עבור לתוכן

מכללה מול אוניברסיטה- האם זה עדיין רלוונטי כיום?

Featured Replies

פורסם

בשביל לנהל פרוייקטי מחקר ופיתוח אתה צריך עשרות שנות נסיון ותואר שונה לגמרי, מנהלים ועובדים שחורים(וכן מפתח בכל חברה לא משנה אם זה משרד החינוך או גוגל הוא עובד שחור) הם אנשים שונים לגמרי. תואר במדעים מדוייקים מהאונב' הטובה בעולם לא יקנה לך יכולות ניהול, ניהול הוא דבר שמלבד היותו תחום שונה לגמרי בהיבט ההשכלתי דורש יכולות מולדות, לא כל אחד יכול להיות מנהל בכיר, בדיוק כמו שלא כל אחד יכול להיות שחיין אולימפי. ועוד דבר קטן, אף אחד לא התעשר מלהיות שכיר לא משנה איזה תואר תעשה, ואחרי השנה הראשונה כל מה שמשנה זה האדם ולא התואר, הרבה מאוד מהאנשים הבכירים בישראל בתעשיה(CTOים וגוריים למינהם הם אנשים ללא תואר או תואר "קיקיוני" שהושלם הרבה אחרי שהם כבר התחילו לעבוד).

אתה צודק, מנהל הוא אכן אדם שונה לגמרי ממפתח תכנה. הוא הרבה יותר נחות :)

יוזמה ואינליגנציה לא קשורים ליכולת או לרצון שלך לסיים תואר, ובסופו של דבר הם קובעים הרבה יותר את עתידך המקצועי

בוודאי שיש קשר בין אינטיליגנציה לבין היכולת לסיים תואר, ואפילו קשר די ישיר. אני מניח שהתכוונת שיש אנשים חכמים בלי עניין בתואר, ובהחלט יש כאלה, אבל נראה לי שהם היוצאים מהכלל המעידים על הכלל (אני אוהב את הביטוי הזה)

אם תסתכל על כל ספקטרום העובדים בארץ תראה שכמות האנשים ללא שום תואר או השכלה פורמאלית רלוונטית שמרוויחים 30 אלף לא קטנה מכמות האנשים שסיימו תואר בהצטיינות באונב' ומקבלים 12+רכב.

המשפט הזה נכון גם אם שתי הקבוצות שציינת ריקות, אבל אני משער שהתכוונת ששתיהן לא קטנות.

אני לא מכיר סטטיסטיקות אבל למען הצדק הקוסמי אני מקווה שאתה טועה ;)

והמסמר האחרון בארון הקבורה של השטויות שלכם יהיה הדבר הפשוט ביותר, השכלה זה היבט אחד מהתקבלות לתפקיד, והאמת שלא ההיבט הקובע.

ההשכלה רלוונטית רק לשלב סינון המועמדים הראשוני שעושה חברת ההשמה או הבחורה מכוח האדם. מה שיכניס אותכם לתפקיד יהיו הדברים שמבדילים בינכם לשאר המועמדים ופה מקום התואר לא משחק תפקיד כי אם אתה הגעת לראיון(וזה תפקיד ראשון) אז גם עוד 10 כמוך הגיעו, ועוד 10 מאונב' טובה יותר משלך.

הדברים שמבדילים בינכם אלו הם הדברים הקטנים והלא חשובים לכאורה, כמו התחביבים שלכם, מה אתם עושים בשעות הפנאי שלכם שקשורים לתפקיד(פיתוח בקהילות של קוד פתוח, בעיקר הובלת פרוייקטים קטנים זה משהו שמאוד אוהבים בחברות היום), ואיזו הרגשה כללית אתם מעבירים לבוס שמראיין אותכם בראיון, אם כבר הגעתם לראיון תצתרכו להבין שההשכלה שלכם זה לא הגורם שיקבע אם תתקבלו או לא, חברות מחפשות בני אדם קודם ואחרי זה תארים.

התואר בסופו של דבר הוא רק דיו על נייר. הרעיון הוא שהתואר יפתח את יכולות החשיבה והמחקר שלך ויתן לך את הכלים. או בהקשר שלנו, יהפוך אותך לבן אדם שהחברה רוצה יותר. כפי שאמר ידידנו אייזק ניוטון:

If I have seen further than other men it is by standing on the shoulders of giants

• תגובות 72
  • צפיות 7.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אגב, כדאי לציין שה"בכיינות" הזאת של "בוחנים אותנו על דברים לא רלוונטיים" או "אין בחירה במבחן" היא מאוד אופיינית לסטודנטים במכללות. במוסדות מכובדים (אני מדבר מנסיוני על הטכניון, אבל אני מניח שזה נכון להרבה מקומות אחרים) לא תשמע תלונות מטופשות כל כך. כן, רמת ההוראה היא לעתים מחפירה (אולם, בממוצע, היא בסדר ויש גם מרצים שתענוג לבוא להרצאות שלהם) ומכך נובע הקושי העיקרי בלימודים לדעתי, אבל כולם מבינים שאת מה שלומדים הם לא בהכרח יידרשו ליישם אי פעם במציאות, אבל זה כן חשוב כדי להבין איך דברים עובדים ולמה כל אותן נוסחאות הן בכלל נכונות.

כל הדיבורים שלך על זה שאוניברסיטאות מזיינים את הסטודנטים וסתם משחקים בקקי ובמכללות לא, הן בלון ריק שמבוסס על.. כלום.

הבכיינות הזאת "אני אוכל חרא וכל מי שלא אוכל חרא כמוני לא לומד תואר איכותי" מאד אופיינית לסטודנטים מתוסכלים באוניברסיטאות. (בעיקר סטודנטים להנדסות כי בפקולטות שלהם אכילת חרא עולה לשיאים) אני לא לומד הנדסה כך שאני לא יודע איזה ידע וכלים אתה כן או לא מקבל. אם הדיבורים שלי מבוססים על כלום איך תסביר את העובדה שבוגרי כלכלה וחשבונאות של המכללה למינהל (מכללה פרטית איומה שמאכילה סטודנטים עם כפית בזמן שאנחנו סטודנטים מסכנים להנדסה נאצלים ללמוד לבד :'( ) משתלבים במשרדי רואי חשבון הטובים ביותר בדיוק כמו בוגרים של העברית ותל אביב? מסתבר שמעסיקים חושבים שאין קשר בין אכילת חרא לידע, אבל לא אפריע לך לחשוב שיש לך יותר ידע כי מרצה סדיסט מוריד אתכם על ארבע בלי טיפת KY.

פורסם

^ כמובן שהתכוונתי ללימודי הנדסה, לא לימודי הדשא, בהם אין באמת משמעות למקור התואר. סליחה על הבלבול.

אה, כן, דובי זובי - עושה רושם שאתה שוכח שתכנות זו לא העבודה היחידה בשוק, ומה שנכון לגבי המקצוע הזה (שנובע בעיקר כתוצאה מעודף ביקוש למשרות הקיימות) לא בהכרח נכון לגבי רוב המקצועות האחרים.

פורסם

ההבדל בשכר קצת פחות משמעותי מהתפקיד.

השאיפה שלי היא בכלל תפקיד מפתח באחת מחברות התוכנה המובילות (intel, nvidia,samsung) ולנהל מחקרי פיתוח.

אל תגיד לי שאני נפוח כי לא אמרתי שום דבר נפוח\מתנשא\יהיר.

לא חקרתי יותר מדי בנושא, אבל ממה שראיתי, אלו הדרישות באתרים שאני ראיתי ובמקצוע הזה.

וואלה אחי הרגת אותי עם התגובה הזו,או שאתה בן 14 או שאתה תלוש מהציאות,

אבל אני לא אסתבלט עליך, יכול להיות שאתה באמת בחור צעיר ממש שלא מבין איך דברים עובדים,אבל יש לך כוונות חיוביות וזה כבר מצויין :hi:

חוץ מזה אני רואה פה תגובות של אנשים מדברים על מה יביא משכורת יותר טובה,תנאים וכסף, כל כך בולשיט

אז אם בשביל זה אתם הולכים ללמוד 4 שנים אז מצבכם לא לא בריא,

שבנאדם הולך להשכלה גבוהה זה קודם כל בשביל עצמו,להתפתח למצות ולהרגיש שהוא עושה משהו,דברים שהוא אוהב,

כמובן שמכוונים למקצוע מבוקש עם משכורות טובות ולא הולכים ולומדים גידול קקטוסים כי זה מה שאנחנו אוהבים,

אבל אם המטרה שלכם זה רק כסף וחיים טובים ממש לא צריך לבזבז 4 שנים באוניברסיטה,

סה"כ צריך קצת שכל וכישרון ולמצוא איזה מקום טוב להתשלב בו,כמובן שזה לא פשוט בכלל אבל זה יותר פשוט מלהוציא תואר,

זאת ראיית חיים שונה לגמריי של אנשים רדודים יותר,כמובן אני לא מכליל,אבל רוב המקרים זה ככה....

לא שאני אומר שכל אחד חייב ללמוד בסופו של דבר,זה דבר אבל ממש רצוי בשביל לעשות משהו מועיל עם החיים שלנו...

פורסם

^ כמובן שהתכוונתי ללימודי הנדסה, לא לימודי הדשא, בהם אין באמת משמעות למקור התואר. סליחה על הבלבול.

אה, כן, דובי זובי - עושה רושם שאתה שוכח שתכנות זו לא העבודה היחידה בשוק, ומה שנכון לגבי המקצוע הזה (שנובע בעיקר כתוצאה מעודף ביקוש למשרות הקיימות) לא בהכרח נכון לגבי רוב המקצועות האחרים.

אני לא אומר שתכנות הוא התחום היחידי אבל מעבר למספר מאוד קטן של תחומים שאין דרך לרכוש ידע כלשהו בהם כמו הנדסת חומרים או כל דבר אחר כיוון שלצערנו להמון תחומים בהייטק היום יש מסלול מקביל בצה"ל שמעבר לידע הדרוש לעבודה מקנה גם מספר שנים של נסיון וזה כולל בתחומי הנדסה אחרים כמו הנדסת תקשורת, או הנדסת מערכות, ככה שיש לא מעט הנדסאים ומסיימי מסלול X שמתחרים עם אנשים ללא נסיון שסיימו תואר רלוונטי על המן משרות.

פורסם

טוב שלא הגזמת, ילקטו עגבניות בשוק

אנחנו, בוגרי האוניבסיטאות, נהיה מליונרים, וההוא מהמכללה ינקה לנו את הנעליים

הרחקת לכת! הוא יהיה העוזר למנקה(יגיש לו את הציוד הנדרש תמורת תשלום של פני ליום).

וואלה אחי הרגת אותי עם התגובה הזו,או שאתה בן 14 או שאתה תלוש מהציאות,

אבל אני לא אסתבלט עליך, יכול להיות שאתה באמת בחור צעיר ממש שלא מבין איך דברים עובדים,אבל יש לך כוונות חיוביות וזה כבר מצויין :hi:

חוץ מזה אני רואה פה תגובות של אנשים מדברים על מה יביא משכורת יותר טובה,תנאים וכסף, כל כך בולשיט

אז אם בשביל זה אתם הולכים ללמוד 4 שנים אז מצבכם לא לא בריא,

שבנאדם הולך להשכלה גבוהה זה קודם כל בשביל עצמו,להתפתח למצות ולהרגיש שהוא עושה משהו,דברים שהוא אוהב,

כמובן שמכוונים למקצוע מבוקש עם משכורות טובות ולא הולכים ולומדים גידול קקטוסים כי זה מה שאנחנו אוהבים,

אבל אם המטרה שלכם זה רק כסף וחיים טובים ממש לא צריך לבזבז 4 שנים באוניברסיטה,

סה"כ צריך קצת שכל וכישרון ולמצוא איזה מקום טוב להתשלב בו,כמובן שזה לא פשוט בכלל אבל זה יותר פשוט מלהוציא תואר,

זאת ראיית חיים שונה לגמריי של אנשים רדודים יותר,כמובן אני לא מכליל,אבל רוב המקרים זה ככה....

לא שאני אומר שכל אחד חייב ללמוד בסופו של דבר,זה דבר אבל ממש רצוי בשביל לעשות משהו מועיל עם החיים שלנו...

:hizuk:

פורסם

בתור בוגר של אונ' תל אביב, מגיסטר של הטכניון ודוקטורנט של מכון וייצמן, אני לא מרשה לכם לתת קרדיט לטכניון. היחס של הטכניון לסטודנטים פשוט מחפיר. הבניינים והציוד כבר מיושנים. הבית ספר למוסמכים מתייחס למאסטרנטים ודוקטורנטים כמו זבל. המילגות נעות בין 3200-4200 שקל והם עוד מעזים לקצץ מזה, קחו בחשבון שמדובר באנשים עם משפחות שמקבלים פחות מאברך ממוצע. אבא שלי, סטודנט טכניון בעבר (30 שנה אחורה), מעביר כעת קורס שם בתור מרצה בכיר, מילא שהוא מקבל3000 שקל לחודש (הוא עושה אזה בשביל הכיף), חזר לשם אחרי 30 שנה ולהלן ציטוט שלו - "הבניין נראה זהה, הכיתות נראות זהות, ויש שם אנשים שעוד היו שם בזמני". המשבר הכלכלי והקיצוץ בתקציבים נותנים אותותיהם במקום וזה רק עניין של זמן עד שמעמדו של הטכניון ירד. הטכניון חי על הישגי העבר, הישגים נוכחיים אין לו יותר מדי.

סופ"ש נעים :)

http://www.hayadan.org.il/wp/billion-dollar-to-the-technion-1606108/

פורסם

כתבה מאד מעניינת שמצאתי.

פורסם

כי היא מפגרת... הלכה לקולג' כי אמרו לי שהיא תצא מזה עם עבודה?

כבר נאמר כאן שכדאי ללכת לקולג' קודם כל בשביל הידע וההעשרה האישית ולאחר מכן בשביל הצלחה.

ושוב, הנושא תלוי גם בביקוש והיצע... לצורך העניין, יש היום הרבה עורכי דין ולכן לא כולם יצליחה במקצוע (ואת זה אתם אמרתם..)

פורסם

כתבה מאד מעניינת שמצאתי.

זה לא רלוונטי למדינה שלנו בה תואר באוניברסיטה טובה עולה כ-30 אלף ש"ח.

בנוסף, יש מקצועות שלא ניתן לעסוק בהם ולעשותם ללא תואר ראשון או תואר מתקדם.

פורסם

ועוד איך רלוונטי. לא רק שאתה משלם 30,000 ש"ח שכר לימוד לא כולל הוצאות נלוות (אוכל, מגורים, נסיעות, ספרים) אתה גם לא מסוגל לעבוד כמו בן אדם לפחות 3 שנים. (אלא אם כן אתה מצליח להשיג משרת סטודנט במקצוע בזמן הלימודים או סתם עבודה במשמרות כגון שירות לקוחות ותמיכה טכנית) סטודנט מפסיד 174,000 אלף ש"ח אם אינו עובד כלל (החישוב נעשה לפי שכר מינימום + שכר לימוד ל-3 שנים ללא הוצאות נלוות) או 102,000 אלף אם עובד במשרה חלקית.

בסופו של דבר הכתבה מתייחסת לאותם נושאים בדיוק. סטודנטים הולכים ללמוד בגלל אשליות של משכורות גבוהות וציפיות של החברה, בתי ספר מקצועיים ריקים, הצפה של תארים (תואר ראשון הפך לתעודת בגרות החדשה כמו שציינו בכתבה) ושאר הבעיות.

פורסם

אני לא מסכים. לא כל סטודנט הולך ללמוד וחושב שהוא ירוויח משכורת גבוהה במיוחד אחרי זה. זו קביעה שאיננה נכונה.

יתכן שחלק אכן חושבים שהם ירוויחו משכורת גבוהה יותר מאשר אם הם לא היו לומדים. זה כנראה נכון, ואני דיי בטוח שגם אם אדם ירוויח 1000 שקל יותר בחודש לאורך כל חייו, הסכום הזה כאשר הוא מהוון להיום, יהיה גדול מהסכום שאתה "מפסיד" (ולראות את זה כך זו ראייה מטומטמת) אם אתה לומד.

בנוגע לבתי הספר המקצועיים - זו כבר בעיה אחרת ולא קשורה. אין ספק שמדינת ישראל צריכה לטפח יותר את התחום הזה (לא שאני מתיימר להבין בזה כל כך, אבל אם סטף ורטהיימר טוען כך, כנראה שיש בזה משהו).

נ"ב

טוב, הטענה שלי לא נכונה. 1000 שקל בחודש, עבור 30 שנות עבודה, מהוונים להיום, לא מכסים את זה (עבור ריבית של 5%, זה יוצא כ 20000 שקל. תיקון: כ 186000).

פורסם

נ"ב

טוב, הטענה שלי לא נכונה. 1000 שקל בחודש, עבור 30 שנות עבודה, מהוונים להיום, לא מכסים את זה (עבור ריבית של 5%, זה יוצא כ 20000 שקל).

הטענה שלך מאוד נכונה, חבל שהחישוב שלך לא

1000 שח לחודש לשלושים שנה בריבית של 5% מהוונים להיום זה 188000

פורסם

מה יש לכם?

1000 ש"ח לחודש למשך 30 שנה הם 360000 ש"ח בלי להחשיב את הריבית בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים