עבור לתוכן

ספינה איראנית יצאה לעזה

Featured Replies

פורסם

כמו שכתוב בכל אתר חדשות יצאה ספינה איראנית בנסיון נוסף לשבור את המצור.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3904880,00.html

השאלה המתבקשת היא (ואל תענו לפני שקראתם את הכתבה):

האם זו נחשבת הפרת ריבונות מצד איראן? או שזה לא שונה מהמשט הטורקי, שלא היה הפרת ריבונות מצד טורקיה?

כי לא ממשלת איראן היא זו ששולחת את הספינה אלא ארגון בתוך איראן. אז מן הסתם זו לא הפרת ריבונות מצד איראן אבל האם יתייחסו לזה ככה? כי ישראל רק מחכה להזדמנות לתקוף את איראן.

פורסם

רוב הסיכויים שמישהו אחר יעצור את המשט האיראני לפני שהוא יגיע לישראל. עדיין אנחנו גרים בעולם מטומטם אז יש סיכוי שנצתרך להתמודד עם זה לבד.

פורסם

אממ מעניין גם ספינה וגם מטוס בקרוב..

הפעם השייטת יבואו מאורגנים כמו שצריך

פורסם
  • מחבר

אממ מעניין גם ספינה וגם מטוס בקרוב..

הפעם השייטת יבואו מאורגנים כמו שצריך

המטוס כנראה ינחת במצריים והתכולה תעבור לעזה דרך מעבר רפיח. לא תהיה לנו שליטה על זה.

פורסם

כמו שכתוב בכל אתר חדשות יצאה ספינה איראנית בנסיון נוסף לשבור את המצור.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3904880,00.html

השאלה המתבקשת היא (ואל תענו לפני שקראתם את הכתבה):

האם זו נחשבת הפרת ריבונות מצד איראן? או שזה לא שונה מהמשט הטורקי, שלא היה הפרת ריבונות מצד טורקיה?

כי לא ממשלת איראן היא זו ששולחת את הספינה אלא ארגון בתוך איראן. אז מן הסתם זו לא הפרת ריבונות מצד איראן אבל האם יתייחסו לזה ככה? כי ישראל רק מחכה להזדמנות לתקוף את איראן.

א. מבחינת החוק הבין לאומי, הספינה היא שטח ריבוני של המדינה שאת דגלה היא נושאת. כלומר, אם מדובר בספינה תחת דגל איראן, אז מדובר בהפרת ריבונות איראנית.

ב. כל כניסה לטריטוריה ישראלית ע"י אדם או כלי תחבורה שאינו מורשה לכך היא הפרת הריבונות. גם אם ספינה אמריקאית נכנסת למים הטריטוריאליים ללא האישורים הנדרשים - מפרה את הריבונות הישראלית ותעצר ע"י חיל הים.

בנוגע למשט - אני לא יודע אם המצרים יתנו לה לעבור בסואץ, אבל במידה וכן זו בעיה רצינית למדינה. אמנם מדובר בספינה אזרחית ככל שאני מבין ולכן לא מדובר בפלישה צבאית על כל המשתמע מכך, אבל כמובן שעצירה של הספינה תתפרש כהכרזת מלחמה ישראלית באיראן... המצב לא פשוט בכלל, אני מקווה שימצאו פתרון.

פורסם
  • מחבר

א. מבחינת החוק הבין לאומי, הספינה היא שטח ריבוני של המדינה שאת דגלה היא נושאת. כלומר, אם מדובר בספינה תחת דגל איראן, אז מדובר בהפרת ריבונות איראנית.

ב. כל כניסה לטריטוריה ישראלית ע"י אדם או כלי תחבורה שאינו מורשה לכך היא הפרת הריבונות. גם אם ספינה אמריקאית נכנסת למים הטריטוריאליים ללא האישורים הנדרשים - מפרה את הריבונות הישראלית ותעצר ע"י חיל הים.

בנוגע למשט - אני לא יודע אם המצרים יתנו לה לעבור בסואץ, אבל במידה וכן זו בעיה רצינית למדינה. אמנם מדובר בספינה אזרחית ככל שאני מבין ולכן לא מדובר בפלישה צבאית על כל המשתמע מכך, אבל כמובן שעצירה של הספינה תתפרש כהכרזת מלחמה ישראלית באיראן... המצב לא פשוט בכלל, אני מקווה שימצאו פתרון.

א. אבל זו אגודה איאנית אזרחית ולא ממשלתית, לכן אני נוטה לחשוב שלא יהיה מדובר בקונפליקט צבאי כי אין לצבא של איראן או לממשלת אחמדינג'אד קשר לספינה. אני משוכנע עכשיו שאי אפשר להאשים את איראן בדיוק כמו שלא האשמנו את אירלנד בהפרת ריבונות אלא את הארגון שיצא מאירלנד.

ב. כמובן, ואני מחכה לראות איך השייטת תלמד מהטעויות שלה. ההסברה שלנו תפקדה מצויין בעצירת הרייצ'ל קורי (שפעיליה הם אכן פעילי שלום, ולמרות שאני לא מסכים איתם ועם המטרה שלהם בגלל אלף ואחת סיבות, אני מכבד אותם מאוד על כך שהם אכן פועלים למה שהם תופשים כעזרה הומניטרית, ולא משתמשים במשט כפרובוקציה ונסיון להוציא את ישראל כטרוריסטית). עכשיו השייטת תעמוד באותו מבחן.

אני כן מקווה שניכנס לקונפליקט עם איראן על מנת לעצור את תוכנית הגרעין שלה. ברור שנסבול אבל זה הרע במיעוטו. אני גם מאמין שהערבים ומהדינות הערביות יתמכו בנו בסתר (כלומר, לא יפעלו נגדנו) כי זה אינטרס חזק אצלם שאיראן תישאר חסרת יכולות נשיכה מאיימות. איראן חזקה משמעותה השתלטות על הנפט במדינות ערביות, חוץ מזה שקונפליקט השיעי-סוני עתיק, ובכלל חזק יותר מכל קונפליקט אחר שראינו עד עכשיו.

פורסם

א. זה לא מדויק. ברור שלא מדובר בניסיון פלישה איראנית (שכן היא לא מלווה ע"י ספינת קרב ככל הידוע לי), אבל בהחלט מדובר בהפרת ריבונות ע"י מדינת אויב. הרייצ'ל קורי נעצרה במים בינ"ל ככל שאני יודע ולכן לא הפרה את הריבונות שלנו, במידה והיא הייתה נכנסת למים הטריטוריילים של ישראל היא בהחלט הייתה מפרה את הריבונות הישראלית. רק כדי להבהיר - הפרת ריבונות, בטח ע"י גורם אזרחי - אפילו של מדינת אויב, לא אומר בהכרח שמדובר בהכרזת מלחמה (בניגוד לספינת קרב, לדוגמה, בהנחה כמובן שמדובר על משהו מכוון).

ב. אני חושב שקשה להכריע בעניין ההסברה הישראלית בנוגע לרייצ'ל קורי. כן, כנראה שהיא תפקדה טוב - אבל זה קל. המבחן האמיתי ליכולת ההסברה היא ברגעי משבר, כמו עם המאבי מרמרה - כישלון טוטאלי של ההסברה הישראלית.

ג. קונפליקט עם איראן? WELL, שנינו מאוד רוצים לעצור את הגרעין האיראני (ולעשות שם מהפיכה דמוקרטית על הדרך - מה טוב!), אבל עם רצון לא מנצחים מלחמה. אני בספק אם לישראל יש את היכולת צבאית (מפורסמת בכל אופן) להתמודד לבד עם איראן - מלבד חיל האויר וכמה צוללות. אני לא מכיר את היכולות האיראניות נגד צוללות - שגם להן יש חסרונות, אבל יש להם יכולות נ"מ לא רעות וחיל אויר לא פראייר (מיושן ואני לא יודע מה שווים החימוש והמטוסים שלהם, אבל קל זה לא יהיה). אני יותר מבטוח שהאמריקאים לא בדיוק מעוניינים להתעמת עם האיראנים כרגע...

פורסם

כי ישראל רק מחכה להזדמנות לתקוף את איראן.

מה??

אם ישראל היתה רוצה היא היתה תוקפת את איראן כבר מזמן.

הבעיה היא שישראל לא רוצה, ובצדק, לעשות את העבודה השחורה של העולם. היא תעשה את זה רק בלית ברירה.

פורסם
54162783.jpg
פורסם

אז להטביע או לא להטביע זאת השאלה

פורסם

איך אני לא מתפלא שמצרים משתפת פעולה עם האיראנים...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3907099,00.html

זה יעמיד אותנו בבעיה גדולה, הספינה תהיה הרבה יותר קרובה לחוף עזה מספינות המשט הקודם, זה אומר שיהיה לנו עסק גם עם מחבלים שיצאו מהחוף.

פורסם

נקווה שהעולם יהיה מספיק חכם למנוע את זה.

זה היום אצליינו בחצר, ומחר אצלם, וכדאיי שהם יבינו זאת ומהר.

סיכסוכים כאלו קיימים בכל מקום שיש שניי עמים ולאחד אין מדינה.

היום אצליינו מחר בטורקיה.

פורסם
  • מחבר

נקווה שהעולם יהיה מספיק חכם למנוע את זה.

זה היום אצליינו בחצר, ומחר אצלם, וכדאיי שהם יבינו זאת ומהר.

סיכסוכים כאלו קיימים בכל מקום שיש שניי עמים ולאחד אין מדינה.

היום אצליינו מחר בטורקיה.

טורקיה כבר חיסלה את ההתנגדות בחצר שלה (שואת הארמנים).

פורסם

חשבתי שמצרים לא תהיה כזאת טיפשה...

אבל הנה עוד הוכחה שהשלום שיש לנו עם מדינות ערב הוא סתם על הנייר ובשביל האינטרסים שלהם באותו רגע.

פורסם

נותרו עוד כ- 300,000 ארמנים מתוך 2.5 מיליון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים