עבור לתוכן

Core i3 vs GA-MA78LMT: ביצועים גרפיים

Featured Replies

פורסם

מי מבין שני הסטים ייתן ביצועים גרפיים טובים יותר:

INTEL CORE i3 530 2.9GHz על GA-H55

או

AMD ATHLON II X3 440 3.0GHz על GA-MA78LMT-US2H

השימוש העיקרי הוא אופיס, אינטרנט, יוטיוב.

פורסם

לשימושים משרדיים (כולל ניגון תוכן ווידיאו) שניהם יעשו את העבודה בצורה דומה מכיוון שבשימושים אלה אין צורך ביכולת גראפית מיוחדת.

פורסם
  • מחבר

ובכל זאת, מי מהם חזק יותר?

פורסם

"חזק" זה ביחס לשימושים. למשחקים לדוגמה אף אחד מהם לא מתאים במיוחד ועדיף ורצוי לקנות כרטיס ייעודי (אלא אם כן ממש מוכנים להתפשר על הרזולוציה וההגדרות הגראפיות).

לשימושים משרדיים שניהם יספקו חווית שימוש זהה.

ניתן לחפש ברחבי הרשת בנצ'מרקים סינטתיים ולהשוות בין התוצאות אליהן מגיעים השבבים הגראפיים (ולדעתי גם פה הם יהיו פחות או יותר שווים), אבל המבחנים הסינטתיים לא אומרים כלום מבחינת שימוש יום יומי.

פורסם
  • מחבר

הצגת surf ב Matlab שהוא 3D, צפייה בסרט HD (או אולי FHD) ללא ארטיפקטים, במשחק פלאש, גלישה באתר עמוס בגרפיקה, לדפדף במהירות בתמונות. פעולות אלו אינן נעשות על בסיס יום יומי.

סביר ששני הסטים מסוגלים לעמוד בכל המשימות אבל איזה מהם, לדעתך, יעשה זאת בצורה חלקה יותר?

למי מהסטים קל יותר לשאת בעומס?

פורסם

לא יודע בדיוק מה זה surf ב-Matlab אך ממה שאני כן יודע החישובים נעשים על ידי המעבד ובכל הנוגע למהירות העיבוד יש חשיבות הרבה יותר גדולה למעבד (ארכיטקטורה, תדר/ריבוי ליבות -- על זה אפשר לחפש בנצ'מרקים), אבל הצגת הפלט הסופי (דו או תלת ממדי) לא מעמיסה על כרטיס המסך.

כנ"ל משחקי פלאש, צפייה בתוכן ווידיאו (גם ברזולוציה של FHD) והצגת תמונות (לא בדיוק הבנתי מה הכוונה באתר עמוס בגרפיקה אך אם הכוונה להמון תמונות או אלמנטים של פלאש גם פה אין ממש השפעה לשבב הגראפי) הן פעולות בסיסיות ששני השבבים האלה לא יתקשו איתן. לעבודה משרדית רב-תכליתית וגם למחשב HTPC שני השבבים הגראפיים האלה מתאימים באותה מידה.

בקשר למעבד, זאת שאלה טובה ואין פה תשובה חד משמעית. לשימושים כמו אלו שתארת אני הייתי בוחר בפלטפורמה מבוססת AMD עם Athlon II x 3 או x 4. לדעתי הפלטפורמה נותנת תמורה טובה יותר ביחס למחיר בהשוואה לפלטפורמה מבוססת Core i3.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים