עבור לתוכן

שאלה בנוגע לעבודות

Featured Replies

פורסם

אני כרגע חייל משוחרר ואני מחפש עבודה, רוב העבודות שאני מקבל זה נציג תמיכה טכנית לחברות סלוללר, אינטרנט וטלפון.

הקטע הוא שהם שולחים אותי לקורס של בערך שבועיים וצריך להתחייב לפחות לחצי שנה עד שנה.

אני לא מחפש להתחייב אליהם אלא רק עבודה זמנית ל3 חודשים בערך. לעשות את המינימום אולי טיפה יותר וזהו.

עכשיו כמה חבר'ה אמרו לי להגיד להם שאני מוכן להתחייב אבל בסוף שאני משיג את הסכום שאני רוצה "לשבור" את ההתחייבות ע"י כך שלא מגיעים לעבודה, לא מבצעים את העבודה כמו שצריך.. וכו'.. הקטע שאני די מפחד שיתבעו אותי על הפרת חוזה ואין לי זין להתעסק בזה.

אם מישהו מכיר או יודע משהו בעיניין אז תנו עצות איך זה עובד פחות או יותר.

מה לגבי עבודות במלצרות האם צריך רקע קודם? הבנתי שמלצרים עושים משכורת מהטיפים ואם לא הגיעו למינימום החברה תשלים.

ועבדות במלונות\תחנות דלק וכל שאר העבודות המועדפות שיש, צריך להתחייב? האם זה משכורת מינימום בלי תנאים ובונוסים?

עוד שאלה בנוגע למינוס בבנק, במידה ונכנסתי למינוס בבנק, אבל יש לי הוראות קבע כמו פלאפון מה הצעדים שהבנק נוקט לגבי עיניין זה? הבנתי שלוקחים לי את הכרטיס. אבל מה עוד הבנק מבצע שאני נכנס למינוס (אני בבנק לאומי).

אם אני מוצא עבודה אבל המשכורת נכנסת רק בעוד חודש, הבנק מתחשב בזה?

פורסם

בנוגע למלצרות, על פי חוק אתה חייב לקבל לפחות שכר מינימום. ולכן, אם המשכורת שלך זה

כאילו רק טיפים והטיפים לא מספיקים אז המעסיק חייב להשלים לך.

מצד שני, יש מקומות שבהם הטיפ מגיע למקום ואתה מקבל משכורת קבועה כלשהי, אם כי אני לא חושב

שזה ככה ברוב המקומות.

בגדול, זה פשוט תלוי במדיניות של המקום, אבל כמו כל דבר, אתה חייב לקבל לפחות שכר מינימום (21 ומשהו לשעה, אם אני זוכר נכון).

בנוגע למלונות/תחנות דלק/מועדפות אחרות, אני לא חושב שצריך להתחייב (כמובן, תלוי במקום הספציפי),

אבל תבדוק עד כמה זה משתלם. בגדול זה עבודה די חרא שצריך לעבוד בה 6-8 חודשים ובדר"כ משכורת

די מעפנה בשביל איזה בונוס בסוף התקופה. אפשר למצוא עבודות אחרות שהמשכורת הרגילה שתרוויח תכסה

את המענק הזה שתקבל אם תעבוד בעבודה מועדפת.

בנוגע לבנק... ???

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה :xyxthumbs:

כמו שאמרתי אני לא מחפש לעבוד חצי שנה לקבל את המענק על עבודה מעודפת לעכשיו, הבנתי שצריך לעבוד 150 יום בשביל לקבל את זה.

אבל זה תקף לשנתיים אז אני יכול לעבוד עכשיו נגיד 3 חודשים ובעוד שנה לחזור לעבוד עוד 3 חודשים ולקבל את המענק.

הסיבה שאני מחפש עבודות כאלו זה בגלל שאין שם התחייבות (לפחות זה מה שהבנתי אני לא יודע..)

בנוגע לבנק קיבלתי פחות או יותר תשובה. תודה בכל מקרה.

פורסם

תבדוק את הקטע הזה של עבודה מועדפת טוב טוב.

אני לא בטוח שאפשר להפסיק באמצע, או להחליף מעבודה לעבודה ושביחד יזכו אותך במענק.

פורסם
  • מחבר

חבר שלי עבר לפני שבוע קורס משתחררים הוא אמר לי שאפשר..

בכל מקרה מישהו יודע איך עובד הקטע של שיק ביטחון?

דיבתרי עם אחד מחברת עגלות בארה"ב שצריך ביטוח כי הם קונים לי כרטיס טיסה ואנימ חזיר מהכסף של העבודה שלי שם

והוא צריך צילום של כ.אשראי ושיק ביטחון אבל איך זה בעצם יעבוד אם אני בחוב?

פורסם

בנוגע למלצרות, על פי חוק אתה חייב לקבל לפחות שכר מינימום. ולכן, אם המשכורת שלך זה כאילו רק טיפים והטיפים לא מספיקים אז המעסיק חייב להשלים לך.

אתה לא מתל-אביב נכון?

פורסם

לא, אני לא מתל אביב, ואני גם לא עובד במלצרות. למה?

בכל מקרה, אני לא יודע מה המצב בפועל (שוב, כי אני לא עובד במקצוע), אני רק יודע מה לשון החוק.

פורסם

אם אתה לא רוצה להתחייב לעבודה מסויימת,תלך תעבוד דרך כח אדם,אתה בוחר מתי לעבוד ומתיי לא,(אני אישית בן 17,מקבל ליומית 180 שקלים,כסף לא רע).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים