עבור לתוכן

אחוז הזכאים לתעודת בגרות - 46.1%

Featured Replies

פורסם

בשנת הלימודים תשס"ט היו זכאים 46.1 אחוזים מתלמידי ישראל לתעודת בגרות...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3905404,00.html

לא ברור לי האם מדובר באחוז הזכאים מבין הניגשים, אחוז הזכאים מאלו שלמדו במערכת החינוך והיו אמורים לגשת, או אחוז הזכאים מכלל אלו שהיו אמורים ללמוד במערכת החינוך - משום מה, אתרי החדשות לא חושבים שזה עלול לעניין מישהו. הרי 46.1% מכלל התלמידים נשמע מספיק רציני.

בכל מקרה זה לא כל כך משנה - היות וכולנו יודעים מהי מידת ה"קושי" שיש לעמוד בה על מנת להיות זכאי לתעודה במתכונתה הנוכחית, אני מקווה שישנו הסבר כלשהו לאחוז זכאות כה נמוך, כי אם הדבר נובע מטיפשות או טמטום - מצבינו בכי רע.

• תגובות 42
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נאמר שם 46.1% מתלמידי ישראל. זה לא ברור מספיק? למקרה שלא - כל מי שנכלל במערכת החינוך, בין אם הוא ניגש לבגרות בפועל ובין אם לא.

גם מצויין שם שבמגזר היהודי הלא-חרדי (החרדים כלל לא ניגשים בד"כ) האחוז הוא 61.8, וזה כבר קצת יותר אופטימי.

פורסם

האמת שמשהו לא מובן לי בספירה.

כי כל מי שרוצה, ומתאמץ אפילו קצת, יכול להוציא תעודת בגרות

פורסם

46% מכלל התלמידים הלומדים במערכת החינוך. נשמע הגיוני לא?

פורסם

אומנם להוציא בגרות זה ביזיון למדי, אבל צריך לזכור שהרבה

אנשים אינם זכאים לתעודת בגרות בגלל שטות כזו או אחרת - כמו למשל ציון נכשל בחינוך גופני או משהו כזה.

וכמובן, אחוז הזכאים במגזר הלא-יהודי (כלומר, ערבי ודרוזי בגדול) נמוך הרבה יותר,

פשוט כי הרבה שם לא ניגשים לבגרויות מלכתחילה, אלא למעשה מפסיקים את לימודיהם לפני סוף יב'

פורסם
  • מחבר

נאמר שם 46.1% מתלמידי ישראל. זה לא ברור מספיק? למקרה שלא - כל מי שנכלל במערכת החינוך, בין אם הוא ניגש לבגרות בפועל ובין אם לא.

לא זה לא ברור.

להלן כתבה משנה שעברה, בה אחוז הזכאות הוא 44.4%, והעלייה של 1.7% היא ביחס אליו. בכתבה זו לשם שינוי, נאמר שהנתון רלוונטי לכלל בני ה-17 במדינה - גם אלו שאינם לומדים כלל במערכת החינוך.

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1098980.html

מכאן אני דווקא מסיק, שהכתבה עליה נסוב הדיון גם רלוונטית לכלל אלו שאמורים ללמוד במערכת החינוך, מה שעוזר קצת להסביר את המספרים הנמוכים.

פורסם

תעודת בגרות מינימלית כמעט כל אחד יכול להשיג. אם יותר מחצי מהתלמידים נמצאים במוסד 12 שנה ולא מצליחים להשיג בגרות זה נתון נורא ואיום

פורסם

אני עדיין טוען שהניסוח ברור. כמובן, זה לא מונע ממנו להיות שגוי...

בכל מקרה, גם אם זה כולל את כלל קבוצת הגיל הרלוונטית, 62% מהאוכלוסיה היהודית החילונית\סרוגה זה נתון עגום מאוד.

פורסם
  • מחבר

אני עדיין טוען שהניסוח ברור. כמובן, זה לא מונע ממנו להיות שגוי...

אני ציינתי שעל פי הכתוב, לי לא ברור למי הנתון מתייחס. לא כתבתי זאת כי יש לי בעיות בהבנת הנקרא, אלא כי ניסוח מעין זה הרשום בכתבה, מראה לרוב על כך שלכותב אין הבנה/עניין אמיתי בעובדה לאיזו קבוצה הנתון מתייחס.

עכשיו ננסה להציג נתונים שאומרים משהו (מבחינת סדר גודל, בהתבסס על הכתבה משנה שעברה).

ישנם 120K תלמידי י"ב. כ-70% מכלל האוכלוסייה ניגשים לבגרות, כלומר כ-84K תלמידים. הזכאות לבגרות היא כ-45%, כלומר כ-54K תלמידים.

מכאן נובע, שרק כ-64% מאלו שניגשים לבגרות, עוברים את המבחנים - זה הנתון שאני רוצה לדעת מה ההסבר אליו.

פורסם

אצלי בבית הספר הנתונים שונים לגמרי, אחוז הזכאים לתעודת בבגרות בבית הספר שלי הוא 97-99

בכל אופן, רוב האנשים גם ככה לא הולכים ללימודים אקדמיים, ככה שזה לא באמת משנה אם יש תעודת בגרות או לא...

פורסם

מחזק ^^^

פורסם

זה דווקא כן משנה, בגרות היא תנאי קבלה ללא מעט מקומות עבודה והשכלה מתקדמת יותר כמו טכנאי והנדסאי.

אגב, 46.1% אחוז מכלל התלמידים, ביחס לעולם, זה אחוז עצום, בהתחשב בכך שהבגרות מקבילה לתעודות הכי "מכובדות" במדינות השונות. מצד שני, זה תוצאה ישירה של השיטה הדפוקה בישראל (מדינה חסרת חינוך מקצועי שבה אם אין לך תעודת בגרות אין לך הרבה לאן להתקדם), אז אני שמח שלפחות יש עליה.

אנשים אינם זכאים לתעודת בגרות בגלל שטות כזו או אחרת - כמו למשל ציון נכשל בחינוך גופני או משהו כזה.

סתם לידיעתך, מדיניות בית הספר היא הקובעת במידה ויש נכשל בספורט. יש בתי ספר שאין בהם בעיה לקבל בגרות עם נכשל בספורט, יש כאלה שתצטרך להגיע לשיעורי ספורט בגיל 24 שתזכר שאתה צריך בגרות בשביל להתחיל ללמוד באקדמיה.

פורסם

בגרות זה חרטא.

צריך להראות נתון בין אלה שעברו בגרות לבין אלה שהצליחו להתקבל לאוניברסיטה בלי השלמות כאלו ואחרות.

פורסם

אני לא מבין ממה אתם כלכך בשוק.

בשביל להיות זכאי לתעודת בגרות צריך לא להיכשל באף מקצוע חובה.

מה הבעיה להיכשל במקצוע בודד?! נניח היסטוריה שבלי חרישה רצינית אפשר בקלילות להיכשל במקצוע הזה, או ספרות, או מתמטיקה לאנשים שפשוט אין להם את זה, או אנגלית לאנשים עם בעיות שפה (למשל עולים חדשים שבקושי יודעים עברית) ?

זאת ממש "לא בעיה" להיות לא זכאי לתעודת בגרות.

מה עשיתם מזה, כאילו מי שלא זכאי לבגרות = נשר מבית ספר בכיתה ט'.

כולה נכשל במקצוע אחד (או יותר), מי ישמע... קורה.

מעבר לכך, אין לי ספק שהסטטיסטיקה הזאת מזוייפת, כלומר מחשיבה אוכלוסיות שלמות (ערבים, חרדים) שגם אם טכנית רשומים בבית ספר כלשהו, כלל לא טורחים להגיע למבחני הבגרות - וזאת כמובן בכוונה תחילה, לצורכי שיווק ופרובוקציה.

פורסם

צריכים לבדוק לכמה אנשים בוגרים (25+) בארץ מהמגזר החילוני יהודי יש תעודת בגרות. הנתונים יהיו גבוהים בהרבה מהסיבה הפשוטה שיש השלמות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים