עבור לתוכן

אחוז הזכאים לתעודת בגרות - 46.1%

Featured Replies

פורסם

מיני - כפי שקוורטי ניתח, עושה רושם שהמספרים כוללים גם כאלו שאמורים להיות תלמידים למרות שבפועל הם לא, כך שהניסוח בעייתי אבל המספרים נכונים. בנוסף, רואים שלא קראת את הכתבה בכלל, או את התגובות בהתחלה, כי יש שם חלוקה למגזרים דווקא - לפיה יהודים שאינם חרדים מגיעים ל61.8%. הרבה יותר מ46.1%, אבל רחוק מלהניח את הדעת, אפילו שזה כולל את מי שנשר מהלימודים... אתה אומר את זה כאילו נשירה זה תירוץ לגיטימי...

• תגובות 42
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

על איזה מיני אתה מדבר? :screwy:

וברור שהמספרים "נכונים", לא כתבתי שמישהו משקר וממציא מספרים, תלמד לקרוא בבקשה.. גם את התוכן וגם את השם..

פורסם

סורי, התבלבלתי עם מינימייזר (למרות שאני עדיין אומר שלא טרחת לקרוא את כל המספרים בכתבה, אחרת לא היית שואל "ומה המצב בלי ערבים וחרדים?")...

בכל מקרה, יש עוד נתון מדאיג שנובע מהנתונים, הוא היחס בין כמות התלמידים החילונים\סרוגים לבין כמות התלמידים החרדים (בקבוצת הגיל הנדונה). חשבון פשוט מראה שאם מניחים שבקרב החרדים רק 5% מקבלים תעודת בגרות, היחס הוא 1:5. אם 15% מקבלים בגרות, כבר מקבלים 1:4, וב25% - 1:3. אתם מבינים מה זה אומר על העתיד שלנו?

פורסם

אני יודע מה זה אומר על העתיד שלי. עכשיו רק צריך להחליט באיזה מדינה זה יהיה.

פורסם

אחוז נמוך שיש להם תעודת בגרות הוא דבר מאוד חיובי ולדעתי צריך להגביר את הרמה במתינות לאורך השנים עד שיהיו לערך 10% זכאים או פחות

עליה ברמת הזכאים לבגרות הוא לא דבר חיובי כמו שמשרד החינוך מציג מכוון שמדובר בירידה בקושי וברמת התלמידים

פורסם

סורי, התבלבלתי עם מינימייזר (למרות שאני עדיין אומר שלא טרחת לקרוא את כל המספרים בכתבה, אחרת לא היית שואל "ומה המצב בלי ערבים וחרדים?")...

מה זה קשור? אתה לא פוסל שום דבר ממה שכתבתי אלא רק מאשר את דבריי :facepalm:

פורסם

אני יודע מה זה אומר על העתיד שלי. עכשיו רק צריך להחליט באיזה מדינה זה יהיה.

אוי זה כל כך מכעיס שאני אגיד את זה במשפט אחד,תודה רבה ולהתראות.

אתה בכלל יודע שאחוז הזכאים בבגרות רק קפץ http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%AA_%D7%91%D7%92%D7%A8%D7%95%D7%AA#.D7.90.D7.97.D7.95.D7.96.D7.99_.D7.94.D7.A6.D7.9C.D7.97.D7.94 עם השנים? זה אף מראה שכנראה איכות הבגרות ירדה או שהתלמידים חכמים יותר (אני לא מסיק שום דבר כי אין לזה עניין בדיון).

העיקר לוקחים סטטיסטיקה וזועקים לשמיים,שימו לב ד"א כמה הפערים משמעותיים ומעידים על אוזלת יד של מערכת החינוך בטיפוח אוכלוסיות חלשות. בישובים הומוגנים מגודרים מעל 80 אחוז,בישובים הטרוגנים וחלשים שהם לא ערים מתחת ל40.

הרי מה עושים 50 אחוז הנותרים? מי שרוצה ללמוד ישלים אחרי כן לפני האונברסיטה/מכללה. והשאר במילא לא צריכים את זה. אז מה זה אומר הסטטיסטיקה הזאת? כלום בפיתה,ועוד דמגוגיה זולה מבית העיתון.

פורסם
  • מחבר

אחוז נמוך שיש להם תעודת בגרות הוא דבר מאוד חיובי ולדעתי צריך להגביר את הרמה במתינות לאורך השנים עד שיהיו לערך 10% זכאים או פחות

עליה ברמת הזכאים לבגרות הוא לא דבר חיובי כמו שמשרד החינוך מציג מכוון שמדובר בירידה בקושי וברמת התלמידים

.....

מכאן נובע, שרק כ-64% מאלו שניגשים לבגרות, עוברים את המבחנים - זה הנתון שאני רוצה לדעת מה ההסבר אליו.

ברמה הנוכחית והנמוכה של הבגרות, איני רואה הסבר מניח את הדעת לאחוז הצלחה כה נמוך.

פורסם

סדר עדיפויות לקוי של הנוער, הירידה של חשיבות הלמידה בעיני תלמידים, ומספר לא קטן (אבל גם לא גדול מאוד) של מורים לא מוכשרים בעליל?

פורסם

אני לא מאשים את המורים. תלמיד שרוצה ללמוד יצטיין גם אם ילמדו אותו המורים הכי עלובים בארץ. להאשים את המורים זו דרך של הורים ותלמידים להסיר אחריות מעצמם משהו שמאד אוהבים לעשות בארץ.

פורסם

אני לא מבין, עדיין, ממה אתה כלכך בשוק מזה שתלמידים בבית ספר תיכון לא רוצים ללמוד ולהשקיע, כי זה לא מעניין אותם.

אין מה לעשות, לא 100% מהנוער בגיל העשרה הם so-called "חנונים" שחורשים למבחנים כל היום, חלקם (החכמים מביניהם אם תשאל אותי, אלה שמבינים שבגרות לא מעניינת אף אחד בסופו של דבר) מתעניינים גם בדברים אחרים. לכן, קורה שהם לא זכאים לתעודת בגרות מלאה.

כזכור, מספיק נכשל אחד בשביל להיכנס "לסטטיסטיקה" הזאת. ומה הבעיה לקבל 40 בהיסטוריה או במתמטיקה (כל אחד והצד החלש שלו) ? זה ממש לא ביג דיל.

פורסם

ברמה של הבגרויות היום, ממש לא צריך "לחרוש כל היום" בשביל לעבור בגרות. גם אם אתה ממש לא גאון, בהשקעה מינימאלית אתה עובר - אולי כן תצטרך "לחרוש" בשביל 90+ אבל זה לא העניין פה.

בשביל "נכשל" לא צריך רק "לא לחרוש", אלא לחלוטין לזרוק זין. אני למשל גרוע בהסטוריה ובספרות (מה לעשות, אני לא אוהב יותר מדי פקה-פקה), ממש לא התכוננתי ועדיין הוצאתי 70+ בשניהם.

פורסם

תגדיר "לא התכוננתי".

היית בכל השיעורים? הקשבת? התרכזת והפנמת? זה מספיק.

פורסם

לא התכוננתי = לא עשיתי שום פעילויות מיוחדות לפני המבחן.

לשאלתך השניה, הייתי ברוב השיעורים, לרוב הקשבתי, התרכזתי כשלא הייתי עסוק בדברים אחרים. בכל מקרה, אתה קצת סותר את עצמך: כאן אתה אומר ש"זה מספיק", ואילו קודם טענת שחייבים לחרוש?

פורסם

בשום מקום לא אמרתי שחייבים לחרוש בשביל לעבור מבחן בגרות.

אתה בטוח שעברת את הבגרות בהבנת הנקרא? :-X

שוב, יש פה אנשים שנכנסים לשוק מעצם המחשבה ש-40% מהתלמידים "הצליחו" להיכשל במבחן אחד (אם מסתכלים על הסטטיסטיקה הקצת פחות מעוותת שלא מחשיבה ערבים/חרדים שבכלל לא לומדים בפועל), וגם אחרי 3 עמודים עדיין לא הצלחתי להבין מה כלכך מדהים אותם בנתון הזה.

בן אדם נכשל במבחן בתיכון, קורה.

זה לא אומר שום דבר.

לא על המדינה, לא על מערכת החינוך, ובטח שלא על התלמיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים