benor פורסם 2010 ביוני 15 מחבר Share פורסם 2010 ביוני 15 ^ אם מה שאתה אומר זה נכון, זה כבר לא פחות מחוצפה. איזו זכות יש להם להגיד לי מה לקנות או לאכול?בחיים שלי לא נתקלתי בדבר כזה...באותה מידה אפשר להתחיל לכפות עליהם לאכול/לקנות בשר ודגים. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
יואב גולדהורן פורסם 2010 ביוני 15 Share פורסם 2010 ביוני 15 מה שהוא אמר!^בחיים שלי לא נתקלתי בדבר כזה...אישית אם היו חוסמים אותי הייתי דוחף אותם בכוח הצידה, ואם היו יורקים עלי היורק היה מקבל אגרוף לפרצוף (במקרה הטוב).בדיוק כמו שדחפתי (אולי בקצת יותר מדי כוח, הוא נפל חזק על המרפק) את הדתי הזה שרדף אחרי בתחנת רכבת בשישי בכפייה להניח תפילין, וכמעט פספסתי את הרכבת בגללו. לא היה לי אכפת שהוא מדבר אלי, אמרתי לו "לא" בנימוס. ברגע שהוא עצר את המזוודה שלי עם היד שלו (חזרתי מחו"ל), העפתי אותו ממני קיבינימט. לא זכיתי לראות את התגובה שלו על המרפק, אני יודע שהוא כן נשרט לרמה של ירידת דם, כי פשוט עליתי מהר על הרכבת כי היא עוד שנייה נסגרה, אבל אני בטוח שלא הגזמתי במהות התגובה. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
benor פורסם 2010 ביוני 15 מחבר Share פורסם 2010 ביוני 15 החברה המודרנית הדוגלת בשטויות כגון צמחונות/ההימנעות מחלב שלך סובלת מריבוי מותרות מדיי כך שאנשים יכולים להחליט להחליט להתנזר מכל מיני דברים שבעבר היו גוזרים עליהם כליה. עם זה אני לא מסכים איתך. למיטב ידיעתי, אנחנו היונק היחידי עלי אדמות שצורך את הנוזל הזה לאחר תקופת הינקות שלנו. מבחינת צריכת הסידן, תקח לדוגמא את הפרה. מאיפה היא מקבלת את הסידן שלה? אני בטוח במאת האחוזים שלא דרך החלב.אני לא רואה או מוצא שום סיבה הגיונית לצרוך חלב. אין לי דוגמאות מוכחות או מחקרים בנושא (אני אחפש יותר מאוחר)אני נוטה להאמין שחלב פרה מיועד לעגל, חלב עיזים מיועד לטלה וכך הלאה...ישנה טענה שאיני יודע עד כמה היא נכונה, שעם הזמן ובמרוצת השנים הכמות של הלקטאז בגוף יורדת. (האנזים בגוף שאחראי על פירוק הלקטוז)מה שרק יכול להוכיח את הטענה, שאין לנו שום צורך בסיסי בצריכת מוצרי חלב. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
Gil28 פורסם 2010 ביוני 15 Share פורסם 2010 ביוני 15 בקטע הזה, אני הולך עם הרמב"ם - כל דבר לאכול במידה, קצת מכל דבר. חוץ ממים אין שום דבר שטוב לאכול\לשתות אותו הרבה. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
alexbmw פורסם 2010 ביוני 16 Share פורסם 2010 ביוני 16 בקטע הזה, אני הולך עם הרמב"ם - כל דבר לאכול במידה, קצת מכל דבר. חוץ ממים אין שום דבר שטוב לאכול\לשתות אותו הרבה.גם מים לא טוב לשתות הרבה .בכל מקרה ,כמו שכבר אמרו ,נכון חבל על החיות המיסכנות שנמצאות בתנאים לא תנאים ונשחטות בצורה מגעילה ,אבל מה לעשות יש בעולם הזה יותר מדיי אנשים שצריך להאכיל ,בנוסף לכך אנחנו לא יצורים צמחוניים ,בצורה הטבעית שלנו ,לכן אין צורך לשנות את זה ,לדעתי להיות טיבעוני זה לאכול בדיוק את מה שהגוף שלך צריך ,לא יותר ולא פחות .בקשר לצימחונים ,זה פשוט איזה עירבוב מוזר של אופנה \איסורי מצפון של כמה אנשים אנוכיים שבאמת מנסים להיות יפי נפש .לסיכום ,כל אחד שיתחיל לאכול מה שהוא רוצה ,רק שלא ידחוף לי סטיקרים של "בשר זה רצח" על האוטו . קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
infer73 פורסם 2010 ביוני 16 Share פורסם 2010 ביוני 16 אני ארגנטינאי... מה נראה לכם הדעה שלי בנושא?ואם נהיה קצת יותר רציניים, עם כל הצער שבדבר, ויש צער,בני אדם לא נלחמו בשביל להגיע לראש שרשרת המזון בשביל לא לאכול בשר...אנחנו צריכים בשר, אנחנו בנויים בשביל לאכול בשר, ובינינו, אין דבר טעים יותר מבשר.אז לא, אני לא מתכוון לוותר על בשר, לא עכשיו ולא לעולם לא.אם היה אפשר לגדל בשר במעבדה ושיהיה בריא וטעים (ובאותו מחיר) של בשר רגיל,אז כן, הייתי מעדיף אותו. עד שזה לא יהיה המצב, אני אשאר עם הבשר שלי...בנוגע לאכילת חלב ומוצריו, אישית לי אין שום בעיה לאכול מוצרי חלב, וזה לא גורםלי לכאבי בטן, כאבי ראש, גזים, בעיות עיכול וכד' כמו אנשים אחרים.אם זה טבעי או לא? ממש שלא אכפת לי, כל עוד אני נהנה מזה.בנוגע לצמחונים שמנסים להניא אותך מלאכול בשר... אין כמו להחזיק בהמבורגר 300+ גרםמול הפנים שלהם ולנגוס בו בהנאה.עריכה:ולמי שכתב על צמחונים שלוקחים תוספי מזון בשביל לפצות על חוסרים, כמו B12 או אומגה 3,אז מאיפה הצמחונים חושבים שמפיקים אומגה 3? לא יודע מה איתכם, אבל לי יש בבית קפסולותשל אומגה 3, והן עשויות מדגים... קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
benor פורסם 2010 ביוני 16 מחבר Share פורסם 2010 ביוני 16 לגבי התהיה שלך. יש קפסולות/טבליות של אומגה 3 שמופקות מזרעי פשתן. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
guycnaan פורסם 2010 ביוני 16 Share פורסם 2010 ביוני 16 עם זה אני לא מסכים איתך. למיטב ידיעתי, אנחנו היונק היחידי עלי אדמות שצורך את הנוזל הזה לאחר תקופת הינקות שלנו. מבחינת צריכת הסידן, תקח לדוגמא את הפרה. מאיפה היא מקבלת את הסידן שלה? אני בטוח במאת האחוזים שלא דרך החלב.אני לא רואה או מוצא שום סיבה הגיונית לצרוך חלב. אין לי דוגמאות מוכחות או מחקרים בנושא (אני אחפש יותר מאוחר)אני נוטה להאמין שחלב פרה מיועד לעגל, חלב עיזים מיועד לטלה וכך הלאה...ישנה טענה שאיני יודע עד כמה היא נכונה, שעם הזמן ובמרוצת השנים הכמות של הלקטאז בגוף יורדת. (האנזים בגוף שאחראי על פירוק הלקטוז)מה שרק יכול להוכיח את הטענה, שאין לנו שום צורך בסיסי בצריכת מוצרי חלב.אוקיי,ואם נלך על פי ויקיפדיה בערך "רגישות ללקטוז" אפשר לקרוא (ואני מצטט) "אולם בחברות שעברו מהפכה חקלאית ישנה ברירה טבעית לטובת פרטים ששומרים על יכולת לעכל חלב עד גיל מאוחר ואפילו במשך כל חייהם". שזה אתה במילים אחרות. לא תאכל חלב,שהוא מקור חשוב לסידן תהיה מועד יותר לאוסטרופיאזיס (התדלדלות נפח העצם) ולשברים בגיל מבוגר. ברור שזה לא המקור היחיד אבל האבולוציה התרגלה וזה בריא במידה.אתה בטוח יכול להביא מחקרים סותרים,ואני אביא סותרים. חלב הוא בריא במידה,כמו כל דבר. אפילו אובר אכילה של עגבניות מסרטן. אז קח הכל בפרופורציה קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
Guy King פורסם 2010 ביוני 16 Share פורסם 2010 ביוני 16 עם כמה שאני אוהב את החיות ואני חמל עליהן, אחת הסיבות שאני נמנע מצעד כזה, היא מהסיבה הפשוטה שצעד כזה יכול "לסבך" ולהקשות לא מעט על החיים. אני רואה מהנסיון שלי כמה הפסקת מוצרי החלב כלל לא פשוטה.אין לי שום דבר נגד טבעונות/צמחונות נהפוכו. אך אני איני רואה את עצמי מתעסק בנושא הזה בצורה כה "אובבסיבית" (ביום-יום)ומתחיל להגביל את עצמי ולהרגיש לא נעים בכל מיני סיטואציות שונות משונות. כבר שנים שיש לי דעה, שמתחזקת ככל שהזמן עובר, שלהמנע מאכילת בשר זה המעשה הנכון. כל מיני בחינות. אני לא צמחוני, אבל אני כמעט כבר ולא אוכל בשר.מתוך 20 פעמים שיציעו לי לאכול בשר - אני אעדיף משהו אחר ב-19 מהמקרים. אני מזדהה עם מה שכתבת, כי גם אני לא פאנטי בשום דבר, ואני לא רוצה להגביל את עצמי, אבל אני חושב שאני אהיה יותר מרוצה אם אני אגיע למקום שבו אני מסרב ב-100% מהמקרים לבשר וזה לא מפריע לי בשום רמה שהיא. כמו שאני מסרב עכשיו ב-100% מהמקרים לסיגריות וזה לא מפריע לי. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
Domovoi פורסם 2010 ביוני 16 Share פורסם 2010 ביוני 16 אחי,תחשוב ככה.האם בטבע האדם היה שורד בלי בשר? boom selektah! קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
Guy King פורסם 2010 ביוני 16 Share פורסם 2010 ביוני 16 זאת לא טענה רלוונטית. נניח שהתשובה היא "לא". מה זה משנה? קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
יואב גולדהורן פורסם 2010 ביוני 16 Share פורסם 2010 ביוני 16 זאת לא טענה רלוונטית. נניח שהתשובה היא "לא". מה זה משנה? זאת טענה תומכת.האדם במשך כל חייו אכל בשר. לכן, המערכת שלנו רגילה לבשר ואנחנו צריכים את הבשר כדי להתקיים בצורה האופטימלית. מוכח מחקרית, מדעית, אמפירית, שמי שלא אוכל בשר נמצא במצב מחסור בכל הנוגע לווינטמין B12 וברזל, וזה גורם למערכת חיסונית חלשה יותר, בעיות עיכול (כי הקיבה לא רגילה לכמויות כאלו של ירקות) וגוף חלש יותר (מבחינת עצמות וכו'). בנוסף כדי להשלים את צריכת החלבון שמצוי בבשר, צריך לאכול יותר מוצרי חלב וזה לכשעצמו בעיה חדשה לגמרי שגורמת לכל מיני סיבוכים.אני לא רואה סיבה טובה למה לא לאכול בשר, אם קונים ממקום אמין (שלא יהיו דברים מגעילים בבשר שלך) שנמצא תחת פיקוח (כל קצבייה בכל רשת גדולה סטייל מגה/שופרסל, וכמובן כל קצבייה/מעדנייה של אדום-אדום שהם באמת על סטנדרט מאוד גבוה). קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
infer73 פורסם 2010 ביוני 16 Share פורסם 2010 ביוני 16 אגב,שמעתי אנשים מדברים על כל ההורומונים וכד' שמזריקים לבשר שבגללם זה עלול להיותמסוכן / לא בריא לצרוך בשר כי זה אולי גורם למחלות כאלה ואחרות.מה בנוגע לירקות? מה, אותם לא מרססים בקוטלי חרקים? והדשן שלהם זה משהו שהייתם רוצים לאכול?ואפילו אם תגידו לי שיש "ירקות אורגניים" שהם ללא קוטלי חרקים ובלי דשן מלאכותי וכאלה,אבל מה בנוגע לחיטה, אורז, תפוחי אדמה וכד'? אותם לא מרססים? בגידול שלהם לא משתמשים בדשן מלאכותי? קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
יואב גולדהורן פורסם 2010 ביוני 16 Share פורסם 2010 ביוני 16 אגב,שמעתי אנשים מדברים על כל ההורומונים וכד' שמזריקים לבשר שבגללם זה עלול להיותמסוכן / לא בריא לצרוך בשר כי זה אולי גורם למחלות כאלה ואחרות.מה בנוגע לירקות? מה, אותם לא מרססים בקוטלי חרקים? והדשן שלהם זה משהו שהייתם רוצים לאכול?ואפילו אם תגידו לי שיש "ירקות אורגניים" שהם ללא קוטלי חרקים ובלי דשן מלאכותי וכאלה,אבל מה בנוגע לחיטה, אורז, תפוחי אדמה וכד'? אותם לא מרססים? בגידול שלהם לא משתמשים בדשן מלאכותי?לקנות ירקות אורגניים זה פחות בריא מאשר לצרוך ירקות מרוססים.מישהו התסכל על המחיר שלהם?!?! קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
Domovoi פורסם 2010 ביוני 16 Share פורסם 2010 ביוני 16 4 realאבל איך אתה יכול לדעת אם הירק שקניתה הוא באמת אורגני? קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
Recommended Posts
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.