עבור לתוכן

Low GPU and high CPU usage in COD

Featured Replies

פורסם

שלום,

היום במקרה שמתי לב שכשאני משחק במולטי בCOD:WAW (בעיקר כאן שמתי לב לתופעה, בCOD4 וMW2 לא בדקתי את העניין כי אין נפילות FPS מתחת ל60 בכלל) הFPS מדי פעם נופל קצת מתחת ל60, דבר זניח אבל קצת מוזר כשמדובר בCOD:WORLD AT WAR, כ. המסך שלי עם OC לרמה של GTX285 אוכל אותו בלי מלח, הGPU USAGE תוך כדי משחק עומד תמיד בסביבות ה50 אחוז, עם זאת הCPU USAGE כל הזמן בסביבות ה80-90% ולפעמים קופץ לזמן קצר גם ל100%.

דבר זה נראה לי לא הגיוני, במיוחד כשמדובר ב1680*1050 וCOD:WAW.

מחקתי את כל הדרייברים עם DRIVER SWEEPER כמו שצריך והתקנתי 197.45 מאחר והדרייברים החדשים יותר משום מה גורמים אצלי לSTUTTERING בMW2.

בכל אופן, הCPU USAGE עדיין בשמיים בלי סיבה כשהGPU יושב ומתפנן לו, בעוד שמדובר בהגדרות מקסימליות ורז' גבוהה יחסית...

מה יכולה להיות הסיבה? אני לא יכול להגיד בוודאות, אבל לא זכורה לי אף פעם שבזמן משחק COD נאכלו לי 80-90% ואף 100% מהמעבד.

ד"א WIN7 64BIT

יש לציין שלא הצלחתי לתפוס את התהליך של CODWAW עצמו מציג יותר מ60% שימוש במעבד בTASK MANAGER, אבל גם לא הצלחתי כ'כ למצוא אילו תהליכים מכבידים לי על כל העניין דווקא בשעת משחק.

פורסם

לגבי Stuttering, שמעתי שעם הדריברים האחרונים (257.15 ו- 257.21), כדאי לכבות את ה-Fan speed monitoring בתוכנות ניטור הבאות:

MSI AfterBurner, EVGA Precision או Riva Tuner (ה-polling rate למאוורר גורם ל-stutter). לא ברור לי אם יש קשר לכרטיסים

מסויימים או בכלליות. בכל מקרה, תנסה להתקין דריבר אחרון ולא להציג את הגראף הזה (דרך ה-monitoring settings של התוכנה)

בעניין ה-CPU, אתה אומר שלא ראית את ה-process של המשחק עובר את ה-60% או כל יישום אחר, מצד שני ראית CPU על 100% ניצול ?

ז"א ראית את זה על הגראף אבל לא בזמן אמת ? אם כך, אתה יכול להכנס ל-performance monitor של windows וליצור counters

לתהליכים (קטגורית process) מסויימים (כמו למשל לזה של COD). אחרי המשחק לבדוק מי האחראי לניצול מעבד גבוה.

פורסם
  • מחבר

טעיתי, הצלחתי לקלוט את התהליך של COD:WAW על 88% ניצול כך שסביר להניח שגם ל100% הוא מגיע בקלות.

זה קצת מוזר לי, הרי אף כותר COD לא מגיע לניצול CPU כזה לא במולטי ובטח שלא בסינגל.

האם COD:WAW פועל על מנוע המכביד יותר על המעבד או משהו בסגנון? והאם יש דרך לתת את הפוש הקטן הזה כדי להחזיק את מאמץ המעבד מעט מתחת ל100% כדי למנוע ירידות FPS מתחת ל60 במשחק? (מבלי לוותר על הגדרות גרפיות שניתן לשים לב אליהן)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים