול הזה. במקרה של בעיות / קריסות תנסה להריץ את התוכנה מהקונסול לעיתים קרובות יהיו שם הודעות שגיאה מפורטות מאוד

פורסם
  • מחבר

איזו הפצה כדאי להוריד וללמוד את הפקודות/תפריטים?

את כל הפקודות יהיה לדוגמה ב-UBUNTU באיזה קונסול (ההפצה הכי ידידותית למשתמש הלא מתקדם אם איני טועה) ?

פורסם

בכל מערכת יש לך כלים ואפשרות להשתמש אם קונסול

אני משתמש אם arch linux - הניהול בעיקר מהקונסול / עריכת קבצים ידנית והמערכת בנויה בצורה פשוטה ולא 'מתחכמת' כך שניתן להתעסק איתה דיי בקלות

פורסם

אי אפשר להבין מה אתה רוצה לדעת.

cheat sheet של פקודות פופולריות יתן לך את האופציה לעשות פוזות על לקוחות שלא מבינים כלום-

http://www.nixtutor.com/linux/all-the-best-linux-cheat-sheets/

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להודות לכם. בזכות הלינקים שלכם והשבוע טירונות לינוקס שעשיתי לעצמי (שכלל הקמת ועבודה על סביבות לינוקס חדשות, תרגול פקודות וחומר תיאורטי ויצירת חוברת מיוחדת עם סיכום כל החומר והפקודות שהסתובבתי איתה בבית ובעבודה ושיננתי) עברתי היום שלב שני במשהו מאוד חשוב לי.

תודה

נ.ב - אני שומר לעצמי את הזכות להמשיך ולהציק לכם בנושא :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים